Officer Barbrady כתב:
כנראה שלעולם לא נסכים, וזה נובע מהעבודה שהדת היהודית יקרה לליבי והיא לא עניין של פרנציפ של זכויות. אני חושב שהדרך שלי היא היחידה במסגרת הדתית, ושהזרמים האחרים פשוט עושים דווקא לכל מה שהיהדות ההיסטורית מייצגת. הם לא הולכים לפי הגמרא, לא לפי הראשונים ולא לפי האחרונים. הם החליטו לתקוע אצבע בעין של היהדות ועכשיו הם המסכנים שזקוקים להכרה בתור זרמים לגיטימיים. בנתיים הכוח שלהם בארה"ב יורד, ויחד עם אחוזי ההתבוללות העצומים, אני מאמין שבעוד 2-3 עשורים הם כבר לא יהוו פקטור. may the best man win.
איפה התימוכין לטענה שהבאת כאן פעם אחר פעם שהכוח שלהם יורד. הם לא מולידים הרבה ילדים אבל זה בקטנה. ומעבר לזה, אתה יודע שיש הבדל מהותי בין נישואי תערובת לבין התבוללות.
הפואנטה היא שאתה קושר את "מה זה יהדות" בעיניך, למה שמדינת ישראל עושה, ואומרים לך כאן שאין שום בעיה עקרונית שאלו יהיו שני דברים שונים. בעינייך (ובעיני רבים נוספים) יהדות משמעותה X, ובעיני אחרים משמעותה Y. המדינה לכאורה לא חייבת לבחור בין X לבין Y. למען האמת המדינה אפילו לא חייבת לקבוע שגם X וגם Y נכונים (או ששניהם שגויים). המדינה פשוט יכולה להחליט שהיא לא מתעסקת בזה. מי שמאמין בX יאמין בX, וגם אם זה יקר לליבו. וכנ"ל מי שמאמין בY. הבעייה בישראל היא כמובן חוק השבות שדורש הגדרה של מיהו יהודי, וזה הקושי בגישה של red in blood.
בכל מקרה, אם נחזור להצעה שלך, מבחינתי גיור זה בקטנה. הבעיה עם הגיור לאורך השנים הייתה קשורה מהותית ליהדות ארה"ב ואני לא רואה שאפשר פשוט להתעלם ממנה.