teknoboy כתב:
יש פה שני היבטים שבהם הפעולה של חיפוש אגרסיבי בבית של כל מי ששיך למוצא מסוים היא בעייתית ולא נכונה.
הראשון הוא ההיבט של זכויות האזרח (למשל הזכות לפרטיות), והשני הוא ההיבט המבצעי. לגבי הראשון דשנו בזה המון, וכבר הבנו שזכויות זה לא פקטור מבחינתך (לפחות לא כשמדובר בערבים). נשאר לדון בהיבט המבצעי. מסתבר שגם לטענת המשטרה לא היתה שום סיבה לחשוב שהמלחם הזה נמצא בדירה ברמת אביב (הבנתי שהם טוענים שלא היה להם מושג איפה הוא, קרי לא היתה להם סיבה לחשוב שהוא דווקא ברמת אביב, ולא נניח, בהדר יוסף), ואמנם המשטרה לא סיפרה לנו את זה - אבל המידע לגבי מקום הימצאו האמיתי נמסר להם לא פעם ולא פעמיים הרבה לפני שהם החליטו לערוך את החיפוש המדובר.
איך עדיין אפשר להצדיק את זה, אני לא מבין.
התירוץ היחיד שנשאר למשטרה בהקשר של החיפוש הזה הוא "בזמן אמת לא ידענו", שבשפת בני אנוש זה אומר "אנחנו מפגרים לגמרי, לא הצלחנו לעכל את המידע שנמסר לנו, ולכן עשינו משהו קיצוני מתוך לחץ".
איך הסבר כזה אמור לגרום לנו השתכנע שזה כן בסדר להשעות את זכויותיהם של ערבים שגרים ברמת אביב? "אני מעפן אז תסלחו לי"?
קשקוש. אין מצב שבנאדם שיש לו מספיק איי-קיו כדי להקליד על מחשב חושב ככה.
מה שהמשטרה ומי שתומך בה אומרים פה בפועל זה "לא מעניין אותנו מזכויות של ערבים".
אני ממש לא אוהב שמסלפים את מה שאני אומר או יותר גרוע פשוט ממציאים ומשקרים.
אז ככה:
1. לא אמרתי שזכויות זה לא פקטור מבחינתי!
בהיבט של זכויות האזרח - דיברנו על דמוקרטיה מתגוננת, דיברנו על זה שאם יש חשד סביר שהוא מסתתר בדירה מסתור של ערבים, אז מבחינתי אפשר להיכנס אליה גם ללא צו לחיפוש.
אתה טוען אחרת שאסור להיכנס בגלל היותם ערבים ואומר שאני מוכן בגלל שהם ערבים - זה שקר!
באותה מידה שאם למשל שלייסל היה בורח והיה חשד שהוא מסתתר בדירה של חרדי - לא היתה לי בעיה עם היו מחפשים בדירות של חרדים ללא צו.
2. בהיבט המבצעי - אתה כל הזמן שוכח פרט אחד קטן וחשוב -גם בזמן אמת מלחם היה ברמת אביב ונכנס לדירה נטושה ותלה שם דגש דאע"ש.
עכשיו נשחק משחק קטן, לחוקרים באותו יום של הפיגוע או יום אחרי, ידוע מצד אחד על דגל דאע"ש שנתלה בדירה ברמת אביב
ומצד שני על דיווח על כך שמישהו חשוד עלה על אוטובוס לכיוון צפון.
עכשיו אתה טקנו חוקר במשטרה, האם אתה מהמר ובוחר באחת מהאפשרויות או שאתה לא מהמר ובודק את 2 האפשרויות לעומק ?