Fez כתב:
אגב, התחושה שלי היא שלהביא 2-3 במקום אחד הגבוהים רק יחזק אותנו בצבע. לי נראה שכל הרוטציה הזאת של שלושה שחקנים בכירים בצבע בעיקר פוגעת בנו. יש סוג מסוים של שחקנים שהמעמד הזה של שחקן רוטציה שולי לא ממש מאפשר להפיק מהם יותר מדי, וכשאתה הופך אותם לשחקנים של 30-35 דקות למשחק שהקבוצה בנויה עליהם אתה יכול להפיק מהם הרבה יותר. הדוגמאות הברורות לזה בליגה העונה הן לדעתי רומרו אוסבי וג'וש דאנקן, שני שחקני התקפה סקוררים (מהמוכשרים בליגה) שצריכים לצבור ביטחון ולשחק דקות משמעותיות, וכל הסיטואציה הזאת שהם מקבלים פירורים מהספסל ויש שחקנים בכירים לפניהם ברוטציה פוגעת בהם מאוד (לעומת שחקנים כמו מונרו או האוול שהקרדיט הבלתי מוגבל שלהם מאפשר להם להפיק קרוב למקסימום). הרבה פעמים קשה לעשות אימפקט אמיתי על המשחק מהמעמד הזה. עובדה שגם ג'ף וגם ג'ון שחקנים של 30 דקות ו-15 נקודות למשחק בעונה שעברה בקבוצות ברמה שלנו, ובהפועל הם לא מגיעים לדאבל פיגרס. איפשהו בדרך אתה מפסיד את שניהם (לעומת באטל ואוואנס שהמעמד שלהם בקבוצה מאפשר להוציא מהם כמעט 100%).
שורה תחתונה, יכול מאוד להיות שמשהו ברוטציה הזאת לא עובד מעבר לנושאים נקודתיים כמו הפאולים של ג'ף או הכושר של וויליאמסון, והסיטואציה הזאת של שחקנים שדורכים אחד על השני היא בדרך כלל רעה לקבוצה בסדר הגודל שלנו. אני לא רואה איך אנחנו מפיקים משלושה גבוהים בכירים (שני זרים ורותבארט) תפוקה מקסימלית בסיטואציה הזאת, לפעמים דוקא שמיכה קצרה ותלות בשחקן מאפשרת לך להפיק יותר מאשר רוטציה כזאת. שוב, אם היה גבוה ישראלי שיכול לתת 5-10 דקות זה היה קלאסי אבל העדר שחקן כזה לא מהווה סיבה להמשיך בקונספציה שהיא הרבה יותר בעייתית בפני עצמה.
מדויק. אם נשחרר את אחד הגבוהים (לי ברור שזה צריך להיות וויליאמסון, לא כי הוא לא יכול שחקן טוב ואפילו מצוין, אלא כי ההשפעה של ג'ף בדקות שלו היא לא משהו שאפשר לוותר עליו למרות בעיית העבירות) אין ספק שנקבל מהגבוה השני הרבה יותר, גם במספרים וגם ביכולת. הקטע שיש לנו שני זרים שהם בדיוק על אותה משבצת, 4 שיכולים לשחק 5, פוגע בשניהם ופוגע בכלל בקבוצה. אי אפשר להחזיק שני זרים על תקן השוליה של רוברט, בזמן שקבוצות ברמתנו צריכות לקבל מכל ארבעת הזרים מספרים, נקודות, ריבאונדים וכו'. במיוחד שאנחנו רואים שאנחנו לא מקבלים תפוקה התקפית מהישראלים למעט רביב ורוברט, אפילו לא הבלחות. אם יהיה לנו זר על עמדה 1 (באטל), זר על עמדות 2-3, זר על עמדות 3-4 (אוונס) וזר על עמדות 4-5 (אלן), הפיזור בעמדות של הזרים יהיה הרבה יותר מאוזן ואנחנו נוכל לקבל תפוקה הרבה יותר גבוהה. כרגע יש לנו שני זרים של 33-36 דקות ושני זרים של 20-23 דקות, אין בזה שום דבר בריא.
במקביל כנראה שהתפוקה של באטל ואוונס תרד, אבל זה דווקא דבר טוב. כרגע התלות בהם היא גדולה מדי (והיא תישאר גדולה מדי גם אחרי שרביב יחזור), ולמרות שהם נותנים מספרים מאוד מרשימים זה לא עוזר לנו לנצח משחקים.