קומוניסים כתב:
1. אמרת שאני לא מרגיש שזה הבית שלי. אין לך שום לגיטימציה לקבוע עבורי איפה אני מרגיש שנמצא ביתי
כתבתי כבר בעבר, אני לא קובע לך מה להרגיש רק כואב את העובדה שחלק ממקבלי ההחלטות חשים כמוך.. נושאים ונותנים על הבית שלי ולא חשים שהוא ביתם- התנהלותם בהתאם. 2. איך מפרידים בין זכויות אדם וזכויות אזרח, שלא באופן מלאכותי? אבל אני מבין כמובן למה התכוונת (האמת שגם קודם הבנתי אבל נתתי לך להנות מהספק), הם יקבלו מה שיהודים מקבלים, לכאורה, רק בלי ייצוג פרלמנטרי. משמע, כשהיהודים יחליטו משהו שנוגע להם, אין להם שום דרך להתמודד. אגב, אפשר להסיק שאתה תומך בשלילת זכות הבחירה של תושבי הארץ שאינם יהודים?
אני תומך כמובן בשיווין זכויות מוחלט לכל אזרחי ישראל ללא כל אבחנה ביניהם.
אתה רוצה את הרשימה המשותפת עם 40 מנדטים? אני לא מחפש להחליט עבורם דבר. מבחינתי אם לא תהיה ברירה אתמוך בשלטון בינלאומי בעזה (כשישראל מעורבת בפרטים ובכפוף לצרכי הביטחון שלנו) ובחלק מאיוש לאחר שאלה יהיו נקיים מנשק ומטרוריסטים. שלטון שמטרתו ופועלו בדומה לרשות מקומית, כזה שנועד להבטיח את העניינים המקומיים, לשמור על הסדר, התשתיות התברואה וכדומה. לי בכל מקרה אין שום מטרה לשלוט על זרים 3. הבנתי למה התכוונת במחמאות הרבות על תפיסת המציאות שלי, והתגובה שלי עומדת בעינה.
ואתה לא מבין למה זה חסר אחריות לתת לטרור מדינה? 4. לא, אין הבדל. כל יום שאתה נשאר בגדה זה עוד יום שאתה בוחר להלחם על השטח. בשליטתך להשאר או לצאת, ובשליתטך לכבוש את ירדן או לא. אז אני מבין שאתה מתחמק מהשאלה.
ברור שיש הבדל. הסברתי גם מה הוא. וציינתי גם שאני לא רואה באי יציאה למלחמה עם ירדן למשל כויתור על א"י השלמה, אלא שאני מאמין שזה לא מתפקידנו לפתוח במלחמה יזומה כזאת. על איו"ש ירדן ויתרה באופן חד צדדי מזמן. אם אתה מתעקש לא להבין לא אוכל להכריח אותך.. 5. שישארו שם
מצידי ,
לא מצד הפרטנרים שלך http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4122365,00.html : בפלסטין שתקום או בישראל השלמה והדמוקרטית. אבל מלכתחילה הקיום שלהם שם הוא פשע
זה הנרטיב של החמאס, כן? , זאת בניגוד לקיום של ערבים על כל שטחי פלסטינה המנדטורית.
ומה עם רמת הגולן? גם שם זה פשע לגור? שנבין כמה רחוק אתה מגיע [/quote]
1. אתה כנראה לא קולט, אז אני ארד מזה
2. לא הבנתי. אתה תומך בשוויון זכויות או לא? כן זכות הצבעה או לא? כן 40 מנדטים או לא? תהיה ברור.
3. אתה כנראה גם פה לא קולט - אני לא מנהל איתך דיון פוליטי על פתרונות למציאות שלנו. כלומר, לא עכשיו. עכשיו מעניין אותי משהו אחר והוא להוציא את אלוהים מהמשוואה.
4. ההבדל הוא טכני, לא מהותי. אתה אולי מנסה להתכחש לזה, אבל בשורה התחתונה אתה מתנגד ליציאה מהשטחים אבל תומך באי יציאה למלחמה בירדן בגלל שיש לזה מחיר. זה הכל. מבחינה מהותית אין הבדל בין הגדה המזרחית והמערבית. אבל בנוסף גם אמרת שלא תוותר על הגדה בעד שום מחיר. זה קדוש. אז למה לא לכבוש את ירדן בכל מחיר? תנסה להתמודד עם הטענה ולא לסבן אותי הפעם.
5. הפרטנרים שלי אינם צדיקים גדולים, ואני לא צופה עתיד טוב למתנחלים שיסרבו לחזור לישראל. מצד שני, זו החלטה שלהם. רוצים שגורלם יהיה בידם? יחזרו. לא, אז לא. לי אין מה לעשות עם זה. בעזה עוד היה אפשר להרים אופרציה שמחזירה לגבולות החוקיים של ישראל 8 אלף איש. בגדה זה בלתי אפשרי. מה קשור הנרטיב של החמאס? להרים ישובים בשטח בו המדינה לא סיפחה באופן רשמי ואזרחה את תושביו הוא בגדר פשע. חמאס או לא חמאס. מאידך, ברמת הגולן כן יש אזרחות והאזור סופח באופן רשמי ולגיטימי. אבל אתה יודע את זה. פעם אחרונה שאני מגיב לטענות מהסוג הזה. הגיע הזמן שתכבדו את השיח ותרדו מהנסיונות העלובים האלה.