תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 אוגוסט 2025, 08:47

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3009 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 101  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: די נחמד מה שקורה לאירופאים
הודעהפורסם: 01 פברואר 2016, 08:46 
Officer Barbrady כתב:
לא יודע, הלעז הזה שאתה ובלומי מוציאים על העם הישראלי נשמע לי סובייקטיבי. הרי אתם מאשימים את פאביו שהוא לא שופט נכון את המצב כי הוא לא חי בתוך העם האוסטרלי או הגרמני, בלי להבין שגם אתם לא שופטים את המציאות באופן נייטרלי בגלל שאתם ישראלים שמסתכלים על החברות האלה בתור זרים(גם אם אתם חיים שם הרבה שנים). הרי מבחינה אמפירית, מדידה, אפשר לראות כמה עולים מארצות מערביות נמצאים כאן בישראל. הם בעצמם מוציאים לעז על החברה המערבית שממנה הם באו, בלי לחסוך ביקורת על החברה הישראלית, אבל בכל זאת נראה שאם אתם שופטים בצורה אובייקטיבית את המצב- לא היו צריכים להגיע לכאן מהגרים מערביים אלא מסיבות של רילוקיישן וגם זה רק למצב זמני. לא רואה מאסה של אמריקאים, בריטים וצרפתים עוברים לגור במאלי או סודן בצורה וולנטרית עד סוף חייהם.

ראשית כל, מן הסתם זה סובייקטיבי, לא מדובר במתמטיקה. באופן אישי התנהגות של אנשים כבודדים או כחברה מסקרנת אותי, ואני מציין אבחנות והתרשמויות שלי. אין לי שום אינטרס לכוון מסוים.
שנית, לאו דווקא לעז. אני טוען שיש הבדלים עצומים בתפיסת החיים וצורת החשיבה, לטוב או לרע. במקרה יש לזה נגיעה גם לנושא האשכול.
שלישית, אתה צודק, מן הסתם בתור זר בארץ אחרת אתה לא רואה הכל.

המדידה שהצגת לא תורמת. צריך לבדוק למה אותם אנשים הגיעו לכאן, ומה הם חושבים על החברה הישראלית, למרות שהם נשארים כאן. אגב, אני מכיר לא מעט מקרים של אנשים שניסו להגר לכאן וחזרו לארצות המקור בגלל שלא הצליחו להסתגל מנטלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 פברואר 2016, 09:05 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
פאביו,

אני מציע לך לנקוט קצת צניעות.
בא בן אדם שחי כבר שנים בארץ אחרת, ומסביר לך שהמנטליות של האנשים שונה מאד מזו של הישראלים. נסה לקבל את זה, נסה להבין שיש דברים שחשבת שהם X, אבל הם Y.

אני יכול להעיד על האוסטרלים, כמי שחי שם כמה שנים (אתה לא יכול לראות את זה בתור תיר או טייל, למשל), שהם מאד מאד שונים מהישראלים.
צורת המחשבה שלהם שונה מאד משלנו, בעיני ההבדל הוא לפעמים בלתי נתפס (לא אכפת לי לפרט, אם צריך) וזה משפיע על הרבה מאד תחומי חיים והתנהגות. גם ההיתייחסות שלהם אחד אל השני שונה מאיתנו, גם אל הרשויות, וכן, גם אל אנשים זרים.

אני לא חשבתי כך לפני שחייתי שם, אבל ההבדל הוא מאד עמוק. זה שאתה לא יודע את זה, זה לא בגלל שאתה לא חכם או משהו. זה בגלל שלא חיית במקומות הללו, ואתה תתקשה להאמין להבדלים.

צניעות רבה יש , חבל שאינך מבחין בה.
אני את אוסטרליה לא מכיר ולא מתקרב להכיר כמו שאני מכיר וקורא על אירופה.
אינני חושב שניתן להשוות את אוסטרליה לאירופה : לא היסטורית (מה אירופה עושה למיעוטים ומה אוסטרליה) ולא את היחס לפליטים.
אני גם לא מאמין שאתה מצפה שאם אני לא חייתי בחול אז אין לי "את הזכות" להביע את דעתי מה יקרה בחול עם הפליטים.

איך אמר מישהו "נחיה ונראה" ועד אז נתפלסף באשכול.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 01 פברואר 2016, 09:15 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
אני מתפרץ פה לדיון אבל הוא העלה בי מחשבות שברצוני לשתף.

החברה האירופאית היא חברה סגורה. כלומר נכון שהם מקבלים מהגרים ופליטים אבל יש להם הרבה הגנות, והמהגרים הללו בעצם מחזקים את חוסנה של אירופה בכלל, וגרמניה בפרט. בכלל על האיחוד האירופאי הוא כלי שמשרת מעולה את מעצמת העל שלו, גרמניה.

גמרניה עצמה עטופה היטב במדינות חזקות כאשר המדינות החלשות של האיחוד הן אלו שנאבקות מול העולם השלישי.

בתוך האיחוד עצמו ישנה מדיניות סוציאלית מאוד מתקדמת אך הדבר משרת את תושבי האיחוד ולא משתקף בהכרח במדיניות החוץ (כמות הפליטים שמתו מדי שנה בניסיונות ההגירה לאירופה מעידים על כך). ולכן נוצר מצב בו הציבור האירופאי בהחלט מרגיש נאור ויודע היטב מה זאת דמוקרטיה ונכון להעביר ביקורת על המסביב.

ציינת את גרמניה בהתחלה לא בכדי, הרי כבר לפני 70 שנה המפלגה השולטת במדינה הייתה סוציאליסטית, נציונאל סוציאליסית, ואני תוהה עם האיחוד אינו אלא מודרניזציה של אותן שאיפות הרייך.

הנאצים לא היו סוציאליסטים, ואין שום קשר בין הסוציאל דמוקרטיה האירופאית (שהיא אגב ממש ממש לא מקשה אחת) לבין הנאצים.
ושמע, יש לי המון ביקורת על מרקל ועל מה שגרמניה עושה עכשיו מבחינה כלכלית, אבל להגיד שמה שהם עושים זה מודרניציה של שאיפות הרייך זה מופרע לגמרי, כאילו, אני יודע שהם מקבלים פליטים שהם רחמנא ליצלן ערבים, אבל בוא לא נאבד פרופורציות.

פאביו כתב:

אינני חושב שניתן להשוות את אוסטרליה לאירופה : לא היסטורית (מה אירופה עושה למיעוטים ומה אוסטרליה) ולא את היחס לפליטים.
אני גם לא מאמין שאתה מצפה שאם אני לא חייתי בחול אז אין לי "את הזכות" להביע את דעתי מה יקרה בחול עם הפליטים.

היסטורית אוסטרליה לא פרייארים כשזה מגיע לרצח עם של מיעוטים, כאילו לא ברמה של אירופה, אבל אף אחד לא יכול על אירופה כשזה מגיע לזה, מה גם שרצח העם באוסטרליה היה יצוא אירופאי (כמו באפריקה, בצפון ודרום אמריקה ובעצם בכל העולם).
לא קשור יותר מדי לדיון, סתם שווה להזכיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 פברואר 2016, 14:33 
פאביו כתב:
אדום מטלי כתב:
פאביו,

אני מציע לך לנקוט קצת צניעות.
בא בן אדם שחי כבר שנים בארץ אחרת, ומסביר לך שהמנטליות של האנשים שונה מאד מזו של הישראלים. נסה לקבל את זה, נסה להבין שיש דברים שחשבת שהם X, אבל הם Y.

אני יכול להעיד על האוסטרלים, כמי שחי שם כמה שנים (אתה לא יכול לראות את זה בתור תיר או טייל, למשל), שהם מאד מאד שונים מהישראלים.
צורת המחשבה שלהם שונה מאד משלנו, בעיני ההבדל הוא לפעמים בלתי נתפס (לא אכפת לי לפרט, אם צריך) וזה משפיע על הרבה מאד תחומי חיים והתנהגות. גם ההיתייחסות שלהם אחד אל השני שונה מאיתנו, גם אל הרשויות, וכן, גם אל אנשים זרים.

אני לא חשבתי כך לפני שחייתי שם, אבל ההבדל הוא מאד עמוק. זה שאתה לא יודע את זה, זה לא בגלל שאתה לא חכם או משהו. זה בגלל שלא חיית במקומות הללו, ואתה תתקשה להאמין להבדלים.

אני לא מכיר היטב את האירופאים, אבל נראה לי שחלק גדול מהם דומים יותר לאוסטרלים מאשר לישראלים (על זה לא אתווכח).

ובוא תדייק, ההערה שלי אליך הייתה על הווכחנות שלך בעניין המנטליות/האופי של האירופאי ביחס לישראלי (כתבת שאנשים דומים בכל מקום, והאירופי הוא כמו הישראלי הממוצע), לא ביחס לדעתך למה יקרה בעתיד עם הפליטים.
בוא תדייק2, לא כתבתי ש'אין לך זכות' להביע את דעתך, כתבתי שראוי להיות יותר צנוע, ולהניח שמי שחי בין הגויים בסביבה מסוימת, מכיר את המנטליות וההתנהגות שלהם טוב ממך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 פברואר 2016, 15:25 
בלומי האדום כתב:
פאביו,

נתחיל מכך שאני באמת חושב שלא רק הידע שלך בנושא הפליטים לוקה בחסר, אלא גם הבנת המנטליות האירופאית.
לומר משפט כמו
ציטוט:
אני טוען,גורס ואף מאמין שאירופה דומה לכל מקום בעולם,על אף הניסיון לצייר ולפאר את אירופה בתור מקום נאור ונשגב.
, זה כל כך רחוק מהמציאות. נעזוב את ההבדלים בין המדינות השונות באיחוד או אפילו בין המדינות דוברות הגרמנית, ונתרכז בגרמניה. אתה מבין שגרמניה עצמה מחולקת ל- 16 מדינות, שלפעמים ההבדלים במנטליות בין האנשים היא שמיים וארץ. לא מדבר על הבדלים בין מהגרים, אלה על גרמנים נוצרים שהמשפחות שלהן גרות כמה עשרות ומאות שנים באזור. הבדלים במנהגים, שפה, רקע סוציאלי וכד'.
באוסטריה/שווייץ ואפילו בגרמניה, יש אנשים שבשביל זר, השפה שלהם תישמע גרמנית, אבל הם לא מבינים אחד את השני.
תסתכל ב- SAT3 בערב, אם יש לך אפשרות, ותראה שידורי חדשות של הטלוויזיה השווצרית עם תרגום בגרמנית.
כל זה עוד לפני שהכנסתי את ההבדלים בין המזרח גרמנים למערב גרמנים, בין המזרח אירופאיים למרכז אירופאיים וליושבי הים התיכון והבלקן.

לסכם את הנקודה: האירופאים כל כך שונים אחד מהשני, ולפעמים אפילו שונאים אחד את השני, שלהגיד שהם בדיוק כמו שאר העולם, זה פשוט לעוות את המציאות.

לפני שנעבור לנקודה הבאה שהעלת על הטרור והאלימות שחוגגים כתוצאה ממשבר הפליטים, נתרכז בטיפול של אירופה במשבר בסוריה.
באופן אישי, אני גם חושב שזאת הייתה טעות להשאיר את הטיפול במשבר הפליטים, כל כך הרבה זמן ללא טיפול.
היה לי ברור שבשלב מסויים הוא התפוצץ, במיוחד לאחר שמרקל הזמינה את כולם אליה הבייתה, בלי לתכנן את הנושא מראש.
גרמניה מסוגלת לקלוט הרבה מאוד פליטים לאורך זמן, כלכלית ולוגיסטית, אבל היא לא יכולה לבצע זאת בזמן כה קצר וללא תיכנון.
אפרופו מנטליות, הגרמני לא ממש טיפוס גמיש, ואילתור זה מדע בדיוני עבורו. הוא רגיל לתכנן הכל בחיים.
נושא קליטת הפליטים הוא ארוע שנמצא בהתפתחות, אז להגיד היום אמרתי לכם, זה ממש לא רציני.
תן לגרמניה להשתלט על הנושא, להתחיל בתהליך הקליטה והסינון המסיבי שלהם, ובעוד שנה-שנתיים, אפשר יהיה להתחיל לראות, אם צדקת.
היום זה פשוט עוד מוקדם.

לגבי המלחמה בסוריה, מי בדיוק התערב בנושא במצרים ?, בלוב ?, באלג'יריה ?, אז למה שהם התערבו בסוריה.
מדינת ישראל שנמצאת על הגבול, עלולה להיפגע מהאירועים שמתרחשים שם, לא התערבה באופן רשמי, אז למה שהאירופאים ייכנסו פיזית לפתור את הנושא בסוריה.
לטפל בנושא הפליטים זאת נקודה שתמיד הייתה על שולחן הדיונים, כולל נסיון לגשר בין הצדדים, אבל להכניס כוחות צבא לסכסוך פנימי ? למה ?
האירופאים ברוב המקרים נקטו בשיטות של דפלומטיה על שלל ההיבטים שלה, כולל בסכסוך הישראלי-פלשתינאי.

במקרים חריגים מאוד הגרמנים, חברו לקואליציות בראשות ארה"ב ועזרו ליישב סכסוכים או לשיטתם לקדם את הדמוקרטיה באזורי מלחמה.
ההתפתחות שהחלה להדאיג את האירופאים, הייתה בשלב שכוחות הצבא האיסלמי נכנסו לאזור סוריה, והחלו להתערב בסכסוך הפנימי שם.
התערבות שהשפיעה באופן ישיר על זרם הפליטים מסוריה החוצה.

דרך אגב, לגבי הצעירים שזלגו לאזור סוריה/עירק להילחם עבור המדינה האיסלמית, איך בדיוק רצית לעצור אותם לפני היציאה מגרמניה ?
לא על כולם היה מידע, וגם על אלה שהיה עליהם מידע, אתה מבין שלאנשים יש חופש תנועה, כל עוד בית המשפט לא קבע אחרת ?
אנחנו לא בשטחים, ולא כל ארגון חשאי יכול לעשות מה שהשב"כ או המשטרה עושים בארץ.
גם מעקבים במדינה דמוקרטית, שהשירות החשאי שלה מכבד את החוק, לא יכולים ולא צריכים לעצר את צעדיהם של מאות ואולי אלפי צעירים, רק בגלל שהם מביעים דיעה, הולכים למסגד וקיים חשש לאפשרות שהם יעברו להילחם עבור המדינה האיסלמית.
בסופו של יום אירופה זה לא הכלוב של של ישראל והשטחים.

נחזור לטרור והאלימות שחוגגים ביבשת הנאורה.
אתה מבין שעדיין אפשר ללכת ברחוב פה, גם לנשים, וגם אם לפעמים לא נעים, עדיין זה לא מגיפה.
אתה אולי לא תסכים איתי, אבל עדיין יותר בטוח ללכת באירופה ברחוב, כולל באזור תחנת הרכבת של קלן בלילה, מאשר באזור חיוג 972+.
כל מה שאתה מקבל בעיתונות בארץ, הוא בהרבה מקרים עובדתית נכון, רק שהפרשנות שלו לשלל האירועים הוא נסיון לצייר את המציאות בגוונים שחורים.
המציאות לא וורודה, יש המון בעיות, אבל הם עדיין לא בלתי פתירות.

על מה בדיוק רוצה שאירופה תפקח את העיניים שלה ?
אתה חושב שאם גרמניה הייתה מתערבת בסכסוך בסוריה או בלחימה פיסית במדינה האיסלמית, זה היה מונע את זרם הפליטים מאזורי המלחמה ?, אם כן אתה מאוד נאיבי ולא קורא את המציאות
הטעות לא הייתה בחוסר טיפול במשבר המלחמתי, אלא באי הכנת השטח לפני ההזמנה ההומניטרית של מרקל.
אם גרמניה, בשיתוף מדינות האיחוד וטורקיה, היו מסכמות על תכנית קליטה מראש, לא היינו חוזים באירועים המזעזעים לחופי הים התיכון.
אני מדבר בעיקר על הפליטים מסוריה.
לא מכליל את הנסיון לתפוס טרמפ של צעירים מארצות צפון אפריקה ומרכז היבשת השחורה.
זאת הטעות היחידה: חוסר תיכנון. אם המצרך הזה היה קיים, לא היית שומע מילה בתקשורת על בעיות או לפחות לא בדרמטיות של השנה האחרונה.

ההפגנות שאתה מדבר עליהן בגרמניה (סליחה שהאזור הסקנדינבי לא ממש מטריד אותי), לא התחילו אתמול ועם הגעת הפליטים לגרמניה.
תרשום לך שתי מילים ותעשה חיפוש בגוגל: pegida ו- afd, שעל ההפגנות שלהם אתה שומע חדשות לבקרים, וגורמות לך לחשוש מעליית הימין הקיצוני בגרמניה.
הם אכן ימין קיצוני, והן צברו תנופה בשנה האחרונה, אבל הן נוסדו מסיבות אחרות לגמרי, והכי חשוב הפעילות שלהן מרוכזת באזורים מאוד מסויימים בגרמניה. אפרופו הם לא שונים משאר העולם.
תעביר חיפוש ותשקיע זמן קריאה, ואז תחזור לפה ותיתן לי פירושים לעליית הימין הקיצוני בגרמניה/אירופה.

לסיכום: אתה מסרב לקבל את העובדה, שהאירופאים באמת שונים במנטליות שלהם, ובדרך החיים שלהם מהישראלי הממוצע.
כל דרך ההתנהלות שלהם שונה, האמון שלהם באחר הוא ברמה שישראלי נורמלי לא מבין.
אם הם מודאגים מהמצב - מאוד.
אם בגלל זה הם ישנו את דעתם על נושא קליטת הפליטים - תשכח מזה
הם בסך הכל רוצים יותר ביקורת וסדר.

שיהיה לכולם שבוע אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

דווקא נראה לי שאתה מתעלם מכל הסימנים,
אמנם אתה מנסה להתייחס למזרח גרמניה והאיזורים הסקנדינבים בתור משהו לא רלוונטי,
אבל זה קצת בריחה מהמציאות, כי הדבר עדיין משפיע גם על איזורים אחרים (בטח באותה מדינה).
(לשיטתך, כשאני מדבר על הישראלים (תל אביב) אני יכול לשים את המתנחלים או תושבי הפריפריה בתור לא רלוונטים (הבדלים במנהגים, שפה, רקע סוציאלי וכד')

אתה מציין כי ההפגנות האנטי מהגרים/איסלם תפסו תאוצה בשנה האחרונה אבל הם באיזורים מסויימים (מזרח גרמניה אני משער), אבל היות ושני האירגונים שציינת קיימים רק שנה או שנתיים אז זה דווקא מאוד דווקא מאוד מעורר דאגה מכיוון שעושה רושם שישנה מגמת של הצטרפות וקבלה של ארגונים אלו (דרך אגב, זה לא משנה מדוע הן הוקמו במקור (אנטי איסלמיזציה) כשברור לכל כבר שהן נגד כל המהגרים (ובייחוד כהי העור).

דרך אגב,אולי כרגע עיקר הפעולה היא במזרח, אבל לPEGIDA יש סניף במינכן (ואני מניח שגם בערים מרכזיות נוספות במערב גרמניה), לא יודע כמה הם פעילים ומארגנים הפגנות ופעליות אנטי מסולמית, אבל להערכתי גם זה יגיע הרבה יותר מהר ממה שאתה צופה. https://www.rt.com/in-motion/328681-peg ... es-munich/

מהמקורות שאני קורא לגבי המתרחש בשנה האחרונה בגרמניה (לאו דווקא YNET או צהובונים) אפשר לראות כי כמות ההתקפות על הפליטים עלתה פי 4 בין השנים 2014 (קצת פחות מ200) ל2015 (כמעט 800) כשאין לי ספק שאירועי תחילת השנה יגרמו להתגברות מגמה זאת.
ישנה גם עליה היסטרית ממה שאני רואה בביקוש לכלי הגנה (גז מדמיע, פלפל וכל אמצעי המגן הלא קטלניים) באיזורים רבים של גרמניה המערבית דווקא מה שמעיד על אלמנט פחד מתגבר בקרב הקבילות המקומיות.
אז נכון, שכשהכל שקט, רגוע ופסטורלי הרבה יותר קל להיות הומני, נחמד ואפילו לסמוך על האחר (גם אם הוא שונה ממך בשפה\צבע\דת), אבל כשבטחונך האישי יורד, מן הסתם אתה הופך לחשדן יותר ויותר עד לנקודה מסוימת שבה אתה אפילו חו"ח יכול להחשב כגזען.
(ועם יד על הלב, אם בת זוגך היתה אומרת לך כי עליה לנסוע ברכבת לקלן ושהיא תחזור בלילה משם, לא היו מתגנבים חששות קלים לליבך שלא היו שם לפני שנה))?

לסיכום,
אין לי ספק שהגרמנים (והאירופאים) בבסיסם אנשים מאוד נחמדים,
לצערי אני (ורבים מהדורות הקודמים של משפחתי) יודע, שכשהם מחליטים להיות לא נחמדים אז הם מאוד מאוד מאוד לא נחמדים....
מקווה מאוד שאני אתבדה, אבל הרגשתי האישית היא כי הרבה כבר שינו את דעתם בנושא הפליטים והזרים והמצב רק יילך ויחמיר.

נ.ב
אני לא אכנס איתך לכל נושא קבלת הפליטים אבל אין ספק שנעשתה טעות נוראית בקבלת כל מי שרצה לבוא ורק לאחר מכן לבדוק אותם,
מעניין אם המשטרה הגרמנית תהיה יותר יעילה מזו של שכנתה מצפון (שבדיה) שכבר אמרה שאין לה מושג איפה נמצאים אלפי מהגרים שהיו אמורים להיות מגורשים ממנה כי לא עמדו בקריטריוני הפליט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 פברואר 2016, 15:53 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
לא יודע, הלעז הזה שאתה ובלומי מוציאים על העם הישראלי נשמע לי סובייקטיבי. הרי אתם מאשימים את פאביו שהוא לא שופט נכון את המצב כי הוא לא חי בתוך העם האוסטרלי או הגרמני, בלי להבין שגם אתם לא שופטים את המציאות באופן נייטרלי בגלל שאתם ישראלים שמסתכלים על החברות האלה בתור זרים(גם אם אתם חיים שם הרבה שנים). הרי מבחינה אמפירית, מדידה, אפשר לראות כמה עולים מארצות מערביות נמצאים כאן בישראל. הם בעצמם מוציאים לעז על החברה המערבית שממנה הם באו, בלי לחסוך ביקורת על החברה הישראלית, אבל בכל זאת נראה שאם אתם שופטים בצורה אובייקטיבית את המצב- לא היו צריכים להגיע לכאן מהגרים מערביים אלא מסיבות של רילוקיישן וגם זה רק למצב זמני. לא רואה מאסה של אמריקאים, בריטים וצרפתים עוברים לגור במאלי או סודן בצורה וולנטרית עד סוף חייהם.

ראשית כל, מן הסתם זה סובייקטיבי, לא מדובר במתמטיקה. באופן אישי התנהגות של אנשים כבודדים או כחברה מסקרנת אותי, ואני מציין אבחנות והתרשמויות שלי. אין לי שום אינטרס לכוון מסוים.
שנית, לאו דווקא לעז. אני טוען שיש הבדלים עצומים בתפיסת החיים וצורת החשיבה, לטוב או לרע. במקרה יש לזה נגיעה גם לנושא האשכול.

המדידה שהצגת לא תורמת. צריך לבדוק למה אותם אנשים הגיעו לכאן, ומה הם חושבים על החברה הישראלית, למרות שהם נשארים כאן. אגב, אני מכיר לא מעט מקרים של אנשים שניסו להגר לכאן וחזרו לארצות המקור בגלל שלא הצליחו להסתגל מנטלית.
עזיבה של מהגרים מרצון זה דבר שקורה הרבה(גם ישראלים שחוזרים לארץ, אגב), אבל לדעתי הנתון מצביע על 50% מהעולים שיורדים הם יוצאי ברה"מ, ככה שזה די מובן.
שנית, אני לא חושב שצריך לשפוט את החברה הישראלית באופן מוחלט אלא בצורה השוואתית. אל תשכח שיש לך רוב של ציבור שהגיע ממדינות ערב, הושם בערי פיתוח שלא קיבלו תקציב- ועדיין עשה התקדמות חסרת תקדים. תשווה את העיראקים היהודים לעיראקים המוסלמים ותקבל שוני עצום במידת הליברליות בין שתי הקבוצות. השוואה שניה צריכה להיעשות בין האוכלוסייה הישראלית לבין אוכלוסיות אחרות שנמצאות בסכסוך של עשרות שנים. גם בעניין הזה אני חושב שאנחנו נמצאים במצב הרבה יותר טוב מעמים אחרים שנמצאים בסכסוך. האוכלוסייה הישראלית, בהתחשב בנתוני הפתיחה שלה, היא אוכלוסייה שאין שניה לה מבחינת העמידות שלה מפני המציאות. 67 שנים של סכסוך מדמם וכל מה שאנחנו מקבלים זה חוק העמותות? 46 שנים של מלחמות קשות וחתמנו על אוסלו? אירוע ירי אחד וטרמאפ קורא לאסור על מוסלמים להיכנס לארה"ב. התקפה מינית המונית גורמת לכנופיות רחוב להתקיף מוסלמים חפים מפשע.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 פברואר 2016, 16:26 
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:

עזיבה של מהגרים מרצון זה דבר שקורה הרבה(גם ישראלים שחוזרים לארץ, אגב), אבל לדעתי הנתון מצביע על 50% מהעולים שיורדים הם יוצאי ברה"מ, ככה שזה די מובן.
שנית, אני לא חושב שצריך לשפוט את החברה הישראלית באופן מוחלט אלא בצורה השוואתית. אל תשכח שיש לך רוב של ציבור שהגיע ממדינות ערב, הושם בערי פיתוח שלא קיבלו תקציב- ועדיין עשה התקדמות חסרת תקדים. תשווה את העיראקים היהודים לעיראקים המוסלמים ותקבל שוני עצום במידת הליברליות בין שתי הקבוצות. השוואה שניה צריכה להיעשות בין האוכלוסייה הישראלית לבין אוכלוסיות אחרות שנמצאות בסכסוך של עשרות שנים. גם בעניין הזה אני חושב שאנחנו נמצאים במצב הרבה יותר טוב מעמים אחרים שנמצאים בסכסוך. האוכלוסייה הישראלית, בהתחשב בנתוני הפתיחה שלה, היא אוכלוסייה שאין שניה לה מבחינת העמידות שלה מפני המציאות. 67 שנים של סכסוך מדמם וכל מה שאנחנו מקבלים זה חוק העמותות? 46 שנים של מלחמות קשות וחתמנו על אוסלו? אירוע ירי אחד וטרמאפ קורא לאסור על מוסלמים להיכנס לארה"ב. התקפה מינית המונית גורמת לכנופיות רחוב להתקיף מוסלמים חפים מפשע.

עכשיו אתה נכנס לדיון על למה הישראלי מתנהג כפי שהוא מתנהג. זה דיון אחר לגמרי וגם כאן יש לי הסברים משלי. אבל לפחות אתה לא מתווכח על זה שיש מנטליות ישראלית שונה.
על כל פנים, אם אתה תולה את הישראליות הזו במצב הבטחוני/פוליטי, אל תשכח את האחריות שלנו בתוך הסיפור הזה.

(משל למה הדבר דומה? לכך שמישהו יגיד שאסי אבוטבול הוא גס רוח, לא נחמד ואף אלים, ואז ההגנה על שמו הטוב תהיה ״אל תשכחו שהוא כל החיים שלו נאלץ להתמודד במאבקים קשים, אנשים אחרים לא מתמודדים עם מה שהוא מתמודד״)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 פברואר 2016, 17:10 
סמל אישי של המשתמש
אוקיי, צודק. אני גם מאמין שהציבור הישראלי שונה מהציבור המערב אירופאי (שלא בטעות נבלבל עם מזרח אירופה) במנטליות שלו. ועם זאת, המנטליות היומיומית של הציבור הישראלי והאירופאי לא באמת מזיזים למיעוטים, אלא התנהגותם של קבוצות הקיצון. בעניין הזה, אני חושב שאנחנו מקבלים מידי יום הוכחות שגם במערב אירופה קיימות קבוצות קיצוניות שבהחלט משפיעות על המיעוטים (כמו שערבי ממזרח ירושלים לא יפחד להסתובב במערבה בגלל יוסי מהמכולת שיסתכל עליו בעין עקומה אלא בגלל הקיצוניים מלהב"ה, ככה הסורי בגרמניה יפחד להסתובב במרכז העיר בגלל רעולי הפנים שמסתובבים עם אלות). וגם כשאנחנו פונים לפוליטיקה, הערבי ממזרח ירושלים וסורי מקלן רואים שגם הפוליטיקאים, שאמורים להיות אחראים, מגבים בקריצת עין את חלק מהקיצוניים שמשליטים עליהם אימה. האם העובדה שיוסי הישראלי יסתכל על הערבי בעין עקומה ומקבילו הגרמני לא, זה מה שעושה את ההבדל? אולי, בעולם נטול קיצוניים. ברגע שבישראל ובגרמניה קיימות קבוצות קיצוניות אלימות שמסתובבות ברחובות- המנטליות של רוב העם לא מהווה פקטור עבור אותם מיעוטים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 פברואר 2016, 23:07 
Officer Barbrady כתב:
אוקיי, צודק. אני גם מאמין שהציבור הישראלי שונה מהציבור ה מערב אירופאי (שלא בטעות נבלבל עם מזרח אירופה) במנטליות שלו. ועם זאת, המנטליות היומיומית של הציבור הישראלי והאירופאי לא באמת מזיזים למיעוטים, אלא התנהגותם של קבוצות הקיצון. בעניין הזה, אני חושב שאנחנו מקבלים מידי יום הוכחות שגם במערב אירופה קיימות קבוצות קיצוניות שבהחלט משפיעות על המיעוטים (כמו שערבי ממזרח ירושלים לא יפחד להסתובב במערבה בגלל יוסי מהמכולת שיסתכל עליו בעין עקומה אלא בגלל הקיצוניים מלהב"ה, ככה הסורי בגרמניה יפחד להסתובב במרכז העיר בגלל רעולי הפנים שמסתובבים עם אלות). וגם כשאנחנו פונים לפוליטיקה, הערבי ממזרח ירושלים וסורי מקלן רואים שגם הפוליטיקאים, שאמורים להיות אחראים, מגבים בקריצת עין את חלק מהקיצוניים שמשליטים עליהם אימה. האם העובדה שיוסי הישראלי יסתכל על הערבי בעין עקומה ומקבילו הגרמני לא, זה מה שעושה את ההבדל? אולי, בעולם נטול קיצוניים. ברגע שבישראל ובגרמניה קיימות קבוצות קיצוניות אלימות שמסתובבות ברחובות- המנטליות של רוב העם לא מהווה פקטור עבור אותם מיעוטים.

לא מסכים איתך בעניין הזה.
1. הבעיה של ערבי ישראלי היא הרבה מעבר לתחושת הפחד שלו מפני קיצוניים ימניים. בכל תחומי החיים הוא מרגיש סוג ב' בישראל.
2. ערבי ישראלי הוא לא פליט, הוא אזרח המדינה כמוני וכמוך. אם וכאשר יקלטו בגרמניה 500,000 פליטים סורים, ובסופו של דבר יהיו אזרחים בה, לאורך זמן הם לא ירגישו כמו שערבי מרגיש בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 פברואר 2016, 14:23 
סמל אישי של המשתמש
נשמע הגיוני. ז״א, כל עוד הם לא ימשיכו להטריד מינית/להרביץ לאנשים ברחוב ובוודאי שלא יתארגנו לפעולות טרור או החלת חוקי השריעה. לדעתי, לפחות בעשורים הקרובים, הם לא ייטמעו באוכלוסייה והמזג האירופאי יגיב בהתאם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 02 פברואר 2016, 14:56 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
el dudernio כתב:
אני מתפרץ פה לדיון אבל הוא העלה בי מחשבות שברצוני לשתף.

החברה האירופאית היא חברה סגורה. כלומר נכון שהם מקבלים מהגרים ופליטים אבל יש להם הרבה הגנות, והמהגרים הללו בעצם מחזקים את חוסנה של אירופה בכלל, וגרמניה בפרט. בכלל על האיחוד האירופאי הוא כלי שמשרת מעולה את מעצמת העל שלו, גרמניה.

גמרניה עצמה עטופה היטב במדינות חזקות כאשר המדינות החלשות של האיחוד הן אלו שנאבקות מול העולם השלישי.

בתוך האיחוד עצמו ישנה מדיניות סוציאלית מאוד מתקדמת אך הדבר משרת את תושבי האיחוד ולא משתקף בהכרח במדיניות החוץ (כמות הפליטים שמתו מדי שנה בניסיונות ההגירה לאירופה מעידים על כך). ולכן נוצר מצב בו הציבור האירופאי בהחלט מרגיש נאור ויודע היטב מה זאת דמוקרטיה ונכון להעביר ביקורת על המסביב.

ציינת את גרמניה בהתחלה לא בכדי, הרי כבר לפני 70 שנה המפלגה השולטת במדינה הייתה סוציאליסטית, נציונאל סוציאליסית, ואני תוהה עם האיחוד אינו אלא מודרניזציה של אותן שאיפות הרייך.

הנאצים לא היו סוציאליסטים, ואין שום קשר בין הסוציאל דמוקרטיה האירופאית (שהיא אגב ממש ממש לא מקשה אחת) לבין הנאצים.
ושמע, יש לי המון ביקורת על מרקל ועל מה שגרמניה עושה עכשיו מבחינה כלכלית, אבל להגיד שמה שהם עושים זה מודרניציה של שאיפות הרייך זה מופרע לגמרי, כאילו, אני יודע שהם מקבלים פליטים שהם רחמנא ליצלן ערבים, אבל בוא לא נאבד פרופורציות.

א. מה הקשר לערבים? אני מבין שאין לך יכולת להביע דעה בלי לנסות להראות נאור ממי שאתה מדבר איתו. אבל חוץ מלהיות טרחן חסר קשר אתה לא אומר דבר. במיוחד כאשר במשפט הראשון רשום שהם מקבלים מהגרים ופליטים. אז תפסיק לחשוב שאתה יודע יותר טוב מכולם מה הם חושבים ולהניב מילים לפה של אנשים. ותבקש סליחה על פיגור שייחסת לי.

ב. הנאצים היו מאוד סוציאלים כלפי הציבור הגרמני, כמה שתרצה להסתייג מזה זה לא ישנה את זה למיטב ידעתי, בנוסף הם לא באמת הגיעו למצב של האימפריה שהם שאפו אליה כדי להשיט את השקפת הפנים שלהם.

ג.
מרחב המחייה : גרמניה הנוכחית הגדילה את המרחב המחיה שלה אומנם לא בעזרת סיפוח אלא בעזרת איחוד. אבל ברור שגרמניה היא המעצמה השולטת באירופה.

מעמדות : נכון שאין מעמדות בין לאומים ועדין האיחוד האירופאי מנציח בעצם כלכלות חזקות ומסייע להן על חשבון כלכלות חלשות (ספרד ויוון למשל). שבמקרה או לא מדינות אלו הן החייץ בין האדם הלבן ובין האדם השחור או הערבי.

אני מודה שזה לא אחד לאחד, אבל במהלך הדיון הזה התחלתי לחשוב שבעצם גרמניה היום נמצאת במצב כוח אדיר של שליטה כלכלית על כל אירופה בערך ובעצם נראה לפעמים כאילו כל אירופה סרים למרותה, בדיוק כמו שאדולף רצה*

* עם לא מעט שינויים דמוגרפים וכו'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 06:25 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

א. מה הקשר לערבים? אני מבין שאין לך יכולת להביע דעה בלי לנסות להראות נאור ממי שאתה מדבר איתו. אבל חוץ מלהיות טרחן חסר קשר אתה לא אומר דבר. במיוחד כאשר במשפט הראשון רשום שהם מקבלים מהגרים ופליטים. אז תפסיק לחשוב שאתה יודע יותר טוב מכולם מה הם חושבים ולהניב מילים לפה של אנשים. ותבקש סליחה על פיגור שייחסת לי.

ב. הנאצים היו מאוד סוציאלים כלפי הציבור הגרמני, כמה שתרצה להסתייג מזה זה לא ישנה את זה למיטב ידעתי, בנוסף הם לא באמת הגיעו למצב של האימפריה שהם שאפו אליה כדי להשיט את השקפת הפנים שלהם.

ג.
מרחב המחייה : גרמניה הנוכחית הגדילה את המרחב המחיה שלה אומנם לא בעזרת סיפוח אלא בעזרת איחוד. אבל ברור שגרמניה היא המעצמה השולטת באירופה.

מעמדות : נכון שאין מעמדות בין לאומים ועדין האיחוד האירופאי מנציח בעצם כלכלות חזקות ומסייע להן על חשבון כלכלות חלשות (ספרד ויוון למשל). שבמקרה או לא מדינות אלו הן החייץ בין האדם הלבן ובין האדם השחור או הערבי.

אני מודה שזה לא אחד לאחד, אבל במהלך הדיון הזה התחלתי לחשוב שבעצם גרמניה היום נמצאת במצב כוח אדיר של שליטה כלכלית על כל אירופה בערך ובעצם נראה לפעמים כאילו כל אירופה סרים למרותה, בדיוק כמו שאדולף רצה*

* עם לא מעט שינויים דמוגרפים וכו'

הנאצים לא היו סוציאליסטים בשום צורה ואופן, הם נלחמו כנגד הסוציאלסטים ואחת הסיבות הכי מרכזיות לעליה שלהם לשלטון היתה שהעשירים בגרמניה פחדו ממהפכה קומוניסטית וחשבו שלתמוך בהיטלר זה רעיון טוב.
ובגדול הנאצים דיברו הרבה על רווחה, בעיקר בגלל שזה היה פופלרי, אבל רוב מה שהם עשו זה המשך של דברים שהוקמו בזמן רפובליקת ויימאר ותכניות צדקה והתנדבות, שזה ממש לא סוציאל דמוקרטיות.
המדיניות המרכזית שמשותפת לנאצים ולמשטרים סוציאליסטים\קומוניסטים זו הלאמה של תעשיות מסוימות, אבל זה נכון לפשיזם באופן כללי, ושמע, הכל הגדרות הרי, אבל אני מקווה שאתה מסכים שיש ערך בהבדלה בין פשיזם לסוציאליזם, נכון?
ואני באמת באמת לא בטוח איך להגיב לטענה שלך שהאיחוד האירופי זה המשך או מדיניות דומה ללבנסראום, זה מדיניות עם מטרות שנות שמשתמשת בכלים שונים וזה משהו שלפחות בראשיתו בגדול נעשה בהסכמה. עכשיו נכון, גרמניה (אם כי לא רק גרמניה) די דופקת את מדיניות הפריפריה, אבל זה בסה"כ חמדנות קפיטלסטית, וזה לא ממש שונה ממה שהמון מדינות מפותחות עושות בכל העולם. ואני ממש ממש ממש לא חושב שמה שיש עכשיו באירופה זה קרוב למה שאדולף רצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 15:54 
סמל אישי של המשתמש
וואי וואי באירופה יש מי שמסכים עם חלק מהמשתמשים בפורום ?
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -life.html

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 16:10 
סמל אישי של המשתמש
בלומי מה תוכל להוסיף לנו מאתרי החדשות הגרמנים?
לא מאתרי הצהובונים שמתורגמים לוואלה או ווינט

http://news.walla.co.il/item/2931952

ציטוט:
דיווח בגרמניה: נעצרו פעילי דאעש שתכננו פיגוע בלב ברלין
המשטרה עצרה ארבעה בני אדם הקשורים לארגון, שלפי החשד רצו להוציא לפועל מתקפות טרור. הבילד דיווח כי הם ניסו להוציא לפועל מתקפה באלכסנדרפלאץ, אחד מאזורי התיירות הגדולים ביותר בעיר

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 17:04 
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... lence.html

היות וראיתי רבים כאן מתייחסים לאתר הזה ברצינות, אני מניח שמה שכתוב שם זה גם נכון
מעבר לתחושת השמחה על ההצלחה לעצור אנשים שהם כביכול מחבלים שתכננו פיגועים בגרמניה,
אותי מאוד מטריד המשפט הבא מתוך הכתבה ....

"Apartments in the heavily immigrant areas of Kreuzberg, Tempelhof and Berlin-Mitte were ransacked in the hunt for clues tying the suspects to ISIS."

מקווה מאוד שפעילי זכויות האדם יסבירו לגרמנים כמה זה גזעני לחפש מחבלים דווקא בתוך דירות שנמצאות בתוך שכונות של מהגרים (כי הרי זה טיפשי שאותם מחבלים יסתתרו דווקא באותן שכונות המכילות אנשים בעלי רקע אתני/דתי דומה) ....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 17:29 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... lence.html

היות וראיתי רבים כאן מתייחסים לאתר הזה ברצינות, אני מניח שמה שכתוב שם זה גם נכון
מעבר לתחושת השמחה על ההצלחה לעצור אנשים שהם כביכול מחבלים שתכננו פיגועים בגרמניה,
אותי מאוד מטריד המשפט הבא מתוך הכתבה ....

"Apartments in the heavily immigrant areas of Kreuzberg, Tempelhof and Berlin-Mitte were ransacked in the hunt for clues tying the suspects to ISIS."

מקווה מאוד שפעילי זכויות האדם יסבירו לגרמנים כמה זה גזעני לחפש מחבלים דווקא בתוך דירות שנמצאות בתוך שכונות של מהגרים (כי הרי זה טיפשי שאותם מחבלים יסתתרו דווקא באותן שכונות המכילות אנשים בעלי רקע אתני/דתי דומה) ....

תכלס, מה השתנה בגרמניה או אירופה?
גם עכשיו הגרמנים חושבים שאם לא ידוע איפה המחבל זה לגיטימי לחפש בכל הדירות של כל הערבים באזור וכל דירת מהגר נחשבת חשודה.
ותכלס זה בדיוק שורש העניין - אנשים לא מבינים את הבעייתיות של כל העניין
אני קורא להתחיל חרם על גרמניה הגזענית.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 17:38 
פאביו כתב:
בלומי מה תוכל להוסיף לנו מאתרי החדשות הגרמנים?
לא מאתרי הצהובונים שמתורגמים לוואלה או ווינט

http://news.walla.co.il/item/2931952

ציטוט:
דיווח בגרמניה: נעצרו פעילי דאעש שתכננו פיגוע בלב ברלין
המשטרה עצרה ארבעה בני אדם הקשורים לארגון, שלפי החשד רצו להוציא לפועל מתקפות טרור. הבילד דיווח כי הם ניסו להוציא לפועל מתקפה באלכסנדרפלאץ, אחד מאזורי התיירות הגדולים ביותר בעיר

http://www.heute.de/staatsanwalt-moegli ... 11998.html

http://www.tagesschau.de/inland/razzia- ... n-107.html

http://www.tagesschau.de/inland/razzia- ... n-105.html

http://www.ardmediathek.de/einslike/ext ... Id=3709210

http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitges ... lanung-faq

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 17:43 
סמל אישי של המשתמש
איני דובר גרמנית אבל אני מבין שנעצרו מחבלי דעאש טרום פיגוע בברלין ב alexanderplatz
יופי שהמשטרה בגרמניה מתפקדת ונמנעו פיגועים קשים נגד אזרחים תמימים

האם זה נכון בלומי?
האם בגרמניה יש פעילי זכויות אדם הזועמים על המשטרה הגרמנית (טוקבקים או פורומים) שהולכת ובוחרת לחפש בדירות של ערבים עקב היותם....ערבים ?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 17:53 
פאביו כתב:
איני דובר גרמנית אבל אני מבין שנעצרו מחבלי דעאש טרום פיגוע בברלין ב alexanderplatz

האם זה נכון בלומי?
האם בגרמניה יש פעילי זכויות אדם הזועמים על המשטרה הגרמנית (טוקבקים או פורומים) שהולכת ובוחרת לחפש בדירות של ערבים עקב היותם....ערבים ?

פאביו,

לקח לך בדיוק 5 דק' לענות לי, לאחר שאני השקעתי בחיפוש מקורות אמינים, מאתרי חדשות בגרמניה לבקשתך, יותר זמן.
לפחות תעשה כאילו באמת מעניין אותך לדעת מה הם רושמים על האירועים, ותשקיע בקריאת הכתבות עם תרגום של גוגל.
למה שאני אקח אותך ברצינות ?
אתה לא מתבייש לבקש משהו, לקבל תשובה, לזלזל, ובלי למצמץ לשאול עוד שאלות ?
אני כבר לא מדבר על התוכן, מדבר על היחס והגישה המבזה.

באמת ובתמים שאין לי רצון וכוחות להמשיך להתדיין עם כבודו.

שיהיה לכולם ערב אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 17:56 
סמל אישי של המשתמש
בלומי האדום כתב:
פאביו כתב:

האם זה נכון בלומי?

פאביו,

לקח לך בדיוק 5 דק' לענות לי, לאחר שאני השקעתי בחיפוש מקורות אמינים, מאתרי חדשות בגרמניה לבקשתך, יותר זמן.
לפחות תעשה כאילו באמת מעניין אותך לדעת מה הם רושמים על האירועים, ותשקיע בקריאת הכתבות עם תרגום של גוגל.

אם אני לא עונה זה זלזול
אם עונה תוך כדי עבודה או משפחה זה זלזול
אקרא עם תרגום לכשאוכל.צר לי כי אתה בתחושה לא נכונה

ערב טוב

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 18:02 
סמל אישי של המשתמש
פאביו, אם יורשה לי להתערב - כמו שאומרים שאם אין מה להגיד עדיף לשתוק, על אותו עיקרון - כשאין זמן להגיב עדיף לא להגיב.
לא יקרה כלום אם תחכה עד שיהיה לך זמן ואז תגיב עניינית.
זה כולל, כמובן, לקרוא את מה שאתה מגיב עליו.
בתכלס, זה נימוס בסיסי וכבוד בסיסי לבני שיחך (דומני שאתה עצמך כעסת לא פעם על מי שלא כיבדו מספיק את בני שיחם).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2016, 08:58 
סמל אישי של המשתמש
בלומי האדום כתב:
פאביו כתב:

האם זה נכון בלומי?

פאביו,

קראתי זה עתה את הלינקים, תודה.
אכן פרסמו בישראל בצהובונים את מה שאתה שלחת.
ההתנפלות שלך הייתה מיותרת שכן אין קשר בין הלינקים ל-מה ששאלתי.
שיהיה לכולם שבת שלום וערב שקט

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 פברואר 2016, 16:46 
סמל אישי של המשתמש
http://www.mivzakon.co.il/click.asp?ID=944452

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 05:17 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
בלומי האדום כתב:

מצטער, אבל אני חייב לסיים פה, מאחר והתבקשתי להכין סלט ירקות לחמין, אלין הוזמנו אצל זוג חברים, יסמין, אוסמה (יהודיה ומוסלמי, ישמור האלוהים) והבת שלהם לילה (הולכת לגן הילדים האיסלמי, ולא יודעת מילה בערבית). אם יהיה לי יום אחד זמן וכוח נפשי, אספר לך את הסיפור שלהם, ואיך מדינת ישראל הצליחה לגרש אותם, אחרי שמיררה להם את החיים. ככה זה, שמכירים בצער בעלי חיים בירושלים, מתפתחת אהבה ומפטרים אותם. הוא חוזר לכפר שלו ליד ראמללה והיא להורים במושב ליד ירושלים. מזל שאפשר לקבל מעמד של פליט ממדינת ישראל באירופה :cry:

שתהיה לכולם שבת אדומה נפלאה, נעימה ו- שקטה א.ב. :SMOKE:

אוי, איזה סיפור רומנטי ונפלא. ממש סיפור ליברלי ומערבי ואוסמה ויסמין המסכנים והנרדפים שהכירו בצער בעלי חיים. רק כמה שאלות שכמובן לא יקבלו מענה. האם גם אחותו של אוסמה חוותה כזה סיפור אהבה חוצה גבולות עם יהודי(ה' ירחם ויציל) או נוצרי? למה שמה של הילדה הוא ליילה, שם מוסלמי מובהק? הרי אוסמה הוא מודרני וליברלי והזוגיות הזאת היא שוויונית לגמרי. למה הילדה הולכת לגן איסלמי? למה לא לגן גרמני רגיל, או אפילו יהודי? לשאלות האלה אני לא אקבל תשובה כנה, אלא רק האשמות על גזענות.
מסכנה יסמין, הנשמה היהודייה שלה הפסידה בקרב עם היצר הרע. מצד שני, היא כנראה כבר הפסידה עוד לפני שהיא הכירה את אוסמה. כשאני חושב על זה מבחינה יהודית, מה כבר כל כך נורא שהיא התחתנה עם גוי? זה לא שהיא הייתה קרובה לקב"ה לפני(אני מניח). ולמה להתייחס דווקא ליסמין ואוסמה, כשיש מיליוני נשמות יהודיות שמתחתנות עם גויים באמריקה? הכל בגלל הסכסוך עם הערבים וה"כבוד" של הנשים היהודיות שנפגע, "כבוד" שרכשנו מהגויים. אין הבדל בין יהודיה שמתחתנת עם ערבי לבין יהודי אמריקאי שמתחתן עם אמריקאית נוצרית. בעצם יש, היהודי המתבולל ע"פ ההלכה קצת יותר גרוע מהיהודיה. חתום פה השטן ואל ישטין עלינו, זעום בו ויידום.

תקשיב, אתה חתיכת חוצפן מיזוגן.

מישהי, שאתה לא מכיר, לא יודע מי היא ומה הניע אותה, התחתנה עם גבר שהיא אוהבת וילדה בת, ואתה קורא לה מסכנה?
מי אתה שתקבע לה עם מי היא צריכה לצאת, או להתאהב, או להתחתן? מי אתה שתקבע שתתחקר על אחותו? מי אתה שתעמיד בספק את הבחירות שלהם? מי אתה שתקבע שההחלטות בנושא לאופן גידול הבת שלהם נעשו בגלל עמדת חוזק או חולשה של אחד הצדדים?
אני בטוח שלכל השאלות ששאלת יש תשובות מעניינות, אבל אין לך שום זכות לשאול אותן. לא כל עוד אתה לא מכיר אותם, שואל אותם בשביל לדעת כשאתה יודע שנוח להם לענות לך על זה, ומוכן לקבל כל תשובה שלא תהיה. רק אז, רק מתוך מקום של קבלה של מי שהם, מותר לך לשאול את זה, וגם אז תדע שיכול להיות שלא תקבל תשובה, וזה יהיה לגיטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 06:35 
סמל אישי של המשתמש
1. אין לי זכות לקבוע לה עם מי לצאת או להתחתן, יש לי זכות מלאה להעביר עליה ביקורת.
2. יש זוגות של יהודיות וערבים שהם שיוויוניים(לפחות למראית עין), כמו יוסף סוויד וזוגתו או נורמן עיסא וזוגתו. זה לא סותר את העובדה שברוב הזוגות המעורבים של גבר ערבי ואישה יהודייה יש שוביניסטיות ומבנה פטריאכלי קיצוני.
3. לילדה קוראים ליילה והיא הולכת לגן איסלמי בגרמניה. כל אחד יסיק מזה מה שהוא רוצה.
4. אני מתנגד לזוג הזה באותה מידה שאני מתנגד ליהודי ישראלי שמתחתן בקפריסין עם בת זוג מולדובנית או פיליפינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 07:32 
סמל אישי של המשתמש
רוב החתונות בקפריסין הן כשלפחות אחד מבני הזוג (או הוריו) עלה לפי חוק השבות עם אבא\סבא יהודי, אבל הוא לא יהודי לפי האורתודוקסים.
מדובר על מאות אלפי אזרחים שאין להם דרך אחרת להינשא במדינה ה"דמוקרטית" שלנו.
כמובן שחוק השבות הוא גזעני בפני עצמו, אבל זה כבר נושא אחר.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 09:18 
its-sick כתב:
רוב החתונות בקפריסין הן כשלפחות אחד מבני הזוג (או הוריו) עלה לפי חוק השבות עם אבא\סבא יהודי, אבל הוא לא יהודי לפי האורתודוקסים.
מדובר על מאות אלפי אזרחים שאין להם דרך אחרת להינשא במדינה ה"דמוקרטית" שלנו.
כמובן שחוק השבות הוא גזעני בפני עצמו, אבל זה כבר נושא אחר.

מסכים איתך לחלוטין שהוא חוק גזעני (ואני הייתי מקווה שיבוטל בתוך מספר שנים),
אבל, בזכות אותו חוק גזעני, מלכתחילה היתה לאותם אזרחים זכות ויכולת להכנס ולהתיישב בישראל (ואני מניח שלא כריחו אותם לעלות והם פשוט העדיפו להיות במדינה החשוכה שלנו על פני המדינות הנהדות אותן עזבו), כך שקצת אירוני בעייני להתלונן על גזענות אחרי שניצלת אותה לצרכיך האישיים......

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 09:36 
סמל אישי של המשתמש
היהודים ברוסיה מאז ומעולם סבלו מגזענות נגדם. כשאתה מסומן בגלל מוצאך בארץ בה גדלת, זה טבעי שתעדיף ללכת למקום אחר שמוכן לתת לך אזרחות.
זאת בעצם הסיבה בגללה יש את חוק השבות.
אבל אז הם מגיעים לארץ החדשה, ומגלים שגם שם יש גזענות כלפיהם, אבל בגלל שהם לא מספיק יהודים.
אבל מה אתם בכלל באים בדרישות? תגידו תודה שנתנו לכם לבוא לפה, תסתמו את הפה ותהיו אזרחים סוג ב' בשקט.
אבל לצבא אתם חייבים ללכת, ומיסים שלמו כמו כולם. החובות שלכם למדינה הם לא של סוג ב', רק הזכויות שלכם.
מדינה לתפארת ממש.
וכשמישהו מהגזע העליון, סוג אלף אלף, רוצה להתחתן עם מישהו סוג ב', אז גם לו ולילדיו אין את אותן זכויות. ככה זה, צריך לשמור על טוהר הגזע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 12:14 
סמל אישי של המשתמש
וזאת אולי ההוכחה הכי טובה לכך שאין אינטרסים זרים, אלא שיקולי דת נטו. לא שנאת ערבים, לא שוביניזם(בשיחה מקומית טוענים שלהב״ה תופסים את היהודיה כחלק מהקולקטיב ולכן זה שוביניזם. או טענות על אישה יהודיה בצבע לבן שהולכת עם גבר כהה עור), אלא מימוש צו אלוהי בסיסי. אולי חלקים בחברה הערבית תופסים את כבוד האישה כחשוב, אולי יש אירופאים גזעניים שלא מוכנים שאישה בהירה תלך עם כהה עור- אצלנו ההתנגדות לנישואים המעורבים שונה. צו אלוהי. נכון, גם הסיבה הזאת לא מסתדרת עם התפיסה הליברלית, אבל לפחות אל תדביקו לנו תוויות לא נכונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 12:21 
סמל אישי של המשתמש
זה כמו שנאצי יגיד: אני לא גזען, זה פשוט הציווי של היטלר מנהיגי. זה הוא הגזען ואני רק מעריץ אותו ועושה כל מה שהוא אומר לי.
ומה צריך להגיד לאותו הנאצי? את זה: אתה אמור לבחור את מנהיגך לפי ערכיו. אם יש לו ערכים קלוקלים, זרוק אותו ומצא לך מנהיג ראוי.

נערך לאחרונה על ידי its-sick בתאריך 16 פברואר 2016, 12:23, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3009 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 101  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: