תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 08:20

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 109  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 10 פברואר 2016, 20:06 
סמל אישי של המשתמש
הגלמוד מלוד כתב:
טראמפ מוביל כי הוא שם זין על כולם והרפובליקנים (ולא רק - גם אלה שלא ממש אכפת להם מפוליטיקה בשיט) אוהבים את זה.
וכמובן, גזענות. 66% אחוז מהמצביעים הרפובליקנים היום אמרו שהם תומכים בחסימת מוסלמים מלהיכנס למדינה.
טראמפ הוא לא המועמד הגזעני הראשון במפלגה הרפובליקאית והוא לא אפילו יותר מדי יוצא דופן במה שהוא אומר, יותר בצורה שהוא אומר אותם. גזענים רפובליקאים לרוב משתמשים במילות קוד לדברים האלו, הוא פשוט משתין מהמקפצה.
לדעתי יש שתי סיבות מרכזיות שבגללן טראמפ מוביל -
הראשונה היא שהוא לא נשמע כמו הקלטה כמו שרוב המועמדים לנשיאות בארה"ב נשמעים. לאנשים פשוט נשבר מזה.
השניה היא שלמרות עשרות שנים של נסיון, הרפובליקאים לא ממש הצליחו לשכנע את ציבור הבחורים (אפילו לא את שלהם) שמדיניות שעוזרת לסופר עשירים הוא טובה לכולם. טראמפ אולי לא מציע מדיניות שאשכרה הולכת לשפר את המצב, אבל הוא לפחות לא מנסה למכור את הגישה של "הכל בסדר, רק צריך עוד קצת מיליונרים וגם העניים דופקים אותכם" שהממסד הרפובליקני מנסה להאכיל את הציבור.
19 כתב:
הרפובליקנים דפקו את עצמם כשניכרו את המיעוט הכי גדול, והכי קרוב אליהם בדיעות יחסית - הלטיניים. עם המאזן הדמוגרפי הם בצרות בכל מערכת בחירות.

ראשים מדברים בארה"ב תמיד אומרים את זה (והרפובליקאים אשכרה מאמינים בזה) אבל בתכלס כשאתה מסתכל על סקרים זה ממש לא נכון. זו אגב בעיקר פונקציה של העובדה שהם ציבור יותר צעיר מהממוצע, וצעירים נוטים שמאלה באופן די ברור בארה"ב היום (לא שזה צריך להפתיע אף אחד).
ואגב, אין דבר כזה היספאנים, הגישה הזו שלאנשים שנולדו ממקסיקו ולדור שלישי של פליטים קובנים יש משהו כל כך משותף שזה יכול להזיז בוחרים ממפלגה למפלגה לא ממש עומדת במבחן המציאות (לפחות עד כמה שזה נבחן) ואם R.O.B.I.O היה נבחר היו רואים את זה. אבל לצערו הרב כריסטי אכל לו את הנשמה בשידור חי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חשבתם שבישראל גרוע? אל תשכחו מי המלכה (או; הבחירות בארה"ב)
הודעהפורסם: 10 פברואר 2016, 20:40 
בבקשה תגיד לי שR.O.B.I.O זה באמת ראשי תיבות למשהו :)

הכי שעשע אותי שבתקשורת כל אתמול חפרו על האם זה שטראמפ אמר שקרוז הוא פוסי יזיק לו בניו המפשייר. הם לא קולטים שזה בדיוק הסיבה שבגללה הוא מוביל.

כתבה מאוד מעניינת של מישל אלכסנדר ("The New Jim Crow") על למה שחורים לא צריכים להצביע להילרי -

http://www.thenation.com/article/hillar ... les-votes/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 פברואר 2016, 21:29 
סמל אישי של המשתמש
הטיימס מפורסמים שקריסטי כנראה פורש בקרוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 פברואר 2016, 22:39 
וגם פיורינה הולכת בבית שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 10 פברואר 2016, 22:45 
אמיר כתב:
... ואגב, אין דבר כזה היספאנים, הגישה הזו שלאנשים שנולדו ממקסיקו ולדור שלישי של פליטים קובנים יש משהו כל כך משותף שזה יכול להזיז בוחרים ממפלגה למפלגה לא ממש עומדת במבחן המציאות (לפחות עד כמה שזה נבחן) ואם R.O.B.I.O היה נבחר היו רואים את זה. אבל לצערו הרב כריסטי אכל לו את הנשמה בשידור חי.

זה נבחן אי פעם? במשהו שהוא בר השוואה?
ואם אין כזה דבר היספאנים, האם יש כזה דבר אפרו-אמריקנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 פברואר 2016, 23:05 
קובנים נמצאים באיזורים מאוד מאוד ספציפיים - בעיקר פלורידה.
מהגרים ממכסיקו וממרכז אירופה נמצאים באיזורים רחבים בהרבה. ואכן יש מעט קשר פוליטי בין שתי האוכלוסיות. אבל המכסיקנים גדולים בהרבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 10 פברואר 2016, 23:10 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
זה נבחן אי פעם? במשהו שהוא בר השוואה?

אין יותר מדי פוליטקאים ממוצא קובני שנבחרו מחוץ לפלורידה, ובפלורידה לא עושים אבחנה ב exit polls בין קובנים-אמריקאים למקסיקנים אמריקאים בדר"כ שקשה שזה קשה לדעת באופן כללי.
אבל אם אתה מסתכל על אנשים כמו טד קרוז או אפילו בריאן סנדובל (שהוא ממוצא מקסיקני) אתה רואה שהם לא ממש הצליחו למשוך מצביעים שמוצאם ממרכז\דרום אמריקה.
הסקרים של התמיכה שרוביו מקבל באכלוסיה הזו גם תומכים בטענה הזו.

גיא האדום כתב:
ואם אין כזה דבר היספאנים, האם יש כזה דבר אפרו-אמריקנים?

זה הכל עניין של הגדרות, אבל אפרו-אמריקאים הרבה יותר קרוב למקסיקנים-אמריקאים מהיספאנים, שזה מונח שהומצא די סתם כשניקסון היה נשיא לצרכי מפקד האוכלוסין. ואם לחזור לנקודה הפרקטית שאנחנו מדברים עליה פה - יש מעט מאד קשר פוליטי בין קובנים אמריקאים למקסיקנים אמריקאים, הדעות הפופוליריות בציבור שלהם, השייכות הפוליטית שלהם ודפוסי ההצבעה שלהם הפוכים הרבה פעמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 00:02 
וכריסטי בחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 04:07 
סמל אישי של המשתמש
חיסל והלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 05:15 
איזה באסה על רוביו. לא מאמין שטראמפ הדביל הזה הולך להיות הנציג של הרפובליקנים :cry:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 05:48 
סמל אישי של המשתמש
באסה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 06:49 
אגב גם מה שקייסיק עשה בניו המפשייר זה סוג של רצח והתאבדות. השקיע הכל בניו המפשייר, אין לו סיכוי בשאר המדינות והוא הוריד משמעותית את הסיכוי לקאמבק של בוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 17:17 
הגלמוד מלוד כתב:
אגב גם מה שקייסיק עשה בניו המפשייר זה סוג של רצח והתאבדות. השקיע הכל בניו המפשייר, אין לו סיכוי בשאר המדינות והוא הוריד משמעותית את הסיכוי לקאמבק של בוש.

אני בכלל לא בטוח שבוש היה מקבל את הקולות האלו. אולי. ובכל מקרה, לא בטוח שיש לו פחות סיכוי לזכות מאשר לבוש (לשניהם סיכוי מאוד נמוך).
התיאוריה של קייסיק היא שאחרי הצלחה בניו המפשיר יזרמו אליו תורמים, מה שייתן לו את הפוש להמשך.
מה גם שקייסיק, בהרבה מובנים, בכלל רץ להיות סגן נשיא ולא נשיא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 21:32 
סמל אישי של המשתמש
חבל שלא כל השאלות המילוליות בפסיכומטרי הן כמו הויכוחים שלכם (הגלמוד וגיא),
היה אפשר להקיף על עיוור שטענות א' וב' תמיד תמיד סותרות :D
אמיר כתב:
הגלמוד מלוד כתב:
טראמפ מוביל כי הוא שם זין על כולם והרפובליקנים (ולא רק - גם אלה שלא ממש אכפת להם מפוליטיקה בשיט) אוהבים את זה.
וכמובן, גזענות. 66% אחוז מהמצביעים הרפובליקנים היום אמרו שהם תומכים בחסימת מוסלמים מלהיכנס למדינה.
טראמפ הוא לא המועמד הגזעני הראשון במפלגה הרפובליקאית

יש מועמדים רפובליקנים שהם לא גזענים? באמת אני שואל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 21:53 
סמל אישי של המשתמש
אם כן, הם יסתירו את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 22:15 
הייתי אומר ראנד פול, אבל הוא לא במירוץ ואני גם לא כל כך בטוח בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 פברואר 2016, 00:43 
נו שוין. רוב המועמדים הרפובליקנים שנותרו במירוץ אינם גזענים. וכך גם רוב התומכים שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 פברואר 2016, 00:51 
סמל אישי של המשתמש
פרימו לוי כתב:
יש מועמדים רפובליקנים שהם לא גזענים? באמת אני שואל

אברהם לינקולן.
וברצינות שניה, יש הרבה מועמדים רפובליקאים לא גזענים, הבעיה היא שהאסטרטגיה הרפובליקאית לזכיה בבחירות מאז שנות השישים מבוססת באופן די רציני על זכיה בקולות של גזענים (מה שנקרא ה southern strategy). ובגלל שמצביעי הפריימיריס הם בגדול יותר קיצוניים מהמצביעים בבחירות הכלליות (וזה נכון לשתי המפלגות) אנשים שרוצים לזכות במועמדות צריכים לקרוץ לגזענים או במינימום לא להכנס בהם יותר מדי.

באופן אירוני, חלק גדול מהמצביעים הרפובליקאים תומכים בדברים שמקורם בגזענות פרופר (כמו זכויות של מדינות) בלי אפילו להבין למה זה בא או מה ההקשר ההיסטורי שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 פברואר 2016, 01:08 
זה נכון. לפחות מאז ימי ניקסון (או יותר נכון, לפחות מאז לינדון ג'ונסון) הגזענים, בעיקר כלפי שחורים, הם רכיב חשוב באוהל שהוא המפלגה הרפובליקנית (ולפני זה, במשך בערך 100 שנה, הם היו רכיב קריטי למפלגה הדמוקרטית). ולמרות זאת, הגזענות האמת בוטה בבחירות האלו לא היה מכוונת לשחורים כמו שלמוסלמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 פברואר 2016, 02:01 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
זה נכון. לפחות מאז ימי ניקסון (או יותר נכון, לפחות מאז לינדון ג'ונסון) הגזענים, בעיקר כלפי שחורים, הם רכיב חשוב באוהל שהוא המפלגה הרפובליקנית (ולפני זה, במשך בערך 100 שנה, הם היו רכיב קריטי למפלגה הדמוקרטית). ולמרות זאת, הגזענות האמת בוטה בבחירות האלו לא היה מכוונת לשחורים כמו שלמוסלמים.

ומקסיקנים.
אבל כשאתה רואה את הויברציות שהרפובליקאים קיבלו אחרי שביונסה התלבשה במשהו שאולי מזכיר את הפנתרים השחורים איכשהו, קשה לטעון שגזענות נגד שחורים היא לא משהו שעדיין סוחב לא רע אצל הבסיס הרפובליקאי.

למרות שאני מסכים, גזענות בוטה כמו שטראמפ מפגין מול מקסיקנים ומוסלמים זה משהו שלא היה עובר מול שחורים בארה"ב היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 פברואר 2016, 04:37 
הילארי מגיעה לעימות היום בצהוב בוהק. אני. איתה. גמרתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 פברואר 2016, 08:07 
סמל אישי של המשתמש
‘I never saw him, never met him’
1:11
https://www.youtube.com/watch?v=CZ7GyYP9WAA#t=1m11s

ולסיכום:
http://fivethirtyeight.com/features/the ... s-clinton/

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 פברואר 2016, 09:13 
התקפה לא פשוטה מאגדה כמו ג'ון לואיס.
למרות שאני חייב לאמר שהמשפט האחרון שלו הוא לא ברור. אם הוא מתכוון לזה שהוא פגש את הילארי וביל בתקופת מאבק זכויות האדם, זה מעניין. לא ידעתי שהילארי הייתה מעורבת בדברים האלו. היא הייתה מאוד צעירה בתקופת המאבק בסאלמה ובטח במצעד על וושינגטון. קשה לי להאמין שהיא הייתה דמות חשובה ברמה שג'ון לואיס הכיר היטב בשנים האלו. די כנ"ל לגבי ביל אגב.

הקיצר, התקפה די מיותרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 פברואר 2016, 11:49 
כן, באמת מוזר. בתקופה ההיא היא בכלל תמכה בגולדווטר שתמך בהפרדה בין שחורים ללבנים. מה שלואיס התכוון להגיד זה שברני לא היה איזשהו פעיל זכויות אדם מוביל - אבל הוא כן היה במצעד של וושינגטון, בנאום "יש לי חלום" והוא כן נעצר כי הפגין נגד ההפרדה.

מישהו מוכן להסביר לי למה לעזאזל הילרי ממשיכה להזכיר את הנרי קיסינג'ר ומתגאה בכך שהוא תומך בתכניות חוץ שלה? זה לא אמור לפגוע בה עם המצביעים היותר מבוגרים שלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 פברואר 2016, 14:52 
המשפט האחרון של לואיס הוא מוזר ודי מטעה. הוא כנראה מתכוון שהוא בהמשך פגש את הילארי ואת ביל, כי באמת הילארי הייתה בת 15, נערה להורים רפובליקנים, בזמן המצעד על וושינגטון. אבל האמירה שלו שסנדרס לא היה פעיל זכויות אדם מוביל היא חשובה כי לסנדרס ו/או לתומכיו יש לעיתים נטייה לבלבל בין תמיכה בX לבין הובלת המאבק למען X. הילארי אמרה את זה אתמול כשהיא אמרה שסנדרס תמיד הצביע נכון בעינייני זכויות נשים אבל היא הובילה את המאבק בנושא. חצי שעה אחרי זה סנדרס אמר שהוא "הוביל" את המאבק במלחמה בעיראק, מה שנשמע, שוב פעם, כבלבול בין "התנגדות למלחמה", שזאת עמדה שבה הוא דגל שלגיטימי שהוא מדגיש, לבין הובלת ההתנגדות, שזה לא איך שאני זוכר את הארועים. ובהקשר של זכויות אדם, כולנו זוכרים את התמונה שתומכי סנדרס הפיצו שלו צועד בסלמה מאחורי MLK ... חוץ מזה שזה לא היה באמת הוא. אז אין פסול בהעמדת דברים על דיוקם.

אשר לקיסינג'ר, כמה דברים:
1. סנדרס הוא זה שהעלה את הטיעון על קיסינג'ר אתמול. והוא עשה את זה out of the blue (לא שזה לא לגיטימי בעימות, הילארי גם עשתה את זה בהקשרים אחרים).
2. אני לא חושב שיש משהו רע באמירה שמישהו כמו הנרי קיסינג'ר תומך במדיניות החוץ שלך, גם, ואולי בעיקר, אם אתה דמוקרטי. וזה יהיה טיעון חשוב בבחירות הכלליות. הקריירה של קיסינג'ר היא מורכבת, אבל יש בה הרבה יותר הצלחות ודברים טובים, אפילו בראייה מודרנית, מאשר דברים רעים. סיום מלחמת ויאטנם, הפתיחה של סין, הדטנט, ואצלנו, המעבר ממלחמת יום כיפור להסכמי הביניים שבסופו של יום הובילו לשלום עם מצרים-כל זה היה במעורבות מסיבית של קיסינג'ר. הבנאדם, אחרי הכל, זכה בפרס נובל לשלום.
ההתקפה על הילארי בנושא הזה קצת מזכירה לי את הקמפיין של טד קרוז שבו הוא תוקף את רוביו על זה שהוא מתון ומבטיח ש"אני לא אעשה עסקאות עם דמוקרטים". זה טוב לקמפיין בפריימריז אבל זה לא רציני או מועיל.
3. אני לא חושב שדיבורים על קיסינג'ר (או לחילופין הדקות הארוכות שבהן סנדרס דיבר על FDR וצ'רצ'יל) עוזרים לסנדרס יותר מידי. לי זה הזכיר שהוא זקן. לרוב המצביעים הפוטנציאלים שלו הדיבורים האלו כל ארועים שהיו לפני שנות דור או שניים עוברים מעל הראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 פברואר 2016, 15:06 
גיא האדום כתב:
המשפט האחרון של לואיס הוא מוזר ודי מטעה. הוא כנראה מתכוון שהוא בהמשך פגש את הילארי ואת ביל, כי באמת הילארי הייתה בת 15, נערה להורים רפובליקנים, בזמן המצעד על וושינגטון. אבל האמירה שלו שסנדרס לא היה פעיל זכויות אדם מוביל היא חשובה כי לסנדרס ו/או לתומכיו יש לעיתים נטייה לבלבל בין תמיכה בX לבין הובלת המאבק למען X. הילארי אמרה את זה אתמול כשהיא אמרה שסנדרס תמיד הצביע נכון בעינייני זכויות נשים אבל היא הובילה את המאבק בנושא. חצי שעה אחרי זה סנדרס אמר שהוא "הוביל" את המאבק במלחמה בעיראק, מה שנשמע, שוב פעם, כבלבול בין "התנגדות למלחמה", שזאת עמדה שבה הוא דגל שלגיטימי שהוא מדגיש, לבין הובלת ההתנגדות, שזה לא איך שאני זוכר את הארועים. ובהקשר של זכויות אדם, כולנו זוכרים את התמונה שתומכי סנדרס הפיצו שלו צועד בסלמה מאחורי MLK ... חוץ מזה שזה לא היה באמת הוא. אז אין פסול בהעמדת דברים על דיוקם.

אשר לקיסינג'ר, כמה דברים:
1. סנדרס הוא זה שהעלה את הטיעון על קיסינג'ר אתמול. והוא עשה את זה out of the blue (לא שזה לא לגיטימי בעימות, הילארי גם עשתה את זה בהקשרים אחרים).
2. אני לא חושב שיש משהו רע באמירה שמישהו כמו הנרי קיסינג'ר תומך במדיניות החוץ שלך, גם, ואולי בעיקר, אם אתה דמוקרטי. וזה יהיה טיעון חשוב בבחירות הכלליות. הקריירה של קיסינג'ר היא מורכבת, אבל יש בה הרבה יותר הצלחות ודברים טובים, אפילו בראייה מודרנית, מאשר דברים רעים. סיום מלחמת ויאטנם, הפתיחה של סין, הדטנט, ואצלנו, המעבר ממלחמת יום כיפור להסכמי הביניים שבסופו של יום הובילו לשלום עם מצרים-כל זה היה במעורבות מסיבית של קיסינג'ר. הבנאדם, אחרי הכל, זכה בפרס נובל לשלום.
ההתקפה על הילארי בנושא הזה קצת מזכירה לי את הקמפיין של טד קרוז שבו הוא תוקף את רוביו על זה שהוא מתון ומבטיח ש"אני לא אעשה עסקאות עם דמוקרטים". זה טוב לקמפיין בפריימריז אבל זה לא רציני או מועיל.
3. אני לא חושב שדיבורים על קיסינג'ר (או לחילופין הדקות הארוכות שבהן סנדרס דיבר על FDR וצ'רצ'יל) עוזרים לסנדרס יותר מידי. לי זה הזכיר שהוא זקן. לרוב המצביעים הפוטנציאלים שלו הדיבורים האלו כל ארועים שהיו לפני שנות דור או שניים עוברים מעל הראש.

1. אבל היא העלתה את זה בעימות הקודם. היא אמרה שקיסינג'ר תומך במדיניות החוץ שלה.
2. קיסינג'ר הוא בערך פושע מלחמה בעיקר בעיני הדמוקרטים. המצביעים של הילרי זה בעיקר אנשים זקנים, ומצטער, זה לא האיש שהיא רוצה לקשר את עצמה עם. אני אודה שאני כנראה מבין פחות ממך בהרבה דברים, אבל זה נראה לי קצת הזוי לקחת את שר החוץ בממשל ניקסון שמואשם בפשעי מלחמה מחוף לחוף..

http://www.salon.com/2015/04/17/the_ivy ... y_reading/

3. זה כן עוזר לבסס את עצמו כמנהיג שקול. זה מאוד מאוד מאוד עוזר לו בכך שהוא מראה את הניגוד בינו לבין הילרי בענייני חוץ. המצביעים הדמוקרטים רוצים לשמוע שלמנהיג שלהם יש שאיפות אנטי-מלחמתיות ובטח שהם לא רוצים שפושע מלחמה רפובליקני יתמוך במדיניות החוץ שלהם.

בנוגע ללואיס - אני מסכים, אבל ברני אף פעם לא ניסה לצייר את עצמו כמוביל זכויות אדם. הוא עשה את הפעולות אקטיביזם שלו אבל כמובן שהוא לא נפגש עם מרטין לות'ר קינג או ג'ון לואיס כי הוא היה בסך הכל סטודנט צעיר. בכל זאת יש לו רקורד אקטיביסטי יותר מבוסס מהילרי ולשמוע מג'ון לואיס שכאילו הילרי היא הפעילת זכויות אדם ההיסטורית כשמי זה בכלל ברני זה קצת מוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 פברואר 2016, 17:30 
הוא מואשם בפשעי מלחמה ע"י סטודנט צעיר למשפטים. והאמת שבסטנדרטים מודרנים הוא כנראה עשה דברים שכאלו. רק שהוא עשה המון המון דברים טובים ומדיניות החוץ האמריקאית והעולמית. הזכרתי אותם. הטור הזה מגיע מאותו מקום שדורש למחוק כל זכר לוודרו וילסון (שתמך בסגרגציה גזעית) או תומס ג'פרסון (שהיה בעל עבדים, ועשה איתם כל מיני דברים ידועים).
אבל אם מדברים על פשעי מלחמה, מה בדבר שני האנשים שסנדרס ציין?
https://en.wikipedia.org/wiki/Bombing_of_Tokyo
https://en.wikipedia.org/wiki/Bombing_o ... rld_War_II
https://en.wikipedia.org/wiki/Manhattan_Project

רק שיובן: אני חושב שאלו שני אנשים יקרים, בעיקר FDR, שהם יותר מראויים לשמש כהשראה במדיניות החוץ. אבל אם שופטים כל דמות היסטורית לפי הדבר הכי נורא שהיא הייתה קשורה אליו, אז השניים האלו יותר גרועים מקיסינג'ר.
ועוד פעם, הילארי ציינה את הקשר לקיסינג'ר בקצרה בעימות הקודם. זה לא שהיא "ממשיכה להזכיר" את זה. סנדרס הוא שציין את זה שוב (זכותו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 פברואר 2016, 17:41 
גיא האדום כתב:
הוא מואשם בפשעי מלחמה ע"י סטודנט צעיר למשפטים. והאמת שבסטנדרטים מודרנים הוא כנראה עשה דברים שכאלו. רק שהוא עשה המון המון דברים טובים ומדיניות החוץ האמריקאית והעולמית. הזכרתי אותם. הטור הזה מגיע מאותו מקום שדורש למחוק כל זכר לוודרו וילסון (שתמך בסגרגציה גזעית) או תומס ג'פרסון (שהיה בעל עבדים, ועשה איתם כל מיני דברים ידועים).
אבל אם מדברים על פשעי מלחמה, מה בדבר שני האנשים שסנדרס ציין?
https://en.wikipedia.org/wiki/Bombing_of_Tokyo
https://en.wikipedia.org/wiki/Bombing_o ... rld_War_II
https://en.wikipedia.org/wiki/Manhattan_Project

רק שיובן: אני חושב שאלו שני אנשים יקרים, בעיקר FDR, שהם יותר מראויים לשמש כהשראה במדיניות החוץ. אבל אם שופטים כל דמות היסטורית לפי הדבר הכי נורא שהיא הייתה קשורה אליו, אז השניים האלו יותר גרועים מקיסינג'ר.
ועוד פעם, הילארי ציינה את הקשר לקיסינג'ר בקצרה בעימות הקודם. זה לא שהיא "ממשיכה להזכיר" את זה. סנדרס הוא שציין את זה שוב (זכותו).

את האמת שהבאתי את הלינק כי היה שם הרבה דוגמאות לפשעי מלחמה שהוא ביצע, לא בגלל הדעה של הבחור.
ואני מקבל את ה"ממשיכה להזכיר". לי זה פשוט היה הזוי שהיא הזכירה את זה מלכתכילה - זה כמו שברני יגיד משהו כמו "דיק צ'ייני תומך במדיניות החוץ שלי".
ללא ספק אבל ברני הרוויח הרבה מכך שהוא ציין את זה :
https://img.washingtonpost.com/blogs/th ... e_Kiss.jpg

נסכים שלקשר את מדיניות החוץ שלך להנרי קיסינג'ר זה לא מה שהילרי רוצה לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 פברואר 2016, 19:30 
לא. אני לא מסכים עם המשפט האחרון שלך. אני מסכים שאולי קל יחסית לאפיין את קיסינג'ר כפושע מלחמה, אבל אין בערך פוליטיקאי אחד שהיה מעורב בקבלת החלטות שאינו "פושע מלחמה" בראייה היסטורית. אתה חושב שממשל אובאמה לא מפר את המשפט הבינלאומי כל הזמן?
קיסינג'ר שונה מהותית מצ'ייני. הלב של מדיניות החוץ של צ'ייני זאת המלחמה הטיפשית בעיראק והרמאות שהייתה לצידה (לצד הכשלון במלחמה באל-קעיאדה). הלב של מדיניות החוץ של קיסינג'ר זה היחסים עם סין, ההתקרבות הבין-גושית, וסיום מלחמת ויאטנם, עליה הוא קיבל את פרס נובל לשלום.
לתקוף את קיסינג'ר בגלל שהוא רפובליקני זה בעיני לא מאוד שונה מהאמירות של טד קרוז ש"אני לא עושה עסקים עם דמוקרטים". האם זה עובד? אולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 פברואר 2016, 19:35 
סמל אישי של המשתמש

תמונהתמונהתמונה

מערכת הבחירות הכי גדולה בכל הזמנים.
כן, יש סיכוי שזה יגמר בבכי, אבל בנתיים בגזרת הקטעים והשיגועים 2016 משאירה אבק לכל ההיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 109  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: