יובל כתב:
ראיתי כמה משחקים מלאים שלו מהשנה שעברה.
מבחינת כישרון הוא ברמה של טופ NBA. באמת שגם ב-NBA יש בודדים עם הכישרון והסקיל-סט שלו, ואני לא מגזים. יש לו הכל.
2.06, אתלט על, התקפית הוא יכול לשחק בעמדות 3-5 בלי בעיה. יש לו כישרון התקפי מטורף - כדרור, מוריד כדור לרצפה, קליעה פסיכית מכל טווח ומכל מצב, פוסט אפ, בידודים, סיומת בצבע, משחק מעבר, הכל.
ועכשיו לצדדים השליליים... סימני שאלה (בלשון המעטה) מפה ועד הודעה חדשה.
הד קייס גדול גם על המגרש וגם מחוצה לו. לפני שלוש שנים למשל נחתך מקבוצה בפיליפינים אחרי שהתפרסמה תמונה שלו שפוך באמצע מגרש חניה, האמת שאין לי מושג מה היה שם ואם זה קשור לבעיה הרפואית שלו או שהוא סתם היה שיכור מת, אבל בכל אופן לא קשה להבין שמדובר בטיפוס בעייתי. גם על המגרש המצב לא פשוט, שפת הגוף שלו הרבה פעמים לא טובה, ומדובר כנראה בשחקן ובאדם לא הכי חכם בלשון המעטה. במשחקים שאני ראיתי אותו הוא פשוט עשה מה שהוא רוצה על המגרש, הלך לבד, זרק זריקות לא הגיוניות - ואני לא יודע כמה לשייך את זה לאופי של הליגות שבהן הוא שיחק (שזה מה שרוצים ומבקשים מהזרים שם בדרך כלל) וכמה לשייך את זה לאופי ולסגנון שלו.
הגנה - לפחות במשחקים שאני ראיתי אותו, בליגות כמו ונצואלה והרפובליקה הדומיניקנית, הבן אדם פשוט עמד כמו עציץ בהגנה, אם הוא בכלל טרח לרדת לשם. הבנתי שהוא טוען לפחות שזה בגלל הסגנון והאופי של הליגות האלה ומה שמבקשים ממנו, ובעבר הרחוק יותר (בדי-ליג ובתחילת דרכו מחוץ לארה"ב) הוא גם לא היה כזה ואפילו נחשב לשחקן הגנה טוב. אבל עדיין אני מאוד חושש לגבי היכולות ההגנתיות שלו. בקבוצה שיש בה את רוברט שצריך לכסות עליו, וכבר יש לנו את באטל שהוא שומר חלש וסימונס שהוא שומר בינוני, ובלאט שקיבל את כל הדקות של אמיתי - למעשה בהשוואה לקבוצה שפתחה את העונה נחלשנו מבחינת הגנה, אתלטיות ואינטנסיביות מאז שסימונס החליף את אוואנס ובלאט את אמיתי - אנחנו לא נוכל לסבול שחקן שהוא חור בהגנה, שלא לדבר על כך שאידאלית היינו צריכים פורוורד עם מעלות הגנתיות שיוכל לסתום לנו כמה חורים. אני מאוד מקווה שהוא רוצה, מסוגל וזוכר איך משחקים הגנה.
רמת מאמץ, כושר, אינטנסיביות - זה שחקן שכבר כמה שנים קופץ בין חוזים קצרי טווח בליגות בדרום ומרכז אמריקה והמזרח הרחוק, שרובן לא ממש תחרותיות וברמה לא גבוהה. בנוסף הוא לא שיחק מאז אוקטובר. אין לו ניסיון אירופי או בכלל ניסיון ברמות הגבוהות. אם הוא יוכל להיכנס מיד לרמת הכושר והאינטנסיביות הדרושה זה עוד סימן שאלה.
בעיקרון זו החתמה מאוד לא קונבנציונלית לשלב הזה של העונה. בדרך כלל קבוצות מחתימות באמצע העונה מניות בטוחות, שחקנים שיודעים מה מקבלים מהם, הרבה פעמים עם עבר בליגה או בטח עם ניסיון אירופי. רק לראות את שאר ההחתמות שנעשו במהלך העונה הנוכחית בליגה: אילת הביאו את רוס אחרי עונה וחצי באיטליה ואת קיין שמסתובב שנתיים באירופה, ראשל"צ הביאו את פאלמר היישר מאילת, חולון הביאו את בראדלי וכריסמס ששיחקו בליגה בעבר, נס ציונה את אסקה ששיחק בליגה וגיינס שהוא שחקן עם רקורד עשיר, אנחנו הבאנו את סימונס, נהריה הביאו את אוונס, קריית גת הביאו את קילינגסוורת' ששיחק בליגה, אוסבי היישר מראשל"צ וטאקר שיש לו רקורד אירופי.
ההחתמה של שארפ והרקורד שהוא מביא עמו עומד בניגוד גמור לכל ההחתמות הנ"ל. החתמת אפסייד מובהקת, שרואים בדרך כלל רק בקיץ, ואפילו בקיץ אני בספק כמה קבוצות בליגה היו מהמרות על טיפוס כזה.
אבל, אני חייב להגיד, אני בעד ההחתמה הזאת. מצד אחד, לדעתי אין שום סיכוי שנרד ליגה. חולון וקריית גת קבוצות הרבה פחות טובות מאיתנו וגם יש לנו פער מספיק גדול עליהן. מצד שני, העונה הזאת כנראה בדרך לשום מקום. מהגביע כבר עפנו, בליגה אנחנו מדשדשים במקום התשיעי, כשאם מישהו מפנטז על פיינל-פור אז אנחנו צריכים לסיים מקום 6 לפחות, כדי להגיע לפלייאוף נגד קבוצה שהיא לא מכבי או ירושלים. הדבר היחיד שיכול להציל לנו את העונה זו החתמה שתעיף את הקבוצה הזאת למעלה, ושארפ יכול להיות אחד כזה, אם הכל יתחבר. וכאמור אני לא רואה שיש לנו יותר מדי להפסיד או לסכן כאן בשלב הזה. להבנתי הוא רצה להגיע, וגם הסכים לחתום על חוזה try-out (כמו שעשו כמה קבוצות בליגה במהלך העונה, כמו נס ציונה וקריית גת, כדי להימנע מנפילות), כך שיש פה סוג של אינדיקציה חיובית וגם תעודת ביטוח אם הוא לא ייראה טוב.
נשמע יצור מרגש