תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 12:57

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: קהל
הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 00:09 
ציטוט:
זה כמובן לא מדד אבסולוטי, אלא רק התחושה שלי לעניין,
אבל שירי שואה, שהם נוראיים בעיני וחובה שיעלמו מהמגרשים, הם פרובוקטיביים ומשחקים על רגש ונקודות כואבות, אבל אין כאן אספקט של שואה אמיתית שקוראת או יכולה לקרות למכבי.
אבל אנחנו חיים בעולם שבו אונס זה עניין שקורה כל הזה. אחת מכל חמישה נאנסת, אחת מכל אחת מוטרדת מינית. היציע מלא (או אמור להיות מלא) גם בנשים, והשיר הזה מתייחס לאונס שכזה כאל דבר שבשגרה. כאל אקט יריבותי. זה הרבה יותר בא בתור איום על אוהדות מאשר שירי שואה, נוראיים ככל שיהיו.
זה אפילו לא מטבע לשון, כמו ״נדפוק לכם מכות״, אחרת זה לא היה מדבר רק על הבנות. זה מתייחס ספציפית לתרבות אונס, משהו ברור וקיים כיום בחברה, וזה נוראי בעיני.

ושוב, דיברתי על עצמי, זה הדבר הכי נורא שאני שמעתי במגרשים. אין כזה איזה מדד רשמי.

אם הטענה שהשיר פוגע בנשים כי סטטיסטית הן יסבלו מהטרדה מינית בחיים שלהן, או במקרה הגרוע יותר מאונס - אפשר לטעון את אותה טענה על ניצולי שואה שנמצאים ביציע ועל צאצאיהם. אני חושב שהשיר של מכבי מצייר תמונה גרפית ולכן הוא מזעזע, אבל זה לא שונה מתיאור ציורי של תאי גזים.
אני יכול להבין שיש זוועות שקרובות יותר לאנשים מסוימים מלאחרים, אבל באותה מידה חשוב להדגיש שכל איחולי המוות, האונס, השריפה ושאר הזוועות חייבים להישאר מחוץ למגרש הכדורגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 00:12 
100%anti beitar כתב:
אחד עם כיפה כתב:

לא הייתי בונה את האבחנה בין המקרים על "הסתה". גם כי המילה "הסתה" משומשת מדי וגם בגלל שאני לא חושב שהשיר שלהם מעודד אונס ואלימות יותר מאשר שהשירים שלנו מאפשרים מצב של שואה. בשני המקרים אני רואה מרחק גדול בין השירה של התוכן ובין המעשה.

אבל אונס זה משהו שקורה כל יום, שואה פחות (חוץ מלבעלי חיים בשביל האוכל שלכם).

ולכן מה,
בקהל אוהדים ששרים בו על אונס יהיו יותר אנסים מבקהל אוהדים אחר?
קשה לי להאמין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 00:20 
אתה לא חושב שנער ששומע שירים כאלה ביציע יכול להבין שזה משהו לגיטימי? שלא נדבר על איך נשים ששומעות את זה אמורות להרגיש... בטח כשזה בא כחלק מתופעה הרבה יותר רחבה של תרבות האונס ושנאת נשים, ביציע ומחוץ לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 00:21 
זה לא צריך להיות אונס.
כן, בסביבה כזאת ילדים במציאות של היום לגמרי יכולים לפתח יחס אלים כלפי נשים. זאת הסתה, וזה מבלי להכנס לנושא שהנשים יושבות איתם ביציע.

מה, בקהל שצועק מוות לערבים יהיו יותר גזענים מבקהל אחר?
גם פה קשה לך להאמין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 00:42 
בטח ששירי אונס יכולים להשפיע השפעה שלילית על השומעים והשרים אותם,
גם שירי שואה.
אני טוען ששניהם הם לא שירים שמסיתים באופן ישיר, בניגוד לשירי המוות לערבים שכתבתי בעמוד הקודם שהם בהחלט מסיתים.

אם שמים את האונס עצמו בצד, ומדברים על היחס שנוצר כלפי נשים בחברה - אז אני בטוח שגם מילים כמו "שימו את מכבי בתאים" יכולים להשפיע השפעות על חברה, לקלות שבה מתייחסים לחיי אדם, השימוש בשפה אלימה ועוד.
וטיעון הנשים ביציע - יש גם ניצולי שואה ביציע, כנראה באחוזים קטנים יותר, אבל איך הם אמורים להרגיש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 00:46 
100%anti beitar כתב:
אתה לא חושב שנער ששומע שירים כאלה ביציע יכול להבין שזה משהו לגיטימי?

אונס? לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 06:55 
אבל אז אפשר לקחת את זה גם לכיוון של מוות. קרובים של הרוגי תאונות יבכו מ"מת בלאט ומת גרשון", קרובים של מתאבדים יזדעזעו מ"אפילו מוני התאבד כבר". אולי גם מי שמכיר מישהו שנפטר יפגע מ"טבריזי מת"?

לא צריך להגזים. שואה היא מילה בעברית שמתארת אסון נורא. זה לגיטימי לאחל למי שאתה שונא (ספורטיבית).
אונס היא תופעה קצת שונה ממוות. היא משאירה פצעים עמוקים ויכולה להרוס לאנשים את החיים, לפהמים בצורה שכבר עדיף היה להירצח. אבל גם על אונס אפשר לשיר לדעתי, כל עוד ברור שמדובר בשיר היתולי שלא מסית או מעודד אונס. בבית אחר בשיר שציטטתי קודם מופיעות גם השורות:

שתדרוס אותך רכבת
תאנוס אותך ארנבת
תקבל סרטן בראש
שיפול עליך סאגר
תקבל שיתוק יא נאצי זונה
פיגוע תאונה

קשה להאמין שארנבת תאנוס את איתן טייב, למרות שזה יהיה מאוד משעשע אם זה יקרה.

הקו האדום עובר לדעתי בשני מקומות: בהסתה למחשבה פוגענית / פעולה אקטיבית, ובקצה האיצטדיון. שיר שמתאר את כל הערבים כמחבלים או קורא לכל הערבים למות, הוא בעייתי בעיני. ובהתאם לגישה של אריק איינשטיין, אם אי אפשר לצאת מהאיצטדיון ולשבת לשתות בירה עם חבר אוהד של קבוצה יריבה, אז מה שווה כל היריבות הספורטיבית הזו? יש לי חברים אוהדי מכבי, והדבר השני הכי כיף אחרי לסחוט תיקו במשחק היה להקניט אותם השבוע.

"תדע לך עמית, בלילה - הכדור עף מהר יותר"
- דני נוימן, ערוץ 1, 09.11.2009

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 08:12 
כפיר אדום כתב:
אבל אז אפשר לקחת את זה גם לכיוון של מוות. קרובים של הרוגי תאונות יבכו מ"מת בלאט ומת גרשון", קרובים של מתאבדים יזדעזעו מ"אפילו מוני התאבד כבר". אולי גם מי שמכיר מישהו שנפטר יפגע מ"טבריזי מת"?

לא צריך להגזים. שואה היא מילה בעברית שמתארת אסון נורא. זה לגיטימי לאחל למי שאתה שונא (ספורטיבית).
אונס היא תופעה קצת שונה ממוות. היא משאירה פצעים עמוקים ויכולה להרוס לאנשים את החיים, לפהמים בצורה שכבר עדיף היה להירצח. אבל גם על אונס אפשר לשיר לדעתי, כל עוד ברור שמדובר בשיר היתולי שלא מסית או מעודד אונס. בבית אחר בשיר שציטטתי קודם מופיעות גם השורות:

שתדרוס אותך רכבת
תאנוס אותך ארנבת
תקבל סרטן בראש
שיפול עליך סאגר
תקבל שיתוק יא נאצי זונה
פיגוע תאונה

קשה להאמין שארנבת תאנוס את איתן טייב, למרות שזה יהיה מאוד משעשע אם זה יקרה.

הקו האדום עובר לדעתי בשני מקומות: בהסתה למחשבה פוגענית / פעולה אקטיבית, ובקצה האיצטדיון. שיר שמתאר את כל הערבים כמחבלים או קורא לכל הערבים למות, הוא בעייתי בעיני. ובהתאם לגישה של אריק איינשטיין, אם אי אפשר לצאת מהאיצטדיון ולשבת לשתות בירה עם חבר אוהד של קבוצה יריבה, אז מה שווה כל היריבות הספורטיבית הזו? יש לי חברים אוהדי מכבי, והדבר השני הכי כיף אחרי לסחוט תיקו במשחק היה להקניט אותם השבוע.

הניסיון להסביר למה דבר אחד כן טוב ודבר אחד הוא לא טוב
זה די מביך
אני מעדיף שהקהל שלנו יתעסק רק עם הפועל
ואם כבר לשיר על היריבות פעם הינו עוקצנים וחדים , היום אנחנו סתם נשמעים כמו ילדים קטנים שנעלבו ועל כל דבר עונים בשש"ל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: קהל
הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 08:47 
שואה היא אסון גדול זה בערך ההיתממות הכי גדולה שאפשר להעלות על הדעת בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 09:44 
אחד עם כיפה כתב:
100%anti beitar כתב:
אתה לא חושב שנער ששומע שירים כאלה ביציע יכול להבין שזה משהו לגיטימי?

אונס? לא.

רצח ערבים? לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 12:53 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:
ציטוט:
זה כמובן לא מדד אבסולוטי, אלא רק התחושה שלי לעניין,
אבל שירי שואה, שהם נוראיים בעיני וחובה שיעלמו מהמגרשים, הם פרובוקטיביים ומשחקים על רגש ונקודות כואבות, אבל אין כאן אספקט של שואה אמיתית שקוראת או יכולה לקרות למכבי.
אבל אנחנו חיים בעולם שבו אונס זה עניין שקורה כל הזה. אחת מכל חמישה נאנסת, אחת מכל אחת מוטרדת מינית. היציע מלא (או אמור להיות מלא) גם בנשים, והשיר הזה מתייחס לאונס שכזה כאל דבר שבשגרה. כאל אקט יריבותי. זה הרבה יותר בא בתור איום על אוהדות מאשר שירי שואה, נוראיים ככל שיהיו.
זה אפילו לא מטבע לשון, כמו ״נדפוק לכם מכות״, אחרת זה לא היה מדבר רק על הבנות. זה מתייחס ספציפית לתרבות אונס, משהו ברור וקיים כיום בחברה, וזה נוראי בעיני.

ושוב, דיברתי על עצמי, זה הדבר הכי נורא שאני שמעתי במגרשים. אין כזה איזה מדד רשמי.

אם הטענה שהשיר פוגע בנשים כי סטטיסטית הן יסבלו מהטרדה מינית בחיים שלהן, או במקרה הגרוע יותר מאונס - אפשר לטעון את אותה טענה על ניצולי שואה שנמצאים ביציע ועל צאצאיהם. אני חושב שהשיר של מכבי מצייר תמונה גרפית ולכן הוא מזעזע, אבל זה לא שונה מתיאור ציורי של תאי גזים.
אני יכול להבין שיש זוועות שקרובות יותר לאנשים מסוימים מלאחרים, אבל באותה מידה חשוב להדגיש שכל איחולי המוות, האונס, השריפה ושאר הזוועות חייבים להישאר מחוץ למגרש הכדורגל.

לא אמרתי שזה יותר בעייתי כי הוא פוגע יותר בנשים, אלא שהוא יותר בעייתי כי הוא נותן לגיטימציה למציאות זוועתית בעיני, מה שלא קורה עם שירי השואה. (ששוב, הם נוראיים בפני עצמם וחייבים להעלם מהמגרשים)
ויכול להיות שזה בעייתי בדיוק כמו ׳מוות לערבים׳. לא יודע. אמרתי, אני לא בא לבנות פה איזה מדרג מנחה, אלא רק לתאר את התחושות שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 פברואר 2016, 13:57 
לפחות שיעשו את זה עם קלאסה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: