רדנקו כתב:
יובל כתב:
חנן קולמן שחקן תענוג אבל יש לו חוזה לעוד עונה בחיפה (חתם לשנתיים בקיץ הקודם), אפשר למחוק אותו מהרשימות.
אם יוצאים מנקודת הנחה שיבזורי לא ריאלי, הישראלי ה"בכיר" היחידי שכן הייתי מנסה ללכת עליו (אבל לא להשתגע) זה שמחון. אם אפשר להביא אותו במחיר סביר הוא סוגר לנו את עמדת הישראלי השני בחמישייה לשלוש שנים ונותן לנו שקט בגזרה הזאת, במקום שכל קיץ נצטרך לשבור את הראש מחדש. הוא לא שובר שיוויון ולא ינצח משחקים, אבל הוא כן ישראלי שיכול לתת 30 דקות במשחק, לא חור בהגנה, לא נפילה בהתקפה, אין מצב לפלופ (כל מה שרוברט לא). אחרת אפשר ללכת על רביב ועוד חבורה של ישראלים משלימים - מתן, בלאט, גינת, אולי איידן, אולי עוד גארד.
לגבי זרים, אז קודם כל ג'ף מן הסתם, לידו עוד 4-5, רכז וסווינגמן. את הזרים שנותנים פה עונת פריצה אי אפשר להביא אבל דווקא זרים בני 30 שמגלים עליונות על הליגה והם לא פחות טובים יותר ריאלי להביא. פול דילייני, אמנם אין לו קליעה אבל הוא היה הגארד הכי טוב בליגה העונה (מין ראסל ווסטברוק של הליגה), אם מביאים אותו ומקיפים אותו בקלעים זה מפחיד. צ'ארלס תומאס אם אפשר, באנקר בכל מה שקשור לצבירת נקודות והתאמה טובה מאוד לג'ף (הבעיה היחידה שחופפת לשניהם זה ששניהם נוטים לצבור עבירות אבל אפשר להתמודד עם זה). אלאנדו טאקר יכול להיות אופציה בתור זר רביעי.
איך אתה מקיף את דילייני בקלעים?
רביב הוכיח שליד גארד דומיננטי שמוריד ממנו את הפוקוס הוא יכול לקלוע. זר 2-3 עם קליעה חובה מן הסתם. מתן שהוכיח שהוא עדיין איום קליעה בקץ'-אנד-שוט. בלאט. אם אתה מביא בתור גבוה את תומאס למשל זה גם קליעה. עוד גארד ישראלי עם קליעה. זה מבחינתי להקיף אותו בקלעים.
לגבי ההתאמה עם רביב, אני דווקא לא מסכים. אמנם זה לא אידאלי שחקן בלי קליעה, אבל קודם כל חשוב להביא גארד זר שהוא איום לסל כמה שיותר גדול ושיכול לעבור את השחקן שלו ולהגיע לטבעת. זה מחייב את היריבה לשים את רוב הפוקוס ואת השומר הכי טוב שלה על הגארד הזר וזה מה משחרר את רביב. רביב נראה הכי טוב ליד קרלון, שהיה סקורר ענק אבל דווקא הקליעה מבחוץ היה החלק החלש (יחסית) אצלו ויותר פחדו מהצעד הראשון שלו. גם ליד נייט, אמנם היו לו תצוגות קליעה אבל זה שחקן שקודם כל פוחדים מהצעד הראשון ומהכדרור שלו. כמובן שלדילייני אין קליעה בכלל בניגוד לשניהם, אבל אני חושב שהשילוב ביניהם וההתייחסות של ההגנה תהיה דומה. ולעומת זאת, ליד באטל שכביכול היה השחקן ה"נכון" ליד רביב היה לו יותר קשה, כי באטל לא היה יכול לעבור קונוס, החביאו עליו שחקנים וכל הפוקוס של ההגנה נפל על רביב. לגבי הובלת כדור אני דווקא חושב שזה בדיוק מה שרביב צריך, קומבו-גארד סקורר שיכול לשחק גם רכז (ולדילייני יש יכולות ניהול משחק מצוינות בעיניי) וגם בלי הכדור, וממש לא איזה בול-הוגר. שוב, קרלון ונייט מול באטל. באופן כללי אני לא מת על שחקנים בלי קליעה, אבל דילייני שחקן כל כך טוב (חוץ מקליעה הוא שחקן לא פחות ממושלם) שהייתי לוקח אותו בלי היסוס למרות זאת.
פרוויס:
http://mhbasket.co.il/6445/%D7%9E%D7%9B ... %9E%D7%9F/. במינימום יש לחיפה אופציה שהם צריכים לממש ואין סרט לדעתי שהם לא יעשו את זה.
קילינגסוורת' כבר זקן, חור בהגנה והוא לא השחקן שצריך ליד ג'ף. ליד ג'ף צריך 4-5 עם יכולת אישית כמו צ'ארלס תומאס שיכול לשחק גם רחוק מהסל, לא אחד שחונה בצבע כל התקפה. או בכלל, בשלב הזה בקריירה שלו הוא לא מתאים לקבוצה שמכוונת לצמרת. אני גם לא בטוח שעם כל הקילומטרז' שלו בארץ אין עליו כבר מיסוי מלא.