תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 14:55

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 77  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 14:59 
סמל אישי של המשתמש
אתה מדבר אלי? אין אחד שיודע לעמוד על ההבדל בין יהדות לציונות יותר ממני. הציונות רחוקה מאוד מהיהדות, אבל אסור לטעות ולחשוב שאין ביניהן קשר. יש הרבה סממנים יהודים בציונות, בעיקר מה שלציונים היה נוח לפרש כסממנים לאומיים (על אף שלאום זאת עבודה זרה ע"פ היהדות). אז הם לקחו את "הקם להורגך השכם להורגו" אבל שכחו את "המתיירא מפני גויים, פטור". ההתנגדות לציונות של הגויים לא זהה להתנגדות לציונות של השמאל היהודי\ישראלי. הם שונאים את הציונות בגלל שהם שונאים יהודים, היהודים מתנגדים לציונות כי הם חושבים שהיהודים טועים בהתנהגות. גם סגן הרמטכ"ל שייך לחלק השני, זה לא משנה את העובדה שהגויים ישתמשו בזה על מנת להצדיק את שנאת היהודים שלהם. וגם זה לא משנה, כי אנחנו לא קרובים להיות כמו הנאצים או הפאשיסטים, אנחנו יותר כמו מדינה מערבית רגילה שיש בה קבוצות פאשיסטיות, בדיוק כמו ה-britian first באנגליה או כל הבריוני רחוב בגרמניה או חלק מתומכי טראמפ בארה"ב. כמעט כל קצין בכל מדינה בעולם היה יכול להגיד שיש במדינה שלו קבוצות שמזכירות את מה שקרה בגרמניה של שנות ה-30, ההבדל הוא שהקצינים הלא יהודים מבינים שאלה תופעות אנושיות כלל עולמיות ולא יחודיות למדינה שלו.
שלא תבין לא נכון, ההתבטאות של סגן הרמטכ"ל רחוקה מלהפריע לי, אמירות כאלה מזכירות ומחזקות לנו את המוסר היהודי, אבל מי שבאמת מודאג שאנחנו הופכים לנאצים יכול להירגע.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 15:02 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אתה מדבר אלי? אין אחד שיודע לעמוד על ההבדל בין יהדות לציונות יותר ממני. הציונות רחוקה מאוד מהיהדות, אבל אסור לטעות ולחשוב שאין ביניהן קשר. יש הרבה סממנים יהודים בציונות, בעיקר מה שלציונים היה נוח לפרש כסממנים לאומיים (על אף שלאום זאת עבודה זרה ע"פ היהדות). אז הם לקחו את "הקם להורגך השכם להורגו" אבל שכחו את "המתיירא מפני גויים, פטור". ההתנגדות לציונות של הגויים לא זהה להתנגדות לציונות של השמאל היהודי\ישראלי. הם שונאים את הציונות בגלל שהם שונאים יהודים, היהודים מתנגדים לציונות כי הם חושבים שהיהודים טועים בהתנהגות. גם סגן הרמטכ"ל שייך לחלק השני, זה לא משנה את העובדה שהגויים ישתמשו בזה על מנת להצדיק את שנאת היהודים שלהם. וגם זה לא משנה, כי אנחנו לא קרובים להיות כמו הנאצים או הפאשיסטים, אנחנו יותר כמו מדינה מערבית רגילה שיש בה קבוצות פאשיסטיות, בדיוק כמו ה-britian first באנגליה או כל הבריוני רחוב בגרמניה או חלק מתומכי טראמפ בארה"ב. כמעט כל קצין בכל מדינה בעולם היה יכול להגיד שיש במדינה שלו קבוצות שמזכירות את מה שקרה בגרמניה של שנות ה-30, ההבדל הוא שהקצינים הלא יהודים מבינים שאלה תופעות אנושיות כלל עולמיות ולא יחודיות למדינה שלו.
שלא תבין לא נכון, ההתבטאות של סגן הרמטכ"ל רחוקה מלהפריע לי, אמירות כאלה מזכירות ומחזקות לנו את המוסר היהודי, אבל מי שבאמת מודאג שאנחנו הופכים לנאצים יכול להירגע.

אין שום הבדל בין ההנחה האוטומטית שלך שה"גויים שונאים יהודים" לבין האנטישמיות שאתה טופל פה על כל מי שאינו יהודי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 15:21 
סמל אישי של המשתמש
אני מדבר על הגויים ששונאים את הציונות, ולדעתי ההנחה שלי די מבוססת, אבל יכול להיות שיש משהו בדבריך.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 15:30 
פרח על התגובה המפורטת.
אנחנו מסכימים על חלק מהנקודות וחולקים על השאר, לצערי אין לי כרגע זמן להתייחס באריכות ואני חושב שלא יהיה לי עד שתכנס שבת.
אנסה לענות מחר בערב.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 15:37 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

תשמע, זה נכון שאלה תופעות כלל אנושיות כמו שנכון שבכל בית יש לכלוך.
זה לא אומר שצריך לזרום עם נאצים או לא לנקות יותר את הבית.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 15:51 
סמל אישי של המשתמש
אסור להשלים עם זה וצריך לנקות, אבל אולי הסרמטכ"ל היה יכול להימנע מהמשפט הזה. כמו שאף אחד לא טען שארה"ב הופכת לגרמניה בגלל שחיילים שלה או כומר שלה שרפו קוראן, ככה לא צריך לטעון שאנחנו הופכים לגרמניה כי יש בתוכנו תופעות שקרו בה בשנות ה-30.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 15:55 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אסור להשלים עם זה וצריך לנקות, אבל אולי הסרמטכ"ל היה יכול להימנע מהמשפט הזה. כמו שאף אחד לא טען שארה"ב הופכת לגרמניה בגלל שחיילים שלה או כומר שלה שרפו קוראן, ככה לא צריך לטעון שאנחנו הופכים לגרמניה כי יש בתוכנו תופעות שקרו בה בשנות ה-30.

לא יודע, אני חושב שמי שאכל את החרא הכי מזוקק בעולם אמור להיזהר מחרא יותר מאחרים, ולשים לב שהוא לא מחרבן על אף אחד.
שלא לדבר על כל הקטע של "אור לגויים". לאן זה נעלם? ממתי העם היהודי מסתפק בלהיות עם ככל העמים? חשבתי שזה מנוגד ליהדות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 16:54 
סמל אישי של המשתמש
בגלל זה אמרתי שהאמירה של הסרמטכ״ל לא כל כך מפריעה לי כי היא נובעת מהמוסר היהודי, שמעצם היותו רדיקלי, משמיע לפעמים אמירות שלא היו נאמרות אצל עמים אחרים. שתהיה שבת שלום בנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 17:09 
Officer Barbrady כתב:
וגם זה לא משנה, כי אנחנו לא קרובים להיות כמו הנאצים או הפאשיסטים, אנחנו יותר כמו מדינה מערבית רגילה שיש בה קבוצות פאשיסטיות, בדיוק כמו ה-britian first באנגליה או כל הבריוני רחוב בגרמניה או חלק מתומכי טראמפ בארה"ב. כמעט כל קצין בכל מדינה בעולם היה יכול להגיד שיש במדינה שלו קבוצות שמזכירות את מה שקרה בגרמניה של שנות ה-30, ההבדל הוא שהקצינים הלא יהודים מבינים שאלה תופעות אנושיות כלל עולמיות ולא יחודיות למדינה שלו.

לא מכיר מדינה בעולם המערבי שבה יציע שלם באצטדיון כדורגל עומד וצועק מוות ליהודים/סקוטים/הודים/כדומה, וזו נורמה שאפילו השדרנים לא מתייחסים אליה.
לא חושב שיש מדינה בעולם המערבי שבה צעירים שורפים למוות בית על יושביו, ו-80% אחוז מהטוקבקיסטים תומכים במעשה ושואלים למה לא שרפו את כל הכפר.
לא מכיר מדינה בעולם המערבי שהממשלה בה מנסה כל הזמן להחליש את יכולת הראשות השופטת כדי למנוע איזונים בריאים למערכת החוק.
לא מכיר מדינה בעולם המערבי שהממשלה שלה דואגת למלא את עולם התוכן של תלמידי בתי הספר שלה בסיפור של בני דת אחת בלבד מהמדינה.
לא מכיר מדינה בעולם המערבי שבה הממשלה פועלת להחליש את יכולת הביטוי של אנשי התרבות/אומנות, כדי שלא יבקרו את רמת המוסריות שלה.
לא מכיר מדינה בעולם המערבי שבה חבר בממשלה (?) פועל להפרדה (אפרטהייד) בין אנשים ממוצא שונה בבתי חולים.
לא מכיר מדינה שבה שר המשפטים מנסה להחיל מערכת חוק שונה לשני סוגי אוכלוסיות על אותו חבל ארץ.

לא יודע עד כמה אנחנו מתקרבים להיות פאשיסטים כמדינה, אבל רמזים ברורים וסכנה יש ויש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 18:14 
סמל אישי של המשתמש
באמת שאין אפילו טעם להשוות בין ישראל למדינה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 19:56 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
בגלל זה אמרתי שהאמירה של הסרמטכ״ל לא כל כך מפריעה לי כי היא נובעת מהמוסר היהודי, שמעצם היותו רדיקלי, משמיע לפעמים אמירות שלא היו נאמרות אצל עמים אחרים. שתהיה שבת שלום בנתיים.

לא הבנתי.
אתה מסתפק בזה שמדינת היהודים תהיה כמו כל המדינות או שאתה מצפה ממנה לבטא את המוסר היהודי הרדיקלי והמתקדם וכו' וכו'?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 20:38 
KingAlpaca כתב:
באמת שאין אפילו טעם להשוות בין ישראל למדינה אחרת.

מסכים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 21:56 
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
1. טקנו - ידעתי יפה מאד להביע ביקורת על המעשה של אלאור,
2. אל תפרגן אבל קשה לנהל דו שיח עם אחד שרק רואה שלילי ושחור,
3. בכלל לחיים זה לא דבר חיובי לראות רק שחור ושלילי...

1. היה לי קצת זמן, אז הסתכלתי על תחילת האשכול. הביקורת שלך על החייל לא היתה במישור מוסרי, ערכי או אפילו משפטי. כל מה שהיה לך להגיד זה שלהרוג אדם שאינו מהווה סכנה זה "אידיוטי". אמנם לא פירטת מה אידיוטי בזה, אבל אחר כך ציינת שזה פוגע בתדמית של ישראל.
נו, לא ממש ביקורת יסודית, מהותית או רצינית.
2. בדרך כלל בדו-שיח יש שני צדדים, ולרוב כל אחד מהם רואה את המציאות אחרת. אפשר אפילו להגיד שזה כל הקטע. כאמור, אוננות הדדית זה משהו שאני חושב שעדיף להשאיר לזוגיות ולא לדחוף לפורום.
3. קודם כל אתה לא מכיר אותי בשיט מהמציאות, אז אין לך מושג על מה אתה מדבר.
דבר שני, השליליות שאתה מדבר עליה נובעת מזה שיש לי ביקורת על ישראל, ואני נאלץ להתמודד פה עם אנשים שמסרבים לראות את זה שיש בישראל בעיות ושיש מקום לביקורת, אז אני נאלץ לחזור על עצמי כמו תקליט שבור.
דבר שלישי, אולי זה לא הכי טוב לראות כל היום רק שלילי ושחור, אבל זה בטוח יותר פרודוקטיבי ופחות מפגר מלהסתכל על הפינה הנקייה היחידה בבית ולהגיד שמזל שאין מה לנקות.

אגב, אשמח אם בכל זאת תתייחס להודעה המפורטת שכתבתי לך קודם. מההימנעות שלך עולה חשש שאתה שוב מתחמק מדיון שלא נוח לך. :SMOKE:

גיניתי ואמרתי שהמעשה שהחייל עשה הוא מעשה שאסור לעשות ושהוא צריך להיענש על כל בחומרה.
אמרתי שאני מאד לא מרוצה מהממשלה הנוכחית, צריך להחליף אותה ובמהרה.
שצריך להביע ביקורת אני מביע אותה.
יש לך נטיה לקחת משפט שלך ולחזור עליו אלף פעם עד כדי שייחשב כמשפט נכון
שמסכימים איתך עליו.
בבית שלי (מדינת ישראל) יש פינה מלוכלכת והשאר נקי ולא ההפך.
כאן בדיוק המחלוקת שלנו.
צר לי אבל תיאלץ להסתפק בהודעה הכללית שלי ולא בהודעה מפורטת לסעיפים
על הקהילה הלהטבית במדינת ישראל או עד כמה מדינת ישראל לא חשוכה ופרמיטיבית,
אבל להגיד אפשר הכל גם שקרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 23:05 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
1. טקנו - ידעתי יפה מאד להביע ביקורת על המעשה של אלאור,
2. אל תפרגן אבל קשה לנהל דו שיח עם אחד שרק רואה שלילי ושחור,
3. בכלל לחיים זה לא דבר חיובי לראות רק שחור ושלילי...

1. היה לי קצת זמן, אז הסתכלתי על תחילת האשכול. הביקורת שלך על החייל לא היתה במישור מוסרי, ערכי או אפילו משפטי. כל מה שהיה לך להגיד זה שלהרוג אדם שאינו מהווה סכנה זה "אידיוטי". אמנם לא פירטת מה אידיוטי בזה, אבל אחר כך ציינת שזה פוגע בתדמית של ישראל.
נו, לא ממש ביקורת יסודית, מהותית או רצינית.
2. בדרך כלל בדו-שיח יש שני צדדים, ולרוב כל אחד מהם רואה את המציאות אחרת. אפשר אפילו להגיד שזה כל הקטע. כאמור, אוננות הדדית זה משהו שאני חושב שעדיף להשאיר לזוגיות ולא לדחוף לפורום.
3. קודם כל אתה לא מכיר אותי בשיט מהמציאות, אז אין לך מושג על מה אתה מדבר.
דבר שני, השליליות שאתה מדבר עליה נובעת מזה שיש לי ביקורת על ישראל, ואני נאלץ להתמודד פה עם אנשים שמסרבים לראות את זה שיש בישראל בעיות ושיש מקום לביקורת, אז אני נאלץ לחזור על עצמי כמו תקליט שבור.
דבר שלישי, אולי זה לא הכי טוב לראות כל היום רק שלילי ושחור, אבל זה בטוח יותר פרודוקטיבי ופחות מפגר מלהסתכל על הפינה הנקייה היחידה בבית ולהגיד שמזל שאין מה לנקות.

אגב, אשמח אם בכל זאת תתייחס להודעה המפורטת שכתבתי לך קודם. מההימנעות שלך עולה חשש שאתה שוב מתחמק מדיון שלא נוח לך. :SMOKE:

1. גיניתי ואמרתי שהמעשה שהחייל עשה הוא מעשה שאסור לעשות ושהוא צריך להיענש על כל בחומרה.
2. אמרתי שאני מאד לא מרוצה מהממשלה הנוכחית, צריך להחליף אותה ובמהרה.
3. שצריך להביע ביקורת אני מביע אותה.
4. יש לך נטיה לקחת משפט שלך ולחזור עליו אלף פעם עד כדי שייחשב כמשפט נכון
שמסכימים איתך עליו.
5. בבית שלי (מדינת ישראל) יש פינה מלוכלכת והשאר נקי ולא ההפך.
כאן בדיוק המחלוקת שלנו.
6. צר לי אבל תיאלץ להסתפק בהודעה הכללית שלי ולא בהודעה מפורטת לסעיפים
על הקהילה הלהטבית במדינת ישראל או עד כמה מדינת ישראל לא חשוכה ופרמיטיבית,
אבל להגיד אפשר הכל גם שקרים

1. עיינתי בעמודים הראשונים של האשכול ולא ראיתי דבר כזה. אבל אני מאמין לך בכל זאת. עמך הסליחה.
2. נו, לרצות זה גם משהו.
3. אם אתה אומר.
4. אותו דבר אפשר להגיד על כל אחד שכותב פה את דעתו, כולל אותך.
אגב, אני גם טרחתי והסברתי למה אני חושב מה שאני חושב, אבל לזה בחרת לא להתייחס (ראה למשל סעיף 6 בהודעתך הנוכחית).
5. אז נישאר חלוקים בדעותינו.
6. אל תצטער. לי אין בעיה עם זה שאתה מתחמק מדיונים. תכלס חוסר היכולת שלך להתמודד עם המציאות שאתה חי בה הוא בעיה שלך, לא שלי.

7. התקלקלה לך המקלדת (המקש של האנטר נדפק ונלחץ מעצמו) :SMOKE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 23:22 
רק שאני אהיה סגור על העניין, הפינה המלוכלכת היא ה3 מיליון איש בלי זכויות אדם, או שזה משהו אחר שפספסתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 23:40 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
רק שאני אהיה סגור על העניין, הפינה המלוכלכת היא ה3 מיליון איש בלי זכויות אדם, או שזה משהו אחר שפספסתי?

זה חלק מהלכלוך. יש גם את הקטע של שחיקת הדמוקרטיה, ועוד כמה וכמה דברים.
בקטנה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2016, 23:45 
אני חושב שיש שם לתופעה הזאת.
קוראים לזה "גן עדן של שוטים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2016, 07:03 
Noam כתב:

הפינה המלוכלכת זה הגזענות בארץ והשנאה לאחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2016, 07:15 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
Noam כתב:

אז אותם 3 מליון בלי זכויות זה דווקא סבבה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2016, 08:41 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
Noam כתב:

ממש לא, אבל זה כבר לא נוגע לאזרחים במדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 07 מאי 2016, 08:58 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
Noam כתב:

ממש לא, אבל זה כבר לא נוגע לאזרחים במדינת ישראל.

איך זה לא נוגע?
גם אם נתעלם מהשיקול המוסרי, איך אפשר להתעלם מהאינתיפדות, מההוצאה התקציבית שמתחייבת מהשליטה הצבאית בשטחים, מההשפעה של זה על יחסי החוץ של ישראל, וכו' וכו'?
נראה שלא חשבת עד הסוף לפני שענית.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2016, 09:42 
סמל אישי של המשתמש
הכיבוש הוא המקור והמזין המירבי למרבית העוולות במדינה. כשייגמר הכיבוש אתם תראו ששאר החולות בחברה יבריאו או יפחיתו משמעותית.

בנוגע ללהציג את ישראל כגיהנום של זכויות אדם ואזרח כלפי אדם ממדינה אחרת זה סתם מסריח. בגלל זה כל מני האנס והילדות שמגיעים לפה כל כך בשוק ומופתעים שלא מסתובבים גמלים ברחובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2016, 09:59 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
הכיבוש הוא המקור והמזין המירבי למרבית העוולות במדינה. כשייגמר הכיבוש אתם תראו ששאר החולות בחברה יבריאו או יפחיתו משמעותית.

בנוגע ללהציג את ישראל כגיהנום של זכויות אדם ואזרח כלפי אדם ממדינה אחרת זה סתם מסריח. בגלל זה כל מני האנס והילדות שמגיעים לפה כל כך בשוק ומופתעים שלא מסתובבים גמלים ברחובות.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 מאי 2016, 13:27 
אני לא מצליח להבין איך אנחנו אמורים לסיים את הכיבוש אם אסור לנו אפילו *לדבר* עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2016, 13:39 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל, *אנחנו* לא אלה שאמורים להביא לסיום הכיבוש.
דבר שני, יש שיח בארץ על הכיבוש. זה לא טאבו (דוגמא לטאבו זה אינוס ורציחתן של נערות פלסטינאיות כפי שהיה במשלט נירים).

חוץ מזה שהכיבוש ממילא יסתיים תוך 70-100 שנה, כי או שנהיה מדינה דו לאומית הלכה למעשה או שמישהו לפני זה יסיים את הכיבוש, כך או כך הכיבוש יסתיים.
ה בהנחה שלא נשמיד את האוכלוסייה הערבית בשטחי איוש ורצועת עזה..
אפשר להיות אופטימיים :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 מאי 2016, 13:41 
אז מי כן אמור? אני שואל ברצינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2016, 08:20 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

לא הבנתי.
אתה מסתפק בזה שמדינת היהודים תהיה כמו כל המדינות או שאתה מצפה ממנה לבטא את המוסר היהודי הרדיקלי והמתקדם וכו' וכו'?

1. מדינת היהודים אינה מדינה יהודית.
2. אני כן רוצה שמדינת ישראל תנהג בצורה מוסרית יותר משאר המדינות, ואני טוען שבנסיבות הקיימות היא עושה את מירב המאמצים (נכון שכיבוש והכל, אבל אם מדינות מערב אחרות היו נמצאות במצב הזה היום, ספק אם הן היו מתנהגות יותר טוב).
3. ההתבטאות של הסרמטכ"ל לא הייתה בעייתית אם הוא פשוט היה מבקר את החברה והגורמים הפאשיסטיים בה, ולא משווה אותה לדבר היחיד שאסור לך להשוות ועוד ביום הזכרון לשואה. חוק גדווין טוען שמי שמזכיר את הנאצים כדי לתמוך בטענתו, מפסיד אוטומטית. אמנם החוק מתכוון לדיונים אינטרנטיים, אבל אני חושב שהוא מתאים גם לחיים האמיתיים.
4. המוסר היהודי הרדיקלי נשען על כתביו רבי ישראל מסלנט, הסבא מנובהרדוק, רבנו בחיי, הרמח"ל וכו'. ספק אם השמאל, מגן המוסר היהודי (בלי ציניות), קרא אי פעם משהו מהכתבים האלה. האיש בתמונה שלך כנראה שכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 מאי 2016, 10:01 
סמל אישי של המשתמש
"נכון שיש כיבוש והכל, אבל יחסית לעם כובש אנחנו בסדר"?
אתה אמיתי?
כל העניין זה שיש כיבוש, ושכמו שכתוב אצלך בין השורות, הכיבוש במהותו אינו מוסרי, ובהכרח משחית את נפשם של אלה שמקיימים אותו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2016, 10:35 
סמל אישי של המשתמש
שוב: הכיבוש הוא תוצאה של חוסר ההכלה של הערבים את היהודים בא"י. הכיבוש הוא תוצאה של אי קבלת תכנית החלוקה מצד הערבים. הכיבוש הוא תוצאה של ניסיון לדחיקת האיום הקיומי על המדינה וכו' וכו' וכו'.
אני לא מצדיק את הכיבוש, אני לא בעדו, אני בעד שהערבים יהיו ליברלים ויוכלו להכיל אותנו במזרח התיכון, אני בעד לשמור על ערכי המוסר היהודי, אני בעד שלום כולל, אני (וכל גדולי הדור) בעד השטחים תמורת שלום. נו באמת, איזה מנהיג דתי מוסלמי היה נוקט גישה פשרנית כמו הרב עובדיה והרב אלישיב? במיוחד כשמדובר בשטח בעל ערך דתי עצום.
בתור מגבלות הכיבוש (שהם תוצאה של הרצון לבטחון ולקיום המדינה) אנחנו (על אף שהדבר נאמר הרבה פעמים והפך לקלישאה) מוסריים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2016, 10:43 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
1. מדינת היהודים אינה מדינה יהודית.
2. אני כן רוצה שמדינת ישראל תנהג בצורה מוסרית יותר משאר המדינות, ואני טוען שבנסיבות הקיימות היא עושה את מירב המאמצים (נכון שכיבוש והכל, אבל אם מדינות מערב אחרות היו נמצאות במצב הזה היום, ספק אם הן היו מתנהגות יותר טוב).

אין שום מדינה במערב שמחזיקה מיליוני אנשים בלי זכויות אדם, והאמת, הבעיה המרכזית היא שאתה מחזיק מיליוני אנשים בלי זכויות אדם ופחות הצורה שבה אתה אוכף את האחזקה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: