pokara כתב:
אדום נחמד כתב:
אני גם לא תומך באשה שרוצחת את האנס שלה, אבל ואללה, קשה להגיד שאני "אגנה" אותה.
אז במקום אחד על אחד, יש פה קולקטיב על קולקטיב, ומצופה מאיתנו לא לערב אזרחים. בסדר, מקובל עלי.
אבל אנחנו כן פוגעים בלא מעורבים. למעשה, כל הכיבוש הוא פגיעה אחת מתמשכת בלא מעורבים.
אני אגיד את זה ככה -
אם אני אראה פלסטיני רץ עם סכין לדקור אדם ברחוב, אני אעצור את זה.
סביר אפילו שאני אנסה לעצור ריצה שלו עם סכין לעבר חייל.
זה בגלל שאני לא רוצה לראות אנשים מתים. לא כי אני מתנגד לצורת מאבק כזו או אחרת.
למה קשה לך להגיד שלא תגנה אותה? אני לא אגנה אותה או כל מי שפועל להגנה עצמית כנגד מישהו שתקף אותו ישירות (במידה ושלטונות החוק לא יטפלו בנושא), אני אקווה שאותה נאנסת תלך לבית סוהר אם היא תרצח גבר אחר שלא קשור (כי בסופו של דבר היא נאנסה ע"י גבר).
ועכשיו בלבלת אותי לגמרי, אתה לא מתנגד למאבק אלים שבו יפגעו באזרחים אבל אתה לא רוצה לראות אנשים מתים? כאילו, אם נגיד רק יוציאו לחייל עין אז זה בסדר?
או רק ישרטו אותו בגב זה יהיה בסדר? (מודה שקשה לי להבין איך מאבק אלים שאתה לא מתנגד אליו, יהיה בלי אלימות כלפי מישהו).
לא קראת נכון. אמרתי שיהיה לי קשה לגנות אותה. כלומר, אני לא אגנה אותה.
ובכוונה הוספתי שצריך להבדיל בין מאבק אישי בין שני בני אדם, ומאבק קולקטיבי. הפלסטינים לא מתמודדים מול איש ופרצוף, אלא מול עם שמדכא אותם דרך מנגנונים בירוקרטיים. כמו שבעיניך מי שגר בבניין ממנו יורים טילים אשם ולא נורא אם ישלם מחיר, כך בעיני הפלסטינים. אבל לפלסטינים אין טילים מדויקים והקש בגג, אז הם דוקרים אנשים ברחוב. זה לא יפה, זה לא נאה, אבל זה מה יש.
פוקרה, אתה מבולבל ולא בכדי. אני חושב שבשביל לברוח מהבלבול, אתה פשוט צריך לשאול את השאלות הנכונות. אם תשאל אותי אם אני מגנה פעולות אלימות נגד ישראלים, התשובה היא לא. אם תשאל אם אני תומך, התשובה היא שוב לא.
אם תשאל אותי אם אני מתנגד לפגיעה באזרחים, התשובה היא כן.
המצב מחורבן, ואין לי משהו מחוכם לומר עליו. הדבר היחיד שאני יכול לומר בצורה חד משמעית היא שהגיע הזמן ששני העמים האלה יפסיקו לתת אחד לשני סיבות להרוג רק שלצערי אני דיי בטוח שזה לא יוכל לקרות ללא הפרדה מוחלטת בין שני העמים (וכבר אמרתי שנמבחינתי שיבנו אותה כבר אתמול לאורך כל קווי 67