mbracha כתב:
אדום ותיק, מבלי לזלזל זה קשקוש, שי אבוטבול ממש לא השחקן האחרון שהשתלב בבוגרים דרך הנוער. הוא נולד בשנת 83' ואחריו באו לא מעט שחקנים כמו ערן זהבי, ביבראס נאתכו, גורדנה, בונדר ובזמנים יותר מודרניים ספורי ומחמיד (שהגיע לאחרונה אל הנוער וישר השתלב בבוגרים), ויש עוד מלא דוגמאות. צריך לזכור שבניגוד לנוער של מכבי וחיפה הנוער שלנו בשנתונים הקודמים היה הרבה פחות איכותי, עם ״כשרונות״ כמו שון מחכה ויחזקאל, שחקנים עם כדורגל טוב ואופי מחורבן.
אתה לא יכול לבנות על שחקנים כאלו שיצעידו את המועדון קדימה אלא אם אתה מתכנן לעשות את זה בליגה הלאומית. לא עולה לי כרגע שם לראש של שחקן צעיר ומוכשר שלא השתלב בבוגרים שלנו בשנים האחרונות והפך לשחקן לגיטימי בליגת העל, מה שאתה לא יכול להגיד על מכבי וחיפה שיש יותר מדי שחקנים מעולים שיצאו מהנוער שלהם ופרחו במקומות אחרים כי לא הצליחו להשתלב בבוגרים. כבירי בסך הכל מנסה לעשות קומפנסציה למציאות הזאת, ורכש כל שחקן של הנבחרת הצעירה שניתן היה להביא בתקווה סבירה ש- 30% מהם יתפתחו לשחקנים טובים בהמשך ויהוו את השלד של המועדון בעתיד, עד שהנוער שלנו ידע להצמיח כשרונות כאלו בעצמו.
יעבוד או לא יעבוד אנחנו לא יודעים, אבל המחשבה והפעולות נשמעות נכונות מאוד. לשלב בכוח שחקנים כמו יחזקאל שברור לכולם שמתעסק בהכל חוץ מבכדורגל זה לא מה שיפתור לנו את הבעיות.
mbracha ידידיי
לא כל דבר שמישהו כותב ולא נראה לך זה קישקוש. אבל זכותך להתבטא כפי שאתה רוצה.
אכן שכחתי את ביבראס, בונדר וגורדנה שעלו מהנוער לבוגרים.
ספורי עדיין לא שחקן סגל. לדעתי הוא דוגמה לאיך לא עושים - צוות מיקצועי זיהה שהבחור מאד כישרוני ועם נתונים להתפתח לשחקן התקפי מוביל. מהי תוכנית העבודה הרב שנתית עבורו? אין כאן ליגת מילואים או ברצלונה ב, שאתה יכול להריץ את השחקנים ולהקנות להם ניסיון במשחקי בוגרים. הדרך היחידה היא או שילוב בכח בבוגרים (מודל פת אשדוד, קרית שמונה ובמידה מסוימת נתניה) או השאלה מבוקרת! אצלנו לא היתה ראיה מערכתית כזאת וההתפתחות שלו עקומה או בכלל נעצרה.
זהבי לא בקטגוריה שלהם - הוא עונה דווקה על המודל של השאלה לפיתוח והחזרה כשהשחקן כבר קיבל ביטחון מסויים.
תקן אותי אם אני טועה, אבל הנוער שלנו בקושי זוכה בתארים אבל הנוער ידע להעלות כל פעם שחקן או שניים לבוגרים. תמיג העלנו שחקן הגנה שהיה גם עוגן, או שוער.
אני לא אמרתי שילוב בכח. ביקשתי רק לבעלים יתבע מהמאמן תשובה - האם השחקן הוא עם פוטנציאל כזה שיש להשאירו בקבוצה הבוגרת (תוך כדי תיסכולו עקב ישיבה על ספסל, ואי פיתוחו כשחקן - כי לא לומדים בתהכתבות...).
אני לא נגד הכוון שכבירי הלך, להפך ! הוא הולך בדרך הנכונה. אני רק מקווה שהדרישה שלו מגיא היא להגיע למצב שיהיה סגל של 5- 8 שחקני הרכב ראשון שאיתם אפשר יהיה להתחיל ולחזק נקודתית בשנה הבאה ולא כל שנה בניה מחדש.