תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 03 אוגוסט 2025, 22:13

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 102 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: טבעות אירוסין והצעות נישואין.. בוא נדבר על זה רגע
הודעהפורסם: 02 ינואר 2016, 19:03 
סמל אישי של המשתמש
ואם אני רוצה להיחשב נוצרי בעיני המדינה, איך אני עושה את זה?

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 ינואר 2016, 19:09 
יהודי הוא תמיד יהודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 ינואר 2016, 19:16 
אי אפשר להמיר דת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 02 ינואר 2016, 19:18 
אוגוסטוס היל כתב:
אי אפשר להמיר דת?

אפשר, אבל מבחינת היהדות זה לא תופס.
תמיד תשאר יהודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 ינואר 2016, 19:19 
וואלה לא ידעתי. מוזר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2016, 20:16 
סמל אישי של המשתמש
לפי השיטה הזאת, אם יהודי מתנצר, מתחתן בחתונה קאתולית ואח"כ מתגרש, האם גם אז הוא צריך לעבור דרך הרבנות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 00:32 
זה לא נכון. החוק הישראלי (בניגוד לדין היהודי) מכיר בשינויי דת. רק שזה לא פשוט. וזה לא מוציא אותך כל כך מהר מהרבנות. ואם אתה עושה את זה ואשתך לא אתה גם במצב לא פשוט. בשורה התחתונה מאוד קשה לברוח מהרבנות כשזה מגיע לגרושים של יהודים בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 01:58 
בן אדם רוצה להתחתן ואתם שולחים אותו כבר לעורכי דין לענייני גירושין.
אז, יש מישהו שקנה מהבורסה לא מזמן ויכול להמליץ? איך תכשיטי שחיבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 02:04 
סמל אישי של המשתמש
נישואים אזרחיים תמורת גיור מחמיר.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 02:24 
Officer Barbrady כתב:
נישואים אזרחיים תמורת גיור מחמיר.

ברמה העקרונית, מהזווית של זכויות אדם, שחשובה לי, הייתי קונה את הדיל הזה ברצון. הפגיעה בזכויות אדם כשמכריכים אנשים להתחתן ולהתגרש ברבנות היא בלתי נסבלת בעיני. הגיור זאת פגיעה קלה בהרבה.
אבל נושא הגיור קשור למעמד היהדות הלא-אורתודוקסית בישראל. והמעמד של הזרמים האלו הוא לא בעיקרו עניין של זכויות אדם אלא עניין של יחב"ל. רוב יהדות ארה"ב (א) אינה אורתודוקסית, (ב) בעלת מעמד במוקדי הכוח בחברה האמריקאית, ובייחוד בפוליטיקה האמריקאית, ו(ג) בגדול, אוהבת את ישראל. אני לא חושבת שמדינת ישראל רוצה לירוק להם בפרצוף ולאמר להם (עוד יותר חזק ממה שאומרים כבר כעט) שהם יהודים דרג ב'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 03:53 
סמל אישי של המשתמש
האמת היא שבכלל לא חשבתי על הזרמים הלא אותודוקסים. אני לא מזהה איום ממשי מצידם, מקום המדינה הם לא מוכרים רשמית והכוח שלהם בארה״ב, כמו גם האחוז שלהם באוכלוסיית היהודים, הולך ויורד. מדאיגה אותי יותר קבוצה אחרת, הדתיים הלאומיים, שהולכים ומשתלטים על כל מוקדי הכוח בישראל. הם כבר עכשיו נוגסים בשליטה של החרדים על הגיור, עם חוק רבני הערים, רבני צהר והגיור הצה״לי(גם חוק הגיור שנפל ויעלה בעתיד). כל זה מתאפשר בגלל 300,000 אזרחים חסרי דת שלא יכולים להינשא פה עם בני זוגם היהודים. אם נאפשר להם חתונה אזרחית, האינטרס לגיור שיקרי יישאר רק בידי מבקשי עבודה ועם זה אפשר יהיה להתמודד. מוכן לבלוע(ובעניין הזה אני מייצג דיעות של עסקנים ורבנים חרדים חשובים) את הגלולה המרה מאוד של נישואים אזרחיים, בתמורה לשמירה על הגיור המחמיר שהיה נהוג עד כה בעם היהודי.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 08:31 
סמל אישי של המשתמש
אני בעד שהאורתודוכסים יחליטו מי יהודי ומי לא, אבל שלא תהיה לזה שום השלכה על המציאות של מי שחושב שהם פסיכים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 10:52 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אני בעד שהאורתודוכסים יחליטו מי יהודי ומי לא, אבל שלא תהיה לזה שום השלכה על המציאות של מי שחושב שהם פסיכים

גם לא.
לי אמנם זה היה פותר הרבה דברים, אבל לא למי שמחשיב עצמו רפורמי או קונסרבטיבי בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 12:26 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
אדום נחמד כתב:

גם לא.
לי אמנם זה היה פותר הרבה דברים, אבל לא למי שמחשיב עצמו רפורמי או קונסרבטיבי בארץ.

מה הבעיה?
שגם הם יחליטו מי יהודי ומי לא, ושלא תהיה לזה שום השלכה על המציאות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 12:44 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
אדום נחמד כתב:

גם לא.
כמה כאלה יש בארץ?
ומה עם היהודים המשיחיים, גם להם תינתן היכולת להכניס גויים לעם היהודי(רמז: הליך הגיור כרוך באמונה בישו)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 13:58 
סמל אישי של המשתמש
שיכניסו את מי שמתחשק להם.. מה זה ענייני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 15:59 
סמל אישי של המשתמש
זה עניינך כי אתה יהודי(נכון?) ופגיעה בגיור זאת פגיעה במי שאמר והיה עולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 16:26 
סמל אישי של המשתמש
יש ל"יהודי" משמעות אחרת לחלוטין בשביל דתיים ובשביל חילונים.
למשל, חילוני לא אכפת לו מה רבנים אומרים עליו. זה לא משפיע על הזהות שלו.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 18:09 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
red in blood כתב:
אדום נחמד כתב:

גם לא.

מה הבעיה?

נגיד בנושא חתונה, אם האופציות היחידות יהיו אזרחי או אורתודוכסי, זה לא יתן להם מענה.
לצורך העניין אני אחשיב חילונים או אתאיסטים כזרם ביהדות, וצריך שהמדינה תכיר בכל הזרמים כשווים, ולא רק באורתודוכסים ובחילונים.

אופיסר, מספיק שיש קהילה כזאת.

לגבי יהודים משיחיים - לא יודע עליהם מספיק, אבל לצורך העניין - כן.
מצידי שאורתודוכסים לא יקבלו אותם כיהודים, או שהמדינה תכיר בהם כיהודים משיחיים ולא ׳רגילים׳, אבל תתן להם בדיוק אותם זכויות כמו יהודים אורתודוכסיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 18:36 
סמל אישי של המשתמש
מה הבעיה שהם יעשו טקס נישואין רפורמי וירשמו כנשואים בפלטפורמה האזרחית?
ואתה מבין שאי אפשר באמת לפתוח את הסכר ולהכיר בכל מי שטוען שהוא זרם ביהדות, כמו יהודים שטוענים שהם מאמינים בישו. ואם הפלורליזם כל כך חשוב לך עד שאתה מוכן לפתוח את ההכרה הרשמית לכל הזרמים ובכך להציף את המדינה בהזויים ולהרוס את הדת שלי, אז תדע שתמצא מולך יריב נחוש שיעשה הכל על מנת לשמר את האורתודוקסיה הלא מודרנית כזרם הלגיטימי היחיד בעם היהודי. זה לא מרוע, זה לא מרצון לתקציבים, זה לא לשמר כוח פוליטי, זה מתוך חרדה ממשית לדרך החיים הנכונה. רוצים חילון ואתאיזם? בבקשה, רק אל תיגעו לי בדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 18:41 
סמל אישי של המשתמש
תחשוב על האם יש לך התנגדות להתחתן בטקס אורתודוכסי ואז להרשם במסגרת אזרחית.
אז בדיוק אותו דבר, אבל עם הזרם שלהם.

וכן, אני רוצה חילון ואתאיזם. אבל השאיפה שלי לחופש מדת לא סותרת את השאיפה שלי לחופש דת.
שהאורתודוכסיה תתנהל איך שבא לה, אני לא אתערב בזה. אני כן אדרוש שהמדינה תתן בדיוק אותו משקל גם לזרמים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 18:50 
סמל אישי של המשתמש
כנראה שלעולם לא נסכים, וזה נובע מהעבודה שהדת היהודית יקרה לליבי והיא לא עניין של פרנציפ של זכויות. אני חושב שהדרך שלי היא היחידה במסגרת הדתית, ושהזרמים האחרים פשוט עושים דווקא לכל מה שהיהדות ההיסטורית מייצגת. הם לא הולכים לפי הגמרא, לא לפי הראשונים ולא לפי האחרונים. הם החליטו לתקוע אצבע בעין של היהדות ועכשיו הם המסכנים שזקוקים להכרה בתור זרמים לגיטימיים. בנתיים הכוח שלהם בארה"ב יורד, ויחד עם אחוזי ההתבוללות העצומים, אני מאמין שבעוד 2-3 עשורים הם כבר לא יהוו פקטור. may the best man win.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 19:03 
סמל אישי של המשתמש
ואחר כך אתה מתפלא למה קוראים לך פאשיסט. אני לא רוצה מאבק, אני לא רוצה למחוק זרמים.
אני לא מנסה להתערב לך בדת, תעשה מה שבא לך ומצידי שלא תקבל אף אחד כיהודי אלא אם עבר תנאים שרק אתה מחליט לגביהם. אני רק רוצה שהמדינה תתן לזרמים אחרים את אותם זכויות שאתה מקבל.
מצידי שיהודים אורתודוכסים יהיו תחת הכותרת ׳יהודים אמיתיים׳, וזרמים אחרים תחת ׳יהודי מזוייף רפורמי׳, ׳יהודי מזוייף קונסרבטיבי׳, ׳יהודי מזוייף ליברלי׳ וכו׳, כל עוד הם מקבלים את אותם זכויות כמוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 19:48 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
אדום נחמד כתב:
red in blood כתב:
אדום נחמד כתב:

גם לא.

מה הבעיה?

נגיד בנושא חתונה, אם האופציות היחידות יהיו אזרחי או אורתודוכסי, זה לא יתן להם מענה.
לצורך העניין אני אחשיב חילונים או אתאיסטים כזרם ביהדות, וצריך שהמדינה תכיר בכל הזרמים כשווים, ולא רק באורתודוכסים ובחילונים.

אתה לא מקשיב-
שכל זרם יעשה מה שמתחשק לו, ובלבד שלא יהיו זכויות נלוות לזרמים השונים.

וכהערת אגב אגיד שהתלות של הציונות באורתודוכסיה היא הרסנית ביותר ממורה אחת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2016, 22:33 
ג'ופ כתב:

לגבי מקום: ג'קסון אולי מסחרה וכולם קונים שם אבל יש למי לבוא עם אחריות ותיקונים ושינויים והם אחלה לפי מה שהבנתי
חוץ מזה לגבי הטבעת עצמה- עצה מבחורה, קח את אחותה או חברה טובה- תאמין לי שהן יודעות מה היא אוהבת וייעזרו לך לבחור :)

בהצלחה ומזל טוב!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ינואר 2016, 00:46 
Officer Barbrady כתב:
כנראה שלעולם לא נסכים, וזה נובע מהעבודה שהדת היהודית יקרה לליבי והיא לא עניין של פרנציפ של זכויות. אני חושב שהדרך שלי היא היחידה במסגרת הדתית, ושהזרמים האחרים פשוט עושים דווקא לכל מה שהיהדות ההיסטורית מייצגת. הם לא הולכים לפי הגמרא, לא לפי הראשונים ולא לפי האחרונים. הם החליטו לתקוע אצבע בעין של היהדות ועכשיו הם המסכנים שזקוקים להכרה בתור זרמים לגיטימיים. בנתיים הכוח שלהם בארה"ב יורד, ויחד עם אחוזי ההתבוללות העצומים, אני מאמין שבעוד 2-3 עשורים הם כבר לא יהוו פקטור. may the best man win.

איפה התימוכין לטענה שהבאת כאן פעם אחר פעם שהכוח שלהם יורד. הם לא מולידים הרבה ילדים אבל זה בקטנה. ומעבר לזה, אתה יודע שיש הבדל מהותי בין נישואי תערובת לבין התבוללות.
הפואנטה היא שאתה קושר את "מה זה יהדות" בעיניך, למה שמדינת ישראל עושה, ואומרים לך כאן שאין שום בעיה עקרונית שאלו יהיו שני דברים שונים. בעינייך (ובעיני רבים נוספים) יהדות משמעותה X, ובעיני אחרים משמעותה Y. המדינה לכאורה לא חייבת לבחור בין X לבין Y. למען האמת המדינה אפילו לא חייבת לקבוע שגם X וגם Y נכונים (או ששניהם שגויים). המדינה פשוט יכולה להחליט שהיא לא מתעסקת בזה. מי שמאמין בX יאמין בX, וגם אם זה יקר לליבו. וכנ"ל מי שמאמין בY. הבעייה בישראל היא כמובן חוק השבות שדורש הגדרה של מיהו יהודי, וזה הקושי בגישה של red in blood.
בכל מקרה, אם נחזור להצעה שלך, מבחינתי גיור זה בקטנה. הבעיה עם הגיור לאורך השנים הייתה קשורה מהותית ליהדות ארה"ב ואני לא רואה שאפשר פשוט להתעלם ממנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ינואר 2016, 08:55 
סמיילית כתב:
ג'ופ כתב:

לגבי מקום: ג'קסון אולי מסחרה וכולם קונים שם אבל יש למי לבוא עם אחריות ותיקונים ושינויים והם אחלה לפי מה שהבנתי
חוץ מזה לגבי הטבעת עצמה- עצה מבחורה, קח את אחותה או חברה טובה- תאמין לי שהן יודעות מה היא אוהבת וייעזרו לך לבחור :)

בהצלחה ומזל טוב!

אני עשיתי את זה אבל בחרתי באחות הלא נכונה :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2016, 14:47 
עד שתקשיב פה לעצות של החבר'ה ותתגרש, אז ככה:

1. טבעת אירוסין קונים רק בבורסה, מהסיבה הפשוטה שחברי בורסה נהנים מהמחירים הזולים ביותר ואז אתה חוסך לעצמך עמלות שגוזרים עליך ופערי תיווך.

2. אל תקנה בג'קסון.

3. ממליץ לך לעשות סקר שוק ולעבור מס' חנויות, ואז לבחור בשפר יהלומים.

4. www.scheffer.co.il

5. מחיר הטבעת מושפע מהיהלום המרכזי שתשבץ והאיכויות שלו.
איכותי יותר= יקר יותר.

6. בהצלחה

את היסודי לא תסיימו..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2016, 15:43 
סמל אישי של המשתמש
ואם אתה לא חושב שצריך להיות קשר בין מידת האהבה שלך לאשתך לעתיד, והכסף שאתה זורק על טבעת, תביא לה טבעת מצב רוח ב5 שקלים. היא מחליפה צבעים וזה מגניב אש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2016, 15:50 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
ואם אתה לא חושב שצריך להיות קשר בין מידת האהבה שלך לאשתך לעתיד, והכסף שאתה זורק על טבעת, תביא לה טבעת מצב רוח ב5 שקלים. היא מחליפה צבעים וזה מגניב אש.

כן, ממש היא תתחתן איתו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 102 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: