תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 14:59

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 77  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 19:43 
סימרוטיץ כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
Noam כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
קרקס שמירקס, לא נעים כששמים לכם מראה מול הפרצוף ואתם רואים שאתם אשכרה תומכים ברוצחים. רוצחים שלוקחים חיים מהעם שאתם משתייכים אליו. אתם, יפי הנפש שגם הייתם מתנגדים לשים את היטלר על כסא חשמלי בשם הנאורות, תומכים במרצחים.
כאילו שלא רצחו כאן ישראלים לפני 67' (מה היתה הסיבה אז?), כאילו שלא רצחו כאן יהודים לפני 48' (ואז?), כאילו שהסיפור כאן הוא באמת חלקות אדמה. נמשיך לשים לכם מראה מול הפרצוף עד שתבינו שהם יירגעו רק כשלא יחיה כאן יהודי אחד.

:LOL2: :LOL2: :LOL2:

צחוקים רצח. העיקר "אף אחד לא עונה" ו-"הם בפינג פונג".
ביום שמישהו מהשמאל יענה לי על השאלות האלה, אני אתחיל להקשיב. עד אז אתם בחזקת חייזרים ולא פלא שאתם לא רלוונטים כבר כל כך הרבה זמן.
כמדומני שמ-67' היו כאן כמה ממשלות שמאל ואף אחת מהן לא הפסיקה את ה"כיבוש". כמעט 50 שנה שחצי מהן (בערך) היו בשליטת השמאל. מעניין...

כשאתה אומר שמאל למה אתה מתכוון ?
הבעיה העיקרית שכרגע אין שמאל ואין ימין, יש רק שמאל קיצוני וימין קיצוני
כל השאר ערבוב מוזר

בוא לא ניתמם. כולנו יודעים מה זה ימין ומה זה שמאל. אז להתקטנן על "קיצוני" או לא זה מיותר.
יש את מחנה הליכוד ומחנה העבודה. להם יש ספיחים שיותר קיצוניים שאף פעם לא שלטו פה ואני חושב שגם לא ישלטו פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 19:47 
סמל אישי של המשתמש
עד המ!!ת הפועל כתב:
אחלה, רק תדאגו להודיע לבוז'י (וקודמיו בתפקיד, שחלקם כבר לא בין החיים) ש"העבודה" זה לא שמאל. הם בעצם חברים של ביבי ובנט שסתם נוח להם באופוזיציה. סגור.

הם יודעים שהם לא שמאל. הם אפילו מנסים להעביר את הנקודה הזאת בכל דרך אפשרית בשביל לגנוב בוחרים מיאיר לפיד שבתורו מנסה באותה טקטיקה לגנוב בוחרים מהליכוד.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 19:51 
אתה בא אליי בטענות על מפלגת העבודה?
שוין, התפרצת לדלת פתוחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 19:51 
ItaiH6 כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
אחלה, רק תדאגו להודיע לבוז'י (וקודמיו בתפקיד, שחלקם כבר לא בין החיים) ש"העבודה" זה לא שמאל. הם בעצם חברים של ביבי ובנט שסתם נוח להם באופוזיציה. סגור.

הם יודעים שהם לא שמאל. הם אפילו מנסים להעביר את הנקודה הזאת בכל דרך אפשרית בשביל לגנוב בוחרים מיאיר לפיד שבתורו מנסה באותה טקטיקה לגנוב בוחרים מהליכוד.

רק מחזק את הטענה שלי שהשמאל לא רלוונטי לכלום, ולא בכדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 19:54 
Noam כתב:
שוין, התפרצת לדלת פתוחה.

מצטער, אני לא מכיר את סיפור החיים של כל אחד פה.
מה שאתה אומר זה שמרצ היא התקווה היחידה של השמאל במדינה, וגם היא בקושי עברה את אחוז החסימה בבחירות האחרונות. איך לומר בעדינות, המצב בקנטים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 20:00 
עזוב, אתה רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 20:22 
אני באמת רוצה לדעת מה התקווה של השמאל בארץ. מרצ ו...? הרשימה המשותפת? זה 18 מנדטים = כלום.
האר את עיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 20:34 
סמל אישי של המשתמש
מה התקווה של הימין בארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 20:37 
אין תקווה לשמאל בארץ, אין בארץ שמאל.
אני רק תוהה בנוגע לזה שאתה מדבר על אנשים שאין לך אפילו הכרות בסיסית איתם ברמה של דעה כללית.
הרי כתבתי כבר עשרות אלפי מילים כאן על דעתי, אתה כנראה לא קראת אף אחת מהן, אבל זה לא מפריע לך להחליט שאני תומך ברוצחים ולשים לי מראה בפנים.
כמו שאמרתי, בחזקת בזבוז זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 21:01 
עד המ!!ת הפועל כתב:
Noam כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
קרקס שמירקס, לא נעים כששמים לכם מראה מול הפרצוף ואתם רואים שאתם אשכרה תומכים ברוצחים. רוצחים שלוקחים חיים מהעם שאתם משתייכים אליו. אתם, יפי הנפש שגם הייתם מתנגדים לשים את היטלר על כסא חשמלי בשם הנאורות, תומכים במרצחים.
כאילו שלא רצחו כאן ישראלים לפני 67' (מה היתה הסיבה אז?), כאילו שלא רצחו כאן יהודים לפני 48' (ואז?), כאילו שהסיפור כאן הוא באמת חלקות אדמה. נמשיך לשים לכם מראה מול הפרצוף עד שתבינו שהם יירגעו רק כשלא יחיה כאן יהודי אחד.

ביום שמישהו מהשמאל יענה לי על השאלות האלה, אני אתחיל להקשיב. עד אז אתם בחזקת חייזרים ולא פלא שאתם לא רלוונטים כבר כל כך הרבה זמן.
כמדומני שמ-67' היו כאן כמה ממשלות שמאל ואף אחת מהן לא הפסיקה את ה"כיבוש". כמעט 50 שנה שחצי מהן (בערך) היו בשליטת השמאל. מעניין...

עד המוות:
1. בתקופה הזו היו הרבה פחות ממשלות שמאל. גולדה ורבין עד 73, פרס ברוטציה, רבין ב92 וברק ב99.
2. היו תוכניות להפסקת הכיבוש כבר מיומו הראשון (תוכנית אלון לדוגמא) רק שבמקביל היו מי שחשבו מיד אחרי כיבוש השטח שהמטרה היא לספח את השטח בפועל. ממשלות השמאל עצמן הקימו חלק גדול מההתנחלויות, אתה יודע. מהרגע הראשון ועד היום בעצם החברה פה קרועה סביב השאלה של מה לעשות עם השטחים הכבושים.
3. וזו שאלה, למה כיבוש עם מרכאות? כי האבסורד הגדול הוא לכאורה (ואני אומר לכאורה כי אין פה אבסורד) - למה אף ממשלה (והיו ימניות כפי שאתה מגדיר, לדוגמא זו) לא סיפחה עדיין את השטחים?
שוב, למה כיבוש עם מרכאות? אתה יודע שזו עובדה, נכון? שהשטחים הם לא חלק ממדינת ישראל כי ישראל לא רוצה לספח אותן? שיש שם שלטון צבאי? זה כיבוש בהגדרה. תגיד שזה כיבוש לגיטימי, תגיד מה שתרצה, אבל אל תתכחש לזה שישראל שולטת צבאית באופן זמני כבר כמעט 50 שנה באוכלוסיה זרה, מחילה עליה שלטון צבאי, מציאות של אפלייה והגבלה (והמהדרין יוסיפו דיכוי). למה אתה מתכחש? אתה לא מסתדר עם המציאות?
תקן אותי אם אני טועה או שתפסיק עם המרכאות ונדבר לעניין. אפשר לדבר על הפתרון (יש או אין), אפשר להתווכח על הסיבות לכיבוש, להגיד שהרצחנות של הערבים לא קשורה לכיבוש (כפי שטענת), אבל לפחות תדייק בנושא הכיבוש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 21:42 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
למה אתם לא עונים לשאלות!?!?!?!?!?
Noam כתב:
לא הייתה כאן אף ממשלת שמאל מאז ומעולם, וגם לא תהיה. לא יודע מי זה אתם, היחיד שאני יודע לגביו זה אני.
בזה הסתיימה התייחסותי לטענות החכמות שלך. כל מילה נוספת היא בחזקת בזבוז זמן.

הם בפינג פונג

יש לך קטע שאתה חושב שהשוואה שעשית היא במקום, כשבפועל זה סתם מוזר..

אבל אם זה מרגש אותך, תמשיך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 21:43 
סמל אישי של המשתמש
עד המ!!ת הפועל כתב:

למה צריך להודיע על זה לבוז'י.. הוא בעצמו הודה שהוא לא שמאל..

וגם, מה שנועם כתב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 21:51 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
למה אתם לא עונים לשאלות!?!?!?!?!?
Noam כתב:
לא הייתה כאן אף ממשלת שמאל מאז ומעולם, וגם לא תהיה. לא יודע מי זה אתם, היחיד שאני יודע לגביו זה אני.
בזה הסתיימה התייחסותי לטענות החכמות שלך. כל מילה נוספת היא בחזקת בזבוז זמן.

הם בפינג פונג

יש לך קטע שאתה חושב שהשוואה שעשית היא במקום, כשבפועל זה סתם מוזר..

אבל אם זה מרגש אותך, תמשיך.

מרגש? אני רוטט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 21:56 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

מרגש? אני רוטט

זה באמת הרגיש ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 22:02 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
אני רק תוהה בנוגע לזה שאתה מדבר על אנשים שאין לך אפילו הכרות בסיסית איתם ברמה של דעה כללית.
הרי כתבתי כבר עשרות אלפי מילים כאן על דעתי, אתה כנראה לא קראת אף אחת מהן, אבל זה לא מפריע לך להחליט שאני תומך ברוצחים ולשים לי מראה בפנים.

באמת רוב "השמאל" ההזוי הזה ירד מהארץ?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

נערך לאחרונה על ידי פאביו בתאריך 05 אפריל 2016, 22:02, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 22:02 
סמל אישי של המשתמש
בר קולמוסא כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
Noam כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:

: :LOL2: :LOL2:

עד המוות:
1. בתקופה הזו היו הרבה פחות ממשלות שמאל. גולדה ורבין עד 73, פרס ברוטציה, רבין ב92 וברק ב99.
2. היו תוכניות להפסקת הכיבוש כבר מיומו הראשון (תוכנית אלון לדוגמא) רק שבמקביל היו מי שחשבו מיד אחרי כיבוש השטח שהמטרה היא לספח את השטח בפועל. ממשלות השמאל עצמן הקימו חלק גדול מההתנחלויות, אתה יודע. מהרגע הראשון ועד היום בעצם החברה פה קרועה סביב השאלה של מה לעשות עם השטחים הכבושים.
3. וזו שאלה, למה כיבוש עם מרכאות? כי האבסורד הגדול הוא לכאורה (ואני אומר לכאורה כי אין פה אבסורד) - למה אף ממשלה (והיו ימניות כפי שאתה מגדיר, לדוגמא זו) לא סיפחה עדיין את השטחים?
שוב, למה כיבוש עם מרכאות? אתה יודע שזו עובדה, נכון? שהשטחים הם לא חלק ממדינת ישראל כי ישראל לא רוצה לספח אותן? שיש שם שלטון צבאי? זה כיבוש בהגדרה. תגיד שזה כיבוש לגיטימי, תגיד מה שתרצה, אבל אל תתכחש לזה שישראל שולטת צבאית באופן זמני כבר כמעט 50 שנה באוכלוסיה זרה, מחילה עליה שלטון צבאי, מציאות של אפלייה והגבלה (והמהדרין יוסיפו דיכוי). למה אתה מתכחש? אתה לא מסתדר עם המציאות?
תקן אותי אם אני טועה או שתפסיק עם המרכאות ונדבר לעניין. אפשר לדבר על הפתרון (יש או אין), אפשר להתווכח על הסיבות לכיבוש, להגיד שהרצחנות של הערבים לא קשורה לכיבוש (כפי שטענת), אבל לפחות תדייק בנושא הכיבוש

לשם שינוי תגובה עניינית ולא לעגנית ומתנשאת במסגרת השיח שחבורת ה-BDS הנהיגה פה.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 22:12 
סמל אישי של המשתמש
תהיה בריא אבי
עד המוות בא לפה עם גרזנים ולפידים, תקף מה שזז, ובעיקר עשה רעש. למה אתה חושב שהוא הרוויח התיחסות ענינית?
ואם כבר ביקורת עלינו, אולי תזרוק מילה לדביל שנכנס בכל מה שזז עוד לפני שהחליף מילה עם מישהו?
להה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 22:20 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
תהיה בריא אבי
עד המוות בא לפה עם גרזנים ולפידים, תקף מה שזז, ובעיקר עשה רעש. למה אתה חושב שהוא הרוויח התיחסות ענינית?
ואם כבר ביקורת עלינו, אולי תזרוק מילה לדביל שנכנס בכל מה שזז עוד לפני שהחליף מילה עם מישהו?
להה

תלך עמוד אחורה ותראה שהתגובה שלו לא באה סתם כך (לא שהייתי חותם על כל מילה ומילה שלו, כן?)

סה"כ יש לו נכונות ללמוד ולהבין כפי שהשתקף מהודעותיו האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 22:20 
אני לא יודע איך אני אצליח לעמוד נפשית בביקורות הקטלניות של ד"ר אבי.
חוץ מזה, נורא מצחיק אותי הכינוי "חבורת ה-BDS".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 22:21 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
על אירופה והאימפריאליזם. כבר אמרתי את זה לדעתי 20 פעם. ניהלו כאן דיון היסטורי שנפרש על 5 עמודים בפעם האחרונה.
להבין את הבעיה זה שלב ראשון אם רוצים לפתור אותה.

נועם יש בעיה תפיסתית קלה.
נכון שיהדות אירופה היא זאת שהביאה לציונות וליישוב בארץ ביהודים אבל מי קבע שרק אז מתחילה ההיסטוריה?

הרי לפי ההיסטוריה היהודית עם ישראל הוגלה מארץ ישראל לפני מאות שנים. האם הגליה של מאות שנים מבוטלת והגליה של עשרות לא? למה? ואם הגליה לא מחשבים אז למה לא לעצור הכל עכשיו ולנסות להתייחס למצב כמו שהוא מבלי סיפורים על בית סבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 22:21 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:

מרגש? אני רוטט

זה באמת הרגיש ככה.

סוף סוף אתה צודק במשהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 22:26 
KingAlpaca כתב:
מה התקווה של הימין בארץ?

אין תקווה לאף אחד במדינה הזו. ארץ אוכלת יושביה.

Noam כתב:

זה שאני לא יודע מה ה"אני מאמין" שלך לגבי מפלגת "העבודה", לא אומר שאין לי היכרות בסיסית לגבי הדעות שלך בכלל.
אני כותב בפורום הזה די הרבה זמן (בכללי), אבל בדיונים פוליטיים הרבה פחות. אני לא יכול עכשיו לעבור על פורומים קודמים ולדעת מה כל אחד חושב. עדיין לא משעמם לי מספיק בשביל לעשות דבר כזה.
עד שאני אדע פרטים כאלה, אני מחשיב אתכם כמקשה אחת, עם דעות של מרצ ואף קיצוני מזה. אם אתה מרגיש שהדברים שלי לא נכונים לגביך, אתה יכול לכתוב ולהבהיר אחרת.
כמו שהמשתמש עומר מ. טען בפורום "קנסו דחוף" שסמוטריץ' נחשב ל"חברים שלי" (viewtopic.php?p=2170110#p2170110) והתנערתי מזה, כך גם אתה יכול.

בר קולמוסא כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
Noam כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:

עד המוות:

1. בשורה התחתונה - היו ממשלות שמאל. זה מה שטענתי. מ-67' עד 77' זה עשור שלם. מאמין שהשמאל היה בשלטון לפחות עוד עשור. 20 שנה במצטבר זה לא מספיק לממשלות שמאל לסיים עם זה?
2. יפה שהיו תוכניות כאלה, אבל בפועל כלום לא יצא מזה. כמו שביבי מדבר על "פתרון 2 המדינות" וכולנו יודעים שלא ייצא מזה כלום כי זה בסה"כ מס שפתיים.
3. בוא נדבר באמת על ה"כיבוש". קשה לי לכתוב כיבוש (ללא מרכאות) כי אני לא מאמין במושג "עם פלסטיני". השטח הזה נכבש מירדן במלחמה, לא מ"פלסטין" או מכל שם אחר שתבחר. אני יכול לכתוב שזה שטח בשליטה צבאית ישראלית/ שטח במחלוקת (לא שלנו ולא של אף אחד אחר). אבל לנכס אותו ל"עם הפלסטיני"? על שום מה ולמה? לא יקרה. זה מושג שהשמאל בארץ נתן לו לגיטימציה והם (בחכמה רבה) תופסים עליו טרמפ כדי לקבל הכרה בעולם. מוצאם של ה"פלסטינים" הוא בירדן ומצרים, לא כאן. הם מנסים לקבל מדינה מבלי שיהיה להם שום קשר היסטורי למקום הזה.
מספיק מובן למה קשה לי לכתוב כיבוש ללא מרכאות? אם היו חיים שם ירדנים או כל עם אמיתי אחר, הייתי מקבל את המילה כיבוש, אבל זה לא המצב. חיים שם ערבים (אתם מכנים אותם פלסטינים) שאף אחד לא רוצה להיות אחראי עליהם - לא הירדנים ולא המצרים. לא סתם הירדנים ויתרו על השטחים האלה, הם ידעו טוב מאוד מי חי שם.
לגבי עניין הסיפוח, באמת שאין לי מושג. לא יודע למה לא מספחים ולא מתבייש להגיד את זה.
אני מודע לעניין שלרובכם קשה לקרוא את מה שכתבתי, במיוחד לגבי "העם הפלסטיני", אבל ככה אני חושב ומאמין. אני לא בא לחנך אתכם, אתם אל תחנכו אותי. יש מצב קיים וכל אחד חושב אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 22:45 
עד המוות
אני לא מבין למה אתה רושם הודעה כזו בפורום ?
כאילו למה הוא נועד ? כדי שאנשים יוכלו להחליף דעות, מה זה ככה אני חושב ואל תנסו להסביר לי למה אני טועה ?
זה לא קצת מוריק מתוכן את ההודעות שלך ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 22:55 
רוב הדיון על העם הפלסטיני בישראל מתנהל באזורים כמו הדף של יואב אליאסי, לכן יש בסיס הגיוני לומר שלאף אחד שם אין מושג על מה הוא מדבר, ול98 אחוז גם אין מינימום אינטיליגנציה בשביל להבין, אבל אפשר כן לפתח על זה דיון אמיתי כי אנחנו לא שם וזאת סוגיה פילוסופית מעניינת.
בתור התחלה (וזאת לא שאלה של קנטרנות, מעניין אותי לשמוע את התשובה), נניח והעם הפלסטיני הוא עם "מומצא", למה העם היהודי לא?
מה שונה הדין לשבטים ירדנים שהחליטו שהם רוצים הגדרה עצמית מול יהודים אזרחי מדינות שונות באירופה שהחליטו שהדת שלהם היא עם והם רוצים עבורה הגדרה עצמית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 23:06 
עד המ!!ת הפועל כתב:
Noam כתב:
שוין, התפרצת לדלת פתוחה.

מה שאתה אומר זה שמרצ היא התקווה היחידה של השמאל במדינה, וגם היא בקושי עברה את אחוז החסימה בבחירות האחרונות. איך לומר בעדינות, המצב בקנטים ?

זה בערך הדבר הנכון היחיד שכתבת כאן, כשפרצת בסערה לדיון (והעלית שאלות שכבר נטחנו עד דק ב-100 עמודים האחרונים, ובכך לא כיבדת את הכותבים האחרים שלא טרחת לקרוא את דעתם, וכמובן לא כיבדת את עצמך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 23:16 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
סה"כ יש לו נכונות ללמוד ולהבין כפי שהשתקף מהודעותיו האחרונות.

עד המ!!ת הפועל כתב:
אני לא בא לחנך אתכם, אתם אל תחנכו אותי. יש מצב קיים וכל אחד חושב אחרת.

אין ספק. בא ללמוד ולהבין.
nailed it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 23:30 
עד המוות,
כבר בתחילת הסעיף השלישי יש לך בעייה, כי אתה חושב שלהגיד ״כיבוש״ זה בעצם להגיד ״מחזיקים בשטח שלקחנו מעם אחר״ ואני אומר לך שכיבוש זה להחזיק מיליוני אנשים ללא זכות אזרח מלאות תחת שלטון צבאי מפלה, בלי קשר להאם הם עם או לאום או קבוצה או ערב רב. על זה אנחנו מסכימים?
אם אתה משוכנע שאין עם פלסטינאי והכל המצאה (אגב, הויכוח הכי מיותר לטעמי, כי גם הציונות הומצאה), אז למה לא עושים מה שעשו ב48 ובגולן ובסיני ואומרים שהגבולות השתנו? זו שאלה טובה, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2016, 23:55 
סימרוטיץ כתב:
עד המוות
אני לא מבין למה אתה רושם הודעה כזו בפורום ?
כאילו למה הוא נועד ? כדי שאנשים יוכלו להחליף דעות, מה זה ככה אני חושב ואל תנסו להסביר לי למה אני טועה ?
זה לא קצת מוריק מתוכן את ההודעות שלך ?

אני אמרתי "אל תנסו להסביר לי למה אני טועה"? למה להכניס לי מילים לפה?
אמרתי שמה שכתבתי למעלה זו דעתי וככה אני חושב. אל תנסו לחנך אותי ולכתוב שאני פאשיסט, גזען וכו'. זה הכל. יש דרך וצורה להגיב לבן אדם שלא חושב כמוכם פרט ללגלוג, להתנשאות ולכינויי גנאי.
אני לא שונא ערבים. אני פשוט לא מבין מה זה פלסטינים ולא מבין מה הקשר של האנשים האלה למקום הזה. אין לי בעיה עם אף אומה ערבית אחרת.

Noam כתב:
רוב הדיון על העם הפלסטיני בישראל מתנהל באזורים כמו הדף של יואב אליאסי, לכן יש בסיס הגיוני לומר שלאף אחד שם אין מושג על מה הוא מדבר, ול98 אחוז גם אין מינימום אינטיליגנציה בשביל להבין, אבל אפשר כן לפתח על זה דיון אמיתי כי אנחנו לא שם וזאת סוגיה פילוסופית מעניינת.
בתור התחלה (וזאת לא שאלה של קנטרנות, מעניין אותי לשמוע את התשובה), נניח והעם הפלסטיני הוא עם "מומצא", למה העם היהודי לא?
מה שונה הדין לשבטים ירדנים שהחליטו שהם רוצים הגדרה עצמית מול יהודים אזרחי מדינות שונות באירופה שהחליטו שהדת שלהם היא עם והם רוצים עבורה הגדרה עצמית?

מכיר את יואב אליאסי (בעיקר מהמוזיקה), לא עוקב אחריו בפייסבוק ואולי נתקל בפוסט שלו פעם ב...
הוא ממש לא מושא הערצה שלי, למקרה שתהית.
העם היהודי לא עם מומצא כי הוא מוכר היסטורית בכתובים ובממצאים בשטח. לא חושב שיש על כך עוררין (ואני רחוק מלהיות איש דתי).
אין לי בעיה שהשבטים הירדנים והמצריים האלה ירצו הגדרה עצמית, אבל לא פה. אין להם שום קשר למקום הזה. מה הבעיה שלהם להתייחס לירדן ומצרים כמדינות מוצאן ופשוט לחיות שם? למה הם נתפסו דווקא לפה? מה אוכל אותם, שהיהודים בנו כאן אימפריה (יחסית לגן החיות המזרח תיכוני) לעומת הכלום שהם עשו ועושים?
חוץ מזה, אחרי מה שהעם היהודי עבר (כן, אני יודע שאתם שונאים לדבר על השואה), מגיע לו מקום קטן שיהיה רק שלו.
בחייאת, תסתכלו על הגלובוס, אנחנו פאקינג נקודה עליו. דווקא זה מה שמפריע להם?

אדום מטלי כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
Noam כתב:
שוין, התפרצת לדלת פתוחה.

מה שאתה אומר זה שמרצ היא התקווה היחידה של השמאל במדינה, וגם היא בקושי עברה את אחוז החסימה בבחירות האחרונות. איך לומר בעדינות, המצב בקנטים ?

זה בערך הדבר הנכון היחיד שכתבת כאן, כשפרצת בסערה לדיון (והעלית שאלות שכבר נטחנו עד דק ב-100 עמודים האחרונים, ובכך לא כיבדת את הכותבים האחרים שלא טרחת לקרוא את דעתם, וכמובן לא כיבדת את עצמך).

מה אתה רוצה שאני אגיד לך? חבל שאין מכונת זמן כדי שאוכל לקרוא ולהגיב בעת ההיא.
אני עכשיו פה ועכשיו רוצה לדבר על זה. אין לי זמן מיותר לעבור על כל העמודים. מי שרוצה להתדיין ולענות - בכיף. מי שלא - לא נורא, אני לא אכעס.

בר קולמוסא כתב:
עד המוות,
כבר בתחילת הסעיף השלישי יש לך בעייה, כי אתה חושב שלהגיד ״כיבוש״ זה בעצם להגיד ״מחזיקים בשטח שלקחנו מעם אחר״ ואני אומר לך שכיבוש זה להחזיק מיליוני אנשים ללא זכות אזרח מלאות תחת שלטון צבאי מפלה, בלי קשר להאם הם עם או לאום או קבוצה או ערב רב. על זה אנחנו מסכימים?
אם אתה משוכנע שאין עם פלסטינאי והכל המצאה (אגב, הויכוח הכי מיותר לטעמי, כי גם הציונות הומצאה), אז למה לא עושים מה שעשו ב48 ובגולן ובסיני ואומרים שהגבולות השתנו? זו שאלה טובה, לא?

לא מסכים עם זה. בעיניי, כיבוש הוא להחזיק בשטח של עם אחר, כמו שכתבת. במקרה שלנו זה שטח שנכבש מירדן ולא מאף מדינה אחרת.
השאלה השניה שלך אכן טובה ואין לי תשובה עליה. אני באמת לא יודע.
לגבי הציונות, לא יודע אם הומצאה או לא, אבל עם יהודי תמיד היה וזה מוכח היסטורית שהוא ישב (בין היתר) כאן, איפה שהמדינה שלנו קיימת היום. אז ציונות או לא ציונות, יש לנו זכות היסטורית במקום הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 אפריל 2016, 00:07 
יש בעיה קטנה עם מה שאתה טוען (כלומר, יש המון בעיות גדולות, אבל אחת קטנה שבא לי לדבר עליה עכשיו). אתה טוען שיש מקורות היסטוריים לישיבה של עם יהודי כביכול בישראל, ומייחס את זה לכתובים ולממצאים בשטח. תלך להתחלה של אותם כתובים, ותקרא שאברהם אבינו הגיע מאור כשדים, שיש קצת ויכוח היסטורי על המיקום המדויק שלה, אבל זה באזור טורקיה-כורדיסטן.
לא ראיתי אמנם את אברהם אבינו, אבל אני יכול לנחש שהוא לא ממש דומה למשפחה שלי שנולדה בגרמניה. ברמה שמטילה קצת ספק בשייכות שלהם לאותו "עם".
אז דת אני יכול להבין, כי לצורך העניין גם האפיפיור וגם סלים טועמה הם נוצרים, והם לא ממש דומים, אבל אני חושש שמתעוררת כאן בעיה קלה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2016, 00:09 
סמל אישי של המשתמש
עד המ!!ת הפועל כתב:
KingAlpaca כתב:
מה התקווה של הימין בארץ?

אין תקווה לאף אחד במדינה הזו. ארץ אוכלת יושביה.

Noam כתב:

זה שאני לא יודע מה ה"אני מאמין" שלך לגבי מפלגת "העבודה", לא אומר שאין לי היכרות בסיסית לגבי הדעות שלך בכלל.
אני כותב בפורום הזה די הרבה זמן (בכללי), אבל בדיונים פוליטיים הרבה פחות. אני לא יכול עכשיו לעבור על פורומים קודמים ולדעת מה כל אחד חושב. עדיין לא משעמם לי מספיק בשביל לעשות דבר כזה.
עד שאני אדע פרטים כאלה, אני מחשיב אתכם כמקשה אחת, עם דעות של מרצ ואף קיצוני מזה. אם אתה מרגיש שהדברים שלי לא נכונים לגביך, אתה יכול לכתוב ולהבהיר אחרת.
כמו שהמשתמש עומר מ. טען בפורום "קנסו דחוף" שסמוטריץ' נחשב ל"חברים שלי" (viewtopic.php?p=2170110#p2170110) והתנערתי מזה, כך גם אתה יכול.

בר קולמוסא כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
Noam כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:

עד המוות:

1. בשורה התחתונה - היו ממשלות שמאל. זה מה שטענתי. מ-67' עד 77' זה עשור שלם. מאמין שהשמאל היה בשלטון לפחות עוד עשור. 20 שנה במצטבר זה לא מספיק לממשלות שמאל לסיים עם זה?
2. יפה שהיו תוכניות כאלה, אבל בפועל כלום לא יצא מזה. כמו שביבי מדבר על "פתרון 2 המדינות" וכולנו יודעים שלא ייצא מזה כלום כי זה בסה"כ מס שפתיים.
3. בוא נדבר באמת על ה"כיבוש". קשה לי לכתוב כיבוש (ללא מרכאות) כי אני לא מאמין במושג "עם פלסטיני". השטח הזה נכבש מירדן במלחמה, לא מ"פלסטין" או מכל שם אחר שתבחר. אני יכול לכתוב שזה שטח בשליטה צבאית ישראלית/ שטח במחלוקת (לא שלנו ולא של אף אחד אחר). אבל לנכס אותו ל"עם הפלסטיני"? על שום מה ולמה? לא יקרה. זה מושג שהשמאל בארץ נתן לו לגיטימציה והם (בחכמה רבה) תופסים עליו טרמפ כדי לקבל הכרה בעולם. מוצאם של ה"פלסטינים" הוא בירדן ומצרים, לא כאן. הם מנסים לקבל מדינה מבלי שיהיה להם שום קשר היסטורי למקום הזה.
מספיק מובן למה קשה לי לכתוב כיבוש ללא מרכאות? אם היו חיים שם ירדנים או כל עם אמיתי אחר, הייתי מקבל את המילה כיבוש, אבל זה לא המצב. חיים שם ערבים (אתם מכנים אותם פלסטינים) שאף אחד לא רוצה להיות אחראי עליהם - לא הירדנים ולא המצרים. לא סתם הירדנים ויתרו על השטחים האלה, הם ידעו טוב מאוד מי חי שם.
לגבי עניין הסיפוח, באמת שאין לי מושג. לא יודע למה לא מספחים ולא מתבייש להגיד את זה.
אני מודע לעניין שלרובכם קשה לקרוא את מה שכתבתי, במיוחד לגבי "העם הפלסטיני", אבל ככה אני חושב ומאמין. אני לא בא לחנך אתכם, אתם אל תחנכו אותי. יש מצב קיים וכל אחד חושב אחרת.

אתה זוכר שכשהיתה פה ממשלה שהיתה בערך שמאל, ואשכרה עמדה לסיים את הכיבוש, בה הימין ועם 3 כדורים ונאומים מהמרפסת של המרוויח הכי גדול שלהם, דאג שמה שיסתיים זה הממשלה, כן? וזה אחרי שהיתה פה ממשלת ימין דווקא שהחזירה את רוב השטחים הכבושים של ישראל בתמורה להסכם שלום(שהוא אחד מהיציבים ביותר במזרח התיכון במאה שנים האחרונות)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: