תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 00:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 84 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עפולה
הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015, 13:47 
סמל אישי של המשתמש
https://www.facebook.com/hanin.majadli/ ... 8448047954
ציטוט:
מכתב פתוח לתושבת עפולה יקרה,
שלום לך, אני ערביה שלא מעוניינת לגור בעפולה, אבל עזבי בואי נדבר רגע על עפולה, לא עזבי עפולה, אמרת שאת לא רוצה ערבים בתוך העיר שלך, כי את רוצה לשמור על הסטטוס קוו, חמודה עפולה זה לא הר הבית אקא אל אקצה וסטטוס קוו אין שם.
שנית כשאת אומרת שאת לא רוצה שעפולה תאבד את הצביון שלה, רגע על איזה צביון את מדברת?
כפרה עליך הצביון היחידי שיש לעפולה הוא שהיא עיר של ערסים, פארקים עם מלא בקבוקי וודקה רד בול, יצאנית השוטרים הראשונה במדינה, ואת יודעת מה אני חושבת על שוטרים, ופיצוציות של שנות התשעים, על איזה צביון את מדברת? מי ישמע סביון או כפר שמריהו יא רבנאן.
מה רע? יבואו קצת ערבים, או שבמקרה הגרוע הם יהיו כמוכם (את יודעת גם אתם קצת ערבים) או במקרה הטוב שתפלו על ערבים טובים ומשכילים ועם קצת כסף, ואז יתרמו לעיר הנרדמת שלך, ושלא אפתח לך שעפולה בכלל זה אדמות של ערבים במקור.
סליחה מחבריי העפולאיים, הייתי חייבת.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: עפולה
הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015, 13:58 
סמל אישי של המשתמש
כבר חשבתי שזה אשכול בסגנון "אשתי ואני יוצאים לחופשה ב...מקומות מומלצים?"

נרגעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015, 15:11 
סמל אישי של המשתמש
שייכחדו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015, 15:12 
היא שכחה את הגרעינים, התחנה המרכזית והסרט המרגש "עפולה אקספרס", שללא ספק תורמים לצביון של העיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015, 15:53 
סמל אישי של המשתמש
לא קצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015, 19:16 
סמל אישי של המשתמש
אז המצב הוא כזה- אם אשכנזים מתגזענים על ערבים, איציק והערביה מההודעה הפותחת לא יגיבו כי כנראה הגזענות מוצדקת. אם מזרחים מתגזענים, אז מי הם בכלל שיתנשאו על ערבים ובכלל ערבים רק ישביחו את העיר הפרמטיבית שלהם. פני השמאל כפני איציק.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015, 19:24 
אני לא יודע לגבי איציק, אבל לגבי "הערביה" אתה טועה בוודאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015, 19:32 
סמל אישי של המשתמש
השאלה היא לא אם היא תתנגד לגזענות של אשכנזים, אלא אם היא תשיב לגזענות בגזענות נגדית כמו פה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015, 19:35 
היא בהחלט תגיד לאשכנזים מרמת השרון שערבים רק ישפרו להם את העיר באותה מידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015, 19:48 
סמל אישי של המשתמש
אוקי, קצת מוזר לי כי היא השתמשה כאן בביטויים ששמורים למזרחים בלבד(ערסים, קצת ערבים בעצמכם), אבל סבבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015, 20:30 
סמל אישי של המשתמש
היא השתמשה בזה כי האירוניה צועקת לשמים, אבל היה בטוח שהיא, איציק, וכל מי שאינו צבוע, יראה באותו אור את מופע הגזענות המטונף הזה, ומאורע דומה בקיבוץ אשכנזי אקראי.

אבל יפה, אגב, שזה מה שמעסיק אותך, ולא המקרה עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015, 21:11 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
היא השתמשה בזה כי האירוניה צועקת לשמים, אבל היה בטוח שהיא, איציק, וכל מי שאינו צבוע, יראה באותו אור את מופע הגזענות המטונף הזה, ומאורע דומה בקיבוץ אשכנזי אקראי.

אבל יפה, אגב, שזה מה שמעסיק אותך, ולא המקרה עצמו.

אתה יכול להסביר לי למה אתה נגד קניית בתים של יהודים בריכוזים ערביים?(מזרח ירושלים, חברון)
באשר לערבים מעפולה? זכותם לגור שם. הבעיה היא האם הייתה כאן עבירה על החוק. אם לא, היהודים בעפולה יכולים לצעוק עד מחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015, 21:16 
סמל אישי של המשתמש
יחי ההבדל הקטן בין אזרחים שרוצים לגור בתוך המדינה שלהם שם אמור להיות להם שוויון זכויות, לבין מתנחלים שרוצים להתיישב בשטח כבוש שם הם יהיו אדונים מיוחסים ביחס לאוכלוסיה הנכבשת חסרת הזכויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015, 21:46 
סמל אישי של המשתמש
ברור שכל הדיון הזה הוא בהנתן שלא היתה פה עבירה על החוק. לא שזה ישנה משהו לעפולאים, כאילו זה מה שמעניין אותם.

וכמו שאיציק אמר, יחי ההבדל..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2015, 06:42 
סמל אישי של המשתמש
א. לפי הפרסומים 23 מתוך ה 47 שזכו היו זהות לחלוטין ברמת השקל.

ב. המתנחלים גרים בשטח שהמדינה רואה כשלה. אם אתה מתעקש כעס על המדינה.

ג. ואם המתנחלים מוכנים לגור באותו מקום גם אם השטח יקרה מדינת פלסטין תקבל אותם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2015, 06:50 
סמל אישי של המשתמש
"המדינה רואה כשלה"? אז למה היא לא מספחת חוקית? למה היא לא מחילה את החוק הישראלי על השטח?
חוקית השטח לא של ישראל.
אותם מצביעים שתומכים בסיפוח חופפים למדי למצביעים שבעד שלילת זכויות מאזרחים השייכים למיעוטים האתניים (מה שמתייחס שוב לעפולה).
זו למעשה אותה בעיה: אפרטהייד. יש בשטחים הכבושים ורבים היו רוצים שיהיה גם בתוך ישראל.
לצערי, רוב הרבנים ביהדות הישראלית בעד אפרטהייד, וזה תואם את ההשקפה הדתית של ציבורי מצביעים רחבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2015, 06:57 
סמל אישי של המשתמש
האנשים שמארגנים את המחאה הזו הם חארות גזעניות ואני בהחלט מבין את הזעם והתיסכול של כותבת הפוסט, אבל התגובה שלה היא בעיקרה התנשאות מעמדית, וזו בהחלט לא הדרך הנכונה להתמודד עם דברים כאלו.

el dudernio כתב:

אתה מיתמם או שאתה אשכרה לא מבין את ההבדל?
הפלשתינאים חושבים שהתנחלויות לוקחות אדמות שהם שלהם (מה שהם עושות, קבוע) ושהם מכשול בפני הסיכוי שלהם לקבל הגדרה לאומית (מה שגם נכון).
היהודים בעפולה לא רוצים ערבים בגלל שהם לא רוצים לגור ליד ערבים. אם היתה תנועה שמטרתה למנוע מיהודים להתיישב בטירה אפשר היה לדבר על דמיון פה.

נ.ב.
המדינה לא רואה בהתנחלויות שטח משלה, כאילו בדיבור אולי כן, אבל לא במעשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2015, 07:30 
סמל אישי של המשתמש
כל הדיונים האלא על שיכות שטחים משעממים אותי. כי השטח לא שייך לאף אחד. השטח נמצא השאלה מה עושים איתו.
ישראל מתייחס בפועל ובמלל לשטחים שלה. הן מבחינת יישוב אוכלוסיה בה, בן מבחינה השליטה בפועל בשטח באמצעות הצבא וכו' למה היא לא מספחת אותם? מאותה סיבה שהפלשתינאים לא מכריזים עליהם מדינה. פוליטיקה של מפגרים.
עכשיו אתם יכולים להמשיך להתפתל במילים למה הגבלת חופשים של אחד לגיטימית של אחר לא.

אבל המתנחלים הם בני אדם בדיוק כמו הערבים שחלקם קנו את המגרשים בעפולה. כמו שאצל אלו יש מטורפים וטרוריסטים יש גם אצל אלו. אם לגיטימי להכליל את כל המתנחלים כמו שאתם עושים. אל תלונו על כך שיש בעפולה כאלו שמכלילים את הערבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2015, 07:51 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
כל הדיונים האלא על שיכות שטחים משעממים אותי. כי השטח לא שייך לאף אחד. השטח נמצא השאלה מה עושים איתו.
ישראל מתייחס בפועל ובמלל לשטחים שלה. הן מבחינת יישוב אוכלוסיה בה, בן מבחינה השליטה בפועל בשטח באמצעות הצבא וכו' למה היא לא מספחת אותם? מאותה סיבה שהפלשתינאים לא מכריזים עליהם מדינה. פוליטיקה של מפגרים.
עכשיו אתם יכולים להמשיך להתפתל במילים למה הגבלת חופשים של אחד לגיטימית של אחר לא.

אבל המתנחלים הם בני אדם בדיוק כמו הערבים שחלקם קנו את המגרשים בעפולה. כמו שאצל אלו יש מטורפים וטרוריסטים יש גם אצל אלו. אם לגיטימי להכליל את כל המתנחלים כמו שאתם עושים. אל תלונו על כך שיש בעפולה כאלו שמכלילים את הערבים.

ישראל לא מכילה את החוק הישראלי על השטחים. זה בפועל ובשטח.
וברמה הפרקטית, התנחלויות כמעט תמיד לוקחות אדמות פלשתינאיות, הן תמיד מכשול לסיכוי של הפלשתינאים לקבל מדינה ולרוב הן פוגעות בתושבי האזור, אם באופן ישיר ע"י התעמרות של מתנחלים ואם ע"י הגבלות שהצבא מטיל על תושבי האזור. זו לא התפתלות ולא התממות, אלו הן הסיבות שבגללן אני מתנגד להתחלויות, ואף אחד מהדברים האלו לא קורה כשערבי עובר לגור בשכונה עם רוב יהודי.

ויפה שהדיונים האלו על איך אתה מחזיק מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם משעמיים אותך, כי "שייכות השטחים" הן בדיוק המנגנון שבעזרתו ישראל מתחזקת את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2015, 07:57 
סמל אישי של המשתמש
ישראל מכילה שלטון צבאי בשטחים.
ישראל מכילה.
השילטון הוא של צבא ישראל.
הסיבות לכך רבות אבל זה המצב. ישראל שולטת בשטחים ועושה שם כרצונה. זאת שליטה בפועל לא התפלפלויות משפטיות ופולטיות.

אין דבר כזה אדמה פלשתינאית כמו שאין דבר כזה אדמה יהודית. יש אדמה שגרים עליה פלשתינאים ויש אדמה שגרים עליה יהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2015, 08:01 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
ישראל מכילה שלטון צבאי בשטחים.
ישראל מכילה.
השילטון הוא של צבא ישראל.
הסיבות לכך רבות אבל זה המצב. ישראל שולטת בשטחים ועושה שם כרצונה. זאת שליטה בפועל לא התפלפלויות משפטיות ופולטיות.

אין דבר כזה אדמה פלשתינאית כמו שאין דבר כזה אדמה יהודית. יש אדמה שגרים עליה פלשתינאים ויש אדמה שגרים עליה יהודים.

מיליוני אנשים בלי זכויות אדם זה התפלפליות משפטיות?
לא שאני אפילו מבין איך ממש קשור לשאלה הזו, אתה באמת לא מבין את ההבדל בין ההתנגדות להתנחלויות לבין התנגדות לזה שאזרח ישראלי יגור בשכונה מסוימת בגלל המוצא או הדת שלו?

אני יכול לנסות להסביר עוד פעם אם אתה לא מבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2015, 15:39 
סמל אישי של המשתמש
בתור מישהו שגדל בעפולה, האירוניה בסיפור הזה היא שעפולה הצעירה, היכן שנקנו המגרשים, זה האיזור הכי חלש סוציו-אקונומית בעפולה והסביבה-זו שכונת עוני לכל דבר ועניין עם אחוזי פשיעה די גבוהים וסמים וכו' ואנשים עם משפחות לא נלהבים בלשון המעטה ללכת לגור שם. הזוכים במכרזים הם תושבים ערבים מהסביבה ממעמד סוציו-אקונומי גבוה, בעלי מקצועות חופשיים שרק יכולים להרים למעלה את השכונה. כמובן שכל זה לא אמור להצדיק אפליה וגזענות ואת המחאה הדוחה הזו, גם אם לצורך העניין הזוכים הערבים היו "סתם" אנשים מן השורה. הטמטום והגזענות שפשו בחברה הישראלית לא פסחו גם על עפולה לצערי. כואב הלב לראות מה קרה לעיר הזו, ולמדינה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2015, 16:34 
סמל אישי של המשתמש
אמיר אני מבין טוב מאוד. מי שלא מסוגל להבין זה אתה.

אני באמת לא מצליח איך אתה מצליח פעם אחר פעם לסלף את דברי. אבל כנראה ככה זה שאתה מנסה בכוח לקדש אדמה והצדיק פגיעה בחופש של אנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2015, 16:41 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
האנשים שמארגנים את המחאה הזו הם חארות גזעניות ואני בהחלט מבין את הזעם והתיסכול של כותבת הפוסט, אבל התגובה שלה היא בעיקרה התנשאות מעמדית, וזו בהחלט לא הדרך הנכונה להתמודד עם דברים כאלו.

el dudernio כתב:

הפלשתינאים חושבים שהתנחלויות לוקחות אדמות שהם שלהם (מה שהם עושות, קבוע) ושהם מכשול בפני הסיכוי שלהם לקבל הגדרה לאומית (מה שגם נכון).
היהודים בעפולה לא רוצים ערבים בגלל שהם לא רוצים לגור ליד ערבים. אם היתה תנועה שמטרתה למנוע מיהודים להתיישב בטירה אפשר היה לדבר על דמיון פה.

נ.ב.

במזרח ירושלים ישראל החילה את החוק הישראלי, וכל קנייה של בתים ע"י יהודים חייבת להיות מלווה במאבטחים. למה? עזוב בנייה של שכונות שמיועדות ליהודים כדי לתקוע לפלשתינאים אצבע בעין, מדבר על יהודים שקונים בתים קיימים מערבים. זה משנה האידיאולוגיה של הערבים או היהודים שעוברים לגור בשכונה הומוגנית? אם בעפולה מותר לערבים לקנות בתים(ואפילו בצורה מאורגנת וקבוצתית), גם ליהודים מותר לקנות בתים בסילוואן או שייח' גראח. ועוד לא דיברתי על החוק ברשות הפלשתינאית, לפיו מי שמוכר בית ליהודי דינו מוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2015, 17:15 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אמיר כתב:

el dudernio כתב:

נ.ב.

במזרח ירושלים ישראל החילה את החוק הישראלי, וכל קנייה של בתים ע"י יהודים חייבת להיות מלווה במאבטחים. למה? עזוב בנייה של שכונות שמיועדות ליהודים כדי לתקוע לפלשתינאים אצבע בעין, מדבר על יהודים שקונים בתים קיימים מערבים. זה משנה האידיאולוגיה של הערבים או היהודים שעוברים לגור בשכונה הומוגנית? אם בעפולה מותר לערבים לקנות בתים(ואפילו בצורה מאורגנת וקבוצתית), גם ליהודים מותר לקנות בתים בסילוואן או שייח' גראח. ועוד לא דיברתי על החוק ברשות הפלשתינאית, לפיו מי שמוכר בית ליהודי דינו מוות.

כשבמזרח ירושלים ערבים יוכלו להצביע לכנסת תוכל לטעון שישראל החילה שם את החוק הישראלי.
החלת חוק היא על כל האנשים שחיים בשטח, לא על חלק מהאנשים או על השטח עצמו.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2015, 22:19 
Officer Barbrady כתב:
השאלה היא לא אם היא תתנגד לגזענות של אשכנזים, אלא אם היא תשיב לגזענות בגזענות נגדית כמו פה.

http://news.walla.co.il/item/2914193

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2015, 23:07 
מתוך היכרות עם חנין, כשהיא משתמשת ב"ערסים"היא מתכוונת שככה הם נתפסים בחברה ומשווה את איך שהם נתפסים לאיך שהיא נתפסת כערבייה. זו לא התנשאות מעמדית כי היא אומרת אתם בדיוק כמוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2015, 06:07 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

אני באמת לא מצליח איך אתה מצליח פעם אחר פעם לסלף את דברי. אבל כנראה ככה זה שאתה מנסה בכוח לקדש אדמה והצדיק פגיעה בחופש של אנשים.

באותו משפט אתה אומר שאני מסלף את הדברים שלך ואז אומר שאני מקדש אדמה או מצדיק פגיעה בחפים מפשע.
בחייך, גג אני לא מבין אותך.
מה נסגר פה בפורום שאנשים נעלבים על שטויות?

בכל מקרה, כל מה שאמרתי זה שאזרחים ישראלים שרוצים לגור בעפולה זה מקרה מאד שונה מהתנחלות, ולכן הגיוני לחלוטין שלמישהו תהיה דעה שונה על המקרים האלו. לדוגמא, לדעתי מאד לגיטימי להתנגד להתנחלויות אבל מאד לא לגטימי להתנגד למגורים של אזרח ישראלי בישוב מסויים רק בגלל הדת או המוצא האתני שלו.

Officer Barbrady כתב:

רוב הפלשתינאים רוצים את ירושלים המזרחית את כבירתם העתידית והם חושבים שהתיישבות יהודית בה תקטין את הסיכוי שהם יקבלו את אותה. אפשר להתווכח אם הם צודקים או לא, אבל זה דיון נפרד שלא ממש זהה למה שהולך בעפולה, כאילו מה החשש? שאם ערבים יקנו דירות שם יספחו את עפולה לפלשתין אח"כ?
ובאופן יותר רחב, כל הדיון הזה לא ממש רלוונטי, משתי עוולות לא יוצא צדק.
באמת שניה, נראה לך הגיוני שאזרח ישראלי לא יוכל לעבור לגור בישוב בגלל המוצא האתני שלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2015, 09:52 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
el dudernio כתב:

באותו משפט אתה אומר שאני מסלף את הדברים שלך ואז אומר שאני מקדש אדמה או מצדיק פגיעה בחפים מפשע.
בחייך, גג אני לא מבין אותך.
מה נסגר פה בפורום שאנשים נעלבים על שטויות?

בכל מקרה, כל מה שאמרתי זה שאזרחים ישראלים שרוצים לגור בעפולה זה מקרה מאד שונה מהתנחלות, ולכן הגיוני לחלוטין שלמישהו תהיה דעה שונה על המקרים האלו. לדוגמא, לדעתי מאד לגיטימי להתנגד להתנחלויות אבל מאד לא לגטימי להתנגד למגורים של אזרח ישראלי בישוב מסויים רק בגלל הדת או המוצא האתני שלו.

אמיר אף אחד לא נעלב, לפחות לא אני.
אני מבין שקשה לך להבין שיש אנשים שחושבים שחופש התנועה צריך להינתן לכל אדם באשר הוא, גם אם זה פלשתינאי בעפולה וגם עם זה יהודי בחברון. מבחינתי אין בעיה עם זה שיהיה ערבים בעפולה, או אפילו בשכנות אחי באשקלון. לא מפריע לי. בדיוק כמו שלא מפריע לי שיהודי יגור בפאתי חברון. לך מפריע דבר אחד ולכן אתה מגביל את חופש התנועה והמגורים ועוד מתגרה בזה. דר"א אתה עושה את ההבדלה לפי דם שזה מגעיל.
ציינתי לא לחיוב ולא לשלילה שישראל היא השולטת על השטחים. גם אתה מסכים לזה ולכן אתה קורה לזה שטח כבוש. אותי לא מענין השטח. אותי מענין האנשים. יש סיבות שמנהיגם של אותם אנשים לא מכריזים על סיפוח או הקמת מדינה. הסיבות האלו פוליטיות.
אם כתוצאה מאמירה זאת אתה מבין שאני בעד שלילת זכויות לאזרחים כנראה שזה לא חוסר הבנה אלא רצון מכוון לסלף את הנאמר. כי כמו שהצגתי היחיד שבעד שלילת זכויות והגבלה של אנשים הוא אתה.

מעבר לזה העיסוק האובססיבי אחרי השטח. פעם הוא היה יבוסי, לפני זה אשורי ובהמשך גם פלישתי וצרפתי. השטח זה כלום. והשטח המדובר הוא כזה שאף אומה לא קיבלה עליה בעלות משאר האומות. כאשר האחרונה שהחזיקה בו פורמלית ויתרה עליו. עכשיו לי לפחות עושה רושם שאתה מקדש את השייכות לקרקע לפי הדם שנשפך עליו ללא התחשבות באלו שנמצאים בו כעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2015, 10:15 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

אמיר אף אחד לא נעלב, לפחות לא אני.
אני מבין שקשה לך להבין שיש אנשים שחושבים שחופש התנועה צריך להינתן לכל אדם באשר הוא, גם אם זה פלשתינאי בעפולה וגם עם זה יהודי בחברון. מבחינתי אין בעיה עם זה שיהיה ערבים בעפולה, או אפילו בשכנות אחי באשקלון. לא מפריע לי. בדיוק כמו שלא מפריע לי שיהודי יגור בפאתי חברון. לך מפריע דבר אחד ולכן אתה מגביל את חופש התנועה והמגורים ועוד מתגרה בזה. דר"א אתה עושה את ההבדלה לפי דם שזה מגעיל.
ציינתי לא לחיוב ולא לשלילה שישראל היא השולטת על השטחים. גם אתה מסכים לזה ולכן אתה קורה לזה שטח כבוש. אותי לא מענין השטח. אותי מענין האנשים. יש סיבות שמנהיגם של אותם אנשים לא מכריזים על סיפוח או הקמת מדינה. הסיבות האלו פוליטיות.
אם כתוצאה מאמירה זאת אתה מבין שאני בעד שלילת זכויות לאזרחים כנראה שזה לא חוסר הבנה אלא רצון מכוון לסלף את הנאמר. כי כמו שהצגתי היחיד שבעד שלילת זכויות והגבלה של אנשים הוא אתה.

מעבר לזה העיסוק האובססיבי אחרי השטח. פעם הוא היה יבוסי, לפני זה אשורי ובהמשך גם פלישתי וצרפתי. השטח זה כלום. והשטח המדובר הוא כזה שאף אומה לא קיבלה עליה בעלות משאר האומות. כאשר האחרונה שהחזיקה בו פורמלית ויתרה עליו. עכשיו לי לפחות עושה רושם שאתה מקדש את השייכות לקרקע לפי הדם שנשפך עליו ללא התחשבות באלו שנמצאים בו כעת.

ההתנגדות שלי להתנחלויות לא נובעת משאלות של חופש תנועה, אלא מזה שהן לדעתי מנציחות את שלטון האפרטהייד בגדה (ובאופן נקודתי, המון פעמים הן לוקחות אדמות פלשתינאיות ומגבילות את חופש התנועה של הפלשתינאים). אפשר להתווכח על הנקודה הזו, אתה יכול לא להסכים לזה, אבל אני לא לגמרי מבין למה אתה חושב שמי שמתנגד להתנחלויות חייב להיות בסדר עם זה שאזרח יהודי לא יוכל לגור בשכונה מסויימת *אך ורק* על שום המוצא האתני שלו.
זה כאילו שתגיד, "וואלה, אתה נגד בניה של מלונות על חוף ים ציבורי בתל אביב, זה אומר שאתה נגד בניית בתים באופן כללי", והרי לא זהו המקרה, יש לי התנגדות ספציפית ונקודית לבניה של מלונות על חופים ציבוריים (או התנחלויות, אם לחזור לדיון שלנו) שהן לא רלוונטיות למקרה הכללי.
ואני ממש לא חושב שאני מבדיל פה בין דם לדם, אני הרי לא אומר שליהודי אסור לגור בטירה או בשכונות ערביות ביפו.

לגבי השטח, אני ממש לא אובססיבי, כבר כתבתי פה הרבה פעמים, מה שמפריע לי זה שיש לך מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות, לדעתי מתן מדינה פלשתינאית או סיפוח ומתן אזרחות הם פתרונות קבילים ברמה המוסרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 84 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: