תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 19:50

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 134  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015, 22:52 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
teknoboy כתב:
לא משנה כמה אני שואל אותך מה אתה חושב שצריך לעשות אתה לא עונה, ובסוף אתה כותב שאני זה שלא מעוניין בדיון.
מה נסגר?

הסברתי
מלבב וזה
teknoboy כתב:
KingAlpaca כתב:
וזה למה שמאלנים תמיד יובסו בארץ...

זאת רק אחת הסיבות.
נראה לי שהקטע של האלימות, למשל, הרבה יותר קריטי מהקטע של ההתקרבנות והסחטנות הרגשית.

על כל פנים אין לי מלחמה עם פאביו.
להיפך, מאוד מעניין אותי לשמוע מה דעתו על דא ועל הא (למשל על השאלה האחרונה ששאלתי אותו), ואם זה "מצריך" אותי להתנצל בפניו על שפגעתי בו אני יותר משמח לעשות את זה.

גם אני כבר הסברתי. מה לא מובן?
זה לא בושה להתנצל, והפעם זה היה במקום, ולכן לכתוב שהרצון שלי להמשיך לקיים איתך דיאלוג מצריך אותי להתנצל לא היה מדויק (גם כי הייתי צריך בלי קשר לרצון הזה שלי, וגם כי אין בזה איזה עול או נטל או אי נעימות ולמילה מצריך יש קונוטציה כזאת), ועל כן המרכאות.

ועכשיו שאלה רצינית: אתה ואופטימי החלפתם פה (או באשכול מקביל) לא מעט הלצות, גם עליי אישית, גם על כלל המשתמשים שהיגרו מישראל וגם על "המחנה הפוליטי" שאני "משתייך" אליו.
זה היה בסדר גמור ובטוב טעם, אבל לכתוב עליך משהו שהוא לא שמש-זורחת-וציפורים-מצייצות וזהו, נגמר העולם? אתה נשכב על הרצפה ומתחיל לרקוע בידיים וברגליים?

אני שואל את עצמי אם במקרה זה עולה דווקא בהקשר של השיחה שאנחנו מקיימים במקביל.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015, 22:54 
פאביו, אני מסכים איתך שהציפיה להסכם היא פנטזיה.

הגדרת את פונקציית המטרה שלך - מה שיביא יותר ביטחון פיזי מיידי לך ולמשפחתך - המצב שבו פחות אזרחים ישראלים ייהרגו. מכיוון שאתה לא רואה שום פתרון אחר, אתה מוכן "להקריב" את העמדה המוסרית שלך ולהמשיך בשלילת זכויותיהם של אנשים אחרים בתקווה ובאמונה שזה יביא לך יותר בטחון.
אפשר להתווכח אם אתה צודק
1) אירועי החודשים האחרונים מראים ששלילת הזכויות לא ממש מגבירה את תחושת הבטחון.
2) יש לא מעט בטחוניסטים שחושבים שאפילו התנתקות חד צדדית תביא יותר בטחון. ראה מחקר של ה-INSS של עמוס ידלין וגלעד שר מהימים האחרונים
2ב) בזווית דומה אך שונה, שמעתי הרבה בטחוניסטים שאומרים שכל איום מהפלסטינים הוא זעיר לעומת האיום של חיזבאללה שכבר כרגע מכוון טילים לכל מרכזי האוכלוסיה בישראל
3) בראייה מתמטית אני לא חושב שיש ספק שההתנתקות מעזה הביאה למצב שפחות אזרחים ישראלים נהרגים. היו לה השלכות בטחוניות שליליות, בוודאי שהיא לא הביאה לשלום שלווה חום ואהבה, אבל בפונקציית המטרה שהגדרת, היא הביאה את התוצאות

לגבי פונקציית המטרה, אז יהיו כאלה שיטענו שפונקציית המטרה שלך לא נכונה.
1) שפונקציית המטרה צריכה לכלול "חיים ראויים" ושלילת אזרחות מאחרים אינה ראויה (אני מקווה שאני מייצג נכון את הטיעון של אמיר)
2) שתפיסת הביטחון שלך צרה - היא לא מחשיבה את התועלות הבינלאומיות המשמעותיות שיהיו בהיפרדות. לא מעט בטחוניסטים חוששים שההתערערות בקשר עם ארצות-הברית, בעיקר הדמוקרטים, כולל יהדות ארצות-הברית, היא האיום המשמעותי על בטחונן ועל בטחון המשפחה שלך. אפשר כמובן להתווכח עד מחרתיים אם העולם אנטישמי או לא
3) שאתה מחמיץ את האיום הקיומי המהותי על מדינת ישראל - שמחר בבוקר יגידו הפלסטינים "די, הבנו, לא נקבל מדינה, אז אנחנו רוצים מדינה אחת עם זכויות שוות". ואז יש לך מדינה דו לאומית וקץ הציונות. זו העמדה אגב של יאיר לפיד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015, 22:56 
סמל אישי של המשתמש
נכתב כאן שאני מעביר הלצות על כל מיני אנשים שהיגרו מישראל ומשתייכים לשמאל הקיצוני.
למען הסר ספק אני מדגיש שלפחות מצידי כל האמירות על כותבים אלה אינם הלצות אלא דעתי המאוד ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015, 22:56 
סמל אישי של המשתמש
אנחנו יודעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015, 23:03 
סמל אישי של המשתמש
דעתך הברורה זה אוקסימורון :-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015, 23:04 
היכולת של אנשים להיעלב מזה שאנשים אחרים בחרו לגור בתוך קווים דימיוניים שהאדם צייר על המפה מאשר הקווים הדימיוניים האחרים שהם חיים בהם, ממש מדהימה אותי כל פעם מחדש.

חוץ מזה, אירוע של שוברים שתיקה בבאר שבע בוטל כי המשטרה לא יכלה להבטיח את שלומם של הנוכחים באירוע עקב איומי ימין קיצוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015, 23:07 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
חוץ מזה, אירוע של שוברים שתיקה בבאר שבע בוטל כי המשטרה לא יכלה להבטיח את שלומם של הנוכחים באירוע עקב איומי ימין קיצוני.

שקלתי לפתוח על זה אשכול, אבל הבטחתי לא לעשות דברים כאלה :SMOKE:

אגב, זאת ממש לא פעם ראשונה שאירוע פוליטי (תמיד של השמאל, אגב) מבוטל עקב "חשש לאלימות", כשהחשש הזה נובע מאיומים מפורשים שאנשים עושים בצורה גלויה ופומבית, והמשטרה במקום לטפל בהם "נזהרת" מהם.
הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון וכו' וכו'.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015, 23:16 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
teknoboy כתב:
לא משנה כמה אני שואל אותך מה אתה חושב שצריך לעשות אתה לא עונה, ובסוף אתה כותב שאני זה שלא מעוניין בדיון.
מה נסגר?

הסברתי
מלבב וזה
teknoboy כתב:
KingAlpaca כתב:

זאת רק אחת הסיבות.
נראה לי שהקטע של האלימות, למשל, הרבה יותר קריטי מהקטע של ההתקרבנות והסחטנות הרגשית.

להיפך, מאוד מעניין אותי לשמוע מה דעתו על דא ועל הא (למשל על השאלה האחרונה ששאלתי אותו), ואם זה "מצריך" אותי להתנצל בפניו על שפגעתי בו אני יותר משמח לעשות את זה.

זה לא בושה להתנצל, והפעם זה היה במקום, ולכן לכתוב שהרצון שלי להמשיך לקיים איתך דיאלוג מצריך אותי להתנצל לא היה מדויק (גם כי הייתי צריך בלי קשר לרצון הזה שלי, וגם כי אין בזה איזה עול או נטל או אי נעימות ולמילה מצריך יש קונוטציה כזאת), ועל כן המרכאות.

ועכשיו שאלה רצינית: אתה ואופטימי החלפתם פה (או באשכול מקביל) לא מעט הלצות, גם עליי אישית, גם על כלל המשתמשים שהיגרו מישראל וגם על "המחנה הפוליטי" שאני "משתייך" אליו.
זה היה בסדר גמור ובטוב טעם, אבל לכתוב עליך משהו שהוא לא שמש-זורחת-וציפורים-מצייצות וזהו, נגמר העולם? אתה נשכב על הרצפה ומתחיל לרקוע בידיים וברגליים?

אם כך הדבר אני מתנצל ולא כי צריך או "צריך" או איזה גמד שזורחת לו השמש בתחת שמחפש תשומי כל היום גרם לי למעוד בלשוני
בכל זאת אם לא קשה לך אשמח אם תביא לינק למשהו שכתבתי שמהוה פגיעה או העלבה על סגנון הכתיבה שלך
אשמח גם לראות אם כיניתי אותך בשמות כמו עילג או דומיו
אני ממתין במתח רב כי ייתכן שמעדתי בלשוני ואני מעונין להתנצל ולא כי צריך או "צריך"
תודה

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015, 23:35 
סמל אישי של המשתמש
פגעת בי, אני מבקש שתתנצל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015, 23:43 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
teknoboy כתב:
מה נסגר?

הסברתי
מלבב וזה
teknoboy כתב:
KingAlpaca כתב:

זאת רק אחת הסיבות.

אם כך הדבר אני מתנצל ולא כי צריך או "צריך" או איזה גמד שזורחת לו השמש בתחת שמחפש תשומי כל היום גרם לי למעוד בלשוני
בכל זאת אם לא קשה לך אשמח אם תביא לינק למשהו שכתבתי שמהוה פגיעה או העלבה על סגנון הכתיבה שלך
אשמח גם לראות אם כיניתי אותך בשמות כמו עילג או דומיו
אני ממתין במתח רב כי ייתכן שמעדתי בלשוני ואני מעונין להתנצל ולא כי צריך או "צריך"
תודה

מעולם לא קראת לי עילג. כמה פעמים התבדחת (עם אופטימי?) על "הנאורים שכותבים יפה" או משהו דומה, אבל נדמה לי שזה כוון דווקא למישהו אחר (ובכל מקרה זה לא ממש מעליב).

תסלח לי שאני אומר , אבל הדיון על מי העליב את מי יותר ומי התחיל קצת פחות מעניין ממה שהיה קודם.
אני מבין שהדיון השני לא בא לך טוב, אז כנראה שמיצינו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015, 23:48 
סמל אישי של המשתמש
זכרונך בוגד בך הרבה יחסית לגילך
אתה מתבלבל לא מעט
כדאי שתהיה יותר זהיר להבא
בטח שכדאי להיות זהיר אם תחתום על הסכם עם הפלשתינים
שחותמים הסכם שלום אסור להתבלבל או לשכוח נתונים בסיסיים כמו שקורה לך בפורום לאחרונה,לצערי הרב.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015, 23:55 
סמל אישי של המשתמש
אוקיי, איבדתי אותך לגמרי. מודה.
בכל מקרה, למרבה המזל לא נראה לי שבקרוב אני אהיה בעמדת כוח כלשהי שתאפשר לי לחתום על הסכמים מדיניים אז הכול בסדר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 02:00 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:

עם כל הצער שבדבר מעדיף שיעיק עליי להחזיק אותם ללא חלק מהזכויות אדם הנהוגות במערב , מאשר להפקיר את חיי וחיי ילדיי.

ואכן לא הבנת אותי נכון

ואם אין ברירה כנראה שניאלץ לחכות שהפלשתינים יבשילו כמו הישראלים שיבשילו

אפילו אם אתה אני מקבל שאחזקה של מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם מקנות לך ולילדך ביטחון אישי (ואני לא בדיוק מבין איך) בישראל מתים הרבה יותר בתאונות דרכים מאשר מאלימות פלשתינאית, היית מוכן נניח להגביל את המהירות של כל המכוניות ל 20 קמ"ש?
you know, for kids.
אם כל הצער שבדבר, הייתי מעדיף מכונית שנוסעת בקצב הליכה ממהירה מלחיות תחת שלטון צבאי בלי זכויות אדם.

ומה זה אין ברירה, יש ברירה, יש הרבה ברירות, אתה יכול מחר להפסיק את המצב הזה שבו חיים לך מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם, אתה לא מוכן לשקול אותן.

20 כתב:

לגבי פונקציית המטרה, אז יהיו כאלה שיטענו שפונקציית המטרה שלך לא נכונה.
1) שפונקציית המטרה צריכה לכלול "חיים ראויים" ושלילת אזרחות מאחרים אינה ראויה (אני מקווה שאני מייצג נכון את הטיעון של אמיר)

לשם שנוי כן. :)
ואני חושב שזו בדיוק הנקודה הכי חשובה פה, רוב הישראלים (כולל השמאל) חושבים שהבעיה מספר אחת בסכסוך שצריך לפתור זו האלימות הפלשתינאית, אלימות שהורגת פחות מתאונות דרכים ופחות מרצח פלילי. אני חלילה לא מזלזל בזה, כל אדם הוא עולם ומלואו וכל חיים שנלקחו הם טרגדיה, אבל זה לא משהו שאתה יכול להשתמש בו בשביל להצדיק אחזקה של מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות.
ולאנשים שאומרים שאין ברירה, מדינה שהדרך היחידה שהיא יכולה להתקיים זה להתקיים זו אחזקה של מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות היא מדינה בלי זכות קיום מוסרית (ועוד פעם, אני ממש ממש לא חושב שזה המקרה בישראל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 08:46 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל אני חושב שהמנטרה של להפסיק לשלוט בעם אחר מוצתה אבל אם אתה נהנה להמשיך לשפוך אותה פה מי אני שאמנע ממך את העונג הזה

לגבי הדוגמא שנתת : תאונות הדרכים.
גם בדרכים יש חוקים.
גם בדרכים יש אמצעי הגנה.
גם בדרכים יש משטרה,רמזורים, כיכרות, הגבלת מהירות וכולי.
לצערי הרב גם מול הטרור צריך להיות זהירים ולנקוט בצעדים שיגרמו לטרור להיחלש.
אני בטוח שאתה זוכר אבל ברשותך אני אזכיר לשאר הקוראים פה מה קרה שלא היינו זהירים "בדרכים" מול הפלשתינים
פעם פעם,לפני הרבה הרבה שנים חתמנו מול הפלשתינים על הסכם.
נתנו להם שליטה ביטחונית בתוך הערים.
ואז פרצה לה (דמיון להיום ) "אינתיפאדת אל אקצא"
נשמע מוכר.
וקיבלנו בתור הדובדבן שבקצפת מה שידוע בתור מרץ השחור:
ציטוט:
מרץ השחור הוא כינויו של חודש מרץ 2002, בו נרצחו למעלה מ-105 אזרחים ישראלים, נפלו 26 חיילי צה"ל ונפצעו כ-600 ישראלים, בהתקפות טרור פלסטיני. חודש זה היה העקוב מדם באינתיפאדה והיווה שיא רצחני של אבדות ישראליות. שיאו של גל הטרור בחודש זה היה הפיגוע במלון פארק (שנודע בשם "טבח ליל הסדר") בו נרצחו 30 אזרחים, רובם קשישים. בעקבות פיגוע זה, והאפקט המצטבר של הפיגועים בחודש זה, הורתה הממשלה על פתיחת מבצע חומת מגן בו נכבשו מחדש יהודה ושומרון וכוחות צה"ל פעלו להריסת תשתית הטרור הפלסטינית.

הלכנו בדרך שלך , שאגב הייתה גם שלי אז אז
בוא נפסיק לשלוט בהם
בוא ניתן להם לנהל את החיים שלהם
בוא נפסיק לשלוט בעם אחר וניתן לו זכויות אדם הנהוגות במערב
אני גם לא אשכח את רבין אומר ובצדק : מה הם יעשו לנו כבר? מקסימום נעלה 4 פאנטומים ונכסח אותם (משהו בסגנון) , הרי אנחנו יש לנו את הצבא החזר במזרח התיכון (אהה)
אז נתנו לפלשתינים חלק מהעוגה ולמזלנו רבין לא נתן לפלשתינים את כל העוגה
רבין רצה לראות שהרעיון שלך (הרעיון שלך נכון להיום והרעיון של רובנו אז אז ) עובד.
מה קרה מאז כולנו יודעים. (1115 ישראלים כנראה כבר לא יודעים , אפרופו נתונים על הרוגים "כ-1,115 ישראלים נהרגו, מהם 785 אזרחים ו-330 אנשי כוחות הביטחון")

אז איך אתה משווה את תאונות הדרכים היום לפיגועי הטרור היום ?
אבל אתה יודע למה אתה משווה?
אתה יכול לכתוב את ההשוואה הלא מוצלחת הזו בגלל סיבה אחת.
אתה יכול לשבת ולהתפלסף לך בפורום על פתרונות ומנטרות בגלל סיבה אחת .
אתה יכול לדבר איתי פה על ממוצעים של הרוגים בגלל סיבה אחת ויחידה.
שצהל יכול להיכנס ולעצור כל מחבל בשטחים הכבושים מתי שרוצה,כמה שרוצה ואיך שרוצה
השליטה הביטחונית חזרה אלינו אחרי מרץ השחור (אם נעשה ממוצע של הרוגים נקבל 1260 הרוגים בשנה ממוצע)
ואם היינו ממשיכים לתת להם לשלוט על השטח הממוצע של ההרוגים היה עולה כפי שעלה באותה שנה ארורה שעשינו את הניסוי הלא מוצלח הזה
ניסינו בשטחים הכבושים בשטחי יו"ש - נכשלנו
ניסינו בעזה - נכשלנו (מעניין מה היה הממוצע של ההרוגים ללא כיפת ברזל/מזל/צהל/מודיעין)
תתן לי סיבה אחת מעבר למנטרה הקבועה שלך שננסה את אותו פתרון לא מוצלח שוב!?

באמת שאתה אחד היחידים שאפשר לשוחח איתו פה , בלי שתצטט איזה גרשיים או פסיקים ששכחתי כמו איזה גמד שהשמש זורחת לו מהתחת עושה אבל בחייאת איזה השוואה עשית אמיר?
תאונות דרכים לטרור
מה ההשפעות של טרור מול תאונות דרכים אתה חשבת על זה פעם?
השפעות על כלכלה,תיירות וכולי
אתמול בחדשות בארץ ציון הראו כתבה עצובה מאוד על המסעדה אחמד את סלים שמחכה לקליינטים שלו בתקופה זו
הוא דיבר 70% ירידה במסעדה.
אפילו לא היה פיגוע במסעדה או דומה לו בתקופה האחרונה והפאקינג מסעדה שלו בהרצליה.
לך תספר לבחור הנחמד המקסים הזה (שמתגורר ברמת השרון) שתאונות דרכים זה כמו טרור.
וואלה לא שמעתי על אף כביש שפחדו ליסוע בו כי אתמול היתה בו תאונת דרכים
וזה רק הבדל אחד מיני רבים בין תאונות דרכים לפיגועי טרור.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 08:54 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
בכל מקרה, למרבה המזל לא נראה לי שבקרוב אני אהיה בעמדת כוח כלשהי שתאפשר לי לחתום על הסכמים מדיניים אז הכול בסדר.

התבלבלת באשכול של אירופה לא מזמן שטענת שהשוויתי סונים לשיעים וזה בכלל היה משתמש אחר , מן בלבול שכזה
טענת זה עתה שאני עלבתי בך ואף ניסית להשוות ביני לבין ילד הרוקע ברגליים ולא הצלחת עדיין להביא איזה שהוא ציטוט שאני עלבתי בך
כינית אותי עילג והתנצלת עם מרכאות וחזרת בך.
סה"כ אני מבקש ממך אם זה לא קשה כמובן :
בוא תדייק בטענות שלך או תביא לינק לטענות שלך .
ותשתדל לעשות זאת בלי להסתלבט עליי או על משתמשים אחרים (אתה כתבת שאתה מסתלבט,לא אני).

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 09:11 
סמל אישי של המשתמש
רק למען הסדר הטוב, אינטיפאדת אל אקצא היתה אחרי כשלון השיחות בקמפ דייויד..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 09:28 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
רק למען הסדר הטוב, אינטיפאדת אל אקצא היתה אחרי כשלון השיחות בקמפ דייויד..

נו ו...
ידוע ומעולם לא אמרתי אחרת
והיכן הפואנטה?

הנקודה שלי (אולי אני טועה בהשקפתי אבל זה מה יש ) היא שבוא נניח יש בסוף הסכם שכולם יודעים מהו
הוא השלם - 100%
נתנו 50%
לא קיבלו עוד אחרי כישלון השיחות (למרות שהוצע להם בשיחות סביב ה-100% שאנחנו יכולים לתת)
פתחו באינתיפאדה (מלחמה)
מזל שנתנו רק 50% ולא 90% כך שנהרגו "רק" 1115 בני אדם ישראלים ועוד אלפי פלשתינים
מקווה שלא נחזור על הטעות בטענה על זכויות האדם ונהמר על חייהם של מעל 1000 איש ו-6000 פצועים (אאל"ט על הפצועים).

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 09:41 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
קודם כל אני חושב שהמנטרה של להפסיק לשלוט בעם אחר מוצתה אבל אם אתה נהנה להמשיך לשפוך אותה פה מי אני שאמנע ממך את העונג הזה

גם בדרכים יש חוקים.
גם בדרכים יש אמצעי הגנה.
אני בטוח שאתה זוכר אבל ברשותך אני אזכיר לשאר הקוראים פה מה קרה שלא היינו זהירים "בדרכים" מול הפלשתינים
נשמע מוכר.
ציטוט:
מרץ השחור הוא כינויו של חודש מרץ 2002, בו נרצחו למעלה מ-105 אזרחים ישראלים, נפלו 26 חיילי צה"ל ונפצעו כ-600 ישראלים, בהתקפות טרור פלסטיני. חודש זה היה העקוב מדם באינתיפאדה והיווה שיא רצחני של אבדות ישראליות. שיאו של גל הטרור בחודש זה היה הפיגוע במלון פארק (שנודע בשם "טבח ליל הסדר") בו נרצחו 30 אזרחים, רובם קשישים. בעקבות פיגוע זה, והאפקט המצטבר של הפיגועים בחודש זה, הורתה הממשלה על פתיחת מבצע חומת מגן בו נכבשו מחדש יהודה ושומרון וכוחות צה"ל פעלו להריסת תשתית הטרור הפלסטינית.

בוא נפסיק לשלוט בהם
אני גם לא אשכח את רבין אומר ובצדק : מה הם יעשו לנו כבר? מקסימום נעלה 4 פאנטומים ונכסח אותם (משהו בסגנון) , הרי אנחנו יש לנו את הצבא החזר במזרח התיכון (אהה)
רבין רצה לראות שהרעיון שלך (הרעיון שלך נכון להיום והרעיון של רובנו אז אז ) עובד.
מה קרה מאז כולנו יודעים. (1115 ישראלים כנראה כבר לא יודעים , אפרופו נתונים על הרוגים "כ-1,115 ישראלים נהרגו, מהם 785 אזרחים ו-330 אנשי כוחות הביטחון")

השליטה הביטחונית חזרה אלינו אחרי מרץ השחור (אם נעשה ממוצע של הרוגים נקבל 1260 הרוגים בשנה ממוצע)
ואם היינו ממשיכים לתת להם לשלוט על השטח הממוצע של ההרוגים היה עולה כפי שעלה באותה שנה ארורה שעשינו את הניסוי הלא מוצלח הזה
ניסינו בעזה - נכשלנו (מעניין מה היה הממוצע של ההרוגים ללא כיפת ברזל/מזל/צהל/מודיעין)

באמת שאתה אחד היחידים שאפשר לשוחח איתו פה , בלי שתצטט איזה גרשיים או פסיקים ששכחתי כמו איזה גמד שהשמש זורחת לו מהתחת עושה אבל בחייאת איזה השוואה עשית אמיר?
תאונות דרכים לטרור
אתמול בחדשות בארץ ציון הראו כתבה עצובה מאוד על המסעדה אחמד את סלים שמחכה לקליינטים שלו בתקופה זו

דבר ראשון, זה שאתה מחזיק מיליוני אנשים בלי זכויות אדם זו לא מנטרה, זו הנקודה הכי חשובה פה לדעתי.
אני יודע שזה לא נעים לחשוב על זה, ורוב הישראלים באמת לא אוהבים לחשוב על איך הם מחזיקים מיליוני אנישם בלי זכויות אדם בסיסיות בעזרת כח צבאי ואלימות קטלנית.
ולא טענתי שפיגועי טרור הם כמו תאונות דרכים (או רצח על רקע פלילי), אני השוותי את מידת הסיכון שהם מביאות.
ושמע, הטענה שלך בסופו של יום זה שאם היינו נותנים להם זכויות אדם הם היו רוצחים את כולנו.
אני חושב שמעבר לזה שזה לא משהו ממש שההיסטוריה מגבה (תראה כמה זמן הם ישבו לפני שהם התחילו אפילו בהפגנות רציניות) זה גם תפיסה פחדנית על גבול ההיסטריה, וזה גם בדיוק מה שכל המשטרים המדכאים בעולם אמרו - מהעבדות בארה"ב עד דאר"פ של האפרטהייד.
וכמו שציינתי, אם אתה צודק ואכן הדרך היחידה של ישראל להתקיים זה להחזיק מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם לדעתי אין לה זכות קיום מוסרית.

נ.ב.
צה"ל יכול להכנס מתי שהוא רוצה לעזה ולעצור את מי שהוא רוצה?
כמה הרוגים יש לך מעזה?
איך שלא תסובב את זה לא מדובר פה באיום קיומי, אפילו אם הפלשתינאים יחליטו שהחלום שלהם זה שהמדינה שלהם תוחרב כל 10 דקות בגלל שמשהו משהו המופתי נאצי, מה כבר הם יכולים לעשות לך? או לפחות, מה כבר הם יכולים לעשות לך שהם לא יכולים לעשות עכשיו (כי באמת, עכשיו דבש לך?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 09:58 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
פאביו כתב:

גם בדרכים יש חוקים.
גם בדרכים יש אמצעי הגנה.
נשמע מוכר.
ציטוט:

בוא נפסיק לשלוט בהם

תאונות דרכים לטרור

דבר ראשון, זה שאתה מחזיק מיליוני אנשים בלי זכויות אדם זו לא מנטרה, זו הנקודה הכי חשובה פה לדעתי.
אני יודע שזה לא נעים לחשוב על זה, ורוב הישראלים באמת לא אוהבים לחשוב על איך הם מחזיקים מיליוני אנישם בלי זכויות אדם בסיסיות בעזרת כח צבאי ואלימות קטלנית.
ולא טענתי שפיגועי טרור הם כמו תאונות דרכים (או רצח על רקע פלילי), אני השוותי את מידת הסיכון שהם מביאות.
ושמע, הטענה שלך בסופו של יום זה שאם היינו נותנים להם זכויות אדם הם היו רוצחים את כולנו.
אני חושב שמעבר לזה שזה לא משהו ממש שההיסטוריה מגבה (תראה כמה זמן הם ישבו לפני שהם התחילו אפילו בהפגנות רציניות) זה גם תפיסה פחדנית על גבול ההיסטריה, וזה גם בדיוק מה שכל המשטרים המדכאים בעולם אמרו - מהעבדות בארה"ב עד דאר"פ של האפרטהייד.
וכמו שציינתי, אם אתה צודק ואכן הדרך היחידה של ישראל להתקיים זה להחזיק מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם לדעתי אין לה זכות קיום מוסרית.

נ.ב.
צה"ל יכול להכנס מתי שהוא רוצה לעזה ולעצור את מי שהוא רוצה?
כמה הרוגים יש לך מעזה?
איך שלא תסובב את זה לא מדובר פה באיום קיומי, אפילו אם הפלשתינאים יחליטו שהחלום שלהם זה שהמדינה שלהם תוחרב כל 10 דקות בגלל שמשהו משהו המופתי נאצי, מה כבר הם יכולים לעשות לך? או לפחות, מה כבר הם יכולים לעשות לך שהם לא יכולים לעשות עכשיו (כי באמת, עכשיו דבש לך?).

ההיסטוריה שהבאת היא מעולם אחר מעם אחר מהיסטוריה אחרת
ההיסטוריה שלנו עם הפלשתינים שונה
אני נוכחתי לדעת פעם אחר פעם שהתיאוריה שלך כושלת.
אני נוכחתי לדעת פעם אחר פעם שלקחנו סיכון עם הפלשתינים תמיד זה התפוצץ לנו בפנים.
ומה הם יכולים לעשות לי,אני בטוח שאתה נזכרת אם שכחת מהו מרץ השחור,לי זה הספיק , אולי לך לא.
התיאוריות של "צהל הצבא הכי חזק" (ואם הם יעשו ככה וככה אנחנו הרי אנחנו יכולים לזיין אותם תוך 10 דק עם מטוסים) התמוטטו לנו ב-20 שנים האחרונות כמו דומינו.

אתה משווה את יהודה ושומרון לרצועת עזה ?
אתה משווה את השטח בעזה לעומת השטח ביו"ש שיש באמצע של לב ליבה של ישראל?

עצוב מאוד שישראל נאלצת להחזיק מיליוני אנשים ללא זכויות אדם כמו במערב.
עצוב שישראל לא מצליחה להעביר את השטח לגורם אחראי שלא ינצל את השטח להיות טרוריסט ולתקוף את ישראל מהשטח שישראל מפנה פעם אחר פעם.

אתה מספר לי על היסטוריה בדרום אפריקה וארהב וגלקסיות שונות מהמזרח התיכון
לי יש את ההיסטוריה שלנו
הספיק לי מה שקרה ב-20 שנים האחרונות וב-100 שנים האחרונות מול הפלשתינים
לא רוצה לעשות עוד ניסויים ולהמר על חיי אדם
הבנתי עם מי יש לי עסק.
כנראה שאתה חושב אחרת , וזו זכותך
בוא נסכם שלא הסכמנו

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 10:16 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:

ההיסטוריה שהבאת היא מעולם אחר מעם אחר מהיסטוריה אחרת
ההיסטוריה שלנו עם הפלשתינים שונה
אני נוכחתי לדעת פעם אחר פעם שהתיאוריה שלך כושלת.
אני נוכחתי לדעת פעם אחר פעם שלקחנו סיכון עם הפלשתינים תמיד זה התפוצץ לנו בפנים.
ומה הם יכולים לעשות לי,אני בטוח שאתה נזכרת אם שכחת מהו מרץ השחור,לי זה הספיק , אולי לך לא.
התיאוריות של "צהל הצבא הכי חזק" (ואם הם יעשו ככה וככה אנחנו הרי אנחנו יכולים לזיין אותם תוך 10 דק עם מטוסים) התמוטטו לנו ב-20 שנים האחרונות כמו דומינו.

אתה משווה את יהודה ושומרון לרצועת עזה ?
אתה משווה את השטח בעזה לעומת השטח ביו"ש שיש באמצע של לב ליבה של ישראל?

עצוב מאוד שישראל נאלצת להחזיק מיליוני אנשים ללא זכויות אדם כמו במערב.
עצוב שישראל לא מצליחה להעביר את השטח לגורם אחראי שלא ינצל את השטח להיות טרוריסט ולתקוף את ישראל מהשטח שישראל מפנה פעם אחר פעם.

אתה מספר לי על היסטוריה בדרום אפריקה וארהב וגלקסיות שונות מהמזרח התיכון
לי יש את ההיסטוריה שלנו
הספיק לי מה שקרה ב-20 שנים האחרונות וב-100 שנים האחרונות מול הפלשתינים
לא רוצה לעשות עוד ניסויים ולהמר על חיי אדם
הבנתי עם מי יש לי עסק.
כנראה שאתה חושב אחרת , וזו זכותך
בוא נסכם שלא הסכמנו

רגע תחליט, עזה זו דוגמא שאפשר להשתמש בה או לא?
ואתה חושב שאתה לא מהמר על חיי אדם כשאתה לא מוכן לתת לפלשתיניאים זכויות אדם בסיסיות?

ובאופן יותר רחב, מתן זכויות אדם בסיסיות תמיד מביא איתו סיכונים, תסתכל על רציחות לא לאומניות (שעוד פעם, הורגות יותר ישראלים מטרור) - זה משהו שאפשר למנוע כמעט לגמרי.
לדוגמא על פיונגיאנג, עיר שאין בה פשיעה כמעט בכלל, אתה היית מוכן לוותר על מידה כזו של חופש רק בשביל "לא להמר על חיי אדם"?
תסתכל על מזרח ברלין, עיר שלא היתה בה כמעט פשיעה אבל אני בטוח שרוב האנשים שגרים בה הם בסדר עם זה שהבטחון האישי שלהם ירד תמורת יותר חופש וזכויות אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 10:52 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
פגעת בי, אני מבקש שתתנצל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 11:52 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
teknoboy כתב:

1. התבלבלת באשכול של אירופה לא מזמן שטענת שהשוויתי סונים לשיעים וזה בכלל היה משתמש אחר , מן בלבול שכזה
2. טענת זה עתה שאני עלבתי בך ואף ניסית להשוות ביני לבין ילד הרוקע ברגליים ולא הצלחת עדיין להביא איזה שהוא ציטוט שאני עלבתי בך
3. כינית אותי עילג והתנצלת עם מרכאות וחזרת בך.

סתם בגלל שאתגרת אותי אתגר קטנוניות:
1. ואוו, מישהו טעה!!! מדהים!!!!11!! ועוד מישהו שאתה לא מסיכם איתו!!!!111!11אחד11!!
להתחיל לספור את הטעויות שאתה עושה פה ולהעושת השוואה? בטוח שאתה רוצה לעשות חגיגה מכל טעות כזאת או אחרת?
2. לא טענתי שעלבת בי, טענתי שאתה והפסיכי "התבדחתם" על כמה דברים שונים.
אתה משום מה ביקשת דוגמה למקרה שבו קראת לי "עילג" או משהו דומה, וכמובן שזה לא קרה, פשוט כי אני לא עילג.
לינקים אתה יכול להמשיך לבקש, אני לא עובד פה. אני גם לא זה שעושה עניין מדיבור לא יפה או מעליב בפורום.
3. א. אמרתי שאתה עילג כשאתה מתעצבן. תכלס, אני עומד מאחורי דבריי אם כי אני מצר על כך שנפגעת מהם (רגישות היתר שלך לא באחריותי, למרבה המזל).
ב. הסברתי את עניין המרכאות (שלא היה סביב המילה להתנצל אלא סביב המילה להצריך). למרבה המזל, גם זה שאתה לא מבין מה כותבים לך זה לא באחריותי.

חשבתי שאתה מעוניין באיזשהו מקום בדיון ענייני ומהותי, אבל אני רואה שאתה מקדיש הרבה יותר אנרגיה להתנצחויות וענייני כבוד של ילדים.
כאמור, אני חושש שזאת לא תופעה שייחודית להתנהלות שלך בפורום, ואני אפילו חושב שאותן תבניות הן אלה שלא יאפשרו לך לעולם לצאת מהתסבוכת הלאומית שאתה נמצא בא (לפני שאתה קופץ כי שוב נעלבת: הערבוב בינך, פאביו, לבין מדינת ישראל באופן כללי הוא רק אמצעי רטורי שהשתמשתי בו, אני לא טוען שאתה אישית אחראי על כשלון תהליך השלום).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 12:02 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
teknoboy כתב:

1. התבלבלת באשכול של אירופה לא מזמן שטענת שהשוויתי סונים לשיעים וזה בכלל היה משתמש אחר , מן בלבול שכזה
2. טענת זה עתה שאני עלבתי בך ואף ניסית להשוות ביני לבין ילד הרוקע ברגליים ולא הצלחת עדיין להביא איזה שהוא ציטוט שאני עלבתי בך
3. כינית אותי עילג והתנצלת עם מרכאות וחזרת בך.

סתם בגלל שאתגרת אותי אתגר קטנוניות:
1. ואוו, מישהו טעה!!! מדהים!!!!11!! ועוד מישהו שאתה לא מסיכם איתו!!!!111!11אחד11!!
להתחיל לספור את הטעויות שאתה עושה פה ולהעושת השוואה? בטוח שאתה רוצה לעשות חגיגה מכל טעות כזאת או אחרת?
2. לא טענתי שעלבת בי, טענתי שאתה והפסיכי "התבדחתם" על כמה דברים שונים.
אתה משום מה ביקשת דוגמה למקרה שבו קראת לי "עילג" או משהו דומה, וכמובן שזה לא קרה, פשוט כי אני לא עילג.
לינקים אתה יכול להמשיך לבקש, אני לא עובד פה. אני גם לא זה שעושה עניין מדיבור לא יפה או מעליב בפורום.
3. א. אמרתי שאתה עילג כשאתה מתעצבן. תכלס, אני עומד מאחורי דבריי אם כי אני מצר על כך שנפגעת מהם (רגישות היתר שלך לא באחריותי, למרבה המזל).
ב. הסברתי את עניין המרכאות (שלא היה סביב המילה להתנצל אלא סביב המילה להצריך). למרבה המזל, גם זה שאתה לא מבין מה כותבים לך זה לא באחריותי.

חשבתי שאתה מעוניין באיזשהו מקום בדיון ענייני ומהותי, אבל אני רואה שאתה מקדיש הרבה יותר אנרגיה להתנצחויות וענייני כבוד של ילדים.
כאמור, אני חושש שזאת לא תופעה שייחודית להתנהלות שלך בפורום, ואני אפילו חושב שאותן תבניות הן אלה שלא יאפשרו לך לעולם לצאת מהתסבוכת הלאומית שאתה נמצא בא (לפני שאתה קופץ כי שוב נעלבת: הערבוב בינך, פאביו, לבין מדינת ישראל באופן כללי הוא רק אמצעי רטורי שהשתמשתי בו, אני לא טוען שאתה אישית אחראי על כשלון תהליך השלום) .

אתה מתוק אמיתי,ואני מאחל לך ולכל עם ישראל ותומכיו ואוהדי הפועל בפרט חיים נהדרים מאושרים ומוצלחים
אני נפעם מהסובלנות שלך ואצפה בשיחותיך עם חבריך בשקיקה אדירה ועצומה.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 12:04 
סמל אישי של המשתמש
פאביו, אתה צריך לבקש מהאדמין שיחליף לך את השם משתמש ל"אבי נעלבי".

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 12:07 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
פאביו, אתה צריך לבקש מהאדמין שיחליף לך את השם משתמש ל"אבי נעלבי".

לא נעלבתי,נהפוך הוא
אתה מתוק אמיתי
ואני נפעם מכך
המתיקות שלך מרשימה אותי

טקנו,אתה צריך להחליף את השם משתמש ל"מתוקי"

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 19:52 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4730940,00.html

עכשיו יהיו צחוקים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 19:56 
מדובר בשמאלנים שבטחון המדינה אינו נר לרגליהם, בלשון המעטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 19:57 
סמל אישי של המשתמש
צה"ל תמיד היה חבורה של סמולנים, בוגדים ועוכרי ישראל.

שילכו לעזה!
(לא... שניה...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 20:04 
KingAlpaca כתב:

הוא לא מבין כלום בנטרול מחבלות.
רק ofir מבין.

ציטוט:
אבל היכן שנערה רועדת עם מספריים ביד לא צריך 'לחורר' אותה בעשרה כדורים. אפשר לבעוט בה או לירות לה ברגל".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2015, 20:11 
סמל אישי של המשתמש
יש לי כבוד רב לקציני צה"ל ואני סומך עליהם מאוד.
הם המליצו (ד"א לא יודע מי זה הקצין ) ואת האחריות צריכה לקחת הממשלה.
מקווה שהממשלה תתייחס במלוא הרצינות להמלצה של הקצין ותנהג אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 134  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: