אני מתחיל להתייאש.
הצבא, כשהוא נותן אותו עונש על חדר אוכל ועל הכאת פלסטיני, מראה בדיוק מה הוא חושב על הכאת פלסטינים, וכמה חמור זה בעיניו. זה מה שאתה צריך להסיק. לא שהעונש על חדר אוכל בלי כומתה הוא חמור.. חוץ מזה, יש עוד מלא דוגמאות. למעשה, כל פאק של חייל הוא במינימום שבת. אין עונשים קלים מכך. מה כל כך מסובך להבין פה..
באמת ליבי עם החיילים. לא בציניות. אבל זה לא תירוץ לכלום. אתה לא יכול גם לנהל חיים של אנשים בכח הזרוע, וגם להשתמש במחאה שלהם כנסיבות מקלות להתפרצות שלך.
ועכשיו אני מתחיל כבר להרגיש שאתה עושה בכוונה. אני מסביר בצורה מאוד ברורה למה לדעתי למערכת המשפט לא אכפת מזכויות הפלסטינים, ואתה פשוט מתעלם וכותב את אותו דבר שוב ושוב. זה פשוט לא לעניין.
אם קשה לך, אני אעזור לך. הנה ההתייחסות המפורטת שלי
אדום נחמד כתב:
אגב, למשל נוהל שכן (לא נוהל מעצר שכן :/). מישהו נתן את הדין על כל אותם פלסטינים שנפגעו מהנוהל הזה? או שהדיון הוא פנים ישראלי בלבד?
אני אעזור לך, הדיון הוא פנים ישראלי, וזכויות הפלסטינים מעניינות כקליפת השום. אף פלסטיני לא פוצה על הנזק שנגרם לו. פיזי או פסיכולוגי. אז גם זה מוכיח את הטענה שלי שכל מה שמעניין את מערכת המשפט הישראלית זה ההשפעות על החברה הישראלית, וטובת הפלסטינים נמצאת הרחק הרחק בסולם העדיפויות.
מה התשובה שלך לטענה הזו?
לירון האדום כתב:
נתתי לך דוגמא מבוססת כמו נוהל שכן (צודק, לא מעצר שכן) וכמו הריסת מבנים.
כשלפחות 5 פעמים כתבתי מה הבעיתיות בדוגמת הריסת מבנים (ואתה 5 פעמים התעלמת).
נו באמת
בכל מקרה, שורה לאחר מכן אתה מסכים שיש דין לישראלים ודין לפלסטינים. אז אפשר סוף סוף להסכים שזכויות הפלסטינים לא מטרידות את מערכת המשפט הישראלית? אני באמת מנסה להסביר את עצמי, ונדמה שפשוט אין לי סיכוי..
נמשיך.
ציטוט:
יש להם מערכות משפט משלהם, משטרה משלהם , מוסדות חינוך משלהם, פרלמנט משלהם וכו'.
נשמע מדברייך כאילו כל אזור איו"ש זה מחנות פליטים.
שמע, אני באמת חושב שאתה צריך קצת להתעמק במצב הפלסטינים בגדה. צא לסיור עם שוברים שתיקה (יש בשבוע הבא, אם אתה בקטע, אני מזמין לי ולך מקום ברגע זה). תקרא קצת פוסטים של ארגוני זכויות אדם (יש דין, בצלם, תעאיוש). גם אם אתה שונא אותם על הפניה לחול, הם עדיין מספרים מה שקורה בשטח.
לדעתי, למרות שעבר שלך בעזה, יש לך בליינד ספוט רציני ביותר אם אתה לא מצליח להבין מה זה אומר להיות פלסטיני תחת שלטון צבאי ישראלי. אני לא חושב שדיון בפורום יכול לשכנע אותך בזה. זה דברים שאתה צריך לראות בעצמך. בשטח.
ולסיום, מצטער, פספסתי את השאלה על עזה. התשובה היא (למרות שכבר ענינו על הנקודה הזו אינספור פעמים) שאנחנו סוגרים על כל הגבולות שלהם (למעט 10 אחוז מצרי), כשהדגש הוא על הימי והאווירי. בפועל, עזה היא גטו. מוצדק או לא מוצדק, זה עניין שלך. אבל כשאתה שואל איזו אלימות אנחנו מפעילים, אז זו האלימות. לזה אתה יכול להוסיף הגבלה מטורפת של שטח הדיג שלהם (משהו כמו 2-3 קילומטרים שכבר ריקים מדגים אחרי שנים של אותו דבר), או ריסוס אלפי דונמים של אדמה חקלאית קרוב לגבול עם ישראל. איסור על הקמת תחנת חשמל, ועוד ועוד ועוד. שוב, אולי את כל אלו תצדיק עם העובדה הם נלחמים בנו, אבל לא שאלת על זה, אלא על איזו אלימות אנחנו מפעילים כלפי העזתים.
ורק הערה קטנה, זה הפך להיות טרנד להזכיר את עזה כשמדברים על הגדה. אני מבין את האינסנטיב, אבל זה כבר די מעיק. הפלסטינים בגדה סובלים, והמצב בעזה לא צריך לעניין אותם כהוא זה. לבני אדם מגיע לחיות חיים חופשיים. נקודה.