פאביו כתב:
אחלה של יונים
אבל אם תואיל לענות לי , בצורה ברורה
דרך אגב , דבר נוסף,שברצוני להעיר לך
אתה מודע לזה שיהודים נרצחו בצורה המונית לאורך ההיסטוריה לא רק בשואה?
אתה מודע לפרעות קישינב?
אתה מודע למסעות הצלב?
גירוש ספרד?המגיפה השחורה?
ירושלים שהפכה לאיליה קפיטולינה אחרי שמאות אלפי יהודים נרצחו בה??
(וזה על קצה המזלג)
אתה באמת משוכנע שלא מגיע לעם היהודי בית אחד קטן ויחיד??
מה לא היה ברור לך בהודעה הקודמת שלי?
אני שואל ברצינות, בלי קשר לבדיחות יונים בנ.ב. שלי, אני חושב שהסברתי את העמדה שלי בנושא בצורה לא ברורה.
אתה מוזמן לא להסכים איתי, אתה מוזמן להראות לי איפה אני טועה, אבל אני באמת לא מבין מה אתה לא מבין או למה אתה חושב שאני לא עונה לשאלות שלך בצורה ברורה. אשמח אם תסביר לי (ברצינות, לא בקטע פאסיבי אגרסיבי).
בכל מקרה (ובשביל שלא תגיד לי שאני מתחמק מהשאלות שלך) אתה חוזר על אותן נקודות - כן, הרבה יהודים נהרגו ונרצחו במרד הגדול, אבל לא היה ממש משהו חריג או אנטי-יהודי בצורה שהרומאים דיכאו את המרידה הזו.
ובאופן כללי, במשך רוב קיומה של האימפריה הרומאית, היהודים זכו ליחס מועדף יחסית לרוב הדתות האחרות תחת שליטתם.
מסעות הצלב - עוד פעם, מדובר במלחמה, יהודים נהרגו, יהודים נרצחו, אבל יותר מוסלמים נהרגו במהלכן (הרבה יותר אפילו).
ועוד פעם (באמא שלי, אני נשמע כמו תקליט שבור) מסכים לגבי האנטישמיות באירופה, והיא בהחלט היתה בעיה רצינית שהיה צריך לפתור אותה, אבל כמו שאמרתי, אני לא חושב שמדינה שבה היהודים הם הרוב ובה הם זוכים לזכויות יתר (אם זו לא ההגדה שלך של "בית לעם היהודי", אשמח אם תתן לי הגדרה אחרת) היתה הפתרון הכי טוב לבעיה הזו, ואגב, רוב היהודים הסכימו איתי (לא שזה אומר שאני צודק, אבל אם אתה שופט לפי מעשים, לחשוב שעדיף ליהודים לגור במדינה שהיא לא ישראל זו לא ממש היתה עמדה מוזרה או יוצאת דופן).