סתכל איזה קטע. גם בגלגול הקודם טענת שאני חושב שרק ישראל אשמה, וגם מה לדעתי ישראל צריכה לעשות...
pokara כתב:
אדום נחמד כתב:
לא אמרתי ש'רק ישראל אשמה', ואת השאלה שלך שאלתם כבר עשרות פעמים באשכול הזה (ותמיד אחרי שדוחקים אתכם לפינה בנוגע לאחריות של ישראל למצב).
ראשית אני שואל אותך את זה בפעם הראשונה (מעבר לכך שלא זכור לי או שאני לא מודע לכך שאני מהווה חלק מקבוצה מסוימת ששאלה אותך את זה בעבר).
שנית, אני מעולם לא טענתי שלישראל אין אחריות מסוימת למצב, אם תקרא קצת אחורה, תבין שאותי כבר מזמן לא מעניין הפיפי-קקה של מי התחיל ולמה, אלא מה צריך לעשות כדי לגמור עם זה כבר.
עכשיו, אולי פעם אחת נשמע מה אתה חושב יכול להיות פתרון המצב?
אני מבין שאתה לא מצפה לפתרון מלא ומפורט כי דבר כזה לוקח עשרות עמודים, אבל אני כן אגיד לך מה חייבים לעשות
1. לפנות מיד התנחלויות, וכמה שיותר מהן. אין יותר בגצים וקשקושים כאלה. כל התנחלות שמחוץ לגושים מפונה תוך כך כך זמן, ומי שלא רוצה, שישאר שם לבד.
2. לשרטט מפה שנותנת לפלסטינים מאה אחוז (לאחר חילופי שטחים איפה שאי אפשר לפנות).
3. לרדת סופית מאל אקצה.
4. לשחרר את כל האסירים המנהליים
5. לשים את העוולות כלפי הפלסטינים בראש רשימת הדברים דרושי תיקון, וזה כולל פיצויים אישיים והחזרת אדמות.
6. הפסקה מוחלטת של התערבות בענייני בנייה בשטחי C
7. נטישת כ-ל המשאבים ביהודה ושומרון ומסירתם לידי הפלסטינים
כל הדברים האלה, אין בינם ובין בטחון ישראל שום דבר, וכל טיעון שמדובר בקלפי מיקוח לא מקובל עלי.
והכי חשוב -
8. לשבת יום יום עם אבו מאזן עד שיצא עשן לבן. כל יום שבו ראש ממשלה מישראל לא עושה את הכל בשביל לסיים את הסכסוך, הוא עוד יום שהוא בוגד בעם שלו
ועוד נקודה, שאולי לא נראית קשורה אבל לדעתי רלוונטית מאוד
9. לרדת מהעץ בכל הנוגע לערביי ישראל ותוצאות הנכבה. למשל, הגיע הזמן לפצות את הערבים בישראל על אדמות שנגזלו מהם. אפשר וחובה לתת לעקורים אזרחי ישראל לחזור לכפרים מהם גורשו ועדיין לא יושבו מחדש.
אני גם חושב שאין מקום גם לעדיפות אתנית במדינה דמוקרטית כמו שיש בישראל, ושחוק השבות צריך להיות מצומצם ליהודים שהמדינה בה הם גרים לא מצליחה לשמור על בטחונם ואני לא מדבר על צרפת) אבל זה סדר שני.
זה הכי מפורט שאתה יכול לצפות לקבל בהודעת פורום מסכנה.. לא?