פוסט מעולה שקראתי היום. קרדיט לצחי בניטה.
המדריך לאוהד המתחיל (או התמים.. סתאאם (:)
"תופעת קונור מקגרגור" הביאה עמה לאחרונה גל מבורך של אוהדי MMA חדשים לענף וניתן לראות שזה בא ליידי ביטוי גם בקבוצה. אני מרגיש לאחרונה שצריך להבהיר שוב ושוב הרבה עניינים לא ברורים בתחום, ומבלי להאשים אף אחד לפעמים זה גובל בדיס אינפורמציה ולכן אני מקווה שזה יעשה קצת סדר. הנה כמה מיתוסים שצריך לנפץ.
הכי חשוב, לא להיפגע! דברים מסוימים נכתבו בצורה פוגענית אבל המטרה היתה לפגוע רק בקטנה סמל ההבעה smile
_ _ _ _ _ _ _
לוחמי ה-UFC מרוויחים יותר ממה שמצויין בפרסומים
יש איזשהו חוק בירוקרטי שמחייב את ארגוני ה-MMA לחשוף כמה כל לוחם מרוויח לאחר הקרבות. חלקכם בטח מכירים את דו"ח ה-Payday שמעלים אתרי ה-MMA. אך ראוי לציין שאלו לא הסכומים המלאים. אלו סכומי הבסיס שהלוחמים מקבלים כחלק מתנאי החוזה, לפחות ב-UFC.
מעבר לזה ללוחמים יש בונוסים מגוונים שלא מצויינים ולעיתים גם תגמולים ללוחם שנתן קרב טוב או ניצחון מרשים (בלי קשר לבונוסים של קרב הערב). בנוסף הלוחמים המפורסמים מקבלים בונוסים מאחוזי מכירת האירוע או מרייטינג האירוע. בכל זאת הפנים שלהם מפרסמים את האירוע והם משתתפים במסיבות עיתונאים, אין ספור ראיונות, יחסי ציבור, צילומים, וסרטי וידאו כמו "הספירה לאחור" שמטרתם לקדם את הקרב. לפעמים מדובר בשני הקרבות החשובים של הערב ולפעמים בשלושה קרבות. ייתכן שבונוס כזה או אחר מקבלים כל לוחמי הקארד המרכזי.
בנוסף ה-UFC החליטו להשקיע גם בקרב המרכזי של המקדימים שמשודר ב-FS 1 ובקרב המרכזי של "פייט פאס" ובדרך כלל נלחמים שם לוחמים שראויים להילחם אפילו בקארד המרכזי. אין לי ספק שגם הם מקבלים בונוס מסויים על רמת רייטינג.
מדוע הסכומים חסויים? בכל זאת עסקים. כל לוחם שווה משהו אחר ואם כל לוחם ידע כמה אחר מרוויח זה יעשה כאב ראש גדול ל-UFC. לכן כחלק מהחוזה יש גם חוק שאוסר על הלוחם לספר כמה הוא מרוויח באמת. תנסו לצפות בראיונות של לוחמים שנשאלים לגביי השכר ותראו כיצד הוא נמנעים מלהשיב בכל מיני דרכים.
יש לוחם בשם שון מקורקל, שלפני מספר שנים קצת חשף על ענייני התשלום. לא מדובר בלוחם גדול או מפורסם, סך הכל נחתך לאחר 3 קרבות. ובכל זאת זה יכול לזרוק קצת אור.
http://www.bloodyelbow.com/…/271…/ufc-pay-sean-mccorkle-espn
האם הלוחמים צריכים להרוויח יותר? אני מאמין שכן, למרות שאני לא יודע כמה באמת הם מרוויחים אין לי ספק שהם מקריבים הרבה וצריכים להרוויח הרבה, אבל שיהיה ברור וזו הנקודה שלי: אף אחד לא יודע כמה הם מרוויחים וזה בטח לא מה שרשום בדו"ח. כנראה גם לא קרוב.
_ _ _ _ _ _ _
ההשעיה הרפואית היא הליך פרוצדורלי וטכני בלבד
עוד דו"ח שיוצא יום לאחר האירוע אלו "ההשעיות הרפואיות". כמו שאתם יודעים MMA זה ספורט מוסדר ומפוקח על ידי ועדות האתלטיקה וכל לוחם עובר בדיקה רפואית לאחר הקרב. אבל כמו שאתם בטח יודעים לא תמיד יום לאחר הקרב (או כמה שעות יותר נכון) ניתן להעריך את חומרת הפציעה, ומה שסך הכל ניתן בדו"ח זו דיאגנוזה ראשונית וככל הנראה גם מחמירה כדי שלוחם לא יחזור להילחם עד שיטפל בעצמו או יוכיח שהוא כשיר על ידי רופא. ובעצם כל מה שההשעיה הזאת אומרת "לך תביא פתק מהרופא שיאשר לך להילחם".
לרוב לוחמים מחלימים מהר יותר ממה שמצויין בדו"ח ההשעיות ואם כתוב שלוחם הושעה לחצי שנה אל תתפלאו לראות לוחמים חוזרים אחרי שלושה חודשים וגם ככה רוב ההשעיות של פחות מחודשיים לא רלוונטיות כי לוחמים בדרך כלל נלחמים 2-3 קרבות בשנה במרווחים של מספר חודשים. בקיצור, לא להיבהל! לא השעיה, רק הבחנה ראשונית ובדרך כלל מחמירה מאוד ומשתנה.
לוחם חטף נוקאאוט קשה? כנראה שעקב זעזוע מוח הוא לא יחזור מוקדם מהצפוי. בשביל זה לא היינו צריכים את הדו"ח.
לצערינו את רוב הפציעות הלוחמים חווים באימונים ולא בקרבות כך שבאמת אין לדו"ח הרבה משמעות חוץ מעוד כתבה עם כותרת עסיסית שמכניסה הרבה צופים לקרוא אותה.
_ _ _ _ _ _ _
חיתוך משקל לפני קרבות – לוחמים לא באמת נלחמים במשקל הטבעי שלהם (להוציא חלק מלוחמי המשקל כבד)
שוב, גם סוגיה זו עלתה לאחרונה בעקבות הקרב של קונור מקגרגור. אז שיהיה ברור, קונור לא שוקל ברגיל 66 ק"ג ולא היה צריך לעלות לקרב נגד דיאז 11 קילוגרם.
מרבית לוחמי ה-MMA שוקלים מעבר למשקל שהם נלחמים בו. זה משתנה בין לוחם ללוחם, לפעמים זה הרבה יותר, לפעמים מדובר בקטגוריה או שתיים מעבר לקטגוריית המשקל שבו הם נלחמים. זה תלוי כמה רחוק ממשקל המטרה הלוחם מגיע למחנה אימונים, באיזו קטגוריית משקל הוא נלחם וכמה הגוף שלו מסוגל.
בגדול, זה עוד סוג של אתגר "כמה אתה מסוגל לסבול בשביל להיות גדול (או פחות קטן) מהיריב שלך בקרב?". זה מתחיל מדיאטה ואירובי ועד ייבוש אינטנסיבי מנוזלים למועד השקילה 24 שעות לפני הקרב. אז אפשר להחזיר קצת משקל כדי לבסס את הגודל בקרב.
לגביי קונור, הוא כנראה שוקל סביב ה-77 ק"ג ולכן לא היה צריך לעשות דיאטה רצינית וייבוש נוזלים לקרב נגד דיאז.
תבינו עד כמה הלוחם הזה סובל כדי להילחם ב-66 ק"ג. מדובר באחד הלוחמים הגדולים פיזית במחלקה, אם לא הגדול ביותר. שם הוא צריך לעשות חיתוך למוות. סביר להניח שלא נראה אותו עוד בקרבות רבים ב-66 ק"ג. אם בכלל. גם בגלל החיתוך וגם כי יחכו לו אתגרים קורצים במשקלים גבוהים יותר.
התחום הזה מקצוע בפני עצמו וקשה להסביר את התהליך על רגל אחת. אם אתם רוצים מידע מפורט בעניין.
מאמר על חיתוך משקל על ידי ג'ודוקא ישראלי
https://www.facebook.com/groups/UFCisra ... 376323774/הסבר מפורט כולל מעקב אחר לוחם ה-UFC לפני הקרב
https://ufcisrael.wordpress.com/…/%D7%94%D7%A7%D7%A8%D7%91…/
_ _ _ _ _ _ _
לא רוצים להיחשף לספוילרים? אל תכנסו לאינטרנט
אחד הדברים המצחיקים ביותר שעוד ניתן לתפוס מידי פעם זה גולש מעוצבן שהרסו לו את הקרב המרכזי כי הוא נכנס לפייסבוק ו-"איזה בן זונה לא התאפק והיה חייב לכתוב את שם המנצח בפוסט רק כדי להרוס!". תגידו? איפה אתם חיים?!
נתחיל שזה כבר לא ספורט מחתרתי כמו שהיה לפני 10 שנים בערך, תוצאות של קרבות גדולים כבר מגיעים לעמוד הראשי של האתרים הגדולים. נמשיך שאנחנו חיים בעידן הפייסבוק/וואטסאפ/טוויטר, הכל נייד, ישיר, מהיר ואקטואלי (אקטואלי הכוונה כל מה שקרה בשעה האחרונה, אח"כ זה כבר פרהיסטוריה).
אני מת למצוא את הגאון הראשון שלא ראה אירוע גדול וינסה להיכנס לאינטרנט ליותר משניה וחצי ולצפות לא לחטוף אלף ספוילרים ועדיין לשרוד את זה מבלי להיחשף.
אי אפשר! וגם הבקשה "אל תעשו ספוילרים!" לא הגיונית. כולנו עכשיו ביחד נצא לויפאסנה לפני הקרב הכי גדול מזה כמה חודשים, שחיכינו לו כל כך! כי מישהו רוצה לראות את הקרב ככה בכיף שלו יום אחרי האירוע.
אני יודע על עצמי, וזה קורה לי לפעמים, שאם לא ראיתי את האירוע אז אין אינטרנט עד שאני רואה ואני עדיין יכול לחיות בשקט בלי אינטרנט אם הקרב חשוב לי. לא כזה ביג דיל.
_ _ _ _ _ _ _
יש הייפ ויש מציאות
אוו.. זאת הנקודה הכי כואבת, כי זה כבר ממש לפוצץ את הבלון בפנים. חברים, אין בעיה לחשוב שקונור הוא הלוחם הכי כריזמטי, הכי מושך, הכי מעניין, הקעקועים הכי יפים.. מה שאתם רוצים, אבל שלא תגידו בטעות "הלוחם הכי טוב איי פעם" או "לא היה לוחם עם יכולות כאלו".
זה המקום להגיד שאתם מאוהבים ולא מצליחים כל כך להפריד בין האהבה למציאות. קונור הוא לוחם נהדר אבל להגיד הכי טוב זה כבר השלכות של התופעה:
https://he.wikipedia.org/…/%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%94%D7%91%D…
או שלא ראיתם מספיק MMA. אני לא אגיד אנדרסון סילבה, סנט פייר, ג'ון ג'ונס שהגנו על התואר יותר מפעם אחת וייקח שנים רבות לשבור את השיאים שלהם. אני רק אגיד ליוטו מאצ'ידה. שהגיע ל-UFC בסערה, ניצח לפני כן אלופי UFC כמו פראנקלין ופן ולא רק שלא הפסיד קרב, אפילו לא הפסיד סיבוב בקריירה עד לקרב נגד שוגון. אמרו עליו חמקמק, סטרייקינג שטרם נראה, חכם, מהיר וכו.. ג'ו רוגן אפילו הכריז בדרמטיות:
“Ladies and gentlemen, welcome to the Machida era!”.
תקופה שנמשכה בדיוק קרב אחד. זכרון קצר, זו הבעיה שלנו. וזה מופנה למי שרואה MMA בערך 10 שנים ועדיין נופל להייפ.
וזו רק דוגמא אחת. אז אל תגידו שלא היה. מבחינת כל דבר מחוץ לכלוב, אתם צודקים. הלוחם הכי פופולארי בהיסטוריה של הענף כרגע. השאלה אם הוא פופולארי בגלל שרבים חושבים שהוא הכי טוב איי פעם. אממ דילמת הביצה והתרנגול.
וקימבו סלייס לא מתאגרף טוב! וגם ב-"ימי הזוהר" שלו הוא לא היה מתאגרף טוב. תפסיקו לחשוב ככה בגלל כמה סרטוני יוטיוב מהחצר האחורית של כמה חבר'ה שיכורים או השם יודע למה אתם חושבים ככה. תזכרו, שמי שמנפח את ההייפ זה אותו ארגון שרוצה למכור יותר אירועים של הלוחם המדובר ורוצה שתחשבו כך. נעים מאוד לכדור הארץ, אינטרסים רבותי!
ברוך השם כל הפוסטרבויס של מר דיינה וויט נופלים כמו זבובים: פייג', נורת'קאט, רונדה, קונור.. אל תגידו לי שהם עוזרים להגדיל את הפופולאריות של הענף וזה טוב שהם מנצחים. אתם רוצים עוד סי אם פאנקים בקארד הראשי של UFC 200? הם גורמים למקבלי ההחלטות לקחת את הספורט לקווים בידוריים ובכך הופכים את הספורט ליותר פופולארי אבל גם לשטחי, בידורי ומעיק. אני מעדיף ענף פחות פופולארי אבל שטהרת הספורט שולטת.
בכך, אני אהיה נגד כל לוחם שיהיה מקודם יתר על המידה רק כי הוא נראה טוב או מדבר טוב יותר. שהספורט ינצח. אם הוא באמת כזה טוב שינצח, ואז אין בעיה לקדם ולנפח. אני בעד שואו טוב, אבל לדבר על קרב אליפות ב-WW לפני הגנה אחת על תואר ה-FTW זה לא מידתי ולא ספורטיבי. אני הפסקתי לצפות ב-WWE.
_ _ _ _ _ _ _
איך הפך הדירוג של ה-UFC להיות הדירוג הרשמי לעזאזעל?!
זה מתקשר לנקודה הקודמת. נכון, אין דבר כזה "אובייקטיביות". אבל יש סובייקטיבי במידה מסוימת ויש חוסר אובייקטיביות בעליל! וארגון שמדרג את הלוחמים של עצמו הוא כזה. לא חשבתם שזה בעייתי?
ועוד ארגון שהחליט לדגול בקו בידורי. תהיו בטוחים שמי שאחראי על הדירוג זה לא מיטב המומחים או הפרשנים ב-UFC. אחרת אולי גם היו מופיעים השמות מאחורי הדירוג, בסך הכל אפשר להתגאות בחבר'ה שם: קנפלו, דן הארדי, רוגן וכו.. זה עדיין לא היה הופך את הדירוג לאמין או טוב יותר סתם לשקרי יותר, אבל מי שעומד מאחורי הדירוגים זה החבר'ה שאחראים על מחלקת השיווק ב-UFC.
אם צריך לדרג שני לוחמים בעל רזומה דומה אבל לוחם אחד שנראה טוב יותר, מדבר טוב יותר ולארגון יש אינטרס כלכלי לקדם אותו בקרבות גבוהים, מי נראה לכם יהיה מדורג גבוה יותר?
שימו לב גם שה-UFC מדיחים מהדירוג באופן מיידי לוחמים מושעים, גם אם נלחמו לפני שבועיים. זה לא בגלל שהם מענישים אותם.. לא, זה לא ערכים. הם פשוט רוצים לקדם במקום אחד את שאר הרשימה, זה יעזור למתג אותם בקרבות הבאים.
עוד דבר מצחיק זה שהאלופים לא מדורגים, הם כבר הגיעו למעמד אל. זה הדירוג היחיד שמשתמש באסטרטגיה המקורית הזאת. כלומר במילים אחרות לא צריך לשווק אותם, השם "אלוף" כבר ליד שמם, עכשיו בואו נקדם במקום אחד בדירוג את כל השאר. בבקשה, תפסיקו לתת את הדירוג הזה כאילו הוא הוכחה למשהו!