אדום מטלי כתב:
אני לא חושב שהעובדה שהיו כאן יהודים (ב-1881 היו 25,000) הקנתה ליהודים ממזרח אירופה זכות על הארץ. הם גם לא באו לפה בשם איזו זכות, הם התחילו להגר לכאן, באותו אופן שאנשים הגרו לכאן לאורך ההיסטוריה, גם ערבים. הם לא הגרו כדי לנשל ערבים, כמו שהם לא הגרו לאמריקה כדי לנשל אמריקאים. זה, והעובדה שלא הייתה כאן מדינה או ריבון אמיתי, אני לא חושב שזה לא מוסרי שהם באו לכאן. בסופו של דבר היו כאן שאיפות לאומיות של שתי אוכלוסיות, והדרך לממש אותן הייתה תוכנית החלוקה. זה שאלו היו כאן 50 שנה ואלו כבר 300 שנה, זה הבדל שיוצר איזשהו חטא או חוסר צדק?
הציונות זה לא סתם אנשים שהיגרו למדינה אחרת, המטרה של הציונות היתה להקים מדינה יהודית בארץ ישראל, ליהודים שהיגרו לארה"ב לא היתה מטרה כזו.
19 כתב:
מה זה חשוב להיום? למי איכפת מי צודק ומה היה? גם ככה אף צד לא הולך לקבל את גרסת הצד השני. צריך למצוא פתרון מטעמי הווה ועתיד, לא עבר. בינתיים המקום הזה הולך למדינה דו לאומית, או למדינה מצורעת סטייל דרום אפריקה שהעולם יכריח למצוא פתרון. ואז זה כבר לא יהיה כל כך אחרי משא ומתן, לכן זה לא משהו רצוי מבחינת ישראל.
זה חשוב להבין את ההיסטוריה, ואם לפרוט את זה לדברים פרקטיים, במיוחד חשוב להבין שתי נקודות -
- הפלשתינאים לא סתם שונאים אותך מהאוויר. זו נקודה מאד חשובה כי הטענה המרכזית של אנשי האין פתרון וניהול הסיכסוך שמדובר בשנאה שאינה תלויה בדבר, זה כתוב להם בקוראן או שזה בטבע שלהם. וזה בולשיט.
- בגלל שרוב השמאל (ואני גם הייתי שם) חושב שהיינו אחלה ב 48', זה הרי נתן זך ויהודה עמיחי, משלנו אתה יודע, רק ב 67' או אולי בסבסטיה התחלנו להיות לא בסדר. ומי שמסתכל על הסיכסוך ככה לא מבין שבשביל הפלשתינאים, גבולות 67' זה לא תמצית השאיפות שלהם, זה המינימום של המינימום שהם אולי יהיו מוכנים להסכים לו, וזה ויתור הרבה יותר גדול מאשר לוותר על אריאל שזה משהו שבשיח הפוליטי בישראל נחשב בגדול לבלתי אפשרי. ותראה אפילו פה באשכול "הצענו להם 97%" (שעזוב שזה בולשיט) זה טיעון למה צריך להמשיך להחזיק אותם בלי זכויות אדם.
וזה רק הנושאים המרכזיים, תראה איך ישראל קופצת כל פעם שמישהו לא קורא לפיגוע רצח או לא עומד בדום מספיק מתוח ביום השואה, אבל מצד שני בגדול מכחישה שהאסון הכי גדול של הפלשתינאים אפילו קרה.
רבאק, אני, שגדלתי בקיבוץ, שההורים שלי קראו על המשמר, שסבתא שלי סיפרה לי איך היא הלכה לחיפה לבקש מהערבים לא לברוח, איך לימדו אותי את נושא הפליטים?
היתה תכנית חלוקה, אנחנו קיבלנו אותה וחגגנו ברחובות, הערבים תקפו אותנו פתאום (אולי אפילו בזמן החגיגות), המנהיגים הערביים ביקשו מהפלשתינאים לעזוב את הבתים שלהם בשביל לא להפריע ללחימה, ואז משהו משהו, מבצע נחשון, משהו משהו, דגל הדיו, ולמה לבנון לא נותנת אזרחות לפליטים? למה סוריה לא עוזרת להם?