גיא האדום כתב:
הגלמוד מלוד כתב:
קודם כל, סיכוי תמיד יש.
http://www.realclearpolitics.com/epolls ... -191.html#!
שים לב כמה הפיגור של אובמה היה עד איווה וניו המפשייר (3 ו8 בינואר, אאל"ט).
...
ברני מתמודד הרבה יותר טוב בכל הסקרים מול הרפובליקנים מאשר הילרי. מה זה אומר? זה אומר שהרבה יותר אנשים שהם קונסרבטיבים או אינדיפנדנט מצביעים לברני מאשר להילרי.
אבל חשבתי ש"גם באמריקה מבינים היום שסקרים זה חרא של שיטה לדגום את מי הולך לנצח."
לא יצא לי לדבר עם רוב התומכים של הילארי אבל אני לא חושב שרובם מעדיפים אותו עליה ותומכים בה רק בשל שיקול פרגמטי. היא נציגה של אחת הקבוצות הכי מופלות לרעה בארה"ב. היא בעלת נסיון עשיר פי מאה מסנדרס, למרות שהוא מבוגר ממנה ונמצא בפוליטיקה הרבה יותר שנים ממנה. היא קשורה לשני הנשיאים האחרונים הדמוקרטים שהמפלגה אוהבת עד מעל הראש.
ואני לא יודע מה המשמעות של "מספר התורמים". מישהו בדק עד כמה זה מודד הצלחה בפריימריס? ככה או ככה אלו מספרים קטנים בהשוואה למספר המצביעים במערכת הבחירות. ב2008 אובמה היה צריך 18 מליון קולות כדי לנצח אל הילרי (שבסופו של יום קיבלה יותר קולות ממנו).
נכון, אבל זה שיטה לא רעה כדי לדגום מגמה. המגמה היא שיותר ויותר אנשים הבינו שאובמה הוא יותר ממועמד סתמי.
יוצא לי לדבר עם המון חברים באמריקה. מה שהם כולם אומרים לי זה ככה :
א. אף פעם לא יוצא להם לראות שלטים בחצרות של הילרי. 90% ממה שהם רואים זה סאנדרס, והשאר זה טראמפ/קרוז.
ב. כל תומך של הילרי שהם דיברו איתם אמר להם שהוא תומך בהילרי או, כמו שציינת, כי היא אישה, או כי הוא לא מאמין שסאנדרס יכול לנצח.
ג. אף אחד מהם לא סובל את הילרי. היא נתפסת כמזויפת, שקרנית, סטייק.
אגב, עזוב סקרים. רק בבחירות האחרונות בורמונט ברני קיבל 25% מהקולות של מצביעים רפובליקנים.
האם זה אומר שברני ינצח בוודאות? ממש לא.
האם זה אומר שיש לו סיכוי לא רע בכלל לנצח? לדעתי, כן.
אגב, איך בדיוק יש להילרי יותר ניסיון?
יש לה 8 שנים של ניסיון פוליטי, לו יש 34. הוא היה ראש עיר, סנטור ובקונגרס. היא הייתה סנטור, מזכירת מדינה ואשת נשיא.
אבל היי, אולי אני חי בסרט