Fez כתב:
הוקיץ' כתב:
מצטער יובל, אני לא מסכים בכלל.
החטא הקדמון שגרם לבנייה העקומה לא היה בהחתמת שני גבוהים זרים אלא בבניית קבוצה ללא אף יוצר טבעי או קלעי בקו האחורי. את זה תיקנת וזה הדבר החשוב ביותר.
חוץ מזה, רוברט הוא שחקן מאוד בעייתי מעבר לבעיית עבירות כזו או אחרת. יש לו חסרונות גדולים כמו הגנה, רכות וחוסר יציבות שגורמים לכך שבחלק מהמשחקים הוא מביא יותר נזק מתועלת (כמו אתמול). היתרון של וויליאמסון על אוואנס הוא שג'ון מסוגל למעשה להחליף את רוברט ולתפקד כגבוה יחיד במקרה הצורך. מעבר לזה ג'ון נותן לקבוצה הזאת דברים שמאוד חסרים לה כמו הגנה אישית וחוכמת משחק לעומת אוואנס שהוא אחד השחקנים הטיפשים שנתקלתי בהם.
אני גם ממש לא מסכים עם האמירה שהחלפנו שחקן מצוין בשחקן מצוין. בעיני אוואנס שחקן לא רע בכלל אבל סימונס רמה אחת לפחות מעליו.
בשורה התחתונה יש לא מעט טיעונים לכאן ולכאן אבל אני לא רואה פה טעות עצומה.
מסכים, להביא שני גבוהים זרים זה לא חטא קדמון. במבט אחורה לפגרה זה היה מתבקש (גם באשכול הזרים ובכל הדיונים המקדימים יצאנו מנקודת הנחה שיגיעו שני זרים גבוהים). סה"כ כל עוד הזרים האלה הם 4-5 מגוונים יחסית שמאפשרים לפחות את הגמישות המינימלית ליד רותבארט (ולא ג'אדג'ים מגעילים כאלה שמשחקים רק מטר מהסל) אין בזה בניה עקומה, 3 גבוהים על 2 עמדות זה סבבה. הבעיה נוצרה כי הספסל שלנו מאוד חלש וזה יוצר בעיה לוותר על רותבארט ואז תוקע אותנו גם מבחינת יכולת לנצל את ג'ף וג'ון באופן מלא, אבל זה בגלל ההחתמות של מתן ואמיתי (מתן היה אתמול הכי טוב בהפועל אבל לאורך העונה הוא חלש) שיצרו בעיה קשה של עומק בחוק הרוסי, ואז התחלנו לחשוב על כל מיני אילתורים של אוואנס כ-4 עם סמול בול וכו' כדי לפתור את הבעיות בקו האחורי. כרגע הקבוצה בנויה הרבה יותר מאוזן מתחילת העונה בלי ספק בכלל, אפילו הייתי אומר שהקבוצה מאוזנת מבחינת עמדות וזו לא הבעיה שלנו אלא כאמור מחסור בישראלי אחד תורם מהספסל במקום אמיתי.
אני מחבב את אוואנס אבל לא צריך להגזים בהערכה אליו, ג'ון בשני המשחקים האחרונים יותר טוב ממנו ואם ימשיך לתרום ברמה הזאת מבחינתי עשינו החלטה נכונה.
אני אענה לשניכם: ה"יתרון" בכך שוויליאמסון יכול להחליף את רוברט ולתפקד כגבוה יחיד במקרה הצורך הוא לא יתרון. אלן יכול לעשות את זה בדיוק באותה מידה וגם הרבה יותר טוב, הדבר היחיד שאנחנו מקבלים מזה הוא שוויליאמסון אוכל לאלן את הדקות - אתמול למשל אלן שיחק רק 19 דקות. רוברט צריך להיות שחקן של 28-30 דקות ברוב המשחקים (כל משחק שהוא לא גרוע ובלי בעיית עבירות) בלי קשר לחולשה של מתן ואמיתי, ואין לנו מה לעשות עם שני זרים לידו שיכולים לשחק רק בעמדות 4-5, אנחנו נקבל מהם ביחד תרומה של זר וחצי no matter what.
לעומת זאת החיסרון בכך שאין לנו 4 עם משחק פרימטר, ואין לנו אלטרנטיבה לסימונס בעמדה 3, הוא עצום. 3 גבוהים על 2 עמדות זה אולי נכון בתיאוריה ואולי היה נכון פעם אבל בפועל זה פשוט מיותר. לעומת זאת, שחקן כמו אוונס בעמדה 4 בכדורסל היום זה בדיוק ההפך מאלתור, זה מאסט. אוונס הוא קלאסי לשחקן בעמדה 4 שיכול לשחק בחוץ, אין לו קליעה מכדרור או אחד על אחד מדהים אבל הוא יכול לקלוע שלשה פנויה באחוזים טובים והוא חודר מצוין (נכנס חזק לצבע, פינישר מצוין, הולך הרבה לקו). לוויליאמסון לעומת זאת אין משחק פרימטר כמעט לגמרי אלא רק לו-פוסט והיי-פוסט. המחסור הזה בריווח פוגע לנו מאוד במשחק ההתקפה המוגבל גם ככה. בנוסף הוותיר על אוונס לא מאפשר לשחרר את סימונס לשחק גם בעמדה 2 וזה משאיר אותו עם קו אחורי קצר ומוגבל, יכול להיות שעם ספסל יותר טוב זו לא הייתה בעיה אבל זה המצב הנתון שצריך להתייחס אליו ולקבל החלטות בהתאם.
ומעבר לעניין העמדות, איבדנו עם אוונס המון אתלטיות, את השחקן הכי טוב בליגה במגרש פתוח, סקורר מאוד אנדרייטד שחיפה הרבה פעמים על כל המגבלות שלנו בהתקפה, וגם אם לפעמים הוא הולך לבד והולך בכח ולא הכי אסתטי זה היה די יעיל (כמו סקוט). עוד משהו לגבי ההגנה - וויליאמסון לצערי זה לא אותו שחקן מהעונה שעברה מבחינה אתלטית, הוא עדיין שחקן לא רע בכלל עם איכויות ברורות אבל זה מקשה עליו גם בהתקפה לסיים באחוזים גבוהים וגם בהגנה הוא הפך לשחקן פחות טוב. אם בעונה שעברה הוא לקח גארדים בלי בעיה, אצלנו הוא מתקשה עם שחקנים קצת זריזים. עם כל הבעייתיות של אוונס בהגנה (שזה גם משהו שאפשר לשפר), אם משקללים את האתלטיות, הוורסטיליות והידיים הארוכות והזריזות אני לא חושב שהוא שחקן הגנה פחות טוב. בגלל כל הדברים האלה שאוונס נתן לקבוצה ואנחנו לא מקבלים מאף שחקן אחר בסגל, השחרור שלו הוא נזק גדול מאוד, בעוד שוויליאמסון, עם כמה שהוא שחקן לא רע, לא נותן כמעט ערך מוסף לקבוצה בתצורתה הנוכחית, במיוחד עם הנוכחות של ג'ף שעושה עבודה יותר טובה ורק נפגע בדקות בגלל זה.