purvis short כתב:
מה ז"א רכז? ברור שדילייני הוא לא מנהל משחק, שולט בקצב ומפעיל את האחרים. הוא לא רכז טהור. אבל הוא קומבו גארד, שמייצר מכדרור, חודר, מוסר, סקורר. מוביל כדור.
גם נייט רובינסון הוא לא רכז מנהל משחק. הוא קודם כל סקורר (ולמעשה רוב הגארדים הטובים בליגה הם לפני הכול סקוררים). ואני חושב שלאור השיפור של רביב לאחר ההחתמה של רובינסון ולאור העונה המעולה שרביב עשה ליד קרלון בראון, לי לפחות ברור שרביב צריך לידו גארד יוצר, עם יכולת לעשות נקודות. ולא איזה רכז טהור סטייל טיילור באטל שמתעסק בלמסור ולנהל משחק.
אני גם חושב שבכדורסל של היום יש באופן משמעותי פחות חשיבות לשחקן שמנהל את המשחק ויותר לגארדים שמסוגלים לשחק פיק אנד רול ברמה גבוהה ולייצר מכדרור.
רכז שמנהל משחק יכול לבוא מהספסל.
אוקיי לכן אני אומר שקו אחורי של רכז יוצר כפו שאנחנו מפנטזים מזה שנים, רביב ודלייני זה קו אחורי מאוזן וטוב לליגה.
לגבי דלייני הוא מכיל הרבה תכונות של רכז, משחק און דה בול, חודר, יכולת מסירה טובה, סוחט המון פאולים אבל אני אישית מעדיף שיחד איתו יהיה שחקן שיותר ''רכז'' ממנו סטייל ריינולדס.
ואגב לגבי הישראלים, אם יש ישראלי שצריך להביא זה עמית שמחון אם ניקח את כל הישראלים שהעלו פה אז הקלעי שלשות הטוב ביותר הוא רביב שלמרות שיפור הקליעה הניכר עדיין לא קלעי מצטיין ובהתחשב ש2 זרים בערך יהיו בעל יכולת קליעה לשלוש (לא בטוח שנפגע גם, או שניקח שחקנים כמו דלייני שיש להם הכל וקליעה בעייתית), עמית יכול לשפר אותנו חזק בעניין הזה האיום שלו לשלוש הוא גדול והוא נורא יעיל בפינות, מבטל עזרות, יפתח את ההגנה.
זה בעיקרון המחשבה רכז, רביב, גארד 2-3, שמחון שישחקו יחד 120 דק של עמדות 1-3 (תמיר ישולב כבר)
ואת עמדות 4-5 לבנות עם ג'ף ועוד סנטר, יחד עם ישראלים דרג ב'/ג' כמו איידן, גינת ומשעור/מנקו.
ואם הזכרתי את מנקו אגב, אם אפשר להביא אותו בסכומים לא גדולים יחסית זה יהיה נהדר, יכניס לנו הרבה צבע לסגל, מה גם שעם החוק הרוסי בירושלים אין לו מה לחפש שם שיש שחקנים כמו ליאור, הלפרין, טימור ל 80-90 דק ושנה הבאה ג'ייק כהן יצטרף לזה גם ואדם אריאל יחזור מהשאלה.