גיא האדום כתב:
המשפט האחרון של לואיס הוא מוזר ודי מטעה. הוא כנראה מתכוון שהוא בהמשך פגש את הילארי ואת ביל, כי באמת הילארי הייתה בת 15, נערה להורים רפובליקנים, בזמן המצעד על וושינגטון. אבל האמירה שלו שסנדרס לא היה פעיל זכויות אדם מוביל היא חשובה כי לסנדרס ו/או לתומכיו יש לעיתים נטייה לבלבל בין תמיכה בX לבין הובלת המאבק למען X. הילארי אמרה את זה אתמול כשהיא אמרה שסנדרס תמיד הצביע נכון בעינייני זכויות נשים אבל היא הובילה את המאבק בנושא. חצי שעה אחרי זה סנדרס אמר שהוא "הוביל" את המאבק במלחמה בעיראק, מה שנשמע, שוב פעם, כבלבול בין "התנגדות למלחמה", שזאת עמדה שבה הוא דגל שלגיטימי שהוא מדגיש, לבין הובלת ההתנגדות, שזה לא איך שאני זוכר את הארועים. ובהקשר של זכויות אדם, כולנו זוכרים את התמונה שתומכי סנדרס הפיצו שלו צועד בסלמה מאחורי MLK ... חוץ מזה שזה לא היה באמת הוא. אז אין פסול בהעמדת דברים על דיוקם.
אשר לקיסינג'ר, כמה דברים:
1. סנדרס הוא זה שהעלה את הטיעון על קיסינג'ר אתמול. והוא עשה את זה out of the blue (לא שזה לא לגיטימי בעימות, הילארי גם עשתה את זה בהקשרים אחרים).
2. אני לא חושב שיש משהו רע באמירה שמישהו כמו הנרי קיסינג'ר תומך במדיניות החוץ שלך, גם, ואולי בעיקר, אם אתה דמוקרטי. וזה יהיה טיעון חשוב בבחירות הכלליות. הקריירה של קיסינג'ר היא מורכבת, אבל יש בה הרבה יותר הצלחות ודברים טובים, אפילו בראייה מודרנית, מאשר דברים רעים. סיום מלחמת ויאטנם, הפתיחה של סין, הדטנט, ואצלנו, המעבר ממלחמת יום כיפור להסכמי הביניים שבסופו של יום הובילו לשלום עם מצרים-כל זה היה במעורבות מסיבית של קיסינג'ר. הבנאדם, אחרי הכל, זכה בפרס נובל לשלום.
ההתקפה על הילארי בנושא הזה קצת מזכירה לי את הקמפיין של טד קרוז שבו הוא תוקף את רוביו על זה שהוא מתון ומבטיח ש"אני לא אעשה עסקאות עם דמוקרטים". זה טוב לקמפיין בפריימריז אבל זה לא רציני או מועיל.
3. אני לא חושב שדיבורים על קיסינג'ר (או לחילופין הדקות הארוכות שבהן סנדרס דיבר על FDR וצ'רצ'יל) עוזרים לסנדרס יותר מידי. לי זה הזכיר שהוא זקן. לרוב המצביעים הפוטנציאלים שלו הדיבורים האלו כל ארועים שהיו לפני שנות דור או שניים עוברים מעל הראש.
1. אבל היא העלתה את זה בעימות הקודם. היא אמרה שקיסינג'ר תומך במדיניות החוץ שלה.
2. קיסינג'ר הוא בערך פושע מלחמה בעיקר בעיני הדמוקרטים. המצביעים של הילרי זה בעיקר אנשים זקנים, ומצטער, זה לא האיש שהיא רוצה לקשר את עצמה עם. אני אודה שאני כנראה מבין פחות ממך בהרבה דברים, אבל זה נראה לי קצת הזוי לקחת את שר החוץ בממשל ניקסון שמואשם בפשעי מלחמה מחוף לחוף..
http://www.salon.com/2015/04/17/the_ivy ... y_reading/3. זה כן עוזר לבסס את עצמו כמנהיג שקול. זה מאוד מאוד מאוד עוזר לו בכך שהוא מראה את הניגוד בינו לבין הילרי בענייני חוץ. המצביעים הדמוקרטים רוצים לשמוע שלמנהיג שלהם יש שאיפות אנטי-מלחמתיות ובטח שהם לא רוצים שפושע מלחמה רפובליקני יתמוך במדיניות החוץ שלהם.
בנוגע ללואיס - אני מסכים, אבל ברני אף פעם לא ניסה לצייר את עצמו כמוביל זכויות אדם. הוא עשה את הפעולות אקטיביזם שלו אבל כמובן שהוא לא נפגש עם מרטין לות'ר קינג או ג'ון לואיס כי הוא היה בסך הכל סטודנט צעיר. בכל זאת יש לו רקורד אקטיביסטי יותר מבוסס מהילרי ולשמוע מג'ון לואיס שכאילו הילרי היא הפעילת זכויות אדם ההיסטורית כשמי זה בכלל ברני זה קצת מוזר.