תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 15:08

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 187  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 08:03 
סמל אישי של המשתמש
השקול שלה הוא חוק השבות. ישראל תהיה מוכנה לוותר עליו?

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 08:22 
its-sick כתב:
השקול שלה הוא חוק השבות. ישראל תהיה מוכנה לוותר עליו?

ברור שלא. בגלל זה אני שואל מה יכול להיות פתרון סביר בעניין זכות השיבה שיהיה מוסכם על הפלסטינים, וישראל תוכל לחיות איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 08:30 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
אמיר, מה לגבי זכות השיבה?
האם הסכם לא ייפול על זה?

אני חושב שצעדים סמליים וערמות של כסף (שארה"ב ואירופה ישמחו לשלם) יפתרו את הבעיה הזו.
אבל עוד פעם, בוא פעם אחת תציע להם הצעה הוגנת* ונראה.
מה שבטוח זה שכל דקה שאתה ממשיך להחזיק מיליוני אנשים בלי זכויות אדם ומשפיל אותם ביום יום הסיכוי שהם יקבלו משהו הולך וקטן.

* אני בהחלט מודע לזה שיש הרבה אנשים בישראל שחושבים שגבולות 67' ופינוי של ההתחלויות זו לא הצעה הוגנת, בלי להכנס לשאלה הזו הנקודה שלי היא שאני לא רואה שום מצב שבעולם שהפלשתינאים מוכנים לקבל פחות מזה. 20 קרא לי פנטזיונר, אבל לדעתי זו האמ-אמ-אמא של הפנטזיות להאמין שיום אחד הפלשתיאים יהיו מוכנים לקבל כאילו מדינה כשההתנחלויות נשארות בריבונות ישראלית. לפחות לבנט יש תכנית מה לעשות עם זה, תכנית מחורבנת אבל תכנית, מה יש להרצוג בדיוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 09:21 
כפי שאמרתי אני בעד גבולות אולמרט. 67 עם חילופי שטחים.

כפי שאמרתי אני לא רואה מנהיג פלסטיני שאומר ל6 מיליון פליטים שמקבלים שק קמח כבר 70 שנה, שזהו, נגמר, לא חוזרים הביתה

כפי שאמרתי יכול להיות שאני טועה מהותית (משיחות עם פלסטינים רבים נראה לי שלא) אבל צודק פרקטית. אין מצב לשכנע את הציבור הישראלי בתוחלת של משא ומתן.

לגבי הכספים של ארצות הברית ואירופה - זה היה נכון, אולי, ב2008. מי שחושב שפוליטיקאים יעבירו כסף של משלם המיסים האירופאי לטובת הלבנטינים המזרח תיכוניים, חי, סליחה, בשיר של ג'ון לנון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 09:48 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:

כפי שאמרתי אני לא רואה מנהיג פלסטיני שאומר ל6 מיליון פליטים שמקבלים שק קמח כבר 70 שנה, שזהו, נגמר, לא חוזרים הביתה

כפי שאמרתי יכול להיות שאני טועה מהותית (משיחות עם פלסטינים רבים נראה לי שלא) אבל צודק פרקטית. אין מצב לשכנע את הציבור הישראלי בתוחלת של משא ומתן.

לגבי הכספים של ארצות הברית ואירופה - זה היה נכון, אולי, ב2008. מי שחושב שפוליטיקאים יעבירו כסף של משלם המיסים האירופאי לטובת הלבנטינים המזרח תיכוניים, חי, סליחה, בשיר של ג'ון לנון

תצייר מפה ונדבר, אני מנחש שאף מנהיג פלשתינאי לא יהיה מוכן לקבל מדינה שחוצה שומרון נשאר בשליטה ישראלית ולפחות לדעתי האישית בצדק.
ואני חושב שבהחלט אפשר יהיה למכור לפליטים הפלשתינאים פיצוי כספי ראוי, בית ודרכון במדינת פלשתין (וזה גם משיחות עם פלסטינאים רבים, אבל לא רק, יש מסמכים בנושא), אבל עוד פעם, תציע ונראה, ישראל כבר 20 שנה משחקת את המשחק הזה של "אנחנו יכולים להציע לכם הצעה הוגנת אבל אנחנו לא נעשה את זה כי אתם תגידו לא". אני מבין למה אנשים שמתנגדים לפינוי התנחלויות או מדינה פלשתינאית עושים את זה, אני לא מבין למה אנשים שלפחות לכאורה בעד זה (הלכאורה מכוון להרצוג, לא אליך) נופלים בזה.
אני מסכים שפוליטית נכון לעכשיו זה בלתי אפשרי, אבל מה לדעתך יהפוך את זה לאפשרי? כי לא נראה לי שהישראלים והפלסתינאים לומדים לאהוב אחד את השני ככל שעובר הזמן וממש לא מקובל עלי להמשיך להחזיק מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם בסיסיות עד ש"יבשילו התנאים", במיוחד שכבר כמעט חצי מאה מחכים לזה ולא רק שאין הבשלה, אתה הולך לכיוון ההפוך.

לגבי הכספים, ארה"ב במיליון אחוז תממן את זה, באנקר, הסכסוך הישראלי פלשתינאי תקוע למדיניות החוץ האמריקאית כמו קוץ בתחת והסכומים שידרשו לפתור את זה הם כלום ושום דבר לכלכלה האמריקאית (וגם כלום ושום דבר לעומת מה שהם שילמו בעקבות הסכם השלום עם מצרים).
נראה שגם אירופה תהיה מוכנה, אבל אני הרבה פחות מעודכן בפוליטיקה האירופאית ככה שיש מצב שאתה צודק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 09:59 
סמל אישי של המשתמש
אולמרט הציע לאבו מאזן חילופי שטחים 1:1, והיה נדיב גם במזרח ירושלים.

חבל שהוא היה מושחת..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 10:13 
אמיר כתב:
אדום מטלי כתב:
אמיר, מה לגבי זכות השיבה?
האם הסכם לא ייפול על זה?

אני חושב שצעדים סמליים וערמות של כסף (שארה"ב ואירופה ישמחו לשלם) יפתרו את הבעיה הזו.
אבל עוד פעם, בוא פעם אחת תציע להם הצעה הוגנת* ונראה.
מה שבטוח זה שכל דקה שאתה ממשיך להחזיק מיליוני אנשים בלי זכויות אדם ומשפיל אותם ביום יום הסיכוי שהם יקבלו משהו הולך וקטן.

* אני בהחלט מודע לזה שיש הרבה אנשים בישראל שחושבים שגבולות 67' ופינוי של ההתחלויות זו לא הצעה הוגנת, בלי להכנס לשאלה הזו הנקודה שלי היא שאני לא רואה שום מצב שבעולם שהפלשתינאים מוכנים לקבל פחות מזה. 20 קרא לי פנטזיונר, אבל לדעתי זו האמ-אמ-אמא של הפנטזיות להאמין שיום אחד הפלשתיאים יהיו מוכנים לקבל כאילו מדינה כשההתנחלויות נשארות בריבונות ישראלית. לפחות לבנט יש תכנית מה לעשות עם זה, תכנית מחורבנת אבל תכנית, מה יש להרצוג בדיוק?

מה זה "תציע"? אותי אתה לא צריך לשכנע... אני מסכים איתך כמובן על המשך המשפט.
השאלה מה היא הצעה 'הוגנת'. עד כמה שאני מבין, בתפיסה הפלשתינית, ואני מדבר גם על האנשים הכי פרגמטיים ומתונים שם, זכות השיבה במלואה (כלומר זכותו של כל אחד מהפליטים ו-5 מליון צאצאיהם לשוב לביתו המקורי) היא לא משהו שאפשר להתפשר עליו. כל הצעה שתהיה פחות מזה תהיה לא 'הוגנת' מבחינתם. האם אין כאן מילכוד בלתי פתיר לדעתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 10:25 
למשל כאן

לא חייבים להסכים עם גישת הכותב, ואולי אפילו הבאת הציטוטים שלו מגמתית, אבל מכאן לפחות הקונסנזוס של הפלשתינים בעניין הוא די מוחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 10:44 
סמל אישי של המשתמש
ישראל יכולה ללכת המון לקראת הפלסטינים. הרבה יותר ממה שעשתה עד היום.
אבל צריך להכיר בעובדה שזה לא יספיק.
ישראל אמורה להיות מחויבת לחופש וזכויות אדם. זה אומר לסיים את הדיכוי הצבאי בשטחים.
זה לא אומר שהיא מחויבת לפתרון מדינה אחת או שתיים. זה לא אומר שהיא מחויבת לקבל את הפליטים לישראל או לדאוג לרווחתם.
ואם פלסטינים מעדיפים לשבור את הכלים ולא להסתפק בשתי מדינות ופיצוי לפליטים, אין לנו יותר מדי מה לעשות עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 12:14 
סמל אישי של המשתמש
לפי ההבנה שלי לנושא, זכות השיבה חשובה לפלסטינים עקרונית, לא פרקטית.
הם לא יסכימו לוותר עליה, כי זה אומר מחיקת ההיסטוריה שלהם, אבל אין להם ציפיה שישראל תכניס עכשיו מיליוני אנשים.
לפי מה שהיה עם אולמרט, הכיוון היה הצהרה מצידנו שאנחנו מקבלים את זכות השיבה, יחד עם מימושה על מס׳ קטן של אנשים (כמה אלפים עד עשרות אלפים), ופיצוי כספי.
לא דברים שאי אפשר לעמוד לעמוד בהם.

בעיה גדולה נוספת שחובה יהיה למצוא אליה פתרון, למרות שמעטים מתייחסים אל זה, היא משאבי הטבע, ובעיקר המים.
בערך 65% מהמים שלנו כיום מגיעים מאזורים שאמורים להמסר במסגרת הסכם ולהיות תחת שליטת הפלסטינים, ועוד 2 אקוויפרים שיהיו בבעלות משותפת. לפי כמה כתבות בנושא, כדי לעמוד בזה בקצב צריכת המים כיום צריך עוד 10 מתקני התפלה חדשים (כיום יש רק 4, והחמישי בבנייה), וזה מבלי להתייחס לסכנה של בצורת או עלייה בקצב צריכת המים (נגיד צמיחה של ענף החקלאות).
ברור שיש פתרונות, אבל זה גם נושא סבוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 12:57 
אמיר כתב:
20 כתב:

תצייר מפה ונדבר, אני מנחש שאף מנהיג פלשתינאי לא יהיה מוכן לקבל מדינה שחוצה שומרון נשאר בשליטה ישראלית ולפחות לדעתי האישית בצדק.
ואני חושב שבהחלט אפשר יהיה למכור לפליטים הפלשתינאים פיצוי כספי ראוי, בית ודרכון במדינת פלשתין (וזה גם משיחות עם פלסטינאים רבים, אבל לא רק, יש מסמכים בנושא), אבל עוד פעם, תציע ונראה, ישראל כבר 20 שנה משחקת את המשחק הזה של "אנחנו יכולים להציע לכם הצעה הוגנת אבל אנחנו לא נעשה את זה כי אתם תגידו לא". אני מבין למה אנשים שמתנגדים לפינוי התנחלויות או מדינה פלשתינאית עושים את זה, אני לא מבין למה אנשים שלפחות לכאורה בעד זה (הלכאורה מכוון להרצוג, לא אליך) נופלים בזה.
אני מסכים שפוליטית נכון לעכשיו זה בלתי אפשרי, אבל מה לדעתך יהפוך את זה לאפשרי? כי לא נראה לי שהישראלים והפלסתינאים לומדים לאהוב אחד את השני ככל שעובר הזמן וממש לא מקובל עלי להמשיך להחזיק מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם בסיסיות עד ש"יבשילו התנאים", במיוחד שכבר כמעט חצי מאה מחכים לזה ולא רק שאין הבשלה, אתה הולך לכיוון ההפוך.

לגבי הכספים, ארה"ב במיליון אחוז תממן את זה, באנקר, הסכסוך הישראלי פלשתינאי תקוע למדיניות החוץ האמריקאית כמו קוץ בתחת והסכומים שידרשו לפתור את זה הם כלום ושום דבר לכלכלה האמריקאית (וגם כלום ושום דבר לעומת מה שהם שילמו בעקבות הסכם השלום עם מצרים).
נראה שגם אירופה תהיה מוכנה, אבל אני הרבה פחות מעודכן בפוליטיקה האירופאית ככה שיש מצב שאתה צודק.

אתה כמובן צודק. היה עדיף שראש ממשלה ישראלי (לא לקראת הדחה) יציע לפלסטינים ונראה מה תשובתם. בינתיים החמאס והקיצונים הישראלים היו יושבים בשקט בשלווה ובנשימה עצורה מחכים לראות מה יוליד יום. זה מה שהיה קורה בעולם אידיאלי.
בעולם לא אידיאלי אני מעדיף להתקדם מאשר לחכות שאצליח לשכנע את עם ישראל לעשות את הצעד הזה. או להסתכן בתהליך הדרגתי וממושך שכל פספוס עם רובה יכול למוטט.
הדרך הריאלית היחידה שאני רואה להתקדם היא באופן חד צדדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 13:34 
סמל אישי של המשתמש
כי בעזה זה עבד פשוט מעולה!

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 13:39 
אז מלבד להחזיר את כל הארץ הזאת לפלסתינאים ולשלוח את כל היהודים חזרה למקומות שמהם הם באו (או לים, הרבה יותר פשוט),

מה הפיתרון שאתה רואה?
מה מדינת ישראל צריכה לעשות על מנת לקבל את הסכמת הפלסתינאים לשלום איתנו?

מה לא לגיטימי במה ש20 כתב? "כפי שאמרתי אני בעד גבולות אולמרט. 67 עם חילופי שטחים." (ויודע מה אפילו יותר רחוק, אני בעד גבולות 67 עם פינוי כל המתנחלים משם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 13:43 
סמל אישי של המשתמש
חילופי שטחים וכו זה כבר התחלה טובה.
אני התייחסתי לאמירה לפיה הדרך היחידה להתקדם היא במסלול חד צדדי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 13:58 
teknoboy כתב:

א. טיעון קלאסי של הימין
ב. הוא שקרי
ג. הוא קולוניאליסטי מתנשא. אם רק הישראלים האירופאיים עם המזג הנוח היו נותנים את בירכת הדרך, אז, או אז, אין מצב בכלל שהפלסטינים היו בוחרים בבחירות דמוקרטיות בחמאס הברברי. לך תתעמק באדוארד סעיד. גזען

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 14:18 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
teknoboy כתב:

א. טיעון קלאסי של הימין
ב. הוא שקרי
ג. הוא קולוניאליסטי מתנשא. אם רק הישראלים האירופאיים עם המזג הנוח היו נותנים את בירכת הדרך, אז, או אז, אין מצב בכלל שהפלסטינים היו בוחרים בבחירות דמוקרטיות בחמאס הברברי. לך תתעמק באדוארד סעיד. גזען

א+ב+ג: אוקיי, אבל יש גם תגובה עניינית חוץ משלוש ההערות הלא קשורות האלה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 15:17 
ענייני לגמרי.
א. הטיעון שהנסיגה היתה כישלון הוא טיעון קלאסי של הימין. אחסוך ממך את הלינקים.
ב. הוא שקרי. מבחינת ישראל (כמעט בכל אלמנט שעולה בדעתי) - המצב עם עזה עדיף כיום על טרום ההתנתקות. היו כאן דיונים לרוב. אתה יכול לשוטט להנאתך באשכולות הרלוונטיים
ג. הוא קולוניאליסטי. אתה באמת טוען שאם היינו נסוגים עם הסכם, אז הפלסטינים היו רואים את האור שבנאורות וממשיכים לבחור בשלטונה הרחום של הרשות על פני שלטון התועבה של החמאס?

ויש גם ד.
ד. הוא אווילי לוגית. סליחה על המניפולציה הזולה, אבל זה כאילו שקבוצה של אנשים באושוויץ תרצה לברוח (חד צדדית) ואז יקום מישהו ויגיד "כי בטרזינשטט זה עבד פשוט מעולה!" ויסביר להם למה הם צריכים להישאר באושוויץ או לחתור לאפשרויות חלופיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 15:28 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
ענייני לגמרי.
א. הטיעון שהנסיגה היתה כישלון הוא טיעון קלאסי של הימין. אחסוך ממך את הלינקים.
ב. הוא שקרי. מבחינת ישראל (כמעט בכל אלמנט שעולה בדעתי) - המצב עם עזה עדיף כיום אבל טרום ההתנתקות. היו כאן דיונים לרוב. אתה יכול לשוטט להנאתך באשכולות הרלוונטיים
ג. הוא קולוניאליסטי. אתה באמת טוען שאם היינו נסוגים עם הסכם, אז הפלסטינים היו רואים את האור שבנאורות וממשיכים לבחור בשלטונה הרחום של הרשות על פני שלטון התועבה של החמאס?

ויש גם ד.
ד. הוא אווילי לוגית. סליחה על המניפולציה הזולה, אבל זה כאילו שקבוצה של אנשים באושוויץ תרצה לברוח (חד צדדית) ואז יקום מישהו ויגיד "כי בטרזינשטט זה עבד פשוט מעולה!" ויסביר להם למה הם צריכים להישאר באושוויץ או לחתור לאפשרויות חלופיות

א. נו, ואם יש כמה ימנים שאומרים משהו נכון, אז אנחנו צריכים להתנגד כי אנחנו אוהדי סמול?
ב. אל תשאל, החיים בעזה דבש, העזתים אוהבים את ישראל כל יום, והכי חשוב - מאז ההתנתקות יש דממה בגבול (ובגזרת הירי התלול מסלול, כמובן).
ג. זה ממש לא מה שטענתי. למען האמת אני לא חושב שזה המקום שלנו לקבוע בשבילם אם החמאס ישלוט שם או לא. אם כבר מישהו פה קולוניאליסט זה מי שמנסה להשפיע על מהלכים פנימיים החברה הפלסטינית. חבר שלך אדוארד סעיד מוסר "נו נו נו".
ד. אתה מבלבל בין כשל נקודתי בביצוע (למשל, כשלון הבריחה בטרייזנשטדט) לבין כשל מערכתי שנובע בהכרח מהרעיון האווילי של מהלכים "מדיניים" חד צדדיים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 15:40 
סמל אישי של המשתמש
לא צריך להתפלפל יותר מדי טקנו
אם ישראל תמשוך ידיה מכל הנעשה בעזה, גם אם בצורה חד צדדית, זה אולי עלול לסכן את ישראל בטחונית (כי עדיף לפקח על התהליכים האלה), אבל בשום שלב לא מהווה תירוץ עבור הפלסטינים להמשיך להאבק בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 16:23 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
לא צריך להתפלפל יותר מדי טקנו
אם ישראל תמשוך ידיה מכל הנעשה בעזה, גם אם בצורה חד צדדית, זה אולי עלול לסכן את ישראל בטחונית (כי עדיף לפקח על התהליכים האלה), אבל בשום שלב לא מהווה תירוץ עבור הפלסטינים להמשיך להאבק בישראל.

1. אתה מדבר על מה שקרה בפועל בעזה או על תרחיש היפותטי שבו ישראל באמת מעניקה לעזתים עצמאות?
2. לא הבנתי. נניח פתרנו את הבעיה של עזה ושני מיליון פלסטינים יצאו מהמשוואה של הסכסוך. למה האחרים אמורים להיות מרוצים? כמו כן, האם מותר לעזתים לגלות סולידריות עם הפלסטינים בגדה, למשל?

אבל בגדול אתה כמובן צודק, ואם ישראל תעניק לפלסטינים עצמאות של ממש, יהיה להם יותר קשה לקבל את שאר הדברים שהם רוצים (הם רוצים הכרה באסון הלאומי שלהם, הסדרה של בעית הפליטים ושל האחריות עליה, ואולי עוד דבר או שניים שאני לא יודע עליהם) ואין ספק שתהיה הרבה פחות לגיטימציה (אם בכלל) לאלימות מצידם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 17:08 
סמל אישי של המשתמש
1. היפותטי, למרות שמיד לאחר ההתנתקות המצב ברצועה לא היה דומה למה שהוא היום. היו להם מעברים חופשיים ממצריים והטענה היחידה היתה על נמל ושדה תעופה, אבל אני מניח שבמידה והיה שקט, גם זה היה בא.

2. לפתור את עזה לבד לא שווה כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 18:26 
סמל אישי של המשתמש
אני אישית מאמין יותר בהסכמות וביצירת מצבים שבהם לשני הצדדים עדיף לטפח את השלום מאשר את האיבה, ופחות בצעדים חד צדדיים של לתת לצד השני חלק מסוים מהדרישות שלו ושיילך להזדיין.
אבל יכול להיות שבאמת אין ברירה, ואיזה פתרון שרירותי וכפוי הוא הדרך היחידה. ואם אכן כך הדבר, עדיף לישראל להיות זאת שכופה את הפיתרון שמתאים לה מאשר לחכות שצרפת או רוסיה או או נאט"ו או האו"ם או שקרכלשהו יחליטו על פתרון שמתאים להם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 18:29 
סמל אישי של המשתמש
ברור ומדויק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 18:49 
teknoboy כתב:
אני אישית מאמין יותר בהסכמות וביצירת מצבים שבהם לשני הצדדים עדיף לטפח את השלום מאשר את האיבה, ופחות בצעדים חד צדדיים של לתת לצד השני חלק מסוים מהדרישות שלו ושיילך להזדיין.
אבל יכול להיות שבאמת אין ברירה, ואיזה פתרון שרירותי וכפוי הוא הדרך היחידה. ואם אכן כך הדבר, עדיף לישראל להיות זאת שכופה את הפיתרון שמתאים לה מאשר לחכות שצרפת או רוסיה או או נאט"ו או האו"ם או שקרכלשהו יחליטו על פתרון שמתאים להם.

לקח קצת זמן, אבל סוף סוף אני רואה שאתה מבין שישנה אפשרות שלפעמים דיפלומטיה וכל הבולשיט לא עוזר:)
ולשם שינוי, מסכים עם כל מילה ממה שכתבת
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 19:24 
teknoboy כתב:

מסכים לחלוטין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2016, 20:54 
סמל אישי של המשתמש
כתבתי את הדבר הזה כבר כמה פעמים.
:WHOME:

מה שכן, אני אישית לא מאמין בפתרונות כאלה, ולמקרה הספציפי שלנו אני חושש ששום פתרון שישראל תעביר חד צדדית לא יהיה מקובל על הפלסטינים, ולמרבה הצער אני גם לא רואה איזה גורם חיצוני שטורח ללמוד ולהבין מספיק את כל הצדדים כדי לבנות איזה הסכם מעולה ומושלם שהעולם יכפה על כל האזור.
במילים אחרות אני לא רואה תרחיש ריאלי שבו הסדרה חד צדדית של הסכסוך תעבוד.
מצד שני, הסיכוי להגיע בימינו להסכם מסודר קלוש עוד יותר.

מי שרוצה להיות באמת ריאליסט צריך להיערך לסיטואציה של מדינה דו לאומית (לך תדע מאיזה סוג), אם כי דברים יותר הזויים מסוף הסכסוך כבר קרו בהיסטוריה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 04:50 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
אתה כמובן צודק. היה עדיף שראש ממשלה ישראלי (לא לקראת הדחה) יציע לפלסטינים ונראה מה תשובתם. בינתיים החמאס והקיצונים הישראלים היו יושבים בשקט בשלווה ובנשימה עצורה מחכים לראות מה יוליד יום. זה מה שהיה קורה בעולם אידיאלי.
בעולם לא אידיאלי אני מעדיף להתקדם מאשר לחכות שאצליח לשכנע את עם ישראל לעשות את הצעד הזה. או להסתכן בתהליך הדרגתי וממושך שכל פספוס עם רובה יכול למוטט.
הדרך הריאלית היחידה שאני רואה להתקדם היא באופן חד צדדי.

אני באופן אישי לא רואה את זה שהמנהיג של הדבר שהכי קרוב לאופוזיציה בישראל מודיע שהפלסתינאים לא בשלים למדינה זו התקדמות.
ואפשר לחשוב שבוז'י ראש ממשלה זה משהו ריאלי.

teknoboy כתב:

מה זה אין ברירה?
אתה יכול מחר לתת לכל הפלסתינאים זכויות אדם.
מחר.
ישראל לא רוצה לעשות את זה, ובתכלס, יש לי יותר כבוד לאנשים שאומרים "יכול להיות שיהיו יותר פיגועים, אז ליתר בטחון אנחנו הולכים להמשיך להחזיק מיליוני אנשים בלי זכויות אדם, כי בגדול המחויובות שלנו היא ליהודים ודי על הזין שלנו אלו שלא" שלפחות הם כנים, מאשר אנשים כמו הרצוג שבתכלס מציעים מה שנתניהו הציע כל השנים - יהיה שלום, מתישהו, נשבעים, רק הם לא בשלים, משהו משהו הסתה ולא, אני לא יכול להגיד לכם איזה חלקים מהשטח תקבלו או מה בדיוק נרשה לכם לעשות או לא לעשות במדינה שלכם, ולא, אין לוח זמנים, אבל שבו בשקט, תעברו במחסומים, תביאו תעודות, אל תסתכלו על ההתנחלויות ויהיה בסדר. ואל תשנאו אותנו כי אם תדברו עלינו לא יפה לא ניתן לכם כלום. אה, ובנתיים חומה, לא, לא על הקו הירוק, למה מה תעשו לנו? תשלחו עלינו את בנסקי עוד פעם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 11:39 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
teknoboy כתב:

1. מה זה אין ברירה?
אתה יכול מחר לתת לכל הפלסתינאים זכויות אדם.
מחר.
2. ישראל לא רוצה לעשות את זה, ובתכלס, יש לי יותר כבוד לאנשים שאומרים "יכול להיות שיהיו יותר פיגועים, אז ליתר בטחון אנחנו הולכים להמשיך להחזיק מיליוני אנשים בלי זכויות אדם, כי בגדול המחויובות שלנו היא ליהודים ודי על הזין שלנו אלו שלא" שלפחות הם כנים, מאשר אנשים כמו הרצוג שבתכלס מציעים מה שנתניהו הציע כל השנים - יהיה שלום, מתישהו, נשבעים, רק הם לא בשלים, משהו משהו הסתה ולא, אני לא יכול להגיד לכם איזה חלקים מהשטח תקבלו או מה בדיוק נרשה לכם לעשות או לא לעשות במדינה שלכם, ולא, אין לוח זמנים, אבל שבו בשקט, תעברו במחסומים, תביאו תעודות, אל תסתכלו על ההתנחלויות ויהיה בסדר. ואל תשנאו אותנו כי אם תדברו עלינו לא יפה לא ניתן לכם כלום. אה, ובנתיים חומה, לא, לא על הקו הירוק, למה מה תעשו לנו? תשלחו עלינו את בנסקי עוד פעם?

1. כמובן שזה אפשרי, והלוואי שזה יקרה, אבל במציאות של ישראל אם תהיה ממשלה שתעשה דבר כזה (תוותר על העליונות היהודית על פני הפלסטינים) תפרוץ מלחמת אזרחים (או למצער, ירצחו את ראש הממשלה).
כך שזה אמנם מה שצריך לעשות, אבל אני לא רואה את זה קורה.
2. כמובן.

נראה לי ששנינו שואפים לאותו כיוון פחות או יותר, אבל יכול להיות שאני יותר פסימי לגבי סיכויי ההצלחה של פתרון שתי המדינות.
כמו כן, הבהרה לגבי מה שאמרתי (שעדיף לישראל להיות זאת שכופה הסדר חד צדדי שמתאים לה): אם ההסדר שישראל תכפה לא יהיה מוצלח (ואני לא רואה את ישראל יוזמת הסדר מוצלח שיהיה מקובל על שאר הצדדים), במקום לסיים את הסכסוך הוא רק יפתח פרק חדש שלו, והניסיון מראה שהפרק החדש לא יהיה פחות שותת דם מהקודם וסביר שיהיה הרבה יותר אלים ומדמם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 20:47 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

בעזה לישראל זה עבד מעולה. יש הרבה פחות הרוגים מאז הנסיגה.

האם כל מה שישראל עשתה בעזה מאז הנסיגה שירת את האינטרסים של ישראל כמו שאני רואה אותם? ברור שלא. אבל זה לא אומר שלא ניתן ללמוד מהעבר ולדאוג שזה יעבוד יותר טוב.

אבל זה בסדר אני מבין שלדבר עובד מעולה כבר 25 שנה. לדבר זה סדיוק כמו ניהול הסכסוך, והסיבה היא פשוטה.
לא המנהיגים הפלשתינאים ולא המנהיגים הישראלים יכולים לקבל את ההחלטה המתבקשת. ואז גם אם יש מנהיג באחד הצדדים שמוכן המנהיג בצד השני יטרפד את זה. ולכן במציאות הקיימת הדרך לפתרון היא אחת. קביעת עובדות בשטח הקרובות כמה שיותר לפתרון האידיאלי שאותו צד מוכן לקראתו.

למשל הוצאת כל כוחות צה"ל מהקו הירוק עם שינויים מינורים וקביעת גבול בין ישראל לרשות. הבעיה היחידיה שאף מנהיג ישראלי לא יסכים לפשרה על העיר העתיקה בירושלים וכך לא תוכל לפתור באמת את הסכסוך שחלקו נעוץ במחלוקת הדת.

לגבי זכות השיבה. לדעתי ישראל חייב לבטל את חוק השבות כצעד ראשון ללא קשר לפלשתינאים. אנחנו כמדינה צריכים להתחיל לחשוב כמדינה קיימת אשר תפקידה לדאוג לאזרחיה ולשפר את רמת חייהם ולא כמעון מקלט ליוהדי הגולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
תקרא את מה שנכתב בין ההודעה הקודמת שלך לבין הנוכחית. לרוב מה שכתבת כבר היתה התייחסות פה בדיון.
אם תקרא תראה שהניתוח שלי לא רחוק משלך (אם כי הדיון כבר התקדם הלאה משם).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 187  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: