הגלמוד מלוד כתב:
וזה שבכל המדינות עד עכשיו ברני קיבל בערך 70-80% מהקולות של הindependents, גם לא שווה יותר מידי?
וזה שבהרבה סקרים 20% מהמצביעים שלו אומרים שהם לא יצביעו להילרי גם לא שווה יותר מידי?
וזה שבכל הסקרים כרגע הוא המועמד היחיד עם מדד favorable-unfavorable חיובי מבין כל המתמודדים (+15%) גם לא שווה יותר מידי?
אני באמת מקבל את העובדה שסקרים ברמה הלאומית הם די toss up. אבל :
א. הם כן מראים טרנד. זה שברני היה בפיגור של 20 לפני חודש ועכשיו הוא בתיקו אומר משהו.
ב. אם הרבה סקרים מראים על משהו ומצביעים על דבר מסויים, אולי זה אומר משהו. אולי צריך לקחת את המשהו הזה בחשבון.
(ולא דיברתי עליך בהודעה הקודמת שלי

)
לא, זה לא שווה יותר מדי.
ההגדרות האלו של independents הם די חסרות משמעות ומדדי favorability לא שווים יותר מדי בשלב הזה של הקמפיין, בטח כשמודבר במועמד שהרבה מאד מצביעים לא מכירים יותר מדי.
וזה שמצביעים אומרים שלא יציבעו להילארי לא הולך להחזיק מים, תסתכל על ההיסטוריה, תמיד אנשים עושים על זה טיפה רעש אבל אין שום סיבה להניח שזה יקרה במספרים משמעותיים.
גיא האדום כתב:
ה"לכלוך" העיקרי הוא לא על הרעיונות, אלא על זה שסנדרס אולי רץ על רעיונות ליברלים אבל הוא עושה את זה בשיטות רפובליקניות של הבטחת rainbow and unicorn.
וזה מתקשר לנרטיב הכללי שהבנאדם, כמה שהוא זקן חביב שמדגיש נקודות חשובות, הוא לא מועמד רציני והקמפיין הנוכחי כמו גם 30+ שנים בפוליטיקה מוכיחים את זה.
בדומה לזה אין לי שום בעייה עם ההבטחות של טרמפ שהוא יביס את ISIS. אני מאוד מאוד בעד הבסת ISIS. יותר מאשר אני בעד קולג' בחינם. רק שאני לא חושב שלטרמפ יש שמץ של מושג איך לעשות את זה.
אשר לאלקטביליות, הסבירו כאן את הבעיות בסקרים ויש הרבה כאלו. קשה מאוד לחזות כמה תומכים של X יצביעו אם Y יהיה המועמד, למרות שההיסטוריה מלמדת שרובם ככולם יעשו את זה, ללא קשר למה שהם אומרים עכשיו. וכשזה מגיע לסנדרס מול הילארי זה קשה במיוחד, אבל רובנו יודעים מול איזה מכונת תעמולה הילארי מתמודדת 25 שנה ללא הפסקה (במדינות סגולות למשל יש פרסומות אנטי-הילארי גם בשנים שאין בהן בחירות, לשמר את הגחלת) ואנחנו יודעים שהמכונה הזאת יכולה להיות מופנית כלפי סנדרס ברגע. רק שלא יודעים מה יקרה למספרים שלו כשזה יקרה.
כי הליארי יכולה להפוך את citizen united או לשנות את נהלי ההצבעה במדינות בשליטה רפובליקאית (סתם כדי לבחור שני נושאים מהאתר שלה).
אתה לא ילד הרי, זה לא כמו שהגויים ימ"ש אומרים הרודיאו הראשון שלך, מה שנמצא במצע הוא שאיפות במקרה הטוב, אפילו בתסריט הכי הכי אופטימי זה לא דברים שיראו כמו שאתה רוצה ומקווה אחרי שהם ילעסו ע"י הקונגרס.
ותראה, לגטימי לבוא ולהגיד שלבנות חומה עם מקסיקו כמו שטראמפ רוצה זה משהו שאין סיכוי שזה יקרה, אבל single payer ו אוניברסטיאות בחינם זה משהו שלא רק אפשרי, אלא גם משהו שלדעתי מאד רצוי. אבל הסיכוי היחידי שזה יקרה זה אם ציבור גדול ידרוש את זה, וברני סנדרס בהחלט מקדם את הנקודה הזו. הילארי, בגלל שהיא נכנסת לפאניקה (כרגיל) מקטינה את הסיכוי שזה הולך לקרות מתישהו.
מסכים איתך לחלוטין לגבי אלקטיביליות, אבל האמת, אני חושב שהכל די אקדמי כי לדעתי הילארי לוקחת די בקלות.