ראצ'ו כתב:
יובל כתב:
יורם כתב:
איך הוא מבחינת העמדות יחסית למתן, איידן, או אפילו רות'בארט?
ראיתי אותו משחק מעט מאוד, אבל להבנתי כרגע הוא יכול לשחק רק בעמדה 4.
איידן 5, מתן 3-4, רוברט לא יהיה בהפועל זה ברור.
אגב, מבחינת הזרים, ספק אם צריך שני גבוהים זרים. אם איידן וגינת בעמדות 4-5, גם מתן בפועל משחק את רוב הדקות שלו בעמדה 4, שני זרים בעמדות 4-5 זה אומר שני זרים + שלושה ישראלים על 80 דקות בלבד. יותר הגיוני להשאיר את ג'ף ולהביא עוד 3-4.
בעקרון מסכים, הבעיה שלהשאר גבוה זר יחיד עם ג'ף זה סיכון במיוחד בגלל שזה ג'ף.
חשבתי שהעונה הזאת תבהיר כמה זה "סיכון" להיות עם גבוה אחד או בכלל, לשחק בלי גבוהים. בכדורסל המודרני אפשר להסתדר בלי גבוהים, ויש כל כך הרבה דברים שאי אפשר להסתדר בלעדיהם לפני ה"בעיה" הזאת. את העונה האחרונה התחלנו עם סנטר ישראלי דומיננטי ומתפקד, שני זרים בפנים, עוד זר 3-4 ומתן, והיינו קבוצה אימפוטנטית לחלוטין. בסוף העונה, קו קדמי של מתן וג'ף עם גיבוי לא קיים עשה בית-ספר לערימת הגבוהים של ירושלים.
ואת מה שג'ף נותן ב-25 דקות, אף זר אחד ברמות השכר שלנו (וגם בשכר הרבה יותר גבוה) לא יכול לתת גם ב-35 דקות. במיוחד בתפקיד הזה של גבוה יחיד, שצריך לקחת ריבאונד בשביל קבוצה שלמה ולעשות הגנה מטורפת. בסיטואציה הזאת נגד ירושלים הוא נתן משחקים שלדעתי מעט מאוד גבוהים באירופה יכולים לתת. על אחת כמה וכמה אם הולכים על זר גבוה אחד, רק ג'ף יכול לקחת ריבאונד ולשמור כמו שני זרים ביחד.
לגבי סקורר גבוה, זו חשיבה מיושנת. היום רוב הקבוצות המצליחות משחקות בלי סקורר בפנים, אלא גארדים סקוררים, וגבוהים שתפקידם לקחת ריבאונד, לעשות הגנה ומקסימום לסיים כמו שצריך באיזור הטבעת. אפשר לראות את זה ב-NBA (לכל הקבוצות המצליחות אין משהו שדומה בכלל לגבוה סקורר, לא גולדן סטייט, לא קליבלנד, כמעט אף אחת מקבוצות הפלייאוף), גם ביורוליג (למשל שתי האלופות האחרונות, צסק"א וריאל, בנויות על גארדים סקוררים וגבוהים משלימים). אם מביאים שלושה זרים סקוררים בעמדות 1, 2-3 ו-3-4 אין שום צורך בגבוה סקורר, שזה כמעט תמיד בא על חשבון ריבאונד והגנה שאלה תכונות הרבה יותר חשובות לגבוה היום.