הגלמוד מלוד כתב:
74-27 זה הפער הסופי בוושינגטון. 18-7 בהוואי, 13-3 באלסקה. 105-37 בסה"כ.
ברני הרוויח אתמול 68 צירים יותר מהילרי, והפער כרגע עומד על 225 אאל"ט. מרץ 15 נמחק לחלוטין.
יהיה קשה לחזור, מאוד קשה אפילו, אבל זה לא נגמר. ברני ינצח בקליפורניה בענק אבל הוא עדיין צריך לצמצם את הפער לבערך 130-150 לפני ה7 ביוני (ניו מקסיקו, ניו ג'רזי, קליפורניה ועוד משהו) כדי להצליח. עוד 9 ימים וויסקונסין, ברני אמור לנצח שם.
המכשולים הכי גדולים זה ניו יורק ופנסילבניה. הוא חייב שם לפחות תיקו כדי לשרוד וזה יהיה מאוד קשה. למזלו יש לו זמן להשקיע שם בענק, השאלה אם הוא יכול לצמצם כי הילרי מובילה שם לא מעט כרגע.
מרץ 15 כמעט ונמחק. הילארי מובילה בבערך 9-10 צירים בכל הבחירות שהיו מאז ה15 למרץ (כולל ה15 למרץ).
אבל הבעיה של סנדרס היא שהוא צריך לסגור פער גדול שהיא פתחה קודם לכן ואם אתה מסתכל על מה שנשאר קשה לראות איפה הוא עושה את זה.
הוא מאוד מאוד יכול לנצח בוויסקונסין (וואיומינג, שזאת בדיחה), אבל אז יש את ניו-יורק, שם לדעתי הוא יפסיד די בבטחה, ואחרי זה יש לו את ה26 באפריל, שם הוא יתקשה בפנסילווניה, ויתקשה עוד יותר במרילנד ולכן בסה"כ לדעתי יפסיד גם ביום הזה. כל התקופה הזאת היא בלי קוקוסים, ואחרי ויסקונסין, עם פריימריז סגורים. שני נתונים שמאוד יקשו עליו.
לכן, אלא הם יהיה לו נס בפנסילווניה, קשה לראות איך הוא לא מגיע למאי עם פיגור של בערך 300 נציגים. ואין לו איפה לסגור את זה.
ואני לא רואה אותו מנצח בקליפורניה בגדול. למעשה, אני מאוד מתקשה לראות אותו מנצח שם בכלל. זאת מדינה עם קרוב ל40% היספנים (שאמנם לא מצביעים בשעורים שדומים ללבנים ועדיין). זאת גם מדינה מאוד ליברלית אז ביום מאוד מאוד טוב שלו הוא אולי יכול לנצח שם, אבל אני לא רואה אותו מביס את הילארי שם באופן שיכול לסגור פערים אמיתיים ביניהם. וניו ג'רסי היא המדינה הגדולה השנייה שמצביעה באותו יום, והילארי פייבוריטית שם.
וזה עוד בלי שאמרנו כלום על הסופר דלגטס.
בשורה התחתונה: לפני שבוע הייתי מעריך את הסיכויים של סנדרס בבערך 3-4 אחוז. היום לסנדרס הצלחות לאחרונה והיום אני מעריך אותם במעט יותר. 5 או אולי 6 ביום טוב. עדיין מאוד מאוד קלוש.