ofir כתב:
הבחור עם הנשק לא נמצא בשום מצוקה רק כשהמחבל לא זז. כל עוד הוא זז הוא יכול ללחוץ על כפתור ולהתפוצץ, יכול לירות בנשק שהשוטר לא הצליח להבחין בו. בסופו של דבר מנטרלים איום כזה רק כשמונעים ממנו כל יכולת לזוז אפילו טיפה. הזוי שצריך להסביר את זה בכלל.
את הפיגועים עשו גם ערבים תחת שלטון ישראלי.. מה המניע שלהם?
אין מקום להפרדה. הסיבה לטרור הזה הוא שנאה ורצון להשמיד יהודים שבאו מחינוך לקוי והסתה של אנשים שצריך לגרש מהמדינה הזאת. זה שאתה מספר סיפורים לעצמך על כיבוש דיכוי וכל מיני שטויות אחרות לא אומר שזה נכון.
ההתנחלויות זה סיפור אחר לדיון אחר שגם בו אתה לא צודק. אם אתה בונה בהתנחלויות אתה לא פוגע בהם. זה לא שטח שלהם. וכל בנייה כזאת היא מבורכת.
אם הנערה יכלה ללחוץ על כפתור ולהתפוצץ, היא היתה מחכה עד שמורידים אותה לרצפה? אתה קורא את מה שאתה כותב? הנערה יכולה לירות בנשק, אבל רצה עם מספריים כמו צפרדע? אתה מאמין לעצמך?
האיום היחיד פה הוא השוטר, שהיום יורה בשתי נערות עם מספריים ומחר ירה בערבי אקראי, כי הוא מפחד.
יש אולי 2 ערבים ישראלים שבצעו פיגועים. אחת מהן היא האשה בתחנת האוטובוס, שכבר הובהר שלא ניסתה באמת לדקור מישהו (ועדיין ירו בה, אבל נעזוב את זה). מנגד, יש לך עשרות פלסטינים שניסו לפגוע ביהודים, וכולם לא חיים בדמקורטיה היחידה במזרח התיכון, אלא בשלוחה הדיקטטורית שלה.
אני לא מספק לעצמי סיפורים על כיבוש ודיכוי. זו המציאות. אולי מציאות מתחייבת, אבל עדיין מציאות. עדיין פלסטיני אקראי שלא עשה כלום לאף אחד סובל מהדיכוי. זו המציאות. לא המצאתי אותי.
ההתנחלויות, ואני אדבר כרגע על אלה שלא יושבות על קרקע שיש עליה בעלות פלסטינית (למרות שיש גם כאלה, ואפילו תנועת רגבים של סמארקיץ' הודתה ב2200 מבנים יהודיים שיושבים על קרקע פלסטינית פרטית, שלא לדבר על אדמות חקלאות). כל התנחלות מגבילה את התנועה של הפלסטינים בשטחים. רוב רובם של המחסומים נועדו להגן על ההתנחלויות. מבורך? אולי בעולם המשוגע שלך.