קודם כל אני חושב שהמנטרה של להפסיק לשלוט בעם אחר מוצתה אבל אם אתה נהנה להמשיך לשפוך אותה פה מי אני שאמנע ממך את העונג הזה
לגבי הדוגמא שנתת : תאונות הדרכים.
גם בדרכים יש חוקים.
גם בדרכים יש אמצעי הגנה.
גם בדרכים יש משטרה,רמזורים, כיכרות, הגבלת מהירות וכולי.
לצערי הרב גם מול הטרור צריך להיות זהירים ולנקוט בצעדים שיגרמו לטרור להיחלש.
אני בטוח שאתה זוכר אבל ברשותך אני אזכיר לשאר הקוראים פה מה קרה שלא היינו זהירים "בדרכים" מול הפלשתינים
פעם פעם,לפני הרבה הרבה שנים חתמנו מול הפלשתינים על הסכם.
נתנו להם שליטה ביטחונית בתוך הערים.
ואז פרצה לה (דמיון להיום ) "אינתיפאדת אל אקצא"
נשמע מוכר.
וקיבלנו בתור הדובדבן שבקצפת מה שידוע בתור מרץ השחור:
ציטוט:
מרץ השחור הוא כינויו של חודש מרץ 2002, בו נרצחו למעלה מ-105 אזרחים ישראלים, נפלו 26 חיילי צה"ל ונפצעו כ-600 ישראלים, בהתקפות טרור פלסטיני. חודש זה היה העקוב מדם באינתיפאדה והיווה שיא רצחני של אבדות ישראליות. שיאו של גל הטרור בחודש זה היה הפיגוע במלון פארק (שנודע בשם "טבח ליל הסדר") בו נרצחו 30 אזרחים, רובם קשישים. בעקבות פיגוע זה, והאפקט המצטבר של הפיגועים בחודש זה, הורתה הממשלה על פתיחת מבצע חומת מגן בו נכבשו מחדש יהודה ושומרון וכוחות צה"ל פעלו להריסת תשתית הטרור הפלסטינית.
הלכנו בדרך שלך , שאגב הייתה גם שלי אז אז
בוא נפסיק לשלוט בהם
בוא ניתן להם לנהל את החיים שלהם
בוא נפסיק לשלוט בעם אחר וניתן לו זכויות אדם הנהוגות במערב
אני גם לא אשכח את רבין אומר ובצדק : מה הם יעשו לנו כבר? מקסימום נעלה 4 פאנטומים ונכסח אותם (משהו בסגנון) , הרי אנחנו יש לנו את הצבא החזר במזרח התיכון (אהה)
אז נתנו לפלשתינים חלק מהעוגה ולמזלנו רבין לא נתן לפלשתינים את כל העוגה
רבין רצה לראות שהרעיון שלך (הרעיון שלך נכון להיום והרעיון של רובנו אז אז ) עובד.
מה קרה מאז כולנו יודעים. (1115 ישראלים כנראה כבר לא יודעים , אפרופו נתונים על הרוגים "כ-1,115 ישראלים נהרגו, מהם 785 אזרחים ו-330 אנשי כוחות הביטחון")
אז איך אתה משווה את תאונות הדרכים היום לפיגועי הטרור היום ?
אבל אתה יודע למה אתה משווה?
אתה יכול לכתוב את ההשוואה הלא מוצלחת הזו בגלל סיבה אחת.
אתה יכול לשבת ולהתפלסף לך בפורום על פתרונות ומנטרות בגלל סיבה אחת .
אתה יכול לדבר איתי פה על ממוצעים של הרוגים בגלל סיבה אחת ויחידה.
שצהל יכול להיכנס ולעצור כל מחבל בשטחים הכבושים מתי שרוצה,כמה שרוצה ואיך שרוצה
השליטה הביטחונית חזרה אלינו אחרי מרץ השחור (אם נעשה ממוצע של הרוגים נקבל 1260 הרוגים בשנה ממוצע)
ואם היינו ממשיכים לתת להם לשלוט על השטח הממוצע של ההרוגים היה עולה כפי שעלה באותה שנה ארורה שעשינו את הניסוי הלא מוצלח הזה
ניסינו בשטחים הכבושים בשטחי יו"ש - נכשלנו
ניסינו בעזה - נכשלנו (מעניין מה היה הממוצע של ההרוגים ללא כיפת ברזל/מזל/צהל/מודיעין)
תתן לי סיבה אחת מעבר למנטרה הקבועה שלך שננסה את אותו פתרון לא מוצלח שוב!?
באמת שאתה אחד היחידים שאפשר לשוחח איתו פה , בלי שתצטט איזה גרשיים או פסיקים ששכחתי כמו איזה גמד שהשמש זורחת לו מהתחת עושה אבל בחייאת איזה השוואה עשית אמיר?
תאונות דרכים לטרור
מה ההשפעות של טרור מול תאונות דרכים אתה חשבת על זה פעם?
השפעות על כלכלה,תיירות וכולי
אתמול בחדשות בארץ ציון הראו כתבה עצובה מאוד על המסעדה אחמד את סלים שמחכה לקליינטים שלו בתקופה זו
הוא דיבר 70% ירידה במסעדה.
אפילו לא היה פיגוע במסעדה או דומה לו בתקופה האחרונה והפאקינג מסעדה שלו בהרצליה.
לך תספר לבחור הנחמד המקסים הזה (שמתגורר ברמת השרון) שתאונות דרכים זה כמו טרור.
וואלה לא שמעתי על אף כביש שפחדו ליסוע בו כי אתמול היתה בו תאונת דרכים
וזה רק הבדל אחד מיני רבים בין תאונות דרכים לפיגועי טרור.