ItaiH6 כתב:
אבל זאת בדיוק הבעיה, פאביו.
אתה יוצא מנקודת הנחה שהשמאל מצטמק למרות שהמדינה הולכת שמאלה.
הביאו לך פה דוגמאות למכביר לזה שהמדינה הזאת מקצינה בצורה קיצונית (אפילו הנגזרות של ההקצנה מקצינות) ימינה.
רובי ריבלין סמולני בוגד, בוגי יעלון מקבל הטרדות טלפוניות על הסמולנות שלו, יהודה פאקינג גליק מקבל איומים טלפוניים ואיחולי "חבל שהערבי ההוא לא חיסל אותך" כי הוא גינה ירי במחבל מחוסר הכרה, ילדת האצ"ל ציפי לבני מקום שני ברשימה עם מפלגת העבודה, חברים ומכרים שלי ביט"ריסטים ליכודניקים מלידה עם שושלת אצ"ל מפוארת שקלו להצביע מרצ בבחירות האחרונות למרות אלרגיה קשה לזהבה גלאון ותמר זנדברג (אבל כמובן הצביעו בסוף ליכוד כי אי אפשר לעשות שינוי כזה קיצוני גם אם הוא רק מאזן את השינוי הקיצוני שעשה שאר העם).
זאת הסיבה העיקרית (כל השאר זניחות) לזה שגוש השמאל מתכווץ אל מול הימין.
בלי שום קשר מפלגת העבודה על שלל הטיותיה המביכות היא מפלגה נטולת זכות קיום שאיכשהו תמיד מכריזה שהיא אמורה להיות האלטרנטיבה לשלטון ותמיד בכל מקרה שבו צריכה להיות אלטרנטיבה לשלטון היא נעמדת על רגליה האחוריות בשביל להעניק לשלטון דחיפה עם הרגליים הקדמיות.
בלי שום קשר מרצ עבדה קשה מאוד והצליחה להרוויח (חלק לא קטן ביושר וחלק לא קטן בגלל חוסר רצון או יכולת להילחם בתדמית שהוטלה עליה) את הטיקט של מפלגה אשכנזית מתנשאת שלא תתן למזרחי לעמוד בראשה גם אם היא תצטרך להמציא מפלגה אחרת ולהתאחד אתה בשביל לתת את ראשות המפלגה המאוחדת לאשכנזי.
עם החלק השני שלך אני מסכים לחלוטין ידידי אך החלק הראשון לדעתי לא נכון
מזה רובי בוגד?כי יש איזה טוקבק שכתב שבוגד?
בוא נגזים ונגיד שיש פה 100K ימנים קיצוניים שעושים רעש כמו מיליון,אתה האחרון (בתור אוהד הפועל וכל הקטע עם ביתר למשל) שצריך להתרגש מזה.
הימניים הפכו לקולניים יותר...
(תראה אגב שאפילו המפלגה של מרזל עם חיזוק של ישי לא הצליחה לעבור את אחוז החסימה -
עריכה - בדקתי - המפלגה קיבלה 118K - אם תוריד את הקולות של אלי ישי נטו תקבל גג 80.000 ימניים קיצוניים ברוך מרזל סטייל ועם 20 אלף של סמורטיץ סטייל אני מגיע ל-100K)
הפגנת השמאל הגדולה (400K) נגד לבנון היתה שיא השמאלנות, אם אינני טועה מאז ימי בן גוריון...
אני תוהה מה קרה מאז?
אופיסר כתב וצדק : העם רוצה מדינה דו לאומית? לא. העם רוצה יוקר מחיה וקפיטליזם חזירי? לא. החיבור הטבעי של הפריפריה היה אמור להיות עם השמאל והסוציאליזם, והשיקול הכלכלי (שהם מרגישים יום יום) היה אמור לגבור על השיקול הבטחוני.
ואני אוסיף ואומר: רוב העם אף ישמח לעוף מהשטחים הכבושים , להפסיק את המילואים וכל החרא הזה ויעדיף את החיים הטובים (לטוס לחול,מסעדות,לרכוש ג'יפים וכו)
מדוע רוב העם מצביע למפלגות ימניות יותר ויותר והשמאל מצטמק ומצטמק ?
אני חושש שהשמאל הקיצוני מרתיע אנשים מלהצביע לו.
קח דוגמא מהימים האחרונים :
קח למשל את זוהייר בהלול וההתבטאות שלו (בלי לדון אם צדק או לא) - אתה יודע איזה נזק זה עשה למפלגת העבודה בהווה ובעתיד?
אתה חושב שעם ישראל (שבניו משרתים בצהל ובשטחים) יוכל להצביע למפלגה שחבר בה טוען שלרצוח את החיילים (הילדים "שלנו") זה מעשה לגיטימי?
קח לדוגמא את הפורום
לא יודע אם אתה כזה או לא אבל יש פה (וזכותם המלאה) כמה משתמשים שמשווים את הציונות לגזענות ...
איך השמאל "ימשוך" את ההמונים ויהפוך להיות הרוב בצורה שכזו ? איך?