תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 07:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 134  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 22:31 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
el dudernio כתב:
אדום נחמד כתב:
el dudernio כתב:
אדום נחמד כתב:
אז אתה בעצם אומר שהעולם צריך לעזור לישראל להכריע את הפלסטינים, אבל לא כי ישראל צודקת אלא כי לישראל יש את הסיכוי הגבוה יותר להכריע?
ואגב, לעזור לישראל להכריע את המלחמה זה לא לתמוך בהרג? אמנם הרג של ערבושים מחבלים, אבל עדיין הרג.. לא?

לא אני לא טוען את זה.
אני טוען שהתערבות של העולם לטובת החלש הרבה פעמים גורמת להרג נוסף של חפים מפשע.

אבל אתה לא טוען אתה מצדיק רצח.

"אתה מצדיק רצח"
שמע, בתחרות דמגוגיות קשה לנצח כשהיריב שלך הוא פאביו, אבל אתה לגמרי חזק בתחרות..

לא דמגוגיה.

מבחינתך הרג החייל הוא מעשה לגיטימי כי הוא היה על שטח כבוש.

אתה מספר לעצמך סיפורים כדי לא לקרוא לזה רצח, מצדיק את האקט האלים וכו אבל מסרב להסתכל על זה במראה כי זה לא מתאים לתפישב שלך את עצמך.

במה להרוג חייל ישראלי יותר רצח מלהרוג לוחם של חמאס?
מבחינתי, דווקא אתה הוא זה שמעוות את המציאות כדי להרגיש טוב עם עצמך.
שנינו חושבים שהקיום הצבאי בגדה אינו לגיטימי, אבל בכל זאת אתה מתיחס להתנגדות פלסטינית כמשהו בזוי.
במקום זאת, הייתי ממליץ לך ללכת עד הסוף, ולקרוא לחיילים לסרב להכנס לשם. אבל אתה מאלה שרוצים לאכול את העוגה וכו..
כך או כך, אין רחוק ממני מלהצדיק רצח.

א. לוחמי החמאס מוגדרים בכל העולם כלוחמי אירגון טרור. אם מבחינתך להרוג טרוריסט שווה להרג חייל במדינה המוכרת ע"י שאר האומות (מרביתן לפחות) זה מרכב משהו על המוסר שלך.

ב. אם באים להרוג איש שחושבים שהוא טרוריסט רק בגלל מראו החיצוני או השייכות המגדרית שלו אני נגד בדיוק כמו להרוג חייל צהל.

ג. אין לי תלונה נגד לוחמי החמאס שמנסים להרוג את חיילי צהל בזמן לחימה מעשית, ולכן אני מבקש להפסיק אותה ולהקטין את החיכוך גם בצעדים חד צדדים.

ד. במלחמה מתים.

ה. זה שאדם לא נמצא במקום שאתה חושב שבו הוא צריך להיות לא אומר שדינו מוות. צר לי שאתה לא מבין את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 22:40 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון, בכנות עכשיו, מה אתה מנסה להשיג עם קו השאלות הזה, ואיך זה משרת את הדיון?

מה שטקנו כתב.
הוא הריי קורא מחשבות, מפרשן תגובות ולפעמים גם שותל מילים בתגובות של אחרים.
פשוט קשה לי להבין איך אדם שהיה לוחם, ששירת בשטחים, שחווה על בשרו את המצב הבטחוני
הקשה, את הרצון העז לפגוע בחיילים ובאזרחים, פתאום חושב שזה לגיטימי לפגוע באזרחי המדינה
שלו ובחיילים ששומרים עליו כפי שהוא שמר עליהם.
בניגוד למה שכנראה אתה וטקנו חושבים, אני לא גזען, אני רוצה שיהיה שלום
אני מוכן להיפרד משטחים בשביל זה.
החלום שלי זה שיהיו פה 2 מדינות ל 2 עמים שיחיו יחד בהרמוניה ושלום.
אבל במציאות הנוכחית הצבא חייב להיות מעורב בשטחים, חייב להבין מה קורה שם.
חייבים מודיעין, חייבים כוחות בשטח, כי אם לא תל אביב תהפוך לשדרות.

כל עוד תמשיך לחשוב שאתה חייב לשלוט ולפלוש צבאית על שטח מחיה של עם אחר העם הזה תמיד ירגיש שאתה מגביל אותו ויפעל לפרוק המגבלות. ככל שתגביל את פעולותיו יותר כך הוא יקצין בפעולות אלו.

הטענה שלך שאין ברירה אלא לנוכחות צהל בשטחים במצב הנוכחי זהה לטענה שאין מנוס מהתנגדות אלימה. ברירה תמיד יש רק צריכים להיות מספיק נחושים בשביל לקבל אותה.

למשל ישראל צריכה לקבל את ההחלטה מה היא. מדינה ישראל לפי הגדרתה במגילת העצמאות או מדינת ישראל לפי ההגדרתה במקרא. לי התשובה ברורה למקבלי ההחלטות ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 01:23 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

א. לוחמי החמאס מוגדרים בכל העולם כלוחמי אירגון טרור. אם מבחינתך להרוג טרוריסט שווה להרג חייל במדינה המוכרת ע"י שאר האומות (מרביתן לפחות) זה מרכב משהו על המוסר שלך.

ב. אם באים להרוג איש שחושבים שהוא טרוריסט רק בגלל מראו החיצוני או השייכות המגדרית שלו אני נגד בדיוק כמו להרוג חייל צהל.

ג. אין לי תלונה נגד לוחמי החמאס שמנסים להרוג את חיילי צהל בזמן לחימה מעשית, ולכן אני מבקש להפסיק אותה ולהקטין את החיכוך גם בצעדים חד צדדים.

ד. במלחמה מתים.

ה. זה שאדם לא נמצא במקום שאתה חושב שבו הוא צריך להיות לא אומר שדינו מוות. צר לי שאתה לא מבין את זה.

א. כמה קל.. העולם מגדיר אותם אז הכל בסדר. ביום שהעולם יואיל לקרוא לכיבוש בשמו, תשנה את עמדתך? חבר, זו מלחמה. צד אחד הוא ישראל, צד שני פלסטין. חיילים לוקחים חלק בדיכוי עם אחר, והם לגמרי מטרה לגיטימית. תתמודד. בכל מקרה, אתה יכול להחליף את חמאס בכל ארגון התנגדות פלסטיני (יש אחד כזה שלא ייחשב טרוריסט?)
ב. אין שום קשר
ג. אם אין תלונה, אז מה אתה רוצה?
ד. נכון. אז אנחנו מסכימים סך הכל..
ה. זה לא איפה שהוא נמצא אלא מה שהוא עושה. ולא אמרתי שגזר דינו מוות (ותזהר, זו פעם שניה שאתה מכניס לי מילים למקלדת), אלא שדינו להיות מטרה לגיטימית במאבק השחרור הפלסטיני בהיותו חלק פעיל במנגנון הדיכוי. החייל יכול בכל שלב להחליט שהוא מסרב לקחת בזה חלק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 03:47 
סמל אישי של המשתמש
טקנובוי,
אתה חייב להמשיך לכתוב פה פחות.

חמשת העמודים האחרונים הם מהמצחיקים בתולדות הפורום,
ואני חושב שיש קשר הדוק בין השניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 09:11 
סמל אישי של המשתמש
5 העמודים האחרונים עצומים

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 11:46 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
טקנובוי,

וזאת אפילו לא הסיבה הכי טובה לעשות את זה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 11:54 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון, בכנות עכשיו, מה אתה מנסה להשיג עם קו השאלות הזה, ואיך זה משרת את הדיון?

מה שטקנו כתב.
הוא הריי קורא מחשבות, מפרשן תגובות ולפעמים גם שותל מילים בתגובות של אחרים.
פשוט קשה לי להבין איך אדם שהיה לוחם, ששירת בשטחים, שחווה על בשרו את המצב הבטחוני
הקשה, את הרצון העז לפגוע בחיילים ובאזרחים, פתאום חושב שזה לגיטימי לפגוע באזרחי המדינה
שלו ובחיילים ששומרים עליו כפי שהוא שמר עליהם.
בניגוד למה שכנראה אתה וטקנו חושבים, אני לא גזען, אני רוצה שיהיה שלום
אני מוכן להיפרד משטחים בשביל זה.
החלום שלי זה שיהיו פה 2 מדינות ל 2 עמים שיחיו יחד בהרמוניה ושלום.
אבל במציאות הנוכחית הצבא חייב להיות מעורב בשטחים, חייב להבין מה קורה שם.
חייבים מודיעין, חייבים כוחות בשטח, כי אם לא תל אביב תהפוך לשדרות.

אתה יכול להתעצבן על התשובה של טקנו, אבל אין לל תשובה טובה לתת במקומו. הבנתי שקשה לך, אבל זה לא מסביר למה השאלות האלה תורמות לדיון.
אבל בכל אופן, נדמה לי שהבעיה שלך היא שאתה חושב שכולם מפרשים את המציאות כמוך.
אולי, רק אולי, השירות הצבאי חשף אנשים למציאות שממנה הם הסיקו מסקנה אחרת? (אגב, כל שמאלני עוכר ישראל כמעט היה בצבא בגיל 18. בשביל זה לוקחים אותנו בגיל 18, כי בגיל הזה המודעות היא אפסית).
היום לא הייתי מתגייס, ואם יקראו לי למילואים אני אסרב.

ועוד דבר. הפלסטינים היו שמחים לחיות בשלום עם ישראל, אבל המציאות לא מאפשרת את זה וכל עוד בישראל עומדת ממשלת אפרטהייד מתנחלית, אין להם ברירה אלא להלחם חזרה.

אני לא מתעצבן על טקנו, אחרי סילוף הדברים שלי בהקשר של הקצין ואי ההתנצלות שלו, אין לי יותר מידי מה לדון איתו.
בהחלט הגיוני ששינית את דעותייך אחרי שירותך הצבאי, אין בכך פסול.

אני באתי מבית שמצביע מרצ ושירותי הצבאי דווקא שינה הרבה מהשקופתי הפוליטיות.
אני באמת מנסה להבין מהיכן האופטימיות שאם תפסיק את הכיבוש נוכל לחיות בהרמוניה לצד הפלסטינים?
אני מתסכל סביב ורואה שכמעט כל מדינה ערבית מובהקת לא מצליחה לחיות בדמוקרטיה.
הרסה תככים ומלחמות בתוך אותם מדינות, בין זרמים שונים.
אם הם לא מצליחים לחיות בינם לבין עצמם בהרמוניה אז עם היהודים שדיכו אותם במשך שנים,
עם אלו שכבשו אותם, עם אלו שמיררו להם את החיים (לטענתך), איתם(אנחנו) הם כן יחיו בהרמוניה??
ואם המאבק האלים שלהם (שאתה מצדיק אותו) יניב פרי מדוע שלא ימשיכו עד שהם ישלטו פה??
מה ימנע זאת מהם?
מה ימנע מישראל להפוך לסוריה 2?
מהיכן האמון הגדול בפלסטינים שמצביעים ותומכים רובם בארגון טרור כמו חמאס וחלקם גם בדאעש?
להשוות בין חייל צהל לאיש חמאס זאת השווה מקוממת ועדיף היה שלא היית כותב אותה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 11:55 
KingAlpaca כתב:
טקנובוי,

תגיד יש מצב שפעם תשתתף בדיון ותכתוב דברי טעם?
או שהקטע שלך זה רק לכתוב דברים לא קשורים אבל העיקר לדחוף את עצמך בכל אשכול ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 12:01 
הוא צודק אבל.
באופן כללי מאז שהפסיכופת עזב נהיה פה הרבה יותר נחמד לקרוא ולכתוב (וגם האשכול המתועב שלו על הפליטים כבר קופץ הרבה פחות מפעם), אבל בימים האחרונים זה מרגיש כמו ללכת ללונה פארק.
קצת חבל שנגמרו המבחנים..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 12:52 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
el dudernio כתב:

ד. במלחמה מתים.

א. כמה קל.. העולם מגדיר אותם אז הכל בסדר. ביום שהעולם יואיל לקרוא לכיבוש בשמו, תשנה את עמדתך? חבר, זו מלחמה. צד אחד הוא ישראל, צד שני פלסטין. חיילים לוקחים חלק בדיכוי עם אחר, והם לגמרי מטרה לגיטימית. תתמודד. בכל מקרה, אתה יכול להחליף את חמאס בכל ארגון התנגדות פלסטיני (יש אחד כזה שלא ייחשב טרוריסט?)
ב. אין שום קשר
ג. אם אין תלונה, אז מה אתה רוצה?
ד. נכון. אז אנחנו מסכימים סך הכל..
ה. זה לא איפה שהוא נמצא אלא מה שהוא עושה. ולא אמרתי שגזר דינו מוות (ותזהר, זו פעם שניה שאתה מכניס לי מילים למקלדת), אלא שדינו להיות מטרה לגיטימית במאבק השחרור הפלסטיני בהיותו חלק פעיל במנגנון הדיכוי. החייל יכול בכל שלב להחליט שהוא מסרב לקחת בזה חלק.

אגיב רק ל ה.
אם הוא מטרה לגיטימית זה אומר שלגיטימי שהוא יומת במסגרת פעולות ההתנגדות האלימה, המוצדקות לטענתך.

עכשיו יש שתי אופציות.
א. פעילות ההתנגדות האלימה אינן מוצדקות.
ב. במסגרת ההתנגדות האלימה זה בסדר לרצוח חיילים, לכן דינם מוות עבור התנגדות זאת, שכאמור היא מוצדקת.

תחליט לבד מה אתה חושב, רק אל תשקר לי ולך עם סיפורי סבתא. זה לא לכבוד שלך או שלי.

אם אנחנו במלחמה לטענתך אז זה בהחלט לגיטימי שימותו חיילים (וגם אזרחים) אבל משני הצדדים. אז אל תלין על חיילי צהל שעושים את מה שצריך לעשות במלחמה רמז, זה מתחיל ב ל, נגמר ב ג ובאמצע יש את הרו.

נכאשר התגייסתי התנדבתי להיות קרבי, במסגרת השירות שהיה בחלקו בשטחים היוותי גורם ממתן של הקצינים מעלי והקלתי כמה שאפשר על חיי הפלשתינאים באזור, למרות שירו עלי, חטפתי אבנים על יום על הרכב וכו.... לבקש מילדים בני 18 לסרב להיכנס לשטחים לא יעזור בדבר כי 90 אחוז אחרים יכנסו והם רק רוצים לעשות מה שעושים ב"מלחמה" וכמה שיותר. אם ה 10 אחוז האחרים יהיו שם למתן המצב יהיה הרבה יותר טוב. הפיתרון הוא בידי מקבלי ההחלטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 12:59 
סמל אישי של המשתמש
לירון, אז הטענה שלך היא שבגלל שהם נלחמים על חירותם, סביר להניח שהם ימשיכו להלחם כם אחרי שיהיו חופשיים?

ובכל מקרה, יכול להיות שכן. ואם ילחמו, תהיה מלחמה. אפשר לנסות למנוע את זה והכל, לתת להם סיבה לא לרצות להכנס לזה, אבל אין מאה אחוז בחיים.
זה עדיין לא אומר שהפתרון הנוכחי לגיטימי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 15:06 
סמל אישי של המשתמש
לירון צודק ב-100%.

ניקח את לדוגמא את חיזבאללה. אחרי הנסיגה ב-2000, מה מונע מהם להפסיק את הלחימה נגד ישראל ולהפוך למדינה שוחרת שלום?
למה לא קמים כל הלבנונים השפויים ומעיפים לחיזבאללה בעיטה בתחת?

ניקח עוד דוגמא. איראן. אויבים אין להם. נפט יש להם מפה עד הודעה חדשה. מה כבר ישראל מפריעה להם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 16:15 
הימין צודק בקריאת המציאות. שקט לא יהיה פה.
איך מזה מגיעים לכיבוש ללא קץ עם סיכון עצום למדינה דו לאומית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 16:49 
סמל אישי של המשתמש
דר אבי, למה לא קמים כל היהודים השפויים ומעיפים לביבי ובנט בעיטה בתחת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 17:19 
אדום נחמד כתב:

אז הם יבחרו את הרצוג (נניח), כלומר אותו אחד שבתקופה האחרונה חוזר ואומר שאין פרטנר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 18:25 
אדום כתב:
אדום נחמד כתב:

אז הם יבחרו את הרצוג (נניח), כלומר אותו אחד שבתקופה האחרונה חוזר ואומר שאין פרטנר.

אז לא רק שאתה מסכים שאין הבדל בין הישראלים והלבנונים במובן הזה, אתה גם מודה שאלה שמעמידים פנים שהם שוחרי שלום, הם לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 18:26 
Noam כתב:
אדום כתב:
אדום נחמד כתב:

אז לא רק שאתה מסכים שאין הבדל בין הישראלים והלבנונים במובן הזה, אתה גם מודה שאלה שמעמידים פנים שהם שוחרי שלום, הם לא.

רק מנסה להמחיש שלשני הצדדים אין מנהיגים שמסוגלים להגיע להסכם היסטורי ובמקסימום יכולים להמשיך את המצב הקיים שהולך ומתדרדר,
וגם האופציה הריאלית שנחשבת כאלטרנטיבה של השמאל הישראלי לא תצליח לשנות משהו במציאות הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 18:33 
סמל אישי של המשתמש
בסדר, לשני הצדדים אין מנהיג פוטנציאלי ראוי.
אבל אחד הצדדים מדכא באלימות צד אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 18:34 
הבנתי.
טוב, אני לא אגיד שאני מסכים עם זה ב100 אחוז, אבל פרח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 פברואר 2016, 19:42 
dr.avi כתב:
לירון צודק ב-100%.

ניקח את לדוגמא את חיזבאללה. אחרי הנסיגה ב-2000, מה מונע מהם להפסיק את הלחימה נגד ישראל ולהפוך למדינה שוחרת שלום?
למה לא קמים כל הלבנונים השפויים ומעיפים לחיזבאללה בעיטה בתחת?

ניקח עוד דוגמא. איראן. אויבים אין להם. נפט יש להם מפה עד הודעה חדשה. מה כבר ישראל מפריעה להם?

מה הם עשו לישראל?
מה שונה מאבקי הכח של ישראל ואיראן מאלה של רוסיה וארה"ב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 09:40 
אדום נחמד כתב:
לירון, אז הטענה שלך היא שבגלל שהם נלחמים על חירותם, סביר להניח שהם ימשיכו להלחם כם אחרי שיהיו חופשיים?

ובכל מקרה, יכול להיות שכן. ואם ילחמו, תהיה מלחמה. אפשר לנסות למנוע את זה והכל, לתת להם סיבה לא לרצות להכנס לזה, אבל אין מאה אחוז בחיים.

הטענה שלי שגם אחרי שהיה להם חרות ונופש הם ימשיכו להילחם בנו, כי מבחינתם גם ת"א וחיפה כבושות.
אמרתי, בסוף נצטרך להיפרד מהם, אבל לא לפני שיהיו בטחונות ראוים.
עובדה שהחמאס שולט גם בגדה וגם בעזה ולא בכדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 10:22 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
אני לא אענה, כי שאלת אותי שאלה שהיא לא קשורה ושהתשובה עליה ברורה מאליה (ונדמה לי שכבר שאלת אותי אותה לפחות פעם אחת בעבר).
ואיזה משימות מזעזעות? לנהל חיים של אוכלוסייה אזרחית תחת כיבוש, לנסות לדכא את ההתנגדות לאותו כיבוש, לשמש הגוף שאמור לאפשר את קיום המדינה הציונית מבחינה בטחונית. אלה כמובן משימות שאי אפשר לעמוד בהן בהצלחה בצורה טובה.
וההודעה שלי לאופיר כמובן מזלזלת, אבל זה לא הופך אותה ללא נכונה.
לעתים תכופות ביותר אני קורא כאן הודעות מטומטמות, אבל אני מתעלם. למה מתעלם? כי במקרה שהאמת לא מקדמת אותך לשום מקום, אתה לא חייב לומר אותה. אבל במקרה הזה, כשכבר הורדנו את הכפפות, זה הרגיש לי קצת מחויב המציאות.

חבל שאינך עונה,ואם התשובה ברורה אשמח אם תגיד אותה כבל עם ועדה.

אני מסכים איתך שהמשימות אכן לא משימות צבאיות קלאסיות,אך לצערי כל אלטנרטיבה שנוסתה עד היום הביאה לידי מותם של אזרחים רבים מהצד הישראלי.
מה החלופה אם לא לשלוח את הצבא לעשות משימות מסוג אלו?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 10:44 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

הטענה שלי שגם אחרי שהיה להם חרות ונופש הם ימשיכו להילחם בנו, כי מבחינתם גם ת"א וחיפה כבושות.

אפשר לדבר על מה יעשו הפלסטינים במידה ויקבלו עצמאות, והאם ימשיכו להלחם על פלסטין השלמה, אבל זה עדיין בגדר השערה. באותה מידה, ישראל מחנכת פה דור דור שישראל היא מהנהר לים, ורוב הילדים לא מכירים את גבולות 67 בכלל. האם זה אומר שבמצב של שתי מדינות לא נוכל להסתפק בזה? אם היית פלסטיני, היית רגוע? מה ההבדל בין הזיקה של פלסטינים לישראל67 והזיקה של יהודים לגדה? כלומר, יש הבדל, והוא שישראל אשכרה מיישמת בפועל את השאיפה הזו, בעוד פלסטינים רק חולמים בהקיץ.

ובכל מקרה, בפעם הלא יודע כמה, זה לא אומר שהפתרון צריך להיות שליטה צבאית על מליונים. כלומר, זה נח לישראל ורוב הישראלים לא מרגישים את זה על בשרם (חוץ מפעם בכמה זמן בו לפלסטינים נמאס והם מייצרים את מה שבציניות ישראלית אופיינית אנחנו מכנים "טרור"), אבל זה לא הופך את זה ללגיטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 11:01 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

אתה לא יכול לשלול זכויות אדם בסיסיות ממיליוני בני אדם בגלל שאתה חושב שחלק מהם אולי יעשו דברים רעים בעתיד.
ולא, אחרי חמישים שנה אני לא חושב שהטיעון הזה של "רגע, אנחנו עובדים על זה" תופס יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 11:04 
זה לא פעם בכמה זמן, יש פגיעה באזרחים בתוך קווי 67 כל שבוע, וזה לא טרור במרכאות, זה טרור. לא צריך לגמד את האלימות של הפלסתינים כדי להעצים את האשמה של ישראל, זה סתם חוטא למציאות וגורם לא לקחת ברצינות את מה שאתה כותב (ואני מסכים עם הרוב המוחלט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 11:38 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
זה לא פעם בכמה זמן, יש פגיעה באזרחים בתוך קווי 67 כל שבוע, וזה לא טרור במרכאות, זה טרור. לא צריך לגמד את האלימות של הפלסתינים כדי להעצים את האשמה של ישראל, זה סתם חוטא למציאות וגורם לא לקחת ברצינות את מה שאתה כותב (ואני מסכים עם הרוב המוחלט)

זה כן פעם בכמה זמן. עד ההסלמה האחרונה (שמתמשכת כבר כמה חודשים), מי בתחומי ישראל הרגיש שיש דבר כזה פלסטינים? את מי הם מעניינים, כשהם לא דוקרים אותנו בת"א ורעננה?
ולגבי ה"טרור", אני מודה שזה יכול לגרום לאנשים להחסם. מה שניסיתי להעביר הוא שזה מגוחך לשלוט בכח הזרוע על מליוני בני אדם שרובם המוחלט לא עשו שום דבר רע לאף אחד, אבל כשאלה מחליטים שנמאס להם, לתייג את זה כטרור. ובוא לא נתמם, כשישראל מגדירה את זה כטרור, היא מתכוונת שזה משהו שאין בינו ובין המצב הקיים שום דבר, וצריך להלחם בו ולהניח בצד כל מחלוקת אחרת.

בתכלס, טרור זה הפעלת כח כנגד אוכלוסיה אזרחית למען השגת מטרות פוליטיות/צבאיות/מדיניות. ישראל עושה את זה כבר 50 שנה. כשהישראלים יבינו שמה שהם עושים זה טרור, אני אשתף פעולה עם ההגדרה של האלימות הפלסטינית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 11:56 
פאביו כתב:
Noam כתב:
אני לא אענה, כי שאלת אותי שאלה שהיא לא קשורה ושהתשובה עליה ברורה מאליה (ונדמה לי שכבר שאלת אותי אותה לפחות פעם אחת בעבר).
ואיזה משימות מזעזעות? לנהל חיים של אוכלוסייה אזרחית תחת כיבוש, לנסות לדכא את ההתנגדות לאותו כיבוש, לשמש הגוף שאמור לאפשר את קיום המדינה הציונית מבחינה בטחונית. אלה כמובן משימות שאי אפשר לעמוד בהן בהצלחה בצורה טובה.
לעתים תכופות ביותר אני קורא כאן הודעות מטומטמות, אבל אני מתעלם. למה מתעלם? כי במקרה שהאמת לא מקדמת אותך לשום מקום, אתה לא חייב לומר אותה. אבל במקרה הזה, כשכבר הורדנו את הכפפות, זה הרגיש לי קצת מחויב המציאות.

אני מסכים איתך שהמשימות אכן לא משימות צבאיות קלאסיות,אך לצערי כל אלטנרטיבה שנוסתה עד היום הביאה לידי מותם של אזרחים רבים מהצד הישראלי.

לא רק שלא נוסתה אף אלטרנטיבה עד היום, גם לא הייתה כוונה לנסות אף אלטרנטיבה כזאת. היום או בעתיד.
ולעניין השאלה, אני אאלץ כרגע לסרב בנימוס. אם מטרת הדיון היא שתכתיב לי טקסטים ואני אקריא אותם, אז זה משנה את כללי המשחק. אני כמובן מסכים, אבל אני דורש 2 שקלים לאות ושקל לסימן פיסוק. על התוכן אין הגבלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 13:01 
אמיר כתב:
לירון האדום כתב:

אתה לא יכול לשלול זכויות אדם בסיסיות ממיליוני בני אדם בגלל שאתה חושב שחלק מהם אולי יעשו דברים רעים בעתיד.
ולא, אחרי חמישים שנה אני לא חושב שהטיעון הזה של "רגע, אנחנו עובדים על זה" תופס יותר.

אני מסתכל סביב - מצרים, סוריה, עיראק ואפילו תימן לשם הדוגמא - מדינות שנמצאות במלחמת קיום בינם לבין עצמם.
אם הם נלחמים בתוך עצמם, אז מול היהודים לא יילחמו? ועוד אחרי שכביכול ישראל נכנעה כאשר היא נסוגה לאחור ללא הסכמים.
יצאנו מעזה - חטפנו טילים.
יצאנו מלבנון - חטפנו טילים.
טילים מהגדה מסוכנים יותר מאשר טילים מעזה או אפילו מלבנון.
להיפרד מהם כן אז רק עם הסכם בינלאומי, כח זר ושטחים מפורזים עם פיקוח בינלאומי, סנקציות וכו'.
עד אז- לבנות חומות,לגדר, להפעיל מודיעין ושצריך אז גם נכנסים פנימה לישובים ועוצרים מחבלים בטרם הם מבצעים פיגועים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 13:02 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

אפשר לדבר על מה יעשו הפלסטינים במידה ויקבלו עצמאות, והאם ימשיכו להלחם על פלסטין השלמה, אבל זה עדיין בגדר השערה. באותה מידה, ישראל מחנכת פה דור דור שישראל היא מהנהר לים, ורוב הילדים לא מכירים את גבולות 67 בכלל. האם זה אומר שבמצב של שתי מדינות לא נוכל להסתפק בזה? אם היית פלסטיני, היית רגוע? מה ההבדל בין הזיקה של פלסטינים לישראל67 והזיקה של יהודים לגדה? כלומר, יש הבדל, והוא שישראל אשכרה מיישמת בפועל את השאיפה הזו, בעוד פלסטינים רק חולמים בהקיץ.

ובכל מקרה, בפעם הלא יודע כמה, זה לא אומר שהפתרון צריך להיות שליטה צבאית על מליונים. כלומר, זה נח לישראל ורוב הישראלים לא מרגישים את זה על בשרם (חוץ מפעם בכמה זמן בו לפלסטינים נמאס והם מייצרים את מה שבציניות ישראלית אופיינית אנחנו מכנים "טרור"), אבל זה לא הופך את זה ללגיטימי.

אם היתי פלסטיני אולי היתי רוצה שלום, לחיות בשלום לצד היהודים.
פעם אנחנו היהודים הינו הולכים לקלקיליה לאכול ולקנות נפצים והיום? נראה אותך מסתובב שם...
ההקצנה שעוברת האוכ' הפלסטינית בשנים האחרונות מחריפה עוד יותר, ההקצנה גורמת לפיגועים, גורמת לשנאה ועוד יותר גורמת לנו לצד השני להיות עם האמצע על הדופק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 13:11 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
פאביו כתב:
Noam כתב:

לא רק שלא נוסתה אף אלטרנטיבה עד היום, גם לא הייתה כוונה לנסות אף אלטרנטיבה כזאת. היום או בעתיד.
ולעניין השאלה, אני אאלץ כרגע לסרב בנימוס. אם מטרת הדיון היא שתכתיב לי טקסטים ואני אקריא אותם, אז זה משנה את כללי המשחק. אני כמובן מסכים, אבל אני דורש 2 שקלים לאות ושקל לסימן פיסוק. על התוכן אין הגבלה.

הסכמי אוסלו והיציאה החד הצדדית מעזה היו 2 אלטרנטיבות:
כל אחת סגנון שונה , אחת הסכם שנחתם והשניה פינוי השטח בלי הסכם.
שתיהן הוכיחו את אותו דבר , חטפנו טילים או אוטובוסים מתפוצצים בלב ערי ישראל.
יש לך אלטרנטיבה אחרת שאפשר לנסות ??
אם כן אשמח להשכיל.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 134  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: