20 כתב:
כפי שאמרתי אני בעד גבולות אולמרט. 67 עם חילופי שטחים.
כפי שאמרתי אני לא רואה מנהיג פלסטיני שאומר ל6 מיליון פליטים שמקבלים שק קמח כבר 70 שנה, שזהו, נגמר, לא חוזרים הביתה
כפי שאמרתי יכול להיות שאני טועה מהותית (משיחות עם פלסטינים רבים נראה לי שלא) אבל צודק פרקטית. אין מצב לשכנע את הציבור הישראלי בתוחלת של משא ומתן.
לגבי הכספים של ארצות הברית ואירופה - זה היה נכון, אולי, ב2008. מי שחושב שפוליטיקאים יעבירו כסף של משלם המיסים האירופאי לטובת הלבנטינים המזרח תיכוניים, חי, סליחה, בשיר של ג'ון לנון
תצייר מפה ונדבר, אני מנחש שאף מנהיג פלשתינאי לא יהיה מוכן לקבל מדינה שחוצה שומרון נשאר בשליטה ישראלית ולפחות לדעתי האישית בצדק.
ואני חושב שבהחלט אפשר יהיה למכור לפליטים הפלשתינאים פיצוי כספי ראוי, בית ודרכון במדינת פלשתין (וזה גם משיחות עם פלסטינאים רבים, אבל לא רק, יש מסמכים בנושא), אבל עוד פעם, תציע ונראה, ישראל כבר 20 שנה משחקת את המשחק הזה של "אנחנו יכולים להציע לכם הצעה הוגנת אבל אנחנו לא נעשה את זה כי אתם תגידו לא". אני מבין למה אנשים שמתנגדים לפינוי התנחלויות או מדינה פלשתינאית עושים את זה, אני לא מבין למה אנשים שלפחות לכאורה בעד זה (הלכאורה מכוון להרצוג, לא אליך) נופלים בזה.
אני מסכים שפוליטית נכון לעכשיו זה בלתי אפשרי, אבל מה לדעתך יהפוך את זה לאפשרי? כי לא נראה לי שהישראלים והפלסתינאים לומדים לאהוב אחד את השני ככל שעובר הזמן וממש לא מקובל עלי להמשיך להחזיק מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם בסיסיות עד ש"יבשילו התנאים", במיוחד שכבר כמעט חצי מאה מחכים לזה ולא רק שאין הבשלה, אתה הולך לכיוון ההפוך.
לגבי הכספים, ארה"ב במיליון אחוז תממן את זה, באנקר, הסכסוך הישראלי פלשתינאי תקוע למדיניות החוץ האמריקאית כמו קוץ בתחת והסכומים שידרשו לפתור את זה הם כלום ושום דבר לכלכלה האמריקאית (וגם כלום ושום דבר לעומת מה שהם שילמו בעקבות הסכם השלום עם מצרים).
נראה שגם אירופה תהיה מוכנה, אבל אני הרבה פחות מעודכן בפוליטיקה האירופאית ככה שיש מצב שאתה צודק.