אדום אופטימי כתב:
red in blood כתב:
אדום אופטימי כתב:
הצבעתי ליאיר לפיד בגישת הרע במיעוטו.
לא מסכים לחלק מהפוסטים שלו
לגבי הביקורת על גדעון לוי . כל מילה

אלא שהוא לא ביקר את גדעון לוי, אלא את הארץ, וכתב כאילו זה מה שהם אומרים, בעוד שמדובר בטור דעה ולא בכתבת מערכת. בדיוק כמו שנותנים גם לכותבי טורי דעה ימניים לכתוב בהארץ.
הוא אפילו לא הזכיר את השם של גדעון לוי. היה מבקר אותו - מילא, זה היה בסדר גמור. אבל במקום זה הוא חיפש לעשו דה-לגיטימציה לגוף התקשורת השמאלני היחידי בארץ.
אם שואלים למה השמאל קטן - זה בדיוק בגלל דברים כאלו.
לפיד לא היה תוקף ככה את ערוץ 20, או את ישראל היום, למשל. אולי מבקר אנשים בהם, אבל לא תוקף את הגופים הללו בכללותם.
להיות שמאלני נהפך ללא לגיטימי בימינו. הימין זוכה לביקורות, השמאל לגינויים .
אני יודע שיאיר לפיד אינו מושלם ושהוא לקח כתבה של שמאלן רדיקלי שונא ישראל ואותה ביקר אבל ציין בביקורתו את העיתון.
אז תגובתו לא מושלמת אבל מובנת. מי שמחפש בפוליטיקאי שלמות הבעיה אצלו.
גם ישראל היום נותנת ליוסי ביילין ולעוד כמה עלי תאנה לכתוב בעיתון שלהם טורים זה עושה אותם פחות בביתון ? לדעתי לא.
כמו שרבים כאן מתייחסים ובצדק לישראל היום כביביתון צודק באופן כללי יאיר לפיד בהתייחסותו להארץ.
הפרח שנתתי ללפיד הוא על תוכן הדברים ולא על זוטות (כך אני מתייחס ליחסו של לפיד להארץ )
למרות שישראל היום הוא ביביתון הוא כניראה מרגיש אליו קרבה גדולה יותר מאשר לעיתון הארץ. מה לעשות שהארץ הפך לבמה לשונאי ישראל. גם אני סולד מהביביתון ומדרכו ולא קורא אותו ביום יום אל אף שהוא זמין מאוד עבורי , אלא מציץ בכמה טורים (למשל של דן מרגלית בסופי שבוע).
מאיזה עיתון אני סולד יותר ? מהארץ ובפער גדול. אז אני כותב את דעתי זו בפורום השדים ולפיד בחר לכתוב זאת בפוסט.
כל אחד "ולאן שהמקלדת שלו מחוברת".
להיות שמאלן נהפך כבר ממזמן ללא לגיטימי בישראל. פעם זה היה בשוליים .זה לא התחיל לאחרונה ול בימינו, זה ממזמן.
נכון שתופעה זו התעצמה בשנים האחרונות. נו מה לעשות שהשמאל הרדיקלי נותן חומרים מצויינים לימין בכלל ובמיוחד לימין הקיצוני להפוך אותו לעוד יותר לא לגיטימי. פעם לפני 30 שנים ויותר היו קווים מאוד ברורים בין השמאל לשמאל הרדיקלי. השמאל הציוני ולא הימין דאג לטשטש קווים אלה . לכן קצת תמוהה שהשמאל הציוני מתלונן על כך שאיבד את הלגיטמיות שלו.
טוב עושה יאיר לפיד שהוא מתנער מהשמאל הרדיקאלי. חבל שמפלגת העבודה לא עושה זאת גם כן.
ממה שהבנתי מאנשים שעובדים בפלגת העבודה וקצת מבינים מה קורה בפנים ישנם לא מעטים שם שחושבים בדיוק כמוני (מפאת כבודם אומר שאני חושב כמותם) ומאחר והם פחדנים שלא מוכנים לעשות שינוי גדול הם שותקים וממשיכים בדרך העקוה של מפלגת העבודה אותה הנחיל לה האדון שימעון פרס.
הוא אפילו לא אמר את השם של גדעון לוי! זה לא טעות קטנה, זה עניין בסיסי. זה לא עניין של שלמות, אלא של התנגדות לדמגוגיה.
אין לי בעיה שיבקר כתבה. אין לי שיבקר כותב. אין לי גם בעיה שיבקר עיתון שלם, אבל על משהו שהעיתון עשה. אבל זה לא מה שקרה.
הוא טען שזה משהו שהארץ טוענים. עובדתית זה לא נכון, ובמקרה הגרוע זה שקר. זה טור דעה, וכמו שאתה אמרת עם הדוגמא של יוסי ביילין וישראל היום - טורי דעה הם טורי דעה, הם לא אומרים את מה שהמערכת חושבת.
ומה שאמרת זה השורה האחרונה. לא משנה מה הסיבות שאתה אומר שזה קרה - גם בעינך להיות שמאלני זה לא לגיטימי.
תקום מפלגה חדשה, תכריז שהיא שמאל - היא תהיה ישר פרסונה נון גרנטה. לא משנה מה הם אומרים. ילד גדול, הוא לא יכול להיות שמאל, כי כל הזמן הוא מקבל מסביב ששמאל זה משהו לא לגיטימי.
המציאות היא הרי הרבה יותר מורכבת.
אני שמאל יחסית רדיקלי. אני תומך בחד״ש, למרות שבבחירות הצבעתי למרצ.
אני מתנגד לכיבוש, חושב שאנחנו צבא אלים שלעיתים הורג ולעיתים רוצח חפים מפשע, וההתנגדות שלנו ללטפל בזה היא פושעת בעיני.
אני התגייסתי, ואפילו לקרבי בהתחלה, אבל במקביל אני גם תומך בסרבנות אידיאולוגית, וחושב שזה צריך להיות מעוגן בחוק.
אני מתנגד לכמעט כל מה שהממשלות האחרונות עושות, חושב שהם פוגעים בבטחון המדינה בצורה ברורה, שיש להם דם על הידיים, ולמרות שיש לי הרים של ביקורות על ההנהגה הפלסטינית, אני מאמין שהמכשול העיקרי ואולי היחיד להסכם, זה אנחנו ולא הם. אני בכיף אניף דגלי פלסטין בהפגנות, ולא דגלי ישראל.
ואחרי כל זה, אני אתפרץ על כל מי שיגיד לי שאני שונא ישראל או שהוא אוהב את המדינה יותר ממני. כל הדעות הללו, כל האקטיביזם שלי, זה נטו כי אני אוהב את המדינה, ודואג לה ולעתיד שלנו. השימחה שלי על לחץ בינלאומי על הממשלה שלנו זה כי אני חושב שהיא מובילה אותנו לאבדון. אני הולך להפגנות נגד הכיבוש כי אני באמת ובתמים מאמין שזה הדברים שיעזרו לשמור על ביטחון המדינה. יותר מזה - אני כזה בגלל שאני מגדיר עצמי ציוני.
אתה יכול לא להסכים איתי, אתה יכול לקרוא לי תמים, אתה יכול לקרוא לי נאיבי. אבל אתה לא יכול לקרוא לי שונא ישראל.
ואחרי כל זה, אתה תצא עלי הרבה לפני שאתה תצא על פעיל להב״ה, או הבית היהודי. למה? כי נהיה לא לגיטימי להיות שמאל.
כי אנשים כמוך מפיצים על אנשים כמוני שאנחנו שונאי ישראל, לא משנה מה.
ויש לי הרבה ביקורות פנימיות. והמון אנשי שמאל שדיברו איתי יודעים כמה קיטור אני מוציא על השמאל בישראל, הציוני והלא ציוני, הרדיקלי והמרכזי,
אבל כל הביקורות הפנימיות הללו לא משנה, שכן השמאל לא יצליח בכל מקרה, כל עוד אנשים כמוך מתייחסים לשמאל כלא לגיטימי.