el dudernio כתב:
אמיר אני מבין טוב מאוד. מי שלא מסוגל להבין זה אתה.
אני באמת לא מצליח איך אתה מצליח פעם אחר פעם לסלף את דברי. אבל כנראה ככה זה שאתה מנסה בכוח לקדש אדמה והצדיק פגיעה בחופש של אנשים.
באותו משפט אתה אומר שאני מסלף את הדברים שלך ואז אומר שאני מקדש אדמה או מצדיק פגיעה בחפים מפשע.
בחייך, גג אני לא מבין אותך.
מה נסגר פה בפורום שאנשים נעלבים על שטויות?
בכל מקרה, כל מה שאמרתי זה שאזרחים ישראלים שרוצים לגור בעפולה זה מקרה מאד שונה מהתנחלות, ולכן הגיוני לחלוטין שלמישהו תהיה דעה שונה על המקרים האלו. לדוגמא, לדעתי מאד לגיטימי להתנגד להתנחלויות אבל מאד לא לגטימי להתנגד למגורים של אזרח ישראלי בישוב מסויים רק בגלל הדת או המוצא האתני שלו.
Officer Barbrady כתב:
במזרח ירושלים ישראל החילה את החוק הישראלי, וכל קנייה של בתים ע"י יהודים חייבת להיות מלווה במאבטחים. למה? עזוב בנייה של שכונות שמיועדות ליהודים כדי לתקוע לפלשתינאים אצבע בעין, מדבר על יהודים שקונים בתים קיימים מערבים. זה משנה האידיאולוגיה של הערבים או היהודים שעוברים לגור בשכונה הומוגנית? אם בעפולה מותר לערבים לקנות בתים(ואפילו בצורה מאורגנת וקבוצתית), גם ליהודים מותר לקנות בתים בסילוואן או שייח' גראח. ועוד לא דיברתי על החוק ברשות הפלשתינאית, לפיו מי שמוכר בית ליהודי דינו מוות.
רוב הפלשתינאים רוצים את ירושלים המזרחית את כבירתם העתידית והם חושבים שהתיישבות יהודית בה תקטין את הסיכוי שהם יקבלו את אותה. אפשר להתווכח אם הם צודקים או לא, אבל זה דיון נפרד שלא ממש זהה למה שהולך בעפולה, כאילו מה החשש? שאם ערבים יקנו דירות שם יספחו את עפולה לפלשתין אח"כ?
ובאופן יותר רחב, כל הדיון הזה לא ממש רלוונטי, משתי עוולות לא יוצא צדק.
באמת שניה, נראה לך הגיוני שאזרח ישראלי לא יוכל לעבור לגור בישוב בגלל המוצא האתני שלו?