אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון, בכנות עכשיו, מה אתה מנסה להשיג עם קו השאלות הזה, ואיך זה משרת את הדיון?
מה שטקנו כתב.
הוא הריי קורא מחשבות, מפרשן תגובות ולפעמים גם שותל מילים בתגובות של אחרים.
פשוט קשה לי להבין איך אדם שהיה לוחם, ששירת בשטחים, שחווה על בשרו את המצב הבטחוני
הקשה, את הרצון העז לפגוע בחיילים ובאזרחים, פתאום חושב שזה לגיטימי לפגוע באזרחי המדינה
שלו ובחיילים ששומרים עליו כפי שהוא שמר עליהם.
בניגוד למה שכנראה אתה וטקנו חושבים, אני לא גזען, אני רוצה שיהיה שלום
אני מוכן להיפרד משטחים בשביל זה.
החלום שלי זה שיהיו פה 2 מדינות ל 2 עמים שיחיו יחד בהרמוניה ושלום.
אבל במציאות הנוכחית הצבא חייב להיות מעורב בשטחים, חייב להבין מה קורה שם.
חייבים מודיעין, חייבים כוחות בשטח, כי אם לא תל אביב תהפוך לשדרות.
אתה יכול להתעצבן על התשובה של טקנו, אבל אין לל תשובה טובה לתת במקומו. הבנתי שקשה לך, אבל זה לא מסביר למה השאלות האלה תורמות לדיון.
אבל בכל אופן, נדמה לי שהבעיה שלך היא שאתה חושב שכולם מפרשים את המציאות כמוך.
אולי, רק אולי, השירות הצבאי חשף אנשים למציאות שממנה הם הסיקו מסקנה אחרת? (אגב, כל שמאלני עוכר ישראל כמעט היה בצבא בגיל 18. בשביל זה לוקחים אותנו בגיל 18, כי בגיל הזה המודעות היא אפסית).
היום לא הייתי מתגייס, ואם יקראו לי למילואים אני אסרב.
ועוד דבר. הפלסטינים היו שמחים לחיות בשלום עם ישראל, אבל המציאות לא מאפשרת את זה וכל עוד בישראל עומדת ממשלת אפרטהייד מתנחלית, אין להם ברירה אלא להלחם חזרה.
אני לא מתעצבן על טקנו, אחרי סילוף הדברים שלי בהקשר של הקצין ואי ההתנצלות שלו, אין לי יותר מידי מה לדון איתו.
בהחלט הגיוני ששינית את דעותייך אחרי שירותך הצבאי, אין בכך פסול.
אני באתי מבית שמצביע מרצ ושירותי הצבאי דווקא שינה הרבה מהשקופתי הפוליטיות.
אני באמת מנסה להבין מהיכן האופטימיות שאם תפסיק את הכיבוש נוכל לחיות בהרמוניה לצד הפלסטינים?
אני מתסכל סביב ורואה שכמעט כל מדינה ערבית מובהקת לא מצליחה לחיות בדמוקרטיה.
הרסה תככים ומלחמות בתוך אותם מדינות, בין זרמים שונים.
אם הם לא מצליחים לחיות בינם לבין עצמם בהרמוניה אז עם היהודים שדיכו אותם במשך שנים,
עם אלו שכבשו אותם, עם אלו שמיררו להם את החיים (לטענתך), איתם(אנחנו) הם כן יחיו בהרמוניה??
ואם המאבק האלים שלהם (שאתה מצדיק אותו) יניב פרי מדוע שלא ימשיכו עד שהם ישלטו פה??
מה ימנע זאת מהם?
מה ימנע מישראל להפוך לסוריה 2?
מהיכן האמון הגדול בפלסטינים שמצביעים ותומכים רובם בארגון טרור כמו חמאס וחלקם גם בדאעש?
להשוות בין חייל צהל לאיש חמאס זאת השווה מקוממת ועדיף היה שלא היית כותב אותה