ציטוט:
זה כמובן לא מדד אבסולוטי, אלא רק התחושה שלי לעניין,
אבל שירי שואה, שהם נוראיים בעיני וחובה שיעלמו מהמגרשים, הם פרובוקטיביים ומשחקים על רגש ונקודות כואבות, אבל אין כאן אספקט של שואה אמיתית שקוראת או יכולה לקרות למכבי.
אבל אנחנו חיים בעולם שבו אונס זה עניין שקורה כל הזה. אחת מכל חמישה נאנסת, אחת מכל אחת מוטרדת מינית. היציע מלא (או אמור להיות מלא) גם בנשים, והשיר הזה מתייחס לאונס שכזה כאל דבר שבשגרה. כאל אקט יריבותי. זה הרבה יותר בא בתור איום על אוהדות מאשר שירי שואה, נוראיים ככל שיהיו.
זה אפילו לא מטבע לשון, כמו ״נדפוק לכם מכות״, אחרת זה לא היה מדבר רק על הבנות. זה מתייחס ספציפית לתרבות אונס, משהו ברור וקיים כיום בחברה, וזה נוראי בעיני.
ושוב, דיברתי על עצמי, זה הדבר הכי נורא שאני שמעתי במגרשים. אין כזה איזה מדד רשמי.
אם הטענה שהשיר פוגע בנשים כי סטטיסטית הן יסבלו מהטרדה מינית בחיים שלהן, או במקרה הגרוע יותר מאונס - אפשר לטעון את אותה טענה על ניצולי שואה שנמצאים ביציע ועל צאצאיהם. אני חושב שהשיר של מכבי מצייר תמונה גרפית ולכן הוא מזעזע, אבל זה לא שונה מתיאור ציורי של תאי גזים.
אני יכול להבין שיש זוועות שקרובות יותר לאנשים מסוימים מלאחרים, אבל באותה מידה חשוב להדגיש שכל איחולי המוות, האונס, השריפה ושאר הזוועות חייבים להישאר מחוץ למגרש הכדורגל.