תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 10:29

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 134  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 13:07 
אמיר כתב:
pokara כתב:

ראשית, אני לא בא לאף אחד בטענות, אבל אני גם לא מקבל את הטענות על המסכנות של הצד השני כי הם הביאו אותה על עצמם בסופו של דבר לדעתי.
התקבלה החלטה מסוימת ועל פיה צריך לפעול, לא קיבלת את ההחלטה ופנית לדרך של טרור, אל תתפלא שלא נותנים לך חופש וזכויות או לחזור לביתך מלפני ההחלטה.

העולם קיבל את חוק הבורקה בצרפת, עוד מדינות בעולם חושבות על זה כיום, זה לא אפרטייד מסוים אם כך?

הציעו להם כמעט את כל גבולות 67 (עם תיקונים שנדרשו בעקבות המציאות בשטח), לא זכור לי שיצא מזה משהו.
אז אתה אומר בוא נציע שוב ונראה.....?

כל הבסיס של "השמאל" הוא שיש פתרון ואפשר למצוא אותו,
משישהו חשב שאולי כרגע אין פתרון מעשי וישים ?? (אני גדלתי על המיתוס של אמא ערביה אוהבת את הילדים שלה לא פחות מאותה אמא יהודיה ולא תשלח אותם למות בשביל אדמה, לצערי בשנים האחרונות האתוס הזה נסדק אצלי מאוד)

דבר ראשון, זה לא כאילו ישראל נתנה לתושבי הגדה זכויות מלאות ואז אחרי שהם "בחרו בדרך הטרור" (כולם בחרו?) שללת מהם את הזכויות, זה שכתוב היסטורי די רציני.
ומה זה "הביאו את זה על עצמם"? רוב הפלשתינאים לא עשו שום דבר רע לאף אחד, לא ב 48', לא ב 67', אפילו לא עכשיו. ושמע, ילד שנולד במחנה פליטים הוא די מסכן, ואיך שלא תסובב את זה, באשמתו זה לא.
אני מזכיר, ב 48' היו לך משהו כמו 10,000 פלשתינאים שהשתתפו בלחימה, אתה חושב שמוסרית זה מצדיק לא לתת ל 700,000 איש, כולל נשים זקנים וטף לחזור לבית שלהם? זה מצדיק לירות באלו שכן מנסים לעשות את זה?
וישראל אף פעם לא הציעה הצעה שכוללת נניח פינוי של אריאל, אבל אם תומך בזה, בטח שההצעה הזו צריכה להיות על הפרק כל הזמן, איזו סיבה יש לא לעשות את זה? (כאילו חוץ מלקבל נקודות HASBARA על איך ניסינו אבל אין פרנטר אז יאללה, עוד התנחלויות).
ויש פתרונות ישימים, אתה לא אוהב אותם, ואתה בעצם אומר, הדרך היחידה שישראל יכולה להמשיך להתקיים זה ע"י אחזקה של מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם בסיסיות, וזה משהו שלא קביל מוסרית עלי בשום צורה.

נ.ב.
לא מבין מה הקשר לחוק הבורקה, חוק מסריח, אבל לפחות נותנים להן להצביע.

אל תכניס לי מילים לפה בבקשה,
אני מעולם לא אמרתי שאין פתרון ישים לדעתי (וכבר כתבתי פה כה פעמים כי הייתי בונה גדר בגובה 10 מטר לכל אורך קווי 67 המקוריים כשמי מהמתנחלים שרוצה לחזור יתקבל בשמחה (עם סיוע חזרה לארץ) ומי שלא רוצה יוכל להמשיך ולחיות מעבר לגדר תחת שלטון פלשתינאי (וכמובן מי מהערבים שירצה להגר לשם מוזמן), כשלאחר ההפרדות (החד צדדית אפילו מבחינתי) במידה ויהיה ירי מכיוונם אלינו, אזי כל האמצעים כשרים על מנת למנוע הישתנות של מקרים כאלו, ואז אולי עוד 50 שנה כשתהיה הפרדה מוחלטת אולי יהיה אפשר לחשוב על הורדתה וחיים בשלום.

ההצעות שאני יודע של ישראל היו כמעט כל השטח (97%) וכמו שכבר כתבתי מעלה עם התאמות קלות בהתאם למציאות שבשטח (אריאל, מעלה אדומים), אם זה לא הצעות נדיבות, אני באמת כבר לא יודע מה כן, ולהחזיק כזאת הצעה על השולחן (באופן קבוע) בשעה שהצד השני מנסה לפגע בך היא טיפשות או תמימות במקרה הטוב (כי הרי אם ההצעה על השולחן ולא תרד משם, אולי עם פיגועים אפילו נצליח לשפר אותה).

וכן, חלקם הגדול מסכן וסובל לא בגלל משהו שהוא עשה או יעשה וברור שלא כולם שם פנו לדרך הטרור, אבל ברגע שההנהגה שלהם תומכת בדרך הטרור הם משלמים את המחיר הכולל על כך (אולי אם הם היו בוחרים במישהו אחר מצבם היה משתפר, אתה בעצמך תומך בחרם על ישראל בגלל מדיניות הממשלה וזאת למרות שרבים וטובים דווקא בעד השלום ויפגעו מכך)

ולסיום, הקשר לחוק הבורקה הוא מאוד פשוט, אתה טוען שהעולם לא יהיה מוכן שננהל מדינת אפרטייד,
אבל חוק האפרטייד הזה נועד להגדיל את בטחונם של תושבי צרפת והעולם לא רק ששותק אלא חלק מהמדינות הנאורות אף חושבות לאמץ כזה חוק אצלהן גם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 13:19 
19 כתב:
מה זה חשוב להיום? למי איכפת מי צודק ומה היה? גם ככה אף צד לא הולך לקבל את גרסת הצד השני. צריך למצוא פתרון מטעמי הווה ועתיד, לא עבר. בינתיים המקום הזה הולך למדינה דו לאומית, או למדינה מצורעת סטייל דרום אפריקה שהעולם יכריח למצוא פתרון. ואז זה כבר לא יהיה כל כך אחרי משא ומתן, לכן זה לא משהו רצוי מבחינת ישראל.

אתה צודק בעיקרון, אבל המוטיבציה לפעול בשני הצדדים מונעת על ידי תחושות צדק למינהן, ותחושת הצדק מבוססת על הנרטיבים הללו.
לצערנו "אל תהיה צודק, תהיה חכם" לא עובד כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 13:23 
אז כנראה שכל צד צריך לסבול עוד עד שהוא יבין שזה לא מעניין מי צודק. הם יחטפו פעם בשנתיים איזה "מבצע" על הראש, ואנחנו נמשיך להתמודד עם חרמות, שהולכים ומתרחבים, עד שהעולם יכריח את שני הצדדים לסגור עניין.

לא יקום דור חדש של ילדים, לא פה ולא שם, שיגיד שהצד השני צודק ואיך לא ראינו את זה קודם. אפילו לא יקום דור שרובו יסכים להכיר שהאמת איפשהו באמצע. זה מה יש, עכשיו צריך להחליט אם בשם מי צודק צריך שכל מי שגר כאן לא יחיה חיים נורמליים (ואתה גרת בחו"ל, אתה יודע יותר טוב ממני כמה החיים פה לא נורמליים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 13:39 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
אמיר כתב:
pokara כתב:

ראשית, אני לא בא לאף אחד בטענות, אבל אני גם לא מקבל את הטענות על המסכנות של הצד השני כי הם הביאו אותה על עצמם בסופו של דבר לדעתי.
התקבלה החלטה מסוימת ועל פיה צריך לפעול, לא קיבלת את ההחלטה ופנית לדרך של טרור, אל תתפלא שלא נותנים לך חופש וזכויות או לחזור לביתך מלפני ההחלטה.

העולם קיבל את חוק הבורקה בצרפת, עוד מדינות בעולם חושבות על זה כיום, זה לא אפרטייד מסוים אם כך?

הציעו להם כמעט את כל גבולות 67 (עם תיקונים שנדרשו בעקבות המציאות בשטח), לא זכור לי שיצא מזה משהו.

משישהו חשב שאולי כרגע אין פתרון מעשי וישים ?? (אני גדלתי על המיתוס של אמא ערביה אוהבת את הילדים שלה לא פחות מאותה אמא יהודיה ולא תשלח אותם למות בשביל אדמה, לצערי בשנים האחרונות האתוס הזה נסדק אצלי מאוד)

דבר ראשון, זה לא כאילו ישראל נתנה לתושבי הגדה זכויות מלאות ואז אחרי שהם "בחרו בדרך הטרור" (כולם בחרו?) שללת מהם את הזכויות, זה שכתוב היסטורי די רציני.
ומה זה "הביאו את זה על עצמם"? רוב הפלשתינאים לא עשו שום דבר רע לאף אחד, לא ב 48', לא ב 67', אפילו לא עכשיו. ושמע, ילד שנולד במחנה פליטים הוא די מסכן, ואיך שלא תסובב את זה, באשמתו זה לא.
אני מזכיר, ב 48' היו לך משהו כמו 10,000 פלשתינאים שהשתתפו בלחימה, אתה חושב שמוסרית זה מצדיק לא לתת ל 700,000 איש, כולל נשים זקנים וטף לחזור לבית שלהם? זה מצדיק לירות באלו שכן מנסים לעשות את זה?
וישראל אף פעם לא הציעה הצעה שכוללת נניח פינוי של אריאל, אבל אם תומך בזה, בטח שההצעה הזו צריכה להיות על הפרק כל הזמן, איזו סיבה יש לא לעשות את זה? (כאילו חוץ מלקבל נקודות HASBARA על איך ניסינו אבל אין פרנטר אז יאללה, עוד התנחלויות).
ויש פתרונות ישימים, אתה לא אוהב אותם, ואתה בעצם אומר, הדרך היחידה שישראל יכולה להמשיך להתקיים זה ע"י אחזקה של מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם בסיסיות, וזה משהו שלא קביל מוסרית עלי בשום צורה.

נ.ב.

אל תכניס לי מילים לפה בבקשה,
אני מעולם לא אמרתי שאין פתרון ישים לדעתי (וכבר כתבתי פה כה פעמים כי הייתי בונה גדר בגובה 10 מטר לכל אורך קווי 67 המקוריים כשמי מהמתנחלים שרוצה לחזור יתקבל בשמחה (עם סיוע חזרה לארץ) ומי שלא רוצה יוכל להמשיך ולחיות מעבר לגדר תחת שלטון פלשתינאי (וכמובן מי מהערבים שירצה להגר לשם מוזמן), כשלאחר ההפרדות (החד צדדית אפילו מבחינתי) במידה ויהיה ירי מכיוונם אלינו, אזי כל האמצעים כשרים על מנת למנוע הישתנות של מקרים כאלו, ואז אולי עוד 50 שנה כשתהיה הפרדה מוחלטת אולי יהיה אפשר לחשוב על הורדתה וחיים בשלום.

ההצעות שאני יודע של ישראל היו כמעט כל השטח (97%) וכמו שכבר כתבתי מעלה עם התאמות קלות בהתאם למציאות שבשטח (אריאל, מעלה אדומים), אם זה לא הצעות נדיבות, אני באמת כבר לא יודע מה כן, ולהחזיק כזאת הצעה על השולחן (באופן קבוע) בשעה שהצד השני מנסה לפגע בך היא טיפשות או תמימות במקרה הטוב (כי הרי אם ההצעה על השולחן ולא תרד משם, אולי עם פיגועים אפילו נצליח לשפר אותה).

וכן, חלקם הגדול מסכן וסובל לא בגלל משהו שהוא עשה או יעשה וברור שלא כולם שם פנו לדרך הטרור, אבל ברגע שההנהגה שלהם תומכת בדרך הטרור הם משלמים את המחיר הכולל על כך (אולי אם הם היו בוחרים במישהו אחר מצבם היה משתפר, אתה בעצמך תומך בחרם על ישראל בגלל מדיניות הממשלה וזאת למרות שרבים וטובים דווקא בעד השלום ויפגעו מכך)

ולסיום, הקשר לחוק הבורקה הוא מאוד פשוט, אתה טוען שהעולם לא יהיה מוכן שננהל מדינת אפרטייד,
אבל חוק האפרטייד הזה נועד להגדיל את בטחונם של תושבי צרפת והעולם לא רק ששותק אלא חלק מהמדינות הנאורות אף חושבות לאמץ כזה חוק אצלהן גם.

:ROSE:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

נערך לאחרונה על ידי פאביו בתאריך 02 דצמבר 2015, 14:11, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 13:45 
אפרטהייד כפי שהשם רומז, זו מדיניות הפרדה. לא כל חוק נגד דת מסויימת הוא אפרטהייד (לא מת על חוקי הבורקה או חוקים שמגבילים יהדות וכו'). מערכת חינוך, תחבורה, בריאות, ובעיקר חוק נפרדת, בין 2 קבוצות אתניות שנמצאות על אותו שטח. זה די מה שקורה בפועל בין תושבי השטחים, יהודים מול ערבים. התושבים הערבים אינם אזרחי ישראל, לכן בהחלט יכול להיות שאפרטהייד היא לא המילה הנכונה, אבל זו סמנטיקה, וימצאו לזה מילה אחרת, זה לא באמת חשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 13:53 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
אמיר כתב:
אדום מטלי כתב:
אמיר,
צריך לא לשכוח דבר אחד: זה לא שבראשית הציונות באו לכאן יהודים לארץ של ערבים. יהודים היו פה תמיד. משלב מסוים גם ערבים. תקרא לזה דת, תקרא לזה היסטוריה.
גם הערבים שהיו כאן נדדו לכאן, ואני לא חושב שהייתה להם איזה שאיפה לאומית באותם ימים. נכון, הפחיד אותם שהיהודים יקימו כאן מדינה ויאונה להם רע.
אבל חלוקת הארץ הייתה עקרונית פתרון צודק, לא חושב שהוא גם עוול לתושבים הערבים.

היו מעט מאד יהודים פה, ואני לא מבין איך בדיוק זה שיש לך אלפים בודדים של יהודים מקנה ליהודים ממזרח אירופה זכות על המדינה הזו.
ואגב, זה שהיו פה מוסלמים לא מקנה זכות למוסלמים מכל העולם לגור פה? ומה עם נוצרים? או שזה משהו שתופס רק ליהודים?
ושמע, בימי ראשית הציונות היו לך הרבה יותר יהודים בארה"ב מאשר בארץ ישראל, אז מה, יש ליהודים זכות להקים מדינה בצפון אמריקה עכשיו?

עזוב, ההצדקה היחידה לזה היא דתית, ואני לפחות יכול להבין אותה, אבל אני באמת לא מצליח להבין איך בלי זה אתה יכול להצדיק את זה שלאנשים יש זכות לגור איפה שאבות אבותיהם (מצד האמא, בהנחה שהם לא התגיירו בדרך) גרו בו לפני 2000 שנה.

ורק בשביל להבהיר, זה לא אומר שאני חושב שצריך לשרוף את ארץ ישראל ולהחזיר את היהודים לאירופה ומדינות ערב, אבל ישראל צריכה להכיר שהיא נולדה בחטא די רציני, או במינימום של המינימום, לנסות להבין למה לפלשתינאים ולמדינות ערב יש בעיה מאד רצינית עם הציונות (ולא, זה לא בגלל שהמופתי היה חבר של היטלר או בגלל שכתוב בקוראן לרצוח את כל היהודים).

אני לא חושב שהעובדה שהיו כאן יהודים (ב-1881 היו 25,000) הקנתה ליהודים ממזרח אירופה זכות על הארץ. הם גם לא באו לפה בשם איזו זכות, הם התחילו להגר לכאן, באותו אופן שאנשים הגרו לכאן לאורך ההיסטוריה, גם ערבים. הם לא הגרו כדי לנשל ערבים, כמו שהם לא הגרו לאמריקה כדי לנשל אמריקאים. זה, והעובדה שלא הייתה כאן מדינה או ריבון אמיתי, אני לא חושב שזה לא מוסרי שהם באו לכאן. בסופו של דבר היו כאן שאיפות לאומיות של שתי אוכלוסיות , והדרך לממש אותן הייתה תוכנית החלוקה. זה שאלו היו כאן 50 שנה ואלו כבר 300 שנה, זה הבדל שיוצר איזשהו חטא או חוסר צדק?

אני חושב שהמשפט שהדגשתי מסכם בעצם את המצב.
הגיע הזמן להכיר בזה שלא משנה כמה ולמה ומי צודק ומי התחיל, יש שתי אוכלוסיות שחיות על אותו שטח, כל אחת עם השאיפות הלאומיות שלה (אצל שתיהן יש אלמנטים שמבקשים לממש את השאיפה הזאת על חשבון האוכלוסיה האחרת), ושתי האוכלוסיות צריכות להתמודד עם המציאות הזאת ולמצוא דרך לחיות ביחד (או לפחות זו לצד זו).
יכול להיות שזה יצריך מחלקנו לוותר ויתורים כואבים גם בנושאים "ממשיים" (טריטוריה, זכויות כלכליות וכדומה) וגם בנושאים "רעיוניים" (הכרה הדדית, הסכמה על סיום הסכסוך וכדומה), אבל אחרת שתי האוכלוסיות האלה ימשיכו להקיז זו את דמה של זו לנצח נצחים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 14:21 
פאביו כתב:
20 כתב:
למה ישראל לא מטילה מצור על לבנון שמסוכנת לאזרחיה פי אלף מהחמאס?
למה היא לא מטילה מצור על אירן שמסוכנת פי מיליון?

עפ מקורות זרים כל מיני שיירות נשק מתפוצצות להן בסוריה
לא שיש לזה קשר לישראל או ללבנון

על פי מקורות זרים כל מיני תולעות מגיעות באופן מיסתורי לאיראן
לא שיש לזה קשר לישראל

ישראל לא מטילה מצור עם כל הכבוד
זה לא נראה לי מצור :
http://news.walla.co.il/item/2858904
זה פיקוח,ויש לנו על מה לפקח,לצערי הרב .
מדובר להזכירך בארגון טרור ששם לו למטרה להשמיד אותי ואותך.
ליצור פה חליפות איסלאמית.
תדבר עם הפלשתינים בעזה ותראה כמה הם נהנים מהשלטון הזה.

ישראל לא מעוניינת שיגיע לארגון החמאס (שקורא השכם וערב להשמדת מדינת ישראל) נשק שהורג חיילים אזרחים נשים זקנים וילדים (ממליץ לך להיזכר בימותיו האחרונים של צוק איתן ולראות במה פוגע אותו נשק ששוגר במכוון לעבר יישובים אזרחיים)
ישראל הציע כמה וכמה פעמים שיהיה נמל ימי ושדה תעופה שיפוקח
מדוע החמאס מסרבים?
מדוע החמאס לוקח מהאזרחים מלט ובונה מנהרות במקום בתים?
האם החמאס בונה אתר משוחזר שידמה את מלחמתו של בר כוכבא?

עכשיו ברשותך תענה לי:
1. אתה תומך במלחמה של בעלות הברית?
2. מדוע מטילים פצצות על אה ראקה?אתה תומך בזה?
3. מפציצים שיירות של משאיות נפט של דעאש - אתה תומך בזה?
4. אתה בעד שיהיה נשק למדינה האיסלאמית?אתה הגד הטלת מצור על המדינה האיסלאמית?
תודה מראש על התשובות הכנות

בשמחה (בניגוד אליך שלא ענית להודעות שלי).
אתה מתבלבל באדם. אני לא פציפיסט. אני מיליטריסט. כשצריך.

ביחס לדאעש יש תכנית שמטרתה בסופו של דבר to ultimately destory דאע"ש תוך מינימום השלכות לא רצויות:
1) לעצור כל התקדמות של דאעש
2) לכבוש בחזרה שטחים עם כוחות טובים - הפשמריגה הכורדית והצבא העירקי
3) לחסל כמה שיותר מבכירי דאעש
4) לחשוב מה עושים הלאה בהינתן שיש מעט מאוד חיילים "מתונים" ושלא רוצים שאסד ינצח
לפיכך אני רואה כיצד המעשים הצבאיים מיועדים להשגת תכלית מדינית כלשהי. אחלה.

אגב, היה אפשר להפציץ את שדות הנפט של דאעש אבל לא עושים את זה כי המחיר הסביבתי והאנושי יהיה גדול מדי.
אגב 2, יש היום דיווח בגלובס שמצטט מקורות ערביים ורוסיים לפיהם ישראל קונה את מרבית הנפט מדאע"ש. בוא נקווה שזה שקר מוחלט http://www.globes.co.il/en/article-isra ... 1001084873

ביחס לעזה, לישראל אין תכנית.
נניח היו רוצים להפיל את שלטון חמאס וביחד (או לחוד) עם הרשות הפלסטינית להמליך גורם מתון.
נניח היו רוצים להפיל את החמאס, להקים מחדש את גוש קטיף, ולספח את כל תושבי עזה.
הייתי מסכים, או לא מסכים, אבל היה ברור מה התכלית המדינית של המעשים.
כבר 8 שנים שישראל לא החליטה מה היא רוצה מעזה. אז יאללה - שתחליט ותבצע.

אגב 1: אני מקווה שברור לך ההבדל בין פעולה ממוקדת של השתלת וירוס בכור האירני לבין הטלת פיקוח / מצור על איזור גיאוגרפי שלם על תושביו
אגב 2: אני מקווה שבשאר הפעולות הבטחוניות שלנו אנחנו מצליחים יותר מאשר בהגבלת הנשק של חיזבאללה שמכוון לפי הפרסומים של מכוני מחקר ישראלים עשרות אלפי טילים על ישראל, או באירן שלפי דברי ראש הממשלה בדרך לפצצת אטום שתשמיד את כולנו
אגב 3: אני שמח שאתה לא מנסה לרמות את עצמך ולטעון שעזה עצמאית ומה בכלל העולם רוצה והנה תראו, נתנו להם עצמאות והם ממשיכים לירות עלינו. כמו שכתבת ישראל ממשיכה לשלוט בעזה באמצעות פיקוח הדוק

והערה לסיום: אני חושב שחמאס הם חרא. אני משוכנע שהם רוצים להשמיד אותנו. אם הייתי פלסטיני ותושב עזה הייתי מנסה להעיף אותם קיבינימט ולהתמקד בבניית הרווחה הכלכלית שלי. אני חושב שאם היה לעזה נמל ושדה תעופה, לישראל יש כל זכות לסגור באופן הרמטי את הגבול שלה עם עזה, לא להעביר לא למכור ולא לקנות סחורות (אם ככה היא רוצה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 14:45 
לחסל? ממש להרוג אותם כאילו?

@אדום נחמד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 16:08 
אמיר כתב:
pokara כתב:

נ.ב.

אמיר, מה עישנת?
מה שרשמת היה מתאים היה להגיד לאחד הרובו-ליבראלים פה. לא לך.

מילא לפרש את העבר וההווה תחת פריזמה אידאולוגית אינדיבידואליסטית בוטה. אבל אני באמת צריך להגיד לך שמאחורי כל לוחם יש לך מערך שלם של לוגיסטיקה ותמיכה מהאוכלוסיה המקומית ואני עוד לא מדבר על הפעילים הפוליטיים ודיפלומטיים, ושלולא התמיכה האקטיבית של רוב רובה המוחלט של האוכלוסיה המקומית (והעולם הערבי) המלחמה לא הייתה מתקיימת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 16:09 
סמל אישי של המשתמש
אם היית לומד קצת היסטוריה של מלחמת העצמאות היית יודע שהעם הפלסטיני לא נתן שום תמיכה שכזו ללוחמים המעטים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 16:35 
מי חימש אותם? מי נתן להם אוכל, בגדים, מקום לינה?
אתה באמת חושב שחברה כ"כ מסורתית שמנוהלת ע"י ראשי משפחות גדולות ("חמולות") יהיו לך כ"כ הרבה "פריקים", "מורדים", שעל דעת עצמם החליטו לקחת נשק ולצאת לקרב? בחייאת.
אני אזכיר לך, אנחנו עוד דיברנו רק על הערבים-פלשתינים. היו לך עוד כ-50,000 חיילים מבחוץ. שזה המון לארץ השוממה יחסית. בלי תמיכה מהאוכלוסיה או פלישה מסיבית עם מערך לוגיסטיקה מפותח זה בלתי אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 16:37 
סמל אישי של המשתמש
כל מלחמת העצמאות היא קונספירציה ציונית, והסכסוך התחיל כשלא העבירו מספיק טחינה לשטחים.
המדינות הערביות לא רואות בנו קוץ מ48 באמצע המזרח התיכון, הם אומרים את זה בציניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 16:40 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:
כל מלחמת העצמאות היא קונספירציה ציונית, והסכסוך התחיל כשלא העבירו מספיק טחינה לשטחים.
המדינות הערביות לא רואות בנו קוץ מ48 באמצע המזרח התיכון, הם אומרים את זה בציניות.

פרח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 16:40 
סמל אישי של המשתמש
skadiv כתב:
אתה באמת חושב שחברה כ"כ מסורתית שמנוהלת ע"י ראשי משפחות גדולות ("חמולות") יהיו לך כ"כ הרבה "פריקים", "מורדים", שעל דעת עצמם החליטו לקחת נשק ולצאת לקרב? בחייאת.
אני אזכיר לך, אנחנו עוד דיברנו רק על הערבים-פלשתינים. היו לך עוד כ-50,000 חיילים מבחוץ. שזה המון לארץ השוממה יחסית. בלי תמיכה מהאוכלוסיה או פלישה מסיבית עם מערך לוגיסטיקה מפותח זה בלתי אפשרי.
אז קדימה, לך על זה.
פרסם מחקר היסטורי מהפכני שאומר את ההיפך מכל המומחים, וגבה אותו בעדויות היסטוריות אמינות.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 16:44 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:

אם נעזוב לרגע את הנימה הצינית, אני חושב שברור לכולם ש"הערבים" רואים בציונות קוץ בתחת, ואני אוסיף ואומר שמבחינתם 48 זאת לא ההתחלה, רק החותמת הרשמית לכל העסק.
מישהו באמת חשב שלא? זה מה שנקרא הסכסוף הערבי-ישראלי. חשבתי שכל ישראלי מודע לקיומו של הדבר הזה, ומוזר לי שיש מי שחושב אחרת (או חושב שאחרים חושבים אחרת).
העניין הוא שהשאלה היא לא מי שונא את מי יותר ומי התחיל עם מי ולמה, אלא איך אתה יוצא מהבוץ שאתה נמצא בו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 16:50 
סמל אישי של המשתמש
נותן להם מדינה פלשתינית בגבולות 67, אבל זה לא יוציא אותך מהבוץ, יחד עם זאת זה כן הדבר הנכון לעשות וצריך לחתור לשם.
אני אישית לא מאמין בניסים, והמדינה הפלשתינית תתנהל כמו שאר המדינות הערביות, אלא אם כן יהיה פה תקדים היסטורי, כלומר לא דיקטטורה חזקה שתחזיק את כל הפלגים יחד אחרת היא תתפורר, שימוש בכח ורצח והסתה דתית חילונית כלפי הקוץ, ומלחמות אחים רצחניות. אלא אם כן זו תהיה המדינה הערבית הראשונה שהיא לא מצרים, לבנון, סוריה, ירדן, עיראק, לוב, סעודיה וחברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 16:51 
סמל אישי של המשתמש
כולם הבינו שאתה לא אוהב ערבים, אבל זה לא אמור להיות קשור לדיון על איך אתה יוצא מהבוץ שאתה שקוע בו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 16:58 
סמל אישי של המשתמש
הבנתי, לול, שנים לא כתבתי פה וכלום לא השתנה :-)
קודם אתה לא מגיב בענייניות
אחר כך אתה קובע מה כולם הבינו
ואז אתה קובע שאני לא אוהב ערבים
מי היה מאמין??
אשמח אם לשם שינוי תתייחס לדבריי, איכשהו, ותסביר איך הסקת שאני לא אוהב ערבים, שנית מה לא נכון, ושלישית מה מניע אותך לחשוב אחרת.
שלך, מצביע מרצ ב2 הבחירות האחרונות שגם הוא מסתבר פאשיייססטטט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 17:06 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
כולם הבינו שאתה לא אוהב ערבים , אבל זה לא אמור להיות קשור לדיון על איך אתה יוצא מהבוץ שאתה שקוע בו.

אני למשל לא הבנתי כך שזה כבר לא "כולם".
מצטרף לבקשת ההסבר של גביזון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 17:22 
its-sick כתב:
skadiv כתב:
אז קדימה, לך על זה.
פרסם מחקר היסטורי מהפכני שאומר את ההיפך מכל המומחים, וגבה אותו בעדויות היסטוריות אמינות.

אל תדאג, אני לא צריך לעשות את זה. ההיסטוריה משוכתבת כל דור או שניים (וכל פעם כמובן מגובה בעדויות אמינות).

אנחנו חיים עכשיו בעידן האינדיבידואליזם, זכויות האדם. וזה גורם לאנשים תמימים כמוך להתבלבל ולחשוב שזו האמת וכך תמיד היו פני הדברים וכל השאר זה תעמולה (מה שגורם להם לרשום שטויות בסגנון "אבל לא כולם בחרו / אבל לא כולם השתתפו").
דבר אחד לא משתנה ולעולם לא ישתנה - זכות החזק. החוקים נקבעים אחרי מלחמות, ומלחמות קורות כשמישהו מרגיש את עצמו חזק מספיק לשנות אותם.
אנחנו ניצחנו, נקודה. מה שאנחנו עושים עם הניצחון הזה זה לא רלוונטי. אני חושב שאנחנו מתחילים לאבד גובה (ופה אולי אנחנו נסכים), אבל עד שלא הובסנו זה לא רלוונטי בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 18:02 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:
כולם הבינו שאתה לא אוהב ערבים , אבל זה לא אמור להיות קשור לדיון על איך אתה יוצא מהבוץ שאתה שקוע בו.

טקנו הוא בכיר מאד בלהכניס מילים להודעות של אנשים
מתחמק משאלות שלא מסוגל להתמודד איתם
זו שיטה אצלו
זו דרך אצלו
זו מדיניות אצלו
זו היכולת שלו להתמודד פה מול דעות שונות

להוציא מהקשרם את דבריך
לסלף את דבריך
לפרשן את דבריך
ולברוח ממתן תשובות

אין מה לחכות
יתנצל במקסימום
ומחר יתנהג אותו דבר

לא מסוגל להתמודד עם דעות שונות כמו אמיר או Noam

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

נערך לאחרונה על ידי פאביו בתאריך 02 דצמבר 2015, 18:05, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 18:05 
אמיר כתב:
Noam כתב:
אמיר, אתה מדבר יותר מדי פרקטיקה.
החופש והעצמאות שהוא מציע לפלסטינים החל מהשנייה שאחרי תוכנית החלוקה, היא של מדינת חסות ציונית, משהו בסגנון של אבו מאזן משודרג. זה אותו חופש על הסקאלה שתיארתי קודם, אבל יותר קרוב לקומוניסים.
בסופו של דבר אותו קולוניאליזם אירופאי שהיה לו נוח לפתור את הבעיה היהודית רחוק ממנו, גם אישר את אותה תוכנית, והציונות הפכה את זה להסבר האולטימטיבי לכיבוש (במובן הרחב, שוב. לא זה של 67).
אז כמו שאמרת יפה לפני כמה תגובות, זה שרעיון המדינה הציונית היה בעייתי זה לא אומר שצריך לסגור את הבסטה ולחזור לאירופה, אבל בטח שאי אפשר לתלות את המצב הקיים בהתנגדות לרעיון הזה.

אני מסכים עם כל מה שאתה אומר, אבל אני חושב שאפשר לנהל את הדיון הזה בכמה רמות.
אני מנסה לשכנע אנשים פה הרי, ואני בהחלט יודע שזה לא משהו קל. אני גדלתי בבית ציוני, וכמו בכל השמאל הציוני, האמנתי שהבעיה התחילה ב 67'. כאילו היה דיר יאסין וכפר קאסם, אבל זה אירועים חריגים ואנחנו מצטערים, אבל אנחנו חגננו בכט' בנובמבר והערבים הרשעים ניסו לתקוף אותנו כי הם לא רצו לשתף ומשהו משהו דווידקה והטנק בדגניה אז מה אתם רוצים, אני נגד ההתנחלויות!
ולפחות לי, היה ממש ממש לא פשוט להבין אפילו איך הפלשתינאים רואים את 48' ואת הציונות בכלל, ולהגיע משם לזה שמוסרית, אפעס יוצא שיש להם קייס יותר טוב מלציונות, מה אני אגיד לך, לא בטוח שאילולא חיבתי לסמים קלים וקשים זה משהו שבכלל הייתי מסוגל לעשות.
אז כן, אני תוקף את זה מכל הכיוונים, אם אצליח לשכנע אפילו אדם אחד, דיינו.

זה מדהים איך פעם אחת יוצא לי לא להסכים איתך, ואז אתה בא לי עם הודעה כזאת.
פרח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 18:26 
סמל אישי של המשתמש
אגב,מחר אני נוסע לסופ"ש השתלמות מהעבודה, כששאלו אותי עם מי אני רוצה להיות בחדר,עניתי אינטואיטיבית את החבר הכי טוב שלי מהעבודה, זה שישן אצלי כבר,זה שאשתו ובת הזוג שלי אוהבות להפגש יחד, שם של אח ערבי מוסלמי מסכנין, כאלה אנחנו שונאי הערבים, מוזרים.
אגב 2, אתמול בעבודה דיברתי איתו בדיוק על אותו העניין, אופייה של המדינה הפלשתינית לכשתהיה שאני תומך בהקמתה. מוזר שאיתו היה אפשר לקיים שיחה, ופה לא.
טקנו אחרי שנתת אבחנה החלטית וכללת את הבנת כלל הכותבים, אחרי סך הכל הודעה שניה שלי באשכול, אשמח להסבר.
אגב 2, מעניין אותי איך אדם עם תמונה של קרל מרקס מתקשה עם העובדה שהמדינות הערביות מתנהלות כפי שציינתי,או שמא זו צורת שלטון דמוקרטית מיוחדת וסודית שאני לא מכיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 18:37 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:
אגב,מחר אני נוסע לסופ"ש השתלמות מהעבודה, כששאלו אותי עם מי אני רוצה להיות בחדר,עניתי אינטואיטיבית את החבר הכי טוב שלי מהעבודה, זה שישן אצלי כבר,זה שאשתו ובת הזוג שלי אוהבות להפגש יחד, שם של אח ערבי מוסלמי מסכנין, כאלה אנחנו שונאי הערבים, מוזרים.
אגב 2, אתמול בעבודה דיברתי איתו בדיוק על אותו העניין, אופייה של המדינה הפלשתינית לכשתהיה שאני תומך בהקמתה. מוזר שאיתו היה אפשר לקיים שיחה, ופה לא.
טקנו אחרי שנתת אבחנה החלטית וכללת את הבנת כלל הכותבים, אחרי סך הכל הודעה שניה שלי באשכול, אשמח להסבר.
אגב 2, מעניין אותי איך אדם עם תמונה של קרל מרקס מתקשה עם העובדה שהמדיניות הערביות מתנהלות כפי שציינתי.

עזוב אחי, זה קרב אבוד. טקנו החליט שאתה שונא ערבים. תתמודד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 19:19 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:

הוא כתב שהוא לא מאמין שייתכן שתהיה מדינה ערבית שתתנהל אחרת מדיקטטורה אלימה ומושחתת.
זה נשמע למישהו כמו דעה חיובית על הערבי הממוצע?

ועם כל הכבוד לטיעונים של "כמה מחבריי הטובים הם ערבים" - אתה יודע מי נזקק להם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 19:21 
סמל אישי של המשתמש
זה רק אני או שטקנו לא כתב שהוא שונא ערבים?
ואני מחבב את גביזון ויכול להיות שהוא מגה שמאלן, אבל מה שהוא כתב נע בין בורות קשה לגזענות פשוטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 19:23 
סמל אישי של המשתמש
גביזון, בגלל ששאלת על הביקורת משמאל על המשטרים הערביים:
כמובן ש"השמאל" לא תופס מהמשטרים האלה יותר מדי, בדיוק מהסיבות שציינת ועוד.
מצד שני הדעה של "השמאל" על הנושא יותר מורכבת מזה (למשל: זוכרים מי הקים את המדינות הבעייתיות האלה, באיזו שרירותיות ולמה).
(כתבתי "השמאל" עם מרכאות כי אני לא בטוח שיש באמת קבוצה כזאת, אבל הכוונה ברורה אני חושב)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 19:24 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
זה רק אני או שטקנו לא כתב שהוא שונא ערבים?

כבר מזמן ויתרתי על התקווה שמישהו מהם אשכרה יקרא את מה שאני כותב ואפילו ינסה להבין מה אני בעצם אומר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 19:25 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:
נותן להם מדינה פלשתינית בגבולות 67, אבל זה לא יוציא אותך מהבוץ, יחד עם זאת זה כן הדבר הנכון לעשות וצריך לחתור לשם.
אני אישית לא מאמין בניסים, והמדינה הפלשתינית תתנהל כמו שאר המדינות הערביות, אלא אם כן יהיה פה תקדים היסטורי, כלומר לא דיקטטורה חזקה שתחזיק את כל הפלגים יחד אחרת היא תתפורר, שימוש בכח ורצח והסתה דתית חילונית כלפי הקוץ, ומלחמות אחים רצחניות. אלא אם כן זו תהיה המדינה הערבית הראשונה שהיא לא מצרים, לבנון, סוריה, ירדן, עיראק, לוב, סעודיה וחברים.

אפילו ציטטתי את ההודעה של עצמי,
1.תסביר איך הגעת למסקנה שאני לא אוהב ערבים
2. תסביר איך לדעתך מדינות ערביות שצויינו שם מתנהלות
3. איך אתה מנמק שיהיה תקדים
4. איך אתה עם תמונה של קרל מרקס מסתדר עם המדיניות והיחס לזכויות אדם במדינות ערביות
5. אתה תמיד יכול לצחוק על המראה שלי/מקום העבודה שלי/ להדביק לי תוית אם תתקשה לענות

נערך לאחרונה על ידי גביזון בתאריך 02 דצמבר 2015, 19:28, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2015, 19:27 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:

הוא כתב שהוא לא מאמין שייתכן שתהיה מדינה ערבית שתתנהל אחרת מדיקטטורה אלימה ומושחתת.
זה נשמע למישהו כמו דעה חיובית על הערבי הממוצע?

ועם כל הכבוד לטיעונים של " כמה מחבריי הטובים הם ערבים " - אתה יודע מי נזקק להם.

אינעל העולם :bang: רציתי לכתוב לגביזון שהטיעון הזה יישלף כלפיו אבל התעצלתי והסתפקתי בתגובה קצרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 134  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: