פאביו,
נתחיל מכך שאני באמת חושב שלא רק הידע שלך בנושא הפליטים לוקה בחסר, אלא גם הבנת המנטליות האירופאית.
לומר משפט כמו
ציטוט:
אני טוען,גורס ואף מאמין שאירופה דומה לכל מקום בעולם,על אף הניסיון לצייר ולפאר את אירופה בתור מקום נאור ונשגב.
, זה כל כך רחוק מהמציאות. נעזוב את ההבדלים בין המדינות השונות באיחוד או אפילו בין המדינות דוברות הגרמנית, ונתרכז בגרמניה. אתה מבין שגרמניה עצמה מחולקת ל- 16 מדינות, שלפעמים ההבדלים במנטליות בין האנשים היא שמיים וארץ. לא מדבר על הבדלים בין מהגרים, אלה על גרמנים נוצרים שהמשפחות שלהן גרות כמה עשרות ומאות שנים באזור. הבדלים במנהגים, שפה, רקע סוציאלי וכד'.
באוסטריה/שווייץ ואפילו בגרמניה, יש אנשים שבשביל זר, השפה שלהם תישמע גרמנית, אבל הם לא מבינים אחד את השני.
תסתכל ב- SAT3 בערב, אם יש לך אפשרות, ותראה שידורי חדשות של הטלוויזיה השווצרית עם תרגום בגרמנית.
כל זה עוד לפני שהכנסתי את ההבדלים בין המזרח גרמנים למערב גרמנים, בין המזרח אירופאיים למרכז אירופאיים וליושבי הים התיכון והבלקן.
לסכם את הנקודה: האירופאים כל כך שונים אחד מהשני, ולפעמים אפילו שונאים אחד את השני, שלהגיד שהם בדיוק כמו שאר העולם, זה פשוט לעוות את המציאות.
לפני שנעבור לנקודה הבאה שהעלת על הטרור והאלימות שחוגגים כתוצאה ממשבר הפליטים, נתרכז בטיפול של אירופה במשבר בסוריה.
באופן אישי, אני גם חושב שזאת הייתה טעות להשאיר את הטיפול במשבר הפליטים, כל כך הרבה זמן ללא טיפול.
היה לי ברור שבשלב מסויים הוא התפוצץ, במיוחד לאחר שמרקל הזמינה את כולם אליה הבייתה, בלי לתכנן את הנושא מראש.
גרמניה מסוגלת לקלוט הרבה מאוד פליטים לאורך זמן, כלכלית ולוגיסטית, אבל היא לא יכולה לבצע זאת בזמן כה קצר וללא תיכנון.
אפרופו מנטליות, הגרמני לא ממש טיפוס גמיש, ואילתור זה מדע בדיוני עבורו. הוא רגיל לתכנן הכל בחיים.
נושא קליטת הפליטים הוא ארוע שנמצא בהתפתחות, אז להגיד היום אמרתי לכם, זה ממש לא רציני.
תן לגרמניה להשתלט על הנושא, להתחיל בתהליך הקליטה והסינון המסיבי שלהם, ובעוד שנה-שנתיים, אפשר יהיה להתחיל לראות, אם צדקת.
היום זה פשוט עוד מוקדם.
לגבי המלחמה בסוריה, מי בדיוק התערב בנושא במצרים ?, בלוב ?, באלג'יריה ?, אז למה שהם התערבו בסוריה.
מדינת ישראל שנמצאת על הגבול, עלולה להיפגע מהאירועים שמתרחשים שם, לא התערבה באופן רשמי, אז למה שהאירופאים ייכנסו פיזית לפתור את הנושא בסוריה.
לטפל בנושא הפליטים זאת נקודה שתמיד הייתה על שולחן הדיונים, כולל נסיון לגשר בין הצדדים, אבל להכניס כוחות צבא לסכסוך פנימי ? למה ?
האירופאים ברוב המקרים נקטו בשיטות של דפלומטיה על שלל ההיבטים שלה, כולל בסכסוך הישראלי-פלשתינאי.
במקרים חריגים מאוד הגרמנים, חברו לקואליציות בראשות ארה"ב ועזרו ליישב סכסוכים או לשיטתם לקדם את הדמוקרטיה באזורי מלחמה.
ההתפתחות שהחלה להדאיג את האירופאים, הייתה בשלב שכוחות הצבא האיסלמי נכנסו לאזור סוריה, והחלו להתערב בסכסוך הפנימי שם.
התערבות שהשפיעה באופן ישיר על זרם הפליטים מסוריה החוצה.
דרך אגב, לגבי הצעירים שזלגו לאזור סוריה/עירק להילחם עבור המדינה האיסלמית, איך בדיוק רצית לעצור אותם לפני היציאה מגרמניה ?
לא על כולם היה מידע, וגם על אלה שהיה עליהם מידע, אתה מבין שלאנשים יש חופש תנועה, כל עוד בית המשפט לא קבע אחרת ?
אנחנו לא בשטחים, ולא כל ארגון חשאי יכול לעשות מה שהשב"כ או המשטרה עושים בארץ.
גם מעקבים במדינה דמוקרטית, שהשירות החשאי שלה מכבד את החוק, לא יכולים ולא צריכים לעצר את צעדיהם של מאות ואולי אלפי צעירים, רק בגלל שהם מביעים דיעה, הולכים למסגד וקיים חשש לאפשרות שהם יעברו להילחם עבור המדינה האיסלמית.
בסופו של יום אירופה זה לא הכלוב של של ישראל והשטחים.
נחזור לטרור והאלימות שחוגגים ביבשת הנאורה.
אתה מבין שעדיין אפשר ללכת ברחוב פה, גם לנשים, וגם אם לפעמים לא נעים, עדיין זה לא מגיפה.
אתה אולי לא תסכים איתי, אבל עדיין יותר בטוח ללכת באירופה ברחוב, כולל באזור תחנת הרכבת של קלן בלילה, מאשר באזור חיוג 972+.
כל מה שאתה מקבל בעיתונות בארץ, הוא בהרבה מקרים עובדתית נכון, רק שהפרשנות שלו לשלל האירועים הוא נסיון לצייר את המציאות בגוונים שחורים.
המציאות לא וורודה, יש המון בעיות, אבל הם עדיין לא בלתי פתירות.
על מה בדיוק רוצה שאירופה תפקח את העיניים שלה ?
אתה חושב שאם גרמניה הייתה מתערבת בסכסוך בסוריה או בלחימה פיסית במדינה האיסלמית, זה היה מונע את זרם הפליטים מאזורי המלחמה ?, אם כן אתה מאוד נאיבי ולא קורא את המציאות
הטעות לא הייתה בחוסר טיפול במשבר המלחמתי, אלא באי הכנת השטח לפני ההזמנה ההומניטרית של מרקל.
אם גרמניה, בשיתוף מדינות האיחוד וטורקיה, היו מסכמות על תכנית קליטה מראש, לא היינו חוזים באירועים המזעזעים לחופי הים התיכון.
אני מדבר בעיקר על הפליטים מסוריה.
לא מכליל את הנסיון לתפוס טרמפ של צעירים מארצות צפון אפריקה ומרכז היבשת השחורה.
זאת הטעות היחידה: חוסר תיכנון. אם המצרך הזה היה קיים, לא היית שומע מילה בתקשורת על בעיות או לפחות לא בדרמטיות של השנה האחרונה.
ההפגנות שאתה מדבר עליהן בגרמניה (סליחה שהאזור הסקנדינבי לא ממש מטריד אותי), לא התחילו אתמול ועם הגעת הפליטים לגרמניה.
תרשום לך שתי מילים ותעשה חיפוש בגוגל: pegida ו- afd, שעל ההפגנות שלהם אתה שומע חדשות לבקרים, וגורמות לך לחשוש מעליית הימין הקיצוני בגרמניה.
הם אכן ימין קיצוני, והן צברו תנופה בשנה האחרונה, אבל הן נוסדו מסיבות אחרות לגמרי, והכי חשוב הפעילות שלהן מרוכזת באזורים מאוד מסויימים בגרמניה. אפרופו הם לא שונים משאר העולם.
תעביר חיפוש ותשקיע זמן קריאה, ואז תחזור לפה ותיתן לי פירושים לעליית הימין הקיצוני בגרמניה/אירופה.
לסיכום: אתה מסרב לקבל את העובדה, שהאירופאים באמת שונים במנטליות שלהם, ובדרך החיים שלהם מהישראלי הממוצע.
כל דרך ההתנהלות שלהם שונה, האמון שלהם באחר הוא ברמה שישראלי נורמלי לא מבין.
אם הם מודאגים מהמצב - מאוד.
אם בגלל זה הם ישנו את דעתם על נושא קליטת הפליטים - תשכח מזה
הם בסך הכל רוצים יותר ביקורת וסדר.
שיהיה לכולם שבוע אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.

אבל זה קצת בריחה מהמציאות, כי הדבר עדיין משפיע גם על איזורים אחרים (בטח באותה מדינה).
(לשיטתך, כשאני מדבר על הישראלים (תל אביב) אני יכול לשים את המתנחלים או תושבי הפריפריה בתור לא רלוונטים (הבדלים במנהגים, שפה, רקע סוציאלי וכד')
אתה מציין כי ההפגנות האנטי מהגרים/איסלם תפסו תאוצה בשנה האחרונה אבל הם באיזורים מסויימים (מזרח גרמניה אני משער), אבל היות ושני האירגונים שציינת קיימים רק שנה או שנתיים אז זה דווקא מאוד דווקא מאוד מעורר דאגה מכיוון שעושה רושם שישנה מגמת של הצטרפות וקבלה של ארגונים אלו (דרך אגב, זה לא משנה מדוע הן הוקמו במקור (אנטי איסלמיזציה) כשברור לכל כבר שהן נגד כל המהגרים (ובייחוד כהי העור).
דרך אגב,אולי כרגע עיקר הפעולה היא במזרח, אבל לPEGIDA יש סניף במינכן (ואני מניח שגם בערים מרכזיות נוספות במערב גרמניה), לא יודע כמה הם פעילים ומארגנים הפגנות ופעליות אנטי מסולמית, אבל להערכתי גם זה יגיע הרבה יותר מהר ממה שאתה צופה.
מהמקורות שאני קורא לגבי המתרחש בשנה האחרונה בגרמניה (לאו דווקא YNET או צהובונים) אפשר לראות כי כמות ההתקפות על הפליטים עלתה פי 4 בין השנים 2014 (קצת פחות מ200) ל2015 (כמעט 800) כשאין לי ספק שאירועי תחילת השנה יגרמו להתגברות מגמה זאת.
ישנה גם עליה היסטרית ממה שאני רואה בביקוש לכלי הגנה (גז מדמיע, פלפל וכל אמצעי המגן הלא קטלניים) באיזורים רבים של גרמניה המערבית דווקא מה שמעיד על אלמנט פחד מתגבר בקרב הקבילות המקומיות.
אז נכון, שכשהכל שקט, רגוע ופסטורלי הרבה יותר קל להיות הומני, נחמד ואפילו לסמוך על האחר (גם אם הוא שונה ממך בשפה\צבע\דת), אבל כשבטחונך האישי יורד, מן הסתם אתה הופך לחשדן יותר ויותר עד לנקודה מסוימת שבה אתה אפילו חו"ח יכול להחשב כגזען.
(ועם יד על הלב, אם בת זוגך היתה אומרת לך כי עליה לנסוע ברכבת לקלן ושהיא תחזור בלילה משם, לא היו מתגנבים חששות קלים לליבך שלא היו שם לפני שנה))?
לצערי אני (ורבים מהדורות הקודמים של משפחתי) יודע, שכשהם מחליטים להיות לא נחמדים אז הם מאוד מאוד מאוד לא נחמדים....
מקווה מאוד שאני אתבדה, אבל הרגשתי האישית היא כי הרבה כבר שינו את דעתם בנושא הפליטים והזרים והמצב רק יילך ויחמיר.
אני לא אכנס איתך לכל נושא קבלת הפליטים אבל אין ספק שנעשתה טעות נוראית בקבלת כל מי שרצה לבוא ורק לאחר מכן לבדוק אותם,
מעניין אם המשטרה הגרמנית תהיה יותר יעילה מזו של שכנתה מצפון (שבדיה) שכבר אמרה שאין לה מושג איפה נמצאים אלפי מהגרים שהיו אמורים להיות מגורשים ממנה כי לא עמדו בקריטריוני הפליט.