Noam כתב:
יש בעיה קטנה עם מה שאתה טוען (כלומר, יש המון בעיות גדולות, אבל אחת קטנה שבא לי לדבר עליה עכשיו). אתה טוען שיש מקורות היסטוריים לישיבה של עם יהודי כביכול בישראל, ומייחס את זה לכתובים ולממצאים בשטח. תלך להתחלה של אותם כתובים, ותקרא שאברהם אבינו הגיע מאור כשדים, שיש קצת ויכוח היסטורי על המיקום המדויק שלה, אבל זה באזור טורקיה-כורדיסטן.
לא ראיתי אמנם את אברהם אבינו, אבל אני יכול לנחש שהוא לא ממש דומה למשפחה שלי שנולדה בגרמניה. ברמה שמטילה קצת ספק בשייכות שלהם לאותו "עם".
אז דת אני יכול להבין, כי לצורך העניין גם האפיפיור וגם סלים טועמה הם נוצרים, והם לא ממש דומים, אבל אני חושש שמתעוררת כאן בעיה קלה..
נו בחייאת, אתה הולך איתי לרמה של אברהם אבינו?
מה עם בני ישראל שהגיעו ממצרים? לא חשבתי שנגיע לנקודות האלה, אבל בסדר, שיהיה.
מצד אחד אני לא מאמין באלוהים ותנ"ך וכל זה, אבל יש ממצאים שמראים לי מציאות שונה. האמת שזה די מתסבך אותי.
ויש ילדים שלא דומים להורים שלהם, אז אתה רוצה להיות דומה לאברהם? הלכת קצת רחוק
החתול של שרדינגר כתב:
אתה זוכר שכשהיתה פה ממשלה שהיתה בערך שמאל, ואשכרה עמדה לסיים את הכיבוש, בה הימין ועם 3 כדורים ונאומים מהמרפסת של המרוויח הכי גדול שלהם, דאג שמה שיסתיים זה הממשלה, כן? וזה אחרי שהיתה פה ממשלת ימין דווקא שהחזירה את רוב השטחים הכבושים של ישראל בתמורה להסכם שלום(שהוא אחד מהיציבים ביותר במזרח התיכון במאה שנים האחרונות)?
כן, אני זוכר את זה. ואם אתה חושב שבגלל הדעות שלי אני חלילה תומך ברצח הזה, אז אתה טועה.
הלוואי שמעגל הדמים הזה היה נגמר באותה תקופה והיינו חיים היום בשלום ושלווה, אבל מה לעשות, זה לא ככה, והרצח הזה כן קרה.
בנוגע לממשלת הימין שהחזירה את רוב השטחים הכבושים - אני הרי תמיד טוען בפני אנשים שלממשלות ימין יהיה קל יותר להחזיר שטחים בגלל ה"כן" האוטומטי של השמאל מהאופוזיציה. חוץ מזה, לדעתי הירדנים והמצרים הם עמים יחסית נורמלים לעומת אלה שסביבם, בעיקר בגלל ששולטים שם אנשים נורמלים (בירדן זה "ניחוח בריטי" ובמצרים היו סאדאת, מובארק וסיסי - שהם לא פסיכים כמו אסד למשל). אם לא החיזבאללה, אני מאמין שגם עם לבנון היינו יכולים להיות היום בסדר, כי גם הם מהנורמלים.
בסך הכל, הערבים הבעייתיים פה באזור הם הסורים וה"פלסטינים". חיזבאללה זה כבר איראן ופה נגמר הקשר לערבים.