pokara כתב:
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
שהמספרים לא מסתדרים עם הדעות מעוותים את המציאות ומגמגמים...
"מגמגמים"... תגזים קצת.
נכון שהוא לא ענה עדיין, אבל כולה עברה רבע שעה.
אני בטוח שהוא ימצא הסבר למה הוא הביא מספרים של אוכלוסייה בתשובה לטענה על בניית מבנים, ואני בטוח שיש הסבר לזה שפי שלוש יותר זה לא "הבדל מהותי" בעיניו (האמת שזה באמת לא הבדל מהותי, כי המהות היא מספר המבנים שנבנו בהתנחלויות ולא גודל האוכלוסייה, אז על זה אפשר לוותר לו).
אדום מטלי - לפי גוגל הציטוט הנ"ל מופיע באותו נוסח (כמעט מילה במילה אם לא ממש מילה במילה) גם באתר של ערוץ 7. כנראה שזה פשוט קופי-פייסט מהודעה לעתונות של הגורמים הרלוונטיים.
חשבתי שהרטוריקה של להשתמש בחצי משפטים בלבד זה של המחנה הפאשיסטי
עכשיו, תסתכל שוב על החלק השני של המשפט ואולי המשמעות המקורית היא בנוגע לכמות האנשים ששם?
בשנים שהם לא ביצעו שום פעולה אלימה ישראל הגדילה משמעותית את הבניה בשטחים.
רק בזמן שיש תקיפות של פלסטינים הישראלים מפחדים לעבור לגור באדמות הגזולות. הרי הבעיה העיקרית היא המתנחלים עצמם והגידול במספרים שלהם , לא?
והפחדנים לא עוברם לשם כשיש פיגועים, אז מהנתונים עולה שההגעה דיי רציפה וללא קשר גלי הטרור באותה תקופה שבה יש נתונים
ולגבי ההבדלים שציינת,
מחר כשאהיה במשרד בטח יהיה לי זמן להסביר לך ביתר פירוט

קודם כל אני לא אחראי על ההצהרות של איציק. אני לא בטוח שיש קשר (אם כבר אני די בטוח שאין) בין האומץ של ישראלים לעבור להתנחלות לבין התחלות בנייה בהתנחלויות, לכן ציטטתי רק את החלק שאליו רציתי להתייחס.
(אני מרגיש גם חובה להתקטנן ולהזכיר שלא השמטתי חצי משפט, אלא בחרתי לצטט משפט אחד מתוך רצף משפטים)כלומר לא התכוונתי להוציא את הדברים מהקשרם, אלא להדגיש את הנקודה שבה ההיגיון הפנימי של הדברים קצת קורס.
לא יודע מי זה "המחנה הפשיסטי", מה המנהגים שם ואיך זה קשור אליי.
לעניין: כאמור, אני באמת לא חושב שיש קשר בין הרצון של אנשים לגור בשטחים לבין התחלות הבנייה בהתנחלויות, וההוכחה היא שהתחלות הבנייה האלה מופיעות בד"כ כתגובה לאירועים בטחוניים\מדיניים (מביקור של שר אמריקאי, דרך צעד דיפלומטי שנוקטים הפלסטינאים וכלה בסכסוך עם אחת השותפות לקואליציה).
הוכחה נוספת, למי שצריך, היא שרבים מהמבנים (לפחות רבים מהמבנים שעולים לכותרות) כלל אינם מאוכלסים.
בקיצור, מי שטוען שהבנייה בשטחים נובעת מגידול האוכלוסייה
ותו לא צריך להסביר כמה צירופי מקרים די מופלאים.
עוד דבר קטן, מהנתונים שהבאת לא עולה שום דבר לגבי ה"הגעה" של אנשים להתנחלויות.
לא ציינת אם התושבים שנוספו להתנחלויות הם ילדים שנולדו שם, מהגרים מישראל או אולי אפילו מהגרים מחו"ל (יש שם לא מעט).
היות והמספרים כלל לא מתייחסים להגירה מישראל (או מארצות אחרות) ואליה (או לארצות אחרות), אני לא רואה איך זה מתקשר לטענה של איציק בדבר האומץ שיש או אין לישראלים לעבור לגור בהתנחלות.
שוב, אני לא יודע אם הוא צודק ובאמת אפשר למצוא קשר בין רמת האלימות לכמות הבנייה, אבל למספרים שהבאת אין שום קשר לשאלה הזאת.