el dudernio כתב:
אני לא יודע אם אני קולע לדעתו של 20 כמו שאני לא יודע מה בוזי חושב ועדין.
מדהים איך לקבוע בשטח גבול ולתת לפלשתינאים עצמאות וריבונות בלעדית על השטח שלהם לאחר יציאה חד צדדית והפרדת כוחות נקראת אצלך המשך כיבוש, אולי בשביל להפסחק אותו כל הישראלים מרחכים כמוך לעזוב את פלשתינה.
בוגי אמר ש"הזמן לא בשל למדינה פלשתינאית", לא?
אם אין מדינה אז מה יש שם?
ואם אין כיבוש, מה מונע מהם להקים מדינה?
ובוא נפסיק לדבר באוויר, כשהוא מדבר על בניית הגדר, הוא לא מדבר על פינוי של ההתנחלויות, הוא בפירוש אומר שהן ישארו, אז הכיבוש ימשך. הוא מציע להמשיך את מדיניות "ניהול הסיכסוך" עם קצת ניחוח בנטוסטני סטייל בנט. ובהחלט יכול להיות שהוא יצליח לנהל את הסיכסוך יותר טוב מביבי, נראה לי מאד סביר אפילו, אבל הוא עדיין בעד להמשיך להחזיק מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות מתוך תקווה שהם יפסיקו לשנוא אותך. לדעתי זה לא מוסרי, וזה גם לא הולך לעבוד.
el dudernio כתב:
נ.ב
לא יאמן איך אף מנהיג פלשתינאי לא הציעה מעולם הצעה שפלשתינאי היה יוכל לקבל כישראלי.
אני לא בטוח שאני לגמרי מבין מה אתה מנסה להגיד בזה אבל אני בטוח שלא הבנת מה אני מנסה להגיד, האשמה כנראה עלי, בוא תן לנסות להסביר יותר בפירוט למה אני מתכוון -
אני לא חושב שיש סיכוי שמנהיג פלשתינאי יסכים לקבל הסכם שהוא פחות מגבולות 67' ופינוי של כל ההתנחלויות.
אני כפלשתינאי לא הייתי מוכן לקבל פחות ואני בגדול חושב שזה המינימום שפתרון שתי מדינות יכול להיות ועדיין להחשב למשהו שקרוב להוגן. ורק שאלה - אתה היית מסכים? 20, אתה היית מסכים?
אני מבין למה אנשים שתמנגדים לפינוי של התנחלויות או חזרה לגבולות 67' חושבים שאין אפשרות להגיע להסכם עם ההנהגה הפלשתינאית, אני אפילו מסכים איתם, בפרמטרים שלהם אין מצב ואין פרנטר.
אני לא לגמרי מבין למה אנשים כמו 20, שאם אני לא טועה הוא מתנגד להתנחלויות, מתנגד לכיבוש ואם יש לו בעיה עם גבולות 67 היא פרקטית (קרי: הוא היה שמח להגיע לשם אבל לא בטוח אם זה אפשרי פוליטית בישראל) חושבים שאף אחד בצד הפלשתינאי יהיה מוכן להסכם כזה למרות שישראל אף פעם לא שמה אותו על השולחן וחדשות לבקרים פוליטקאים אומרים שזה יהרג ובל יעבור בשבילם.
שישראל תציע חזרה לגבולות 67, פינוי של ההתנחלויות והפלשתינאים יגידו לא, בוא נדבר אז, אני לא מאמין שזה יקרה, ולאנשים שה HASBARA בראש מעייניהם - כל העולם יתמוך בישראל ברגע שהיא תעשה את זה, כולל תמיכה כלכלית מאד מאד רצינית.
נ.ב.
אני בהחלט מסכים שנכון לעכשיו רוב הציבור בישראל לא מוכן לקבל הסכם הוגן עם הפלשתינאית ואני גם חושב שפינוי של התחלויות הוא בלתי אפשרי פוליטית נכון לעכשיו, אני לא חושב שזו סיבה מספיק טובה להצדיק המשך אחזקה של מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם.