נועם שחם כתב:
יפה קובי. ורק הבוקר אני רואה את הניתוחים שלך לקראת הקרבות. סחטיין.
סה"כ בסופ"ש הזה שהיה מאד מבטיח, היו כמה קרבות מצויינים וגם כמה אכזבות.
רוקהולד מול וידמן היה קרב עצום. רוקבולד יצא בהתחלה מכמה מהלכים לא פשוטים בכלל, כשוידמן כמעט הצליח לשים אותו על הגב, ולרסק את ויידמן בגראונד אנד פאונד זה דבר בלתי רגיל.
פרגוסון ברבוסה גם כן היה קרב פנטסטי שסיפק את כל הציפיות. לפרגוסון יש כח עמידה מדהים. ברבוסה הצליח להנחית שם כמה מכות ששולחות כל אחד אחר לישון. זה היה קרב של שני לוחמים שעשו את כל הדברים שהם יודעים והיה יכול להגמר גם אחרת. לב עצום של פרגוסון.
קרב הנשים היה כשלון גדול של ואן זאנט אבל נהניתי מאד מנמיונס. איזו חתוליות, איזו שליטה בקרב. בית ספר.
האכזבות:
1. חוזה אלדו. הבנאדם נראה רע עוד לפני שהקרב התחיל. הוא נראה מפוחד ומכונס בעצמו. העבודה שקונור עשה עליו כמה חודשים חלחלה טוב טוב. נוקאאוט מצויין של קונור, אבל אני עוד מחכה לראות אותו מנצח קרב אמיתי. מבחינתי עוד לא ראיתי אותו מנצח מלחמה. גם לא נגד מנדס, שכנראה לא ממש מסוגל לספוג מכות לראש. נחכה לקרב שלו עם פרנקי, וזו תהיה אופרה אחרת לגמרי.
בכל מקרה, אלדו קרס מנטאלית, והקרב כולו היה אכזבה גדולה.
2. צ'אד מנדז. אחד הלוחמים שיותר חיבבתי עד לאחרונה, אבל קצת קשה להצליח במצב שבו מספיקה מכה אחת כדי לגמור אותך.
3. יואל רומרו - למרות הנצחון, דווקא בגלל הפוטנציאל העצום שראו בסיבוב הראשון מול מה שהיה בסיבוב השלישי. בדיוק כמו בקרב מול קנדי, רומרו הראה שהוא מאד פגיע ברגע שהוא מתעייף. יש לבנאדם כוח ומהירות שאין לאף אחד אחר בקטוגריה הזו. הוא מסוכן מאד, אבל הכח שלו נגמר אחרי סיבוב אחד, ו-2-3 מכות טובות לראש מפרקות אותה. סוזה עשה טעות שירד איתו למטה, כי אם הוא ממשיך לעמוד איתו הקרב היה נגמר גם בנוקאאוט.
חותם על כל מילה, ועוד קצת משלי :
1. דיברנו על זה בלייב והיה קשה לפספס את ההתנהגות של אלדו מהרגע שנכנס לאולם. הוא היה מתוח מאוד, לא נתן לאנשי הזירה למרוח לו וזלין כי הוא כל הזמן קפץ וזז, כשנכנס לזירה הוא לא הביט אל קונור אפילו פעם אחת - לא לפני ההכרזה של ברוס באפר, לא כשמקארתי תדרך אותם, פשוט כלום. זה אולי יכל להעיד על ריכוז גבוה אבל בדיעבד זה מתח מטורף שחלחל אליו, ומדובר על הלוחם מס' 1 P4P שההפסד האחרון שלו היה לפני למעלה מעשור. מדהים. המתח הזה גם גרם לו לנקוט בטקטיקה שונה מהרגיל והוא נכנס לפוקט מהר מדי ובלי הגנה על הפנים. קונור פשוט זז טיפה לשמאל והוריד לו אפרקאט שמאלי, והקטע ההזוי הוא שעם עוד טיפה עוצמה במכה של אלדו הוא עוד היה יכול להוריד גם את קונור...
אני מבין למה זה יכול לבאס אבל הספורט הזה הוא מנטלי לא פחות מפיזי, ואלדו פשוט קרס מנטלית. קונור אלוף ובצדק, הלוואי שהוא ישאר בקטגוריה ונזכה לראות אותו מול פרנקי, אולי אפילו באירלנד.
2. לא אוהב לצטט את עצמי אבל כל מה שרשמתי על רוקהולד עוד מהאשכול ההוא בקנסו התברר כאמת. לא זוכר מי העלה את התמונה של שלושת הברזילאים שבאים לטרוף את וידמן (בלפורט,מצ'ידה וסאוזה) אבל רשמתי בזמנו שהאיום הכי גדול על וידמן הוא בכלל לא מהם אלא מרוקהולד, והבן אדם נתן תצוגה של מכונת לחימה קרוב למושלמת. בעיטות מתוזמנות היטב, שליטה מלאה בקרקע מול מתאבק (!), כניסה להתקפה ויציאה מהירה, למעט הסיבוב הראשון הדי שקול וידמן כמעט ולא פגע בו בצורה ממשית. מה שהכריע את הקרב היו הבעיטות של רוקהולד שנכנסו היטב, וידמן התחרפן מזה שהבעיטות שלו לא פוגעות או לא מזיזות לרוקהולד וניסה בעיטה מסובבת שרוקהולד ניטרל בקלות, זרק את וידמן והקרב היה צריך להיעצר לדעתי כבר בשלישי, הרב דין פשוט נתן לוידמן כבוד של אלוף ולא הפסיק את הקרב. ברביעי זה כבר היה ברור שברגע שרוקהולד יגיע עוד פעם לגראונד אנד פאונד זה גמור. מה שכן, קצת מפתיע אותי שלרוקהולד נגמר האוויר בסוף הקרב, כנראה זה בגלל האנטיביוטיקה שלקח בשבועיים שלפני הקרב כי הוא הראה בקרבות קודמים שאין לו בעיה של קרדיו והוא מושך חמישה סיבובים בקלות. החיבוק המשולש שלו עם קרומייה וקיין רק פותח את התאבון לקראת UFC 196 ב 6/2. אם קיין יהיה קיין האמיתי, המכון שלהם AKA (גם נועד להט מתאמן איתם) יהיה באופן רשמי המכון מספר 1 בענף, ואם חביב מתישהו יחליט שהוא מפסיק להיפצע הם יוכלו להוסיף עוד אלוף לרשימה.
3. אני חולה על רומרו אבל הוא חייב לעבוד על הקרדיו שלו אם הוא רוצה להחשיב את עצמו כמועמד לחגורה. למרות הניצחון שלו אתמול, אני מאמין שיהיה קרב חוזר של וידמן ורוקהולד ואז אולי רומרו יקבל את ההזדמנות שלו. הרבה לב, הרבה לחימה, עבודה מדהימה בסיבוב הראשון אבל זה לא יחזיק מול יריב ברמה של רוקהולד.
4. מסכים לגבי שאר הלוחמים שהציבו את עצמם בשורה הראשונה -
פרגוסון כנראה יקבל את המנצח בין פטיס לאלברז כדי לקבוע מי יהיה הבא בתור אחרי הקרב של דוס אניוס וסרוני בשבת הקרובה.
הולוואי יקבל כנראה את מנדס או לאמאס.
נמיונס וטישיה טורס כנראה ילחמו כדי לקבוע מי תהיה הבאה בתור אחרי ג'ואנה וקלאודיה גאדלה.
פייבר יקבל את המנצח בין דילשואו לקרוז בחודש הבא.
אחלה סופ"ש של קרבות, כן ירבו. בהצלחה לקאובוי בשבת ולקיין ב 196, אם הם מנצחים נגמרו האלופים הברזילאים...