ofir כתב:
its-sick כתב:
אסור לכבד כפייה.
אם המנהלת לא היתה מתערבת והנהלת הקבוצה היתה יוזמת כזה טקס, לא היה מקום לבוז.
אבל אם הקבוצה ואוהדיה אינם רוצים בכך וזה נכפה עליהם ע"י המנהלת באיומי קנס, אז בוז זו התגובה הכי ראויה בעולם.
נ.ב.
מעניין אם תגענה לליגת העל שתי קבוצות מיישובים ערביים וייפול משחק ביניהן בחנוכה, אם גם אז תכפה עליהן המנהלת טקס יהודי דתי.
רותבארט קרא את הברכות וחלק גדול מהקהל כן מעוניין בטקס וזה כן עזר לו לקיים את מצוות הדלקת הנר.
על מה אתה מדבר בכלל?
אני רוצה להאמין שכל מי שיושב בהנהלת הקבוצה ומקבל החלטות היה בעד הטקס הזה וכיבד אותו(אם לא, אז המצב יותר גרוע ממה שחשבתי).
אתם לא רוצים טקס כזה באירוע ספורטיבי? תעברו לאירופה ותקבלו טקסים אחרים בכריסמס, בחג המולד ובכל מיני חגים נוצרים אחרים.
למה באנגליה לא כיבדו אנשים שלא רצו לשמוע את ההמנון הצרפתי לפני המשחקים באנגליה? למה הם כפו עליהם את ההמנון הצרפתי?
למה באנגליה לא מכבדים אנשים שלא אכפת להם מאסון הילסבורו? למה כופים עליהם טקס לפני המשחק?
לכל מדינה יש תרבות ומסורת והמינימום שמצופה מאזרחים במדינה זה לתת כבוד בטקסים מהסוג הזה(גם אם הם לא באים לכם בטוב).
צבועים.
לרגע התחלתי לקרא אותך ברצינות עד שנכנס הקטע של המרסלייז ואסון הילסבורו.
אתה עד כדי כך שטחי שאתה לא מבין את ההבדל?! קשה לי להאמין, או שאתה חושב שאנחנו סתומים אז אתה נותן טיעונים מהתחת.
בכל מקרה, לענייננו, אני אתאיסט מוחלט, ועדיין לא נראה לי כזה מוגזם שיציינו טכס מסורתי לפני פתיחת משחק רשמי בליגה. זה חלק מהמסורת שמאחדת אותנו כעם. זה לא רק דת. וזה גם לא דבר חדש. בתור ילד אני זוכר טקסי הדלקת נרות בכל אירוע ציבורי שהתקיים במהלך החג. הפרדת דת ממדינה לא אומר שצריך לבעוט בכל המסורות, אנחנו בכל זאת רוצים לראות את עצמינו כקהילה עם איזה מכנה משותף בסיסי. בלי חגים לאתאיסטים לא יהיו חופשים...
לא על כל דבר צריך למחות, זה נעשה קצת פאטתי