תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 12:41

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 134  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 פברואר 2016, 17:06 
סמל אישי של המשתמש
לירון, אם רק תוכל להצהיר שאתה מסרב להתיחס להודעות שלי, שאדע לא לבזבז עליך זמן.
תודה מראש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 17 פברואר 2016, 17:16 
אדום נחמד כתב:
לירון, אם רק תוכל להצהיר שאתה מסרב להתיחס להודעות שלי, שאדע לא לבזבז עליך זמן.
תודה מראש

למה ככה? התייחסתי להודעה שלך - טקנו ציטט אותך והעיר שאכן היו חיילים שנשפט על בזיזה - ציטטתי את זה והגבתי שם לדבריו ולדברייך.
אכתוב שוב:
ציטוט:
אז כבר הגענו להסכמה שהיו חיילים שנשפטו ונענשו על מעשי ביזה גם בזמן מלחמה.
בזמן מלחמה נהרגים גם חפים מפשע- חיילים לא אמורים לעמוד לכך על דין, רק במקרים קיצונים בהם היה ירי ללא לצורך על מנת להרוג, רק אז יש לשפוט אותם ובזמן מלחמה
זה מאד קשה להוכחה ואת זה יגיע לך כל אחד שהיה בזמן מלחמה.
בזמן מלחמה האצבע קלה יותר על ההדק כי הסכנה גדולה יותר.
אני לא טוען שיש מחסור בענישה, שיש מקרים כאלו ושיש הוכחות למקרים כאלו אזי החיילים נשפטים ונענשים בחומרה ובצדק!
מנסים כמה שיותר להקל, כמה שפחות מחסומים, כמה שפחות להתערב.
יש ערים פלסטיניות שדווקא החלו בשנים האחרונות לשגשג כלכלית.
הבעיה היא שברגע שמתחיל גל טרור שלא נפסק, אז מגיעה ההתערבות הצבאית וזאת בכדי למנוע את גל הטרור.

אוסיף ואומר - שאמרתי ואומר שוב שאני נגד רוב ההתנחלויות ושלדעתי נצטרך בסופו של יום לפנות אותם וחבל להמשיך ולעודד את הבניה שם.
כך שברגע שיש מחסום בגלל התנחלות זה כבר בעיה אחרת, לרוב מנסים להקהל שם על התושבים בימים שכסדרם , התקופה היום היא תקופה אחרת של טרור באוויר
ולכן אולי ואף ייתכן שבחודשיים האחרונים התושבים שם "סובלים" יותר.
אבל היתי מצפה מהם שלא יסיתו ויחנכו את בניהם לצאת ולהיות שאהידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 פברואר 2016, 17:29 
סמל אישי של המשתמש
נתתי דוגמא לעדיפות הנמוכה שיש לזכויות פלסטינים (כי אמרת שאלה דיבורים בעלמא). אזכיר - העובדה שלא מפנים מתנחלים מקרקע שאין מחלוקת ששייכת לפלסטיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2016, 17:32 
אדום נחמד כתב:
נתתי דוגמא לעדיפות הנמוכה שיש לזכויות פלסטינים (כי אמרת שאלה דיבורים בעלמא). אזכיר - העובדה שלא מפנים מתנחלים מקרקע שאין מחלוקת ששייכת לפלסטיני.

נו ו?
צריך לפנות וממה שאני יודע בדר"כ גם מפנים את המבנים האלו בסופו של יום.
(דרך אגב, סתם בשביל העניין, גם אם תבנה מבנה לא חוקי ליד הבית שלך - לא מהר מאד יוציאו צו הריסה ויבואו להרוס לך אותו, זה הליך שלוקח זמן).
"טחנות הצדק פועלות לאט לאט"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 17 פברואר 2016, 17:56 
pokara כתב:
Noam כתב:
התייחסת להרבה נושאים אז נלך לפי הסדר, אבל בלי מספרים כי התגובות הממוספרות האלה מחליאות אותי.
לגבי עניין היהדות והיסטוריה סביב א"י, אין ספק שהיו כאן יהודים, בכמות מסוימת, לאורך כל התקופה. אבל לעניין האיחוד, קודם כל הבעיה לא הייתה של היהודים אלא של היהודים מיבשת ספציפית (עם ובלי קשר, לא צריך לדעת תנ"ך בשביל לדעת שבין אברהם אבינו שנולד באור כשדים ובין סבא שלי שנולד בברסלאו (גבול גרמניה-פולין) ספק אם יש קשר היסטורי כלשהו). השאיפה היא דבר מאוד נחמד, אבל ככל שתהיה חזקה (והיא לא הייתה בכלל) ומגובה בסיפורי עם למכביר, אתה לא יכול לבוא ולכפות אותה על המציאות. מה שאני עושה הוא בדיוק ההפך מללכת אחורה בזמן. אני הולך בדיוק לנקודה שבה הסדר במזה"ת הופר, ומפנה את האצבע כלפי מי שהפר את הסדר, ,ובעיקר כלפי מי שעודד את ההפרה מאחורי הקלעים. אם תסתכל על דברים בקונטקסט של ימינו, החלק היותר מעשי של הימין הקיצוני (או יותר נכון, הימין האמיתי, זה שהוא לא כנופיות יואב אליאסי) לא סופר בכלל את הציונות. מבחינתם מה שחשוב הוא א"י השלמה, והם יעדיפו לגור בחברון בכלל אזרחיה מאשר לגור ב67 במדינה יהודית. אני מזהה חלק מהרעיון הזה גם בעמדות של אופיסר ברבריידי, וכמובן שאני הרבה יותר מכבד אותן מאשר את הציונות. כמובן שאני לא מסכים כלל וכלל, אבל דעות לא נמדדות בכמה הן תואמות את אלה שלי, אלא במדד האמת העצמית שלהן.

בעניין ההגדרה העצמית, קלעת פה עוד לעוד נקודה נורא מעניינת. בראיית העולם שלי, אם אני צריך לבחור 3-4 יסודות עליהם החברה צריכה להישען, הגדרה עצמית יהיה אחד מהם. התפיסה שלי בעניין (ובהרבה אחרים) היא ליברלית קיצונית, על גבול הליברטריאנית. כל קבוצה שרוצה הגדרה עצמית צריכה לקבל אותה, במגבלות מינימליות שאפרט בהמשך (אני יכול גם להסביר, אם אתה רוצה, למה זה לא עומד בסתירה למה שאמרתי קודם על היהדות והציונות). אני בז לערכים כמו פטריוטיות וערבות הדדית (כמובן, בקונטקסט הלאומי. ערבות הדדית אחד כלפי השני בתור אנשים שנולדו בצלם אנוש היא דבר שאמור להיות אלמנטרי), לכפיית זהויות ולהקרבה למען הלאום. מדינה מטרתה לשרת את אזרחיה ולא שהאזרחים ישרתו אותה, וברגע שזה קורה (אהמ ישראל אהמ) צריך לעשות בדיקה לגבי הכיוון שהמדינה הולכת אליו וזה שהיא אמורה ללכת אליו. גם מבחינה מעשית, הפתרון היחיד שיש לי שבו לדעתי אפשר להחזיק את חבית חומר הנפץ הזה בצורה מאוזנת הוא פתרון כולל פירוק האזור לגופים כמה שיותר קטנים. מסגרת אחת כללית (אפשר לקרוא לה מדינה אחת לצורך העניין), וחלוקה לאזורים קטנים של משילות עצמית. הפתרון הוא לא רק להפריד אותנו מהפלסטינים, אלא גם להפריד אותנו מעצמנו. וההגבלות שדיברתי עליהן, הן בדיוק שההגדרה העצמית שלך (או החופש, באופן כללי. בעיניי הגדרה עצמית היא נגזרת של חופש) לא באות על חשבון אחרים. וכאן בדיוק נופלת הציונות.

ובדיוק כאן מתחיל גם הדיון על הבדלנות. בעיניי לפחות, בדלנות ושאיפה לעצמאות הם ערכים ראויים להערצה. קבוצה בדלנית היא קבוצה שבחרה סט של ערכים שבעיניה הוא חשוב, והיא רוצה להפריד את עצמה משאר החברה ככזאת ששומרת על אותם הערכים, וזה רעיון ממש נשגב בעיניי. להסתכל על היהודים באירופה כקבוצה סגורה ולהאשים אותם בגזענות שהייתה כלפיהם זה ממש "תסמונת האישה המוכה".
אפשר לצורך העניין לעשות הקבלה מעניינת שכולם כנראה יתחברו אליה, והיא הפועל. הרי ברור לכולכם שאנחנו לא כמו כולם. אנחנו הפועל, הם השאר. לטוב ולרע. כשאנשים מתווכחים על השלט "לא מייצגים את ישראל", למשל, הם בכלל לא מבינים את שורש העניין ומה מוביל לויכוח. הבדלנות שלנו כמועדון וכאוהדים באה לידי ביטוי בשלט הזה בצורה ממש ברורה. חוסר תמיכה בישראליות באירופה, הכפירה בשבטיות סביב מכבי ביורוליג (עוד לפני שזה נהיה מיינסטרים), זה הכל קשור לאותו הנושא. והאולטראס, לצורך העניין, הוא גורם מוביל מאוד קיצוני שאפילו שלרוב אני מסכים איתו לעתים הוא פועל בצורה הרסנית.

אבל עזוב את הפועל, יש לנו נושא לדבר עליו. אני לא מסכים שהאיסלאם הוא הבעיה העיקרית, הבנת אותי לא נכון. האלימות היא דבר שחובק את העולם, היא לא נחלת האיסלאם בלבד. משחר ההיסטוריה, איפה שהיה כוח היו מאבקי כוח והייתה גם אלימות וזה כנראה ככה יישאר. אדום נחמד תיאר את הנושא בצורה מרשימה מאוד באחד מהגלגולים הקודמים של הדיון, כשכעסת עליי שאני משווה בין צה"ל וחמאס. האלימות, אם היא אלימות צבאית או אלימות גרילה, אין בה המון הבדל. להתפוצץ בתוך אוטובוס או להפציץ בניין מגורים גובה את אותו "מחיר אזרחי", ואני מנתק את הקונטקסט של שתי הפעולות. העניין הוא, שבתור האימפריאליסט הבכיר במגרש יש למערב (ולציונות כשלוחה שלו) את הפריבילגיה להגדיר את האלימות האיסלאמית כ"טרור" ובעצם להפוך את האלימות שלו נגד אותם "כוחות טרור" לנעלה יותר.
בדיוק בגלל ההגדרה הגסה והלא מדויקת הזאת, נופלים תחת אותה קטגוריה שני גורמים שונים במהות כמו חמאס והמדינה האיסלאמית. על השני אני לא ארחיב כרגע, כי הוא פחות קשור לנושא (הוא כן קשור לאימפריאליזם בצורה כלשהי, אבל בדרך אחרת), אז נתייחס לחמאס, בהקשר לפתרון האפשרי.

מצד אחד, ברור שיש מגמת הקצנה מארגון לארגון, ואני חושב שיש הבנה אפילו בממשלת ישראל שהדרך להשיג איזושהי יציבות, גם אם זמנית, היא לשמר את חמאס ולהישאר בפורמט של סבבי ההסלמה (שמשרת את הממשלות בשני הצדדים), כי אחרת יכול להיות שכבר בכלל לא יהיה עם מי לדבר.
אבל מצד שני, אני לא כופר בחמאס בתור הגורם שנבחר ע"י הפלסטינים לשלוט (והוא נבחר, בבחירות, איך שלא תסובבו את זה), את הרעיון הזה של לכפות מנהיגים על הפלסטינים אני אשאיר לשמאל הציוני ולמנגנוני אוסלו. ובסה"כ, אם תנכה את כל הצהרות השמד והנאומים מלאי הפאתוס של הנייה, תגלה למרבה ההפתעה שלטון שעומד בהסכמים באמינות הרבה יותר גבוהה מאשר ממשלת ישראל (לפחות ב6.5 שנים שעברו מאז שחגגתי 16, אני מרשה לעצמי להטיל ספק בתודעה הפוליטית שהייתה לי לפני). לכן, כשיבוא הבוס שיתחיל לעשות כאן סדר באמת (כי הצעה אמיתית מהצד שלנו לא תבוא), אני מאמין שחמאס לא יהיה זה שיפוצץ את העסק.
אבל לצערי בהסתברות לא נמוכה שלפני שזה יקרה פשוט יגיע הפיצוץ שממנו כבר אי אפשר יהיה לחזור לשום דבר.

אני מסכים עם הרבה ממה שכתבת,
גם אני מאמין שכל אדם צריך להיות חופשי לבחור את דרך חייו ומעשיו (כל עוד זה לא פוגע באחרים) ובהחלט בתקופה הרלוונטית שבה הוחלט על הארץ, חלוקתה לקנטונים והנהגת משטר דומה לזה שנהוג כיום בשוייץ היה יכול לפותר את מרבית הבעיות (שפשוט לא היו נוצרות).

אבל כמו שנאמר, אבות אכלו בוסר ושיניי בנים תכהינה, ואנו נמצאים היום במקום ובמצב די דפוק,
מבחינת הממשלה שלנו, המצב כרגע הוא הכי טוב שאפשר, מצד אחד אפשר להמשיך את מדיניות ההפחדה המביאה רבים להצביע ולמוך בה ובכך להשאיר אותה בשלטון, כשמהצד השני (ואני הולך להיות קצת מגעיל), יהודי שנרצח בדקירה פעם בשלושה ימים בממוצע זה מחיר ששוה לשלם (במיוחד שרוב הדקירות נעשות בשטחים הכבושים/ ירושלים) עבור התמיכה הזו.

האיבה והפחד של ישראלים רבים (בצדק או שלא, הכל בעייני המתבונן) היא עמוקה מידי מכדי שתהיה כאן הסכמה שניתן לסמוך על הפלשתינאים.
מה שאני שומע מיותר ויותר חברים שלי מהצד השמאלי של המפה (שלא לדבר על הימני), הוא שרובם ככולם רוצים להגיע להסכם, אבל כזה שמגביל שדה תעופה/נמל ועם אמצעי פיקוח אחרים (ההגדרה שלי : בית סוהר ללא סוהרים) לכמה שנים קדימה, אני באופן אישי לא ממש חושב לרגע שהפלסתינאים יסכימו לזה (ובצדק מבחינתם).

גם התקווה שלי שלעולם ימאס מהקקי פיפי שלנו עם הפלשתינאים כבר נמוגה, לצערי הרגשתי היא שלעולם כבר נמאס מאיתנו (משני הצדדים) והוא רואה את כל הנושא כקוץ בתחת (ביחוד שחצי מהקוץ מחזיק בנשק גרעיני), נכון, זה לא נעים כשהוא רוצה לעצור רגע ולשבת לנוח (ואז הוא גם מוציא איזה גינוי או נו נו נו..), אבל בתכלס, חוץ מקצת אי נעימות אפשר להמשיך ולחיות עם זה (כי בסופו של דבר מבחינת העולם כל עוד נהרוג פה ושם אחד את השני ונשאר בגגון שלנו, זה אמנם לא סבבה אבל זה הרע במיעוטו).

והיות ואני לא ממש מאמין שבעתיד הנראה לעין יקום בעל בית אמיתי בקרב הפלסתינאים, ואני ממש לא רוצה להיות בזמן הפיצוץ הגדול הבלתי נמנע
אז אני דווקא כן בעד התנתקות חד צדדית (גם לגבולות 67 המקוריים אם צריך) אמיתית (אני גם בעד בניית חומה למניעת כל קשר בין העמים). (רק שאם לאחריה יהיה ירי לכיוונו, זכותינו תהיה להגיב בכל אמצעי העומד לרשותינו ונמצא לנכון)

אז בעצם מסתבר שעל 90 אחוז מהנושאים אנחנו מסכימים. שני העניינים היחידים הם עניין ההנהגה של הפלסטינאים, והפתרון שאתה מציע. כמו שאמרתי קודם בעניין ההנהגה, אני חושב שישראל לא יכולה לבקש הנהגה פרגמטית ונוחה יותר מאשר צמרת חמאס. בסופו של דבר, חמאס מייצג את דעת הרחוב הפלסטיני גם בעזה וגם בגדה, זה ארגון שמרגיע את השטח כשצריך להרגיע ומבעיר אותו כשצריך להבעיר, ובעיקר ארגון שאפשר להגיע איתו להסכמים וגם לעמוד בהם (מה שנקרא, "מילה של גבר"), וכל התקופה שמאז עופרת יצוקה (כולל) ועד היום היא עדות קלאסית לזה. רוב הציונות המוחלט היא חבורה של אידיוטים שטופי מוח, אז ממשלת נתניהו יכולה להפר את הבנות עמוד ענן, לגרור את כל האזור למלחמה, לחזור להסכם זהה כמעט לחלוטין להבנות עמוד ענן ולהאשים בכל מעגל האידיוטיזם הזה את חמאס, ואנשים אוכלים את זה. האמת? הם אוכלים לוקשים הרבה פחות מתוחכמים. אבל אתה למרבה המזל בן אדם שמסוגל לראות את המציאות כמו שהיא, אז אחרי שמנערים את כל הבולשיט מסביב אולי תגיע להבנה שכן יש פרטנר בצד השני, ושהבעיה היא שאי אפשר לבצע בכלל הסכמים בגישת ה"נשחרר את החבל" של הציונות.
ובעניין פתרון הנסיגה שאתה מציע, גם אני וגם אתה מבינים שזה פתרון שלא יוביל לשלום. במניין התחזיות שלי זה נכלל בתוך תחזית ה"לנצח נאכל חרב".

אבל בכל מקרה, השורה התחתונה היא שכשנפתח (במהרה בימינו אמן) את הקורס "מבוא לאנטי-ציונות 1מ' ", אני חושב שאתה עומד בכל דרישות הקדם בצורה מרשימה. מעבר לזה, זה כבר ממש לא חשוב לי ימין או שמאל. לגיטימי (וחובה) לדרוש מאנשים לחשוב בהיגיון, כל עוד הם עושים את זה אין לי שום כוונה לכפות עליהם את דעתי הספציפית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2016, 18:01 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
עוד אנקדוטה קטנה באותו נושא:
קודם מישהו פה השתבח שכשקצין בצה"ל מכה פעיל שלום דני המקרה מוצף בתקשורת, ואולי אפילו היה מי שהתגאה בכך שהין איתו מוצה.
ובכן, נעבור למציאות.
באפריל 2012 היכה סא"ל אייזנר (סמח"ט הבקעה בזמנו) פעיל שלום דני בפניו באמצעות הנשק האישי שלו.
כעבור יותר משנה וחצי הגיעו איתו להסדר טיעון, במסגרתו הוא נידון לחודשיים של עבודות שירות והועבר מתפקידו לתפקיד פיקודי אחר על מנת "שלא לפגוע בתנאי הפרישה שלו" (הוא המשיך לשרת בתפקידי פיקוד עד שהגיע לגיל הפרישה מצה"ל, שלוש שנים אחרי התקרית).
http://news.walla.co.il/item/2702597
http://news.walla.co.il/item/2872108
עכשיו מי שרוצה להמשיך לטעון שצה"ל מעניש את מי שפוגע באזרחים שלא לצורך יכול להמשיך, רק כדאי שיזכור שחובת ההוכחה עליו, כי מסתבר שאפילו סגני אלופים (לא תגידו איזה חייל זוטר בן 19 שאפשר לסלוח לו כי מה הוא אשם בכל הסיטואציה) לא ממש נענשים.

1. הבנתי אותך, אז מה ציפית שיעשו? שישללו את הפנסיה רק בשל מקרה נקודתי אחד בו הוא איבד את העשתונות והיכה אדם?
או שציפית שיילך למאסר?
2. עכשיו ניתן לך סיטואציה אחרת:
בא אדם במועדון ומתחיל עם מישהי, מגיע החבר שלה, מתחילים חילופי דברים ואחד נותן לשני אגרוף לפנים.
מה יהיה עונשו של זה שהיכה לדעתך?
(הכוונה היא גם במדינת ישראל וגם במדינה אחרת באירופה)

1. אתה טענת לפני כמה הודעות שהעונש הראוי לחייל שמכה אזרח הוא מאסר, קל וחומר קצין בכיר.
ולמה לא יפגעו בתנאי הפרישה שלו? לכל הפחות הוא השחיר את שמה של מדינת ישראל יותר מכל ארגוני הסמול ביחד, שלא לדבר על זה שהמעשה שלו לא ממש עולה בקנה אחד עם "ערכי צה"ל" כשיבתו כצבא המוסרי ביקום. אם בנאדם כזה לא נענש ואפילו נשאר בתפקידים פיקודיים - מאיפה הגיע הדיבור הזה על ענישה הולמת?
2. אתה באמת השווית עכשיו שני אנשים שהלכו מכות במועדון לקצין בכיר שעושה שימוש לרעה בסמכות שניתנה לו (ואפילו בנשק הפיזי שלו)?
אתה צריך הסבר מפורט על למה זה לא אותו דבר או שהנקודה מספיק ברורה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2016, 19:20 
אדום נחמד כתב שחיילים נענשים בעושי ריתוק, לפעמים כלא ושזה לא מספיק, אני אמרתי שזה עונשים מחמירים מאד.
כל מקרה לגופו, יש מקרים בהם הכאה של אזרח מצדיקה עונש חמור ויש מקרים שפחות...
במקרה הנ"ל - זהו איש שעשה רבות למען המדינה והקריב את חייו בשביל המדינה, על טעות אחת לא תמיד מענישים ישר בכלא.
חם, יש פרובוקציות, לפעמים גם החייל הכי קר רוח שיש מאבד את העשתונות.
אני מבין שלא יצא לך להיות במקרים כאלו, אבל האמן לי שבמקרים כאלו לפעמים מאבדים את העשתונות...
לקצינים כאלו, אחרי שהם מסיימים את השרות, לרוב הם חיים מפנסיה, תשלול לו את הפנסיה ותהיה לו בעיה רצינית בעתיד.
כל מקרה לגופו, אין לעשות הכללות.
שנית - אתה צודק, הדוגמא לא היתה טובה, קח את אותו מקרה רק שמי שנותן את האגרוף זה מאבטח עם נשק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2016, 19:50 
ריתוק זה באמת עונש חמור מאוד.
אותי פעם הענישו בריתוק כי שחררתי חייל הביתה ביום חמישי בשעה 10:00, כשהוא היה אמור לצאת ב12:00. באותו יום חבר שלי קיבל ריתוק כי הוא לא הסתפר.
הייתי מזועזע מחומרת הדיינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2016, 19:54 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
1. אדום נחמד כתב שחיילים נענשים בעושי ריתוק, לפעמים כלא ושזה לא מספיק, אני אמרתי שזה עונשים מחמירים מאד.
2. כל מקרה לגופו, יש מקרים בהם הכאה של אזרח מצדיקה עונש חמור ויש מקרים שפחות...
3. במקרה הנ"ל - זהו איש שעשה רבות למען המדינה והקריב את חייו בשביל המדינה, על טעות אחת לא תמיד מענישים ישר בכלא.
4. חם, יש פרובוקציות, לפעמים גם החייל הכי קר רוח שיש מאבד את העשתונות.
5. אני מבין שלא יצא לך להיות במקרים כאלו, אבל האמן לי שבמקרים כאלו לפעמים מאבדים את העשתונות...
6. לקצינים כאלו, אחרי שהם מסיימים את השרות, לרוב הם חיים מפנסיה, תשלול לו את הפנסיה ותהיה לו בעיה רצינית בעתיד.
7. כל מקרה לגופו, אין לעשות הכללות.
8. שנית - אתה צודק, הדוגמא לא היתה טובה, קח את אותו מקרה רק שמי שנותן את האגרוף זה מאבטח עם נשק.

1. חודשיים בכלא צבאי זה עונש חמור? מציע שתדבר עם מישהו שישב בכלא צבאי.
2. איך בדיוק הכאה של אזרח על לא עוול בכפו יכולה לא להצדיק ענישה?
3. ואם אדם שעשה רבות וגו' היה רוצח חמישה פעילי שלום דנים, גם אז היית מעלה את הטיעון הלא רלוונטי הזה?
4. אבל לא מדובר בסתם חייל, אלא במפקד בכיר, אחד כזה שאמור להצטיין בשמירה על עשתונותיו.
5. גם אתה מאלה שאוהבים להתלונן על התייחסות לגופו של אדם, לא?
6. אם הרעיון הוא להעניש אותו, לתת לו קצת פחות זכויות בפריה נשמע לי כמו צעד ראוי.
7. אנחנו מנסים לדבר על מקרה קונקרטי, אבל אתה מדבר איתי פה על מה שקורה לפעמים לחיילים, ואפילו על תרחושים לא קשורים מהאזרחות.
8. אתה באמת השוות עכשיו מאבטח במועדון לסמח"ט של חטיבה מרחבית בצה"ל?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 17 פברואר 2016, 20:42 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

נו ו?
(דרך אגב, סתם בשביל העניין, גם אם תבנה מבנה לא חוקי ליד הבית שלך - לא מהר מאד יוציאו צו הריסה ויבואו להרוס לך אותו, זה הליך שלוקח זמן).

מה נו ו..?
צריך, אבל לא מפנים. זה לוקח שנים ובמקרים מסוימים מסדירים את הבנייה בדיעבד.
ושוב, לא מדובר על בנייה לא חוקית ברמה של הרחבת מרפסת. אני מדבר איתך על בנייה בשטח פרטי של מישהו אחר. אם אני אבנה בחצר שלך תוך יום אין לזה זכר. על מה אתה מדבר.

וכל זה, בשביל לתת דוגמא לכמה הפלסטינים חסרי הגנה בכל הנוגע להתנהלות הישראלית.
אגב, אם אני מרחיב מרפסת, זה יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים קנס.
במקרה של המתנחלים זה נגמר בהריסת המבנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 03:27 
סמל אישי של המשתמש
אני לא יודע מה יותר מצחיק,
מה שהולך פה, או מה שהולך עם סמוטריץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 09:54 
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
1. אדום נחמד כתב שחיילים נענשים בעושי ריתוק, לפעמים כלא ושזה לא מספיק, אני אמרתי שזה עונשים מחמירים מאד.
3. במקרה הנ"ל - זהו איש שעשה רבות למען המדינה והקריב את חייו בשביל המדינה, על טעות אחת לא תמיד מענישים ישר בכלא.
5. אני מבין שלא יצא לך להיות במקרים כאלו, אבל האמן לי שבמקרים כאלו לפעמים מאבדים את העשתונות...
6. לקצינים כאלו, אחרי שהם מסיימים את השרות, לרוב הם חיים מפנסיה, תשלול לו את הפנסיה ותהיה לו בעיה רצינית בעתיד.
8. שנית - אתה צודק, הדוגמא לא היתה טובה, קח את אותו מקרה רק שמי שנותן את האגרוף זה מאבטח עם נשק.

3. ואם אדם שעשה רבות וגו' היה רוצח חמישה פעילי שלום דנים, גם אז היית מעלה את הטיעון הלא רלוונטי הזה?
4. אבל לא מדובר בסתם חייל, אלא במפקד בכיר, אחד כזה שאמור להצטיין בשמירה על עשתונותיו.
6. אם הרעיון הוא להעניש אותו, לתת לו קצת פחות זכויות בפריה נשמע לי כמו צעד ראוי.
7. אנחנו מנסים לדבר על מקרה קונקרטי, אבל אתה מדבר איתי פה על מה שקורה לפעמים לחיילים, ואפילו על תרחושים לא קשורים מהאזרחות.

1. זה עדיין עונש שברובו חמור יותר מאשר היה מקבל באזרחות.
לא היתי בכלא צבאי, אבל אם היית אשמח לשמוע ממך על תובנות בכלא הצבאי.
2. ממה שכתבת, הקצין נענש בכך שהועבר מתפקידו וגם בכך שלבסוף לא התקדם בדרגה, לא אמרתי שלא צריך להעניש, אלא חומרת העונש תלויה במספר גורמים.
3. רצח/הריגה לא שווה למכה.
4. נכון ועדיין כל אדם גם זה שיש אחריו שנים רבות של ניסיון יכול לאבד את העשתונות.
5. כתבת סתם משפט - נשאיר אותו ללא התייחסות.
6. לך נשמע סביר, לי לא.
7. במקרה הקונקרטי הנ"ל, ייתכן והיה צריך לקבל הערה פיקודית ולא לתת לו להמשיך בדרגות פיקודיות, אם כי לא קראתי את פס"ד ולא ראיתי את כל הראיות.
אי אפשר לקחת מקרה שצולם ולהעניש לפי זה מבלי לראות את התמונה הכוללת.
8. צודק, אז קח אותו מקרה רק שהפעם מי שנתן את האגרוף זה קצין בדרגה כלשהי (תבחר אתה) , מה העונש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 09:56 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

נו ו?

מה נו ו..?
צריך, אבל לא מפנים. זה לוקח שנים ובמקרים מסוימים מסדירים את הבנייה בדיעבד.
ושוב, לא מדובר על בנייה לא חוקית ברמה של הרחבת מרפסת. אני מדבר איתך על בנייה בשטח פרטי של מישהו אחר. אם אני אבנה בחצר שלך תוך יום אין לזה זכר. על מה אתה מדבר.

וכל זה, בשביל לתת דוגמא לכמה הפלסטינים חסרי הגנה בכל הנוגע להתנהלות הישראלית.
אגב, אם אני מרחיב מרפסת, זה יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים קנס.
במקרה של המתנחלים זה נגמר בהריסת המבנה.

לא מדויק.
ואמרתי שאני מסכים איתך בעניין הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 10:26 
סמל אישי של המשתמש
נפלא, אז הסכמנו שזכויות הפלסטינים לא מעניינות כשמדובר במשפט הישראלי.
אני מתרגש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 10:43 
אדום נחמד כתב:
נפלא, אז הסכמנו שזכויות הפלסטינים לא מעניינות כשמדובר במשפט הישראלי.
אני מתרגש.

לא, הסכמנו שיש לפנות את המאחזים הבלתי חוקים ובמהרה, יש להשית קנס על אלו שבנו את המאחזים.
באופן כללי אני בעד לפנות את רוב ההתנחלויות, בטח ובטח תחת הסדר מדיני (אבל חלקם אפשר לפנות גם ללא הסדר).
דווקא מערכת המשפט בהיותה בלתי תלויה ובאשר היא אינה מושפעת מפוליטיקה דווקא כן מתייחסת בכובד ראש לזכויות הפלסטינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 11:06 
סמל אישי של המשתמש
אבל לא מפנים!
מה זה אומר????????

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 11:14 
סמל אישי של המשתמש
לא מפנים בינתיים פחות מטריד אותי.
זה שבונים כל הזמן, זה מה שמראה בדיוק את כוונותיה של ממשלת ישראל

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 11:17 
סמל אישי של המשתמש
דווקא לא בונים וטוב שכך
ביבי "הימני" תמיד היה ותמיד יהיה פחדן וטוב שכך במקרה הזה

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 11:26 
אדום נחמד כתב:
אבל לא מפנים!
מה זה אומר????????

שטחנות הצדק פועלות לאט
אבל בטח שזאת לא סיבה לצאת למאבק מזוין ולרצוח סתם ככה אנשים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 11:41 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
אבל לא מפנים!
מה זה אומר????????

שטחנות הצדק פועלות לאט

מה לאט מה
אם אני בונה בחצר שלך צריף יקח שנתיים לפנות אותו?
וכן. הבניה, יחד עם שלל הפעולות של ישראל שמדכאות את העם הפלסטיני, היא אכבר סיבה להלחם בישראל.

החוצפה של ישראלים שדורשים מהפלסטינים לקבל את המצב בהכנעה פשוט לא נתפסת בעיני.

איציק, כמובן שאתה צודק. אבל הנקודה פה היא ספציפית - כשבית משפט ישראלי מתיחס לפשע כלפי פלסטינים, אין התיחסות כמעט לקורבן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 12:12 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:

2. ממה שכתבת, הקצין נענש בכך שהועבר מתפקידו וגם בכך שלבסוף לא התקדם בדרגה, לא אמרתי שלא צריך להעניש, אלא חומרת העונש תלויה במספר גורמים.
4. נכון ועדיין כל אדם גם זה שיש אחריו שנים רבות של ניסיון יכול לאבד את העשתונות.
6. לך נשמע סביר, לי לא.
7. במקרה הקונקרטי הנ"ל, ייתכן והיה צריך לקבל הערה פיקודית ולא לתת לו להמשיך בדרגות פיקודיות, אם כי לא קראתי את פס"ד ולא ראיתי את כל הראיות.
8. צודק, אז קח אותו מקרה רק שהפעם מי שנתן את האגרוף זה קצין בדרגה כלשהי (תבחר אתה) , מה העונש?

1 + 7. בקיצור אתה תצדיק כל מה שהמערכת תחליט, גם אם מדובר באי ענישת קצין בכיר שנתפס במצלמה מכה באכזריות אזרחים בלתי מעורבים בהגדרה (לך תדע מה לא נתפס בעדשת המצלמה), ועוד תעשה שמיניות באוויר כדי להסביר למה זה בסדר.
נניח שזה מעשה סביר לעשות, אבל לכתוב שמפקד בכיר שאמור לשמש דוגמה לא צריך להיענש כדי שהוא לא ייפגע מהעונש זה כבר מעבר לנטייה שלך להצדיק אוטומטית את המצב הקיים, זה כבר ויתור על כל העיקרון של ענישה.
אני מוצא את זה מדהים שאנשים מוכנים לוותר אפילו על עקרונות היסוד של החברה, כל עוד מי שנדפק זה ערבים\סמולנים\אנטישמים.
8. איזה קצין בדיוק יכול להשתוות למפקד הכוח הצבאי שהוא, להזכירך, הריבון בשטח? אולי אם מפכ"ל המשטרה ייתן למישהו אגרוף במועדון זה יהיה דומה.
אתה מנסה להגיד שמבחינתך אם מפכ"ל המשטרה שולף באמצע ברחוב (נניח אחרי תאונת דרכים קלה שהוא היה מעורב בה) תעודת שוטר ומתחיל להוריד פיצוצים עם הנשק לאזרחים שמצלמים את זירת התאונה, נניח - זה תקין מבחינך???

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 13:10 
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:

6. לך נשמע סביר, לי לא.

1 + 7. בקיצור אתה תצדיק כל מה שהמערכת תחליט, גם אם מדובר באי ענישת קצין בכיר שנתפס במצלמה מכה באכזריות אזרחים בלתי מעורבים בהגדרה (לך תדע מה לא נתפס בעדשת המצלמה), ועוד תעשה שמיניות באוויר כדי להסביר למה זה בסדר.
נניח שזה מעשה סביר לעשות, אבל לכתוב שמפקד בכיר שאמור לשמש דוגמה לא צריך להיענש כדי שהוא לא ייפגע מהעונש זה כבר מעבר לנטייה שלך להצדיק אוטומטית את המצב הקיים, זה כבר ויתור על כל העיקרון של ענישה.
אני מוצא את זה מדהים שאנשים מוכנים לוותר אפילו על עקרונות היסוד של החברה, כל עוד מי שנדפק זה ערבים\סמולנים\אנטישמים.
8. איזה קצין בדיוק יכול להשתוות למפקד הכוח הצבאי שהוא, להזכירך, הריבון בשטח? אולי אם מפכ"ל המשטרה ייתן למישהו אגרוף במועדון זה יהיה דומה.
אתה מנסה להגיד שמבחינתך אם מפכ"ל המשטרה שולף באמצע ברחוב (נניח אחרי תאונת דרכים קלה שהוא היה מעורב בה) תעודת שוטר ומתחיל להוריד פיצוצים עם הנשק לאזרחים שמצלמים את זירת התאונה, נניח - זה תקין מבחינך???

שים לב(!)
אני כתבתי:
ציטוט:
לא אמרתי שלא צריך להעניש,

אתה כותב:
ציטוט:
אבל לכתוב שמפקד בכיר שאמור לשמש דוגמה לא צריך להיענש

עכשיו באמת שקשה להתווכח איתך כאשר אתה מסלף דברים שאני כותב, טוען שכתבתי אחרת, מכניס מילים לפי ובכח לא מנסה להבין את כוונתי.
שיהיה סופ"ש נעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 14:47 
סמל אישי של המשתמש
אמרת שצריך להעניס (מס שפתיים) ואז הסברת באריכות למה זה בסדר שבעצם לא ממש מענישים אותו.
אני לא מסלף, אני פשוט יודע לקרוא.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 14:49 
סמל אישי של המשתמש
:LOL2: :LOL2:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 14:52 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
:LOL2: :LOL2:

עוד תגובה משמעותית ומאתגרת מבית היוצר של אביר תרבות הדיון :ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 15:07 
teknoboy כתב:
אמרת שצריך להעניס (מס שפתיים) ואז הסברת באריכות למה זה בסדר שבעצם לא ממש מענישים אותו.
אני לא מסלף, אני פשוט יודע לקרוא.

הבנתי אותך, אתה לא מסלף ?
שוב - אני כתבתי
ציטוט:
לא אמרתי שלא צריך להעניש

אתה כותב:
ציטוט:
אבל לכתוב שמפקד בכיר שאמור לשמש דוגמה לא צריך להיענש

וואלה אם זה לא סילוף, אז אני כבר לא יודע מה זה לסלף דברים של אחר?

דרך אגב - הוא קיבל עונש וזה הדחה מתפקידו כסמח"ט וגם בכך שלא המשיך בשרשרת הפיקוד הצבאית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 15:12 
סמל אישי של המשתמש
בסדר, לירון. צריך לעניש. כולנו ראינו.
אבל איך להעניש?
נדמה שאתה נוטה לצפות להקלה בעונש במקרים כאלה.. אם לדעתך ריתוק שבועיים זה עונש ראוי לחייל שהכה פלסטיני, זה רק מחזק את הטענה של טקנו.

וגם,
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
אבל לא מפנים!
מה זה אומר????????

שטחנות הצדק פועלות לאט

מה לאט מה
וכן. הבניה, יחד עם שלל הפעולות של ישראל שמדכאות את העם הפלסטיני, היא אכבר סיבה להלחם בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 15:21 
אדום נחמד כתב:
בסדר, לירון. צריך לעניש. כולנו ראינו.
אבל איך להעניש?
נדמה שאתה נוטה לצפות להקלה בעונש במקרים כאלה.. אם לדעתך ריתוק שבועיים זה עונש ראוי לחייל שהכה פלסטיני, זה רק מחזק את הטענה של טקנו.

וגם,
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
אבל לא מפנים!
מה זה אומר????????

שטחנות הצדק פועלות לאט

מה לאט מה

איך להעניש? תלוי בחומר הראיות...
כל מקרה לגופו.
לא תמיד אפשר להשליך על עונש של מישהו אחד למעשה של מישהו אחר.
ריתוק זה עונש לא קל, כלא זה עונש קשה יותר.
אתה כתבת שחלקם נכנסו למאסר צבאי, טקנו בכלל טוען שזה עונש קל כלא צבאי.

לעניין האחר - אתה תומך במאבק מזוין נגד ישראל (כתבת את זה כבר בעבר), אני חושב שהדרך הנכונה לשני הצדדים היא הידברות ולא מאבק אלים.
באלימות משיגים את ההפוך, האלימות גורמת לדיכוי הצד השני.
עכשיו ראינו שגם פינוי של כל ההתנחלויות לא בדיוק עוזר - בעזה אין שום ישוב יהודי ועדיין טילים מתעופפים לכיוונו, עדיין יש מנהרות תופת ועדיין יש ניסיון לפגוע בחיילים.
כל פעם תהיה להם סיבה אחרת למאבק המזוין נגד ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 15:29 
סמל אישי של המשתמש
ריתוק זה עונש מטופש, וההוכחה לכך היא שכל פאק הכי קטן בצבא מסתכם בריתוק (יענו, שבת). כלא צבאי זה פחות או יותר קייטנה, אבל המהות היא לא הכלא אלא זמן השהייה.
אז עכשיו, תנסה לא להתחמק עם "כל מקרה לגופו" שאתה כל כך אוהב - חייל מכה פלסטיני בלי סיבה, מה העונש שלדעתך ראוי שיקבל, ומה העונש שצריך לקבל שוטר שמכה אזרח בלי סיבה?

לעניין האחר, איכשהו ברחת מהנקודה שניסיתי להעביר שלמשפט הישראלי לא אכפת מזכויות הפלסטינים. נתתי דוגמא, ואתה בנחישות מדהימה יש לציין מצליח להתחמק. אני אמור לעזוב את הנושא? שלא יקראו לי טרחן בטעות..

ואני מסכים, את הסכסוך צריך לפתור בדרכים לא אלימות. ועל כן, אני מצפה ממך לתמוך באופן מיידי בסיום האלימות שישראל מפעילה כלפי הפלסטינים. או שרק לפלסטינים אסור להפעיל אלימות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 15:36 
אדום נחמד כתב:
ריתוק זה עונש מטופש, וההוכחה לכך היא שכל פאק הכי קטן בצבא מסתכם בריתוק (יענו, שבת). כלא צבאי זה פחות או יותר קייטנה, אבל המהות היא לא הכלא אלא זמן השהייה.
אז עכשיו, תנסה לא להתחמק עם "כל מקרה לגופו" שאתה כל כך אוהב - חייל מכה פלסטיני בלי סיבה, מה העונש שלדעתך ראוי שיקבל, ומה העונש שצריך לקבל שוטר שמכה אזרח בלי סיבה?

לעניין האחר, איכשהו ברחת מהנקודה שניסיתי להעביר שלמשפט הישראלי לא אכפת מזכויות הפלסטינים. נתתי דוגמא, ואתה בנחישות מדהימה יש לציין מצליח להתחמק. אני אמור לעזוב את הנושא? שלא יקראו לי טרחן בטעות..

ואני מסכים, את הסכסוך צריך לפתור בדרכים לא אלימות. ועל כן, אני מצפה ממך לתמוך באופן מיידי בסיום האלימות שישראל מפעילה כלפי הפלסטינים. או שרק לפלסטינים אסור להפעיל אלימות?

כלא צבאי זה קייטנה, ריתוק זה כלום. (זה אפילו כיף בתור לוחם לסגור 35 יום בבסיס, בכלל לא שוחק אותך).
לא יודע איפה שירתת, אבל ריתוקים זה לא עונש קל, זה לא דבר כיף בכלל.
במקרה של טקנו - בוא לא נשכח שהיו פרובוקציות וקינטור מצד המפגין, במכלול הדברים, הפעיל לא היה טלית שכולה תכלת, הוא עורר פרובוקציה וקינטר את הקצין עד שהאחרון
חבט בו.
דרך אגב מקרה זהה לפעמים קרה גם במגרשי כדורגל, בהם אנשים התריסו ועוררו פרובקציות וקיללו שוטרים ואז חטפו מכות תוך כדי מעצרם.
האם זה מקובל עליי? ממש לא.
האם הם צריכים להיענש? בוודאי.
מה העונש? תלוי.
אני מבין שאתה לא אוהב את העניין הזה שכל מקרה לגופו, אבל ככה פועלת מערכת המשפטץ
הסברתי לך שלמערכת המשפט דווקא כן אכפת מזכויות, ביטול נוהל מעצר שכן, הריסה של מבנים לא חוקיים ועוד.
איזה אלימות אנחנו מפעילים בעזה? יש לך דוג'?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 134  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: