red in blood כתב:
תקנו אותי אם אני טועה, אבל הדרך היחידה שבארני הצליח לסגור את הפער מהסקרים האחרונים זה עם קולות של הקהילה השחורה, שעד עכשיו זה היה הנקודה החלשה שלו.
עכשיו יש את השאלה אם זה עניין נקודתי למישיגן, או שזה מסמן תחילה של תהליך שמעולה בשבילו ומדאיג להילארי...
עדכון: בדיוק אמרו ב-cnn שהקהילה השחורה הצעירה (מתחת ל-40) הייתה ממש חצויה, והצביעה 51% להילארי ו-49% לבארני.
אומרים שהוא הפסיד בקרב השחורים ב30% במישיגן כשבדר"כ הוא מפסיד שם ב70%.
הפואנטה לטעמי היא פחות הקהילה הזאת. היא חשובה אבל לא קריטית. הפואנטה היא מה הולך עם הילארי בקרב אנשי הצווארון הכחול. הילארי אמורה לנצח במישיגן גם בלי תמיכה מסיבית של הציבור האפרו-אמריקאי ולא כך.
אם מה שנותן לסנדרס את ההצלחה היחסית במישיגן (ומה שנותן אותה לטרמפ אצל הרפובליקנים) זאת התפיסה הבדלנית הזאת באשר להסכמי סחר (שהיא תפיסה פשטנית ולא רצינית, אבל ניחא), זה משהו שהדמוקרטים צריכים לחשוב עליו לקראת הבחירות הכלליות. זה ישים את מישיגן עם המפה ועשוי לסמן צרות אמיתיות להם באוהיו ואולי בפנסילווניה ובמדינות השכנות. זה האזור שבו מנצחים ומפסידים את הבחירות הכלליות.
להילארי היה עימות די חלש (ויותר מזה, רדום) השבוע, ואני מאמין שסנדרס השקיע הרבה יותר משאבים במישיגן ממנה, לכן אולי זה לא סימן להמשך. אבל שניהם עכשיו בטח יתמקדו באוהיו ונראה מה יהיה שם.
אגב, אם מסתכלים על המספרים המצב של סנדרס לא השתפר הלילה. הוא אפילו לא השתפר ביחס לbenchmark שנתנו לו. אבל לא זאת הפואנטה.
אגב II, למיטב זכרוני הילארי ניצחה את אובאמה במדינות הגדולות במיד-ווסט ב2008.