20 כתב:
קומוניסים כתב:
שיסתלבטו חופשי, זה בסדר גמור. למעט אמירות וכינויי גנאי פוגעניים בהגזמה או עם הקשרים נאצים, באמת שלא הפריע לי.
הנקודה היא שהיו דיונים קצת יותר מעמיקים. נהיה פה רדוד ובעיקר משעמם.
ואגב, זה לא גבעות עולם ולא מנוחת עולם, אלא אחוזת עולם - ביטוי לאחיזה הנצחית שלנו בארץ ישראל-עד עולם.
"וְנָתַתִּי לְךָ וּלְזַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ אֵת אֶרֶץ מְגֻרֶיךָ אֵת כָּל אֶרֶץ כְּנַעַן לַאֲחֻזַּת עוֹלָם וְהָיִיתִי לָהֶם לֵאלֹהִים."
אני חייב לשאול - נראה שגם בתקופת התנ"ך הסתדרנו לא רע עם אחיזה רק בחלק מארץ ישראל.
ברוב זמן מלכות דוד ושלמה לא שלטנו באשדוד ובאשקלון למשל (היו תחת הפלישתים) ובנהריה עכו והקריות (היו תחת הכנענים).
בזמן החשמונאים לא שלטנו בדרום מים המלח עד אילת (תחת הנבטים) ושוב בנהריה עכו והקריות (תחת הפיניקים).
וזה היה כשמול אדוני צבאות היו כאן רק כמה אלילים כנעניים מעאפנים, בלי ישו ומוחמד להפריע.
למה
לתפיסתך , היום, לראשונה בהיסטוריה של העם היהודי, אנחנו צריכים לשלוט בכל שטחי ארץ כנען?
אני לא מתיימר להציע תפיסה משלי לנושאים הללו.
א. גם היום אנחנו מדברים רק על ארץ ישראל המערבית. אין עניין ליזום מלחמה אקטיבית להשבת חבלי ארץ שנמצאים היום תחת שליטת מדינות ריבוניות אחרות.
אגב, משאלתך מובן שאתה מכיר ומודע לנוכחות יהודית בארץ ישראל טרם לידתם של מייסדי הנצרות והאיסלם. נראה שיש כאלה כאן שמעדיפים להתכחש להסטוריה הזו שלנו כאן בארץ הזאת.
ב. כיום אנחנו מדברים על נוכחות של אויבים רוצחים סביבנו שמצהירים במפורש על כוונתם להשתלט על ארצנו כולנו באמצעות מאבק מזוין, לכן יש חשיבות נוספת, מלבד הצדק ההיסטורי והמשפטי, להיאבק בהם ולהחיל ריבונותנו וליישב את ארצנו כולה.
אם היו לנו שכנים שלא מנסים לפגוע בנו שעה-שעה, אני מניח שזה היה פחות קריטי. אבל מבחינת האמת הפשוטה הארץ הזאת שלנו וזכותנו ליישב אותה בלי שום קשר אליהם, פשוט מפני שזה רצונו של בורא העולם. אולי ניתן לומר שבעת הזו יש חשיבות מיוחדת ל
מימוש הזכות שקיימת ממילא ובכל מצב.