סימרוטיץ כתב:
עד המוות
אני לא מבין למה אתה רושם הודעה כזו בפורום ?
כאילו למה הוא נועד ? כדי שאנשים יוכלו להחליף דעות, מה זה ככה אני חושב ואל תנסו להסביר לי למה אני טועה ?
זה לא קצת מוריק מתוכן את ההודעות שלך ?
אני אמרתי "אל תנסו להסביר לי למה אני טועה"? למה להכניס לי מילים לפה?
אמרתי שמה שכתבתי למעלה זו דעתי וככה אני חושב. אל תנסו לחנך אותי ולכתוב שאני פאשיסט, גזען וכו'. זה הכל. יש דרך וצורה להגיב לבן אדם שלא חושב כמוכם פרט ללגלוג, להתנשאות ולכינויי גנאי.
אני לא שונא ערבים. אני פשוט לא מבין מה זה פלסטינים ולא מבין מה הקשר של האנשים האלה למקום הזה. אין לי בעיה עם אף אומה ערבית אחרת.
Noam כתב:
רוב הדיון על העם הפלסטיני בישראל מתנהל באזורים כמו הדף של יואב אליאסי, לכן יש בסיס הגיוני לומר שלאף אחד שם אין מושג על מה הוא מדבר, ול98 אחוז גם אין מינימום אינטיליגנציה בשביל להבין, אבל אפשר כן לפתח על זה דיון אמיתי כי אנחנו לא שם וזאת סוגיה פילוסופית מעניינת.
בתור התחלה (וזאת לא שאלה של קנטרנות, מעניין אותי לשמוע את התשובה), נניח והעם הפלסטיני הוא עם "מומצא", למה העם היהודי לא?
מה שונה הדין לשבטים ירדנים שהחליטו שהם רוצים הגדרה עצמית מול יהודים אזרחי מדינות שונות באירופה שהחליטו שהדת שלהם היא עם והם רוצים עבורה הגדרה עצמית?
מכיר את יואב אליאסי (בעיקר מהמוזיקה), לא עוקב אחריו בפייסבוק ואולי נתקל בפוסט שלו פעם ב...
הוא ממש לא מושא הערצה שלי, למקרה שתהית.
העם היהודי לא עם מומצא כי הוא מוכר היסטורית בכתובים ובממצאים בשטח. לא חושב שיש על כך עוררין (ואני רחוק מלהיות איש דתי).
אין לי בעיה שהשבטים הירדנים והמצריים האלה ירצו הגדרה עצמית, אבל לא פה. אין להם שום קשר למקום הזה. מה הבעיה שלהם להתייחס לירדן ומצרים כמדינות מוצאן ופשוט לחיות שם? למה הם נתפסו דווקא לפה? מה אוכל אותם, שהיהודים בנו כאן אימפריה (יחסית לגן החיות המזרח תיכוני) לעומת הכלום שהם עשו ועושים?
חוץ מזה, אחרי מה שהעם היהודי עבר (כן, אני יודע שאתם שונאים לדבר על השואה), מגיע לו מקום קטן שיהיה רק שלו.
בחייאת, תסתכלו על הגלובוס, אנחנו פאקינג נקודה עליו. דווקא זה מה שמפריע להם?
אדום מטלי כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
Noam כתב:
אתה בא אליי בטענות על מפלגת העבודה?
שוין, התפרצת לדלת פתוחה.
מצטער, אני לא מכיר את סיפור החיים של כל אחד פה.
מה שאתה אומר זה שמרצ היא התקווה היחידה של השמאל במדינה, וגם היא בקושי עברה את אחוז החסימה בבחירות האחרונות.
איך לומר בעדינות, המצב בקנטים ?
זה בערך הדבר הנכון היחיד שכתבת כאן, כשפרצת בסערה לדיון (והעלית שאלות שכבר נטחנו עד דק ב-100 עמודים האחרונים, ובכך לא כיבדת את הכותבים האחרים שלא טרחת לקרוא את דעתם, וכמובן לא כיבדת את עצמך).
מה אתה רוצה שאני אגיד לך? חבל שאין מכונת זמן כדי שאוכל לקרוא ולהגיב בעת ההיא.
אני עכשיו פה ועכשיו רוצה לדבר על זה. אין לי זמן מיותר לעבור על כל העמודים. מי שרוצה להתדיין ולענות - בכיף. מי שלא - לא נורא, אני לא אכעס.
בר קולמוסא כתב:
עד המוות,
כבר בתחילת הסעיף השלישי יש לך בעייה, כי אתה חושב שלהגיד ״כיבוש״ זה בעצם להגיד ״מחזיקים בשטח שלקחנו מעם אחר״ ואני אומר לך שכיבוש זה להחזיק מיליוני אנשים ללא זכות אזרח מלאות תחת שלטון צבאי מפלה, בלי קשר להאם הם עם או לאום או קבוצה או ערב רב. על זה אנחנו מסכימים?
אם אתה משוכנע שאין עם פלסטינאי והכל המצאה (אגב, הויכוח הכי מיותר לטעמי, כי גם הציונות הומצאה), אז למה לא עושים מה שעשו ב48 ובגולן ובסיני ואומרים שהגבולות השתנו? זו שאלה טובה, לא?
לא מסכים עם זה. בעיניי, כיבוש הוא להחזיק בשטח של עם אחר, כמו שכתבת. במקרה שלנו זה שטח שנכבש מירדן ולא מאף מדינה אחרת.
השאלה השניה שלך אכן טובה ואין לי תשובה עליה. אני באמת לא יודע.
לגבי הציונות, לא יודע אם הומצאה או לא, אבל עם יהודי תמיד היה וזה מוכח היסטורית שהוא ישב (בין היתר) כאן, איפה שהמדינה שלנו קיימת היום. אז ציונות או לא ציונות, יש לנו זכות היסטורית במקום הזה.