תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 19:36

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 134  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 13:40 
סמל אישי של המשתמש
נסיעה טובה :ROSE:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 13:54 
סמל אישי של המשתמש
חכה עם זה, בינתיים נשאר לנו פה קצת זמן בשביל להרגיז אתכם, לתמוך בחרם, לשמוח לאידכם ולהראות לכם כמה שאנחנו יותר צודקים, מוסריים, אנושיים וחכמים מכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 13:55 
סמל אישי של המשתמש
תיארתי לעצמי
אתם ללא ספק מוצלחים יותר
אגב "מי זה מכם"?
תגדיר את "מכם"

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 14:01 
סמל אישי של המשתמש
כל מה שקורה פוליטית ממך ימינה.
הנה, הכנתי גרף:
קומוניסים <- אופטימי <- פאביו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 14:07 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מספיק חכם להבין
אז הייתי רוצה להבהיר :

מי שממני ימינה לא מוצלח ?
מי שממני שמאלה מוצלח ?
by definition

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 14:22 
ערן כתב:
חכה עם זה, בינתיים נשאר לנו פה קצת זמן בשביל להרגיז אתכם, לתמוך בחרם, לשמוח לאידכם ולהראות לכם כמה שאנחנו יותר צודקים , מוסריים, אנושיים וחכמים מכם.

למה אתה חושב שתמיכה בחרם היא מעשה חכם?
האם אתה באמת חושב שזה יביא למשהו מלבד פיטורי עשרות פלשתינאים שמועסקים במפעלים שיוחרמו (כי את אותם מפעלים פשוט יזיזו לתוך גבולות מדינת ישראל המוכרים ע"י העולם)?

זה שצד אחד טועה עדיין לא עושה את הצד השני לצודק ככה שלעולם לא תוכל להתהדר בזה (אבל כן, תוכל לצחוק על הצד השני שהוא טעה אם בכלל תוכל עדיין לצחוק).

ושלא תבין אותי לא נכון, אני מאוד בעד התנתקות חד צדדית (תוך כדי מתן בחירה למתנחלים ולערביי ישראל את הבחירה באיזה מדינה להיות ביום שאחרי) ובניית חומה בגובה 10 מטר לכל אורך קווי 67 (בתקווה שעוד 100 שנה, כשהשנאה המושרשת בין שני העמים יאפשרו פירוק שלה והגעה למצב של יחסים נורמאלים) , אבל גם אני לא יכול להגיד שאני צודק בנושא כל כך מורכב (בטח ובטח ככל הפתרונות שעולים כאן הם תאורטים ולא נוסו בפועל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 15:02 
סמל אישי של המשתמש
ערן, אתה באמת באמת שלא רצוי כאן בארץ. אתה לא שם לב שהחברה הישראלית השתנתה? אין לך מקום כאן, במקום להתבכיין על זה פשוט תטוס ותתבולל.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 15:10 
סמל אישי של המשתמש
ערן לא רצוי פה כמו שחובבי יהודים לא היו רצויים בגרמניה.
וככה זה נראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 15:23 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
ערן, אתה באמת באמת שלא רצוי כאן בארץ. אתה לא שם לב שהחברה הישראלית השתנתה? אין לך מקום כאן, במקום להתבכיין על זה פשוט תטוס ותתבולל.
כמעט הכל נכון, רק איפה ראית אותי מתבכיין? אני מכיר במציאות בצורה מפוכחת, לא חושב שיש ביכולתי לשנות אותה, ברוב הזמן אני חש ניכור וייאוש אבל לפעמים יש שמחות קטנות לאיד. וכשלא תהיה ברירה כנראה איאלץ להימלט מפה, כן. "להתבולל"? וואו רק לא זה, איך אשרוד מגורים וחיים משותפים ליד אנשים מדתות ולאומים אחרים, איך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 15:38 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
ערן כתב:
חכה עם זה, בינתיים נשאר לנו פה קצת זמן בשביל להרגיז אתכם, לתמוך בחרם, לשמוח לאידכם ולהראות לכם כמה שאנחנו יותר צודקים , מוסריים, אנושיים וחכמים מכם.

האם אתה באמת חושב שזה יביא למשהו מלבד פיטורי עשרות פלשתינאים שמועסקים במפעלים שיוחרמו (כי את אותם מפעלים פשוט יזיזו לתוך גבולות מדינת ישראל המוכרים ע"י העולם)?

כי הבעיה של הפלסטינאים זה באמת עוד כמה עשרות מקומות עבודה בשכר אפסי, בלי תנאים ובלי סטנדרד מינימלי של בטיחות.
דרך אגב, הכוונה של חרם על מוצרי התנחלויות היא בדיוק זאת - שיעבירו אותם לגבולות המוכרים של מדינת ישראל.
בנוסף, אם זאת כל ההשפעה של חרם על התנחלויות, למה כולם צווחים על זה כאילו אונסים אותם?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 15:39 
סמל אישי של המשתמש
1. יש לך הזדמנות לשנות, אבל כנראה שזה אף פעם לא ייצא לפועל. במחנה שלך יש יותר אנשים כמוך וכמו זהבה גלאון מאשר דב חנין ואילן גילאון. אם חנין וגילאון לא היו מיעוט, הייתי יכול לראות שינוי באופק.
2. אני מקווה שאתה מבין שיכול להיות שהבעיה היא בך, ולא בחברה שבה אתה חי. יכול מאוד להיות שבמקום שתהגר אליו אתה תרגיש ניכור וייאוש מסיבות אחרות.
3. נורמן פינקלשטיין.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 15:45 
סמל אישי של המשתמש
1. בהודעה הקודמת ציינת - כנראה בצדק - שהחברה הישראלית השתנתה, אז איך פתאום יש לי (ול"מחנה" שלי) הזדמנות לשנות? הלו, הפסדנו בדמוגרפיה ובחינוך.
2. תודה על האנליזה - אני לא לוקח את זה קשה, כמו משתמשים אחרים שנזעקים בכל פעם שמישהו מסמן באופן וירטואלי עם האצבע על הרקה כדי לאותת שהם מטורללים - אבל חשוב להדגיש שאלו תחושות שהן ספציפיות למצב הפוליטי. אה, ייאוש תוקף אותי לפעמים גם לגבי הפועל. אז תוסיף גם את זה.
3. זה משחק אסוציאציות? רוצה שגם אני אבחר שמות? נראה לך שגם פאביו ירצה לשחק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 15:52 
teknoboy כתב:
pokara כתב:
ערן כתב:

כי הבעיה של הפלסטינאים זה באמת עוד כמה עשרות מקומות עבודה בשכר אפסי, בלי תנאים ובלי סטנדרד מינימלי של בטיחות.
דרך אגב, הכוונה של חרם על מוצרי התנחלויות היא בדיוק זאת - שיעבירו אותם לגבולות המוכרים של מדינת ישראל.
בנוסף, אם זאת כל ההשפעה של חרם על התנחלויות, למה כולם צווחים על זה כאילו אונסים אותם?

ראשית, מניין לך שהם עובדים שם בלי תנאים ובשכר אפסי? (אני דווקא הכרתי כמה פלשתינאים שעובדים שם ומרוויחים לא רע (שכר מקביל לעובדים אצלינו בחברה בתפקידים דומים).
אני דוקא סבור שמטרת החרם היא לגרום לנסיגת צה"ל וישראל מהשטחים ולאו דווקא המפעלים שנמצאים שם (כמובן שהם יפונו במקרה כזה)
הצעקה הגדולה לדעתי היא משתי סיבות, רואי השחורות שטוענים כי החרם על ההתנחלויות זאת רק ההתחלה וכשזה יצלח החרם יעבור על ישראל כולה ויש את אלה שמאמינים שאף אחד לא יכול לכפות עלינו כלום.

סתם משיטוט מהיר מצאתי כתבה על אחד המפעלים באריאל, אז אם רק הוא מעסיק כ85 עובדים, אני מניח שיותר מ100 מפעלים שנמצאים שם מעסיקים קצת יותר מ"כמה עשרות בשכר אפסי (סתם דוגמא למפעלים כאלו ליפסקי, סודהסטרים ועוד)

http://www.globes.co.il/serve/globes/pr ... 1001073954
"כשיעקב מלאך מסתובב במפעל שלו, מפעל אחווה באזור התעשייה אריאל, הוא לא מביט לאחור, למרות שברוח הימים האחרונים - הוא נמצא בכל רגע נתון במקום נפיץ. במפעל מועסקים 190 עובדים: מחציתם פלסטינים מהשומרון, כ-40 ערבים ישראלים מכפר קאסם וטייבה, 30 יהודים תושבי אריאל, 6 יהודים תושבי התנחלויות שונות ו-7 שומרונים. העובדים היהודים הם מיעוט, אם כך. "אני גאה שאני מעסיק פלסטינים. כאדם נאיבי, אני מאמין שהשלום יגיע מגובה העיניים", הוא אומר.

אתה לא חושש?

"לא. משנת 2000 עד היום באריאל לא הייתה אלימות. רווחה כלכלית היא נוסחה למניעת טרור. איפה שיש כסף ואנשים מתפרנסים בכבוד ובצורה שוויונית, וכשבית המשפט העליון דואג שערבי שעובד שכם אל שכם עם יהודי, לא יופלה לרעה - אין מתח. כל אחד שומר על חלקת האלוהים הקטנה שלו, והיא מאוד טובה ופורה. העובדים שלנו מרוויחים כמו ישראלים, והם כפופים לחוקי השכר שבישראל, לרבות ההטבות. הם לא עושים את הקניות ברמת-אביב, וכך מבזבזים קצת פחות מאיתנו. יש להם מקומות יותר זולים". "

נערך לאחרונה על ידי pokara בתאריך 12 נובמבר 2015, 16:01, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 15:53 
סמל אישי של המשתמש
1. חברות משתנות כל הזמן, ולמרות שזה נראה כאילו החברה הישראלית אבודה- היא לא. אף חברה לא אבודה אף פעם, לא הישראלית ולא הגרמנית שאחרי השואה. זה בדיוק בחינוך ובתשתיות, והגישה שלך מרחיקה את הסיכויים לשינוי. הרי אף פעם לא תשכנע את כל הציבור הישראלי להיות חד"ש, אבל ללמד אותו להיות דמוקרטי ופלורליסטי(גם אם ימני) אתה יכול. היחס ללהט"ב כדוגמא(תוציא את החרדים מהמשוואה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 16:34 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
teknoboy כתב:
pokara כתב:
ערן כתב:

1. ראשית, מניין לך שהם עובדים שם בלי תנאים ובשכר אפסי? (אני דווקא הכרתי כמה פלשתינאים שעובדים שם ומרוויחים לא רע (שכר מקביל לעובדים אצלינו בחברה בתפקידים דומים).
2. אני דוקא סבור שמטרת החרם היא לגרום לנסיגת צה"ל וישראל מהשטחים ולאו דווקא המפעלים שנמצאים שם (כמובן שהם יפונו במקרה כזה)
הצעקה הגדולה לדעתי היא משתי סיבות, רואי השחורות שטוענים כי החרם על ההתנחלויות זאת רק ההתחלה וכשזה יצלח החרם יעבור על ישראל כולה ויש את אלה שמאמינים שאף אחד לא יכול לכפות עלינו כלום.

3. סתם משיטוט מהיר מצאתי כתבה על אחד המפעלים באריאל, אז אם רק הוא מעסיק כ85 עובדים, אני מניח שיותר מ100 מפעלים שנמצאים שם מעסיקים קצת יותר מ"כמה עשרות בשכר אפסי (סתם דוגמא למפעלים כאלו ליפסקי, סודהסטרים ועוד)

"כשיעקב מלאך מסתובב במפעל שלו, מפעל אחווה באזור התעשייה אריאל, הוא לא מביט לאחור, למרות שברוח הימים האחרונים - הוא נמצא בכל רגע נתון במקום נפיץ. במפעל מועסקים 190 עובדים: מחציתם פלסטינים מהשומרון , כ-40 ערבים ישראלים מכפר קאסם וטייבה, 30 יהודים תושבי אריאל, 6 יהודים תושבי התנחלויות שונות ו-7 שומרונים. העובדים היהודים הם מיעוט, אם כך. "אני גאה שאני מעסיק פלסטינים. כאדם נאיבי, אני מאמין שהשלום יגיע מגובה העיניים", הוא אומר.

אתה לא חושש?

"לא. משנת 2000 עד היום באריאל לא הייתה אלימות. רווחה כלכלית היא נוסחה למניעת טרור. איפה שיש כסף ואנשים מתפרנסים בכבוד ובצורה שוויונית, וכשבית המשפט העליון דואג שערבי שעובד שכם אל שכם עם יהודי, לא יופלה לרעה - אין מתח. כל אחד שומר על חלקת האלוהים הקטנה שלו, והיא מאוד טובה ופורה. העובדים שלנו מרוויחים כמו ישראלים, והם כפופים לחוקי השכר שבישראל, לרבות ההטבות . הם לא עושים את הקניות ברמת-אביב, וכך מבזבזים קצת פחות מאיתנו. יש להם מקומות יותר זולים". "

1. אם אתה מתקשה למצוא נתונים על תנאי העבודה באזורי התעשייה בשטחים (שם מועסקים רוב הפלסטנאים), יש על זה פוסט מצוין בבלוג "לא למות טיפש" של עידן לנדו.
2. ברור שהמטרה הסופית היא להביא לנסיגה ישראלית מהשטחים. האמצעי הוא לחץ כלכלי שיגרום להישארות בשטחים להפוך לפחות ופחות רווחית.
3. לגבי הדוגמאות שנתת - שני המעסיקים הגדולים ביותר בשטחים היו סודה-סטרים ובייגל-בייגל, שניהם כבר סגרו ועברו לתוך הקו הירוק מחשש לחרם.
לגבי הסיפור היפה על הבחור מאריאל - מעניין יחסית, אבל עם כל הכבוד לאנקדוטה הזאת, היא עדיין אנקדוטה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 16:36 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
1. חברות משתנות כל הזמן, ולמרות שזה נראה כאילו החברה הישראלית אבודה- היא לא. אף חברה לא אבודה אף פעם, לא הישראלית ולא הגרמנית שאחרי השואה. זה בדיוק בחינוך ובתשתיות, והגישה שלך מרחיקה את הסיכויים לשינוי. הרי אף פעם לא תשכנע את כל הציבור הישראלי להיות חד"ש, אבל ללמד אותו להיות דמוקרטי ופלורליסטי(גם אם ימני) אתה יכול. היחס ללהט"ב כדוגמא(תוציא את החרדים מהמשוואה).

תסלח לי על הדקדקנות, אבל גם אם תעניק זכויות מלאות לכל הלהטב"ק לסוגיהם ואפילו אם תרשה להם להתחתן בלובי של הכנסת, זה לא יהפוך מדינה שיש לה כמה מיליוני נתינים חסרי זכויות לדמוקרטית במיוחד.
אולי אפשר לשכנע את היהודים בישראל להרשות נישואי להט"ב, אבל לעניות דעתי לשכנע אותם לוותר על מעמדם כגזע אדונים יהיה קצת יותר קשה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 16:52 
teknoboy כתב:
pokara כתב:
teknoboy כתב:
pokara כתב:
ערן כתב:

1. ראשית, מניין לך שהם עובדים שם בלי תנאים ובשכר אפסי? (אני דווקא הכרתי כמה פלשתינאים שעובדים שם ומרוויחים לא רע (שכר מקביל לעובדים אצלינו בחברה בתפקידים דומים).
2. אני דוקא סבור שמטרת החרם היא לגרום לנסיגת צה"ל וישראל מהשטחים ולאו דווקא המפעלים שנמצאים שם (כמובן שהם יפונו במקרה כזה)

3. סתם משיטוט מהיר מצאתי כתבה על אחד המפעלים באריאל, אז אם רק הוא מעסיק כ85 עובדים, אני מניח שיותר מ100 מפעלים שנמצאים שם מעסיקים קצת יותר מ"כמה עשרות בשכר אפסי (סתם דוגמא למפעלים כאלו ליפסקי, סודהסטרים ועוד)

"כשיעקב מלאך מסתובב במפעל שלו, מפעל אחווה באזור התעשייה אריאל, הוא לא מביט לאחור, למרות שברוח הימים האחרונים - הוא נמצא בכל רגע נתון במקום נפיץ. במפעל מועסקים 190 עובדים: מחציתם פלסטינים מהשומרון , כ-40 ערבים ישראלים מכפר קאסם וטייבה, 30 יהודים תושבי אריאל, 6 יהודים תושבי התנחלויות שונות ו-7 שומרונים. העובדים היהודים הם מיעוט, אם כך. "אני גאה שאני מעסיק פלסטינים. כאדם נאיבי, אני מאמין שהשלום יגיע מגובה העיניים", הוא אומר.

אתה לא חושש?

"לא. משנת 2000 עד היום באריאל לא הייתה אלימות. רווחה כלכלית היא נוסחה למניעת טרור. איפה שיש כסף ואנשים מתפרנסים בכבוד ובצורה שוויונית, וכשבית המשפט העליון דואג שערבי שעובד שכם אל שכם עם יהודי, לא יופלה לרעה - אין מתח. כל אחד שומר על חלקת האלוהים הקטנה שלו, והיא מאוד טובה ופורה. העובדים שלנו מרוויחים כמו ישראלים, והם כפופים לחוקי השכר שבישראל, לרבות ההטבות . הם לא עושים את הקניות ברמת-אביב, וכך מבזבזים קצת פחות מאיתנו. יש להם מקומות יותר זולים". "

1. אם אתה מתקשה למצוא נתונים על תנאי העבודה באזורי התעשייה בשטחים (שם מועסקים רוב הפלסטנאים), יש על זה פוסט מצוין בבלוג "לא למות טיפש" של עידן לנדו.
2. ברור שהמטרה הסופית היא להביא לנסיגה ישראלית מהשטחים. האמצעי הוא לחץ כלכלי שיגרום להישארות בשטחים להפוך לפחות ופחות רווחית.
3. לגבי הדוגמאות שנתת - שני המעסיקים הגדולים ביותר בשטחים היו סודה-סטרים ובייגל-בייגל, שניהם כבר סגרו ועברו לתוך הקו הירוק מחשש לחרם.
לגבי הסיפור היפה על הבחור מאריאל - מעניין יחסית, אבל עם כל הכבוד לאנקדוטה הזאת, היא עדיין אנקדוטה.

1. לא הכרתי את הבלוג ועיינתי בו עכשיו, אז הוא מציין שם איך המדינה לכאורה גנבה כסף שלא הגיע לה מאותם פועלים, אבל בשום מקום לא ראיתי אסמכתא לכך כי הם מקבלים משכורות רעב ומנוצלים. (דרך אגב, אם הטענה שם נכונה (לצערי הקישור שהוא נתן כהוכחה לא עובד) והמדינה גנבה אותם , הם יכולים לתבוע אותה).

2. אבל הלחץ לא יגרום לאותם מתנחלים לעזוב, הוא רק יגרום לאותם מפעלים שגם מייצאים לחו"ל לזוז לישראל, אתה באמת חושב שמתנחל שעובד באחד מהמפעלים הללו לא יוכל להמדשיך לעבוד בהם בארץ? הפלשתניאי יוכל?

3. סודה סטרים אמרה שהיא תסגור את המפעל, בפועל שני המפעלים של סודה סטרים עדיין עובדים בשיא המרץ, וחבל שאתה מייחס לבחור מאריאל בתור אנקדוטה כאשר מצד שני אתה לא מציג אפילו הוכחה אחת שזה לא עובד ככה ביתר המפעלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 16:56 
החרם הבינלאומי על דרא"פ פגע גם בשחורים. אתה חושב שהם היו מוותרים עליו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 16:59 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
1. לא הכרתי את הבלוג ועיינתי בו עכשיו, אז הוא מציין שם איך המדינה לכאורה גנבה כסף שלא הגיע לה מאותם פועלים, אבל בשום מקום לא ראיתי אסמכתא לכך כי הם מקבלים משכורות רעב ומנוצלים. (דרך אגב, אם הטענה שם נכונה (לצערי הקישור שהוא נתן כהוכחה לא עובד) והמדינה גנבה אותם , הם יכולים לתבוע אותה).

2. אבל הלחץ לא יגרום לאותם מתנחלים לעזוב, הוא רק יגרום לאותם מפעלים שגם מייצאים לחו"ל לזוז לישראל, אתה באמת חושב שמתנחל שעובד באחד מהמפעלים הללו לא יוכל להמדשיך לעבוד בהם בארץ? הפלשתניאי יוכל?

3. סודה סטרים אמרה שהיא תסגור את המפעל, בפועל שני המפעלים של סודה סטרים עדיין עובדים בשיא המרץ, וחבל שאתה מייחס לבחור מאריאל בתור אנקדוטה כאשר מצד שני אתה לא מציג אפילו הוכחה אחת שזה לא עובד ככה ביתר המפעלים.

1. באמת בלוג מצוין, וכדאי לקרוא ממנו כמה שיותר. יש לו גם פוסט על תנאי ההעסקה באזורי התעשייה בשטחים, כולל תנאי בטיחות\גהות\תברואה מזעזעים (למשל ענן גזים רעילים שמרחף מעל אזור התעשייה, כאלה).
2. הרעיון הוא לא לפגוע כלכלית במתנחלים, אלא להפוך את ההתנחלות לפחות אטרקטיבית עבור המדינה.
3. לגבי סודה-סטרים: יכול להיות, אני קראתי אחרת. לגבי אריאל: אני טוען שזאת אנקדוטה כי הנתונים שאני מכיר (שוב, מהפוסט של עידן לנדו) מראים שלא רק שזאת אנקדוטה, אלא שהיא גם יוצאת דופן ולא מייצגת את הכלל.

אגב, שלא יובן לא נכון, אני אישית לא בטוח שחרם על תוצרת התנחלויות (כרגע, אגב, מדובר רק על סימון, שבפועל כבר קיים בכל מקרה בגלל הסכמים שנחתמו בין ישראל לאיחוד לפני 12 שנים!) זה רעיון טוב במיוחד או שיש סיכוי כלשהו שהוא יהפוך את התמונה על פיה ויגרום לישראלים להציל את עצמם מהמלכודת שהם חפרו לעצמם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 17:01 
19 כתב:
החרם הבינלאומי על דרא"פ פגע גם בשחורים. אתה חושב שהם היו מוותרים עליו?

אין לי ספק שהיום הם שמחים על כך,
אבל להשוות בין החרמות הללו זה לא נכון לעשות,
בדרום אפריקה כולם נפגעו היות והחרם היה על כל המדינה,
כאן היחידים שיפגעו הם בעלי המפעלים (שבטח יפוצו על ידי המדינה אם יחליטו לעבור לישראל וגם אם לא) והעובדים הפלשתינאים,
בהתחשב בכך שהייצוא של המדינה מתוצרת השטחים היא 1.5%-3% (מנתונים שקראתי השבוע), אזי הפגיעה בישראל עצמה היא ממש מינורית ולא זה מה שיביא לשינוי המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 17:25 
זה יביא לכך שאנשי עסקים ישראלים יחשבו כמה פעמים לפני שהם פותחים עסק בשטח שלא מוכר כחלק מהמדינה שלהם. ואתה צודק שזה צעד קטן וסמלי ללא הרבה השפעה אלא אם הוא סימן להתחלה של משהו. אפשר ללחוץ עלינו בדרכים הרבה יותר קשות, זה מה שאתה רוצה בעצם?
זה ימים קשים לאנשי העדר הישראלים "מי צריך את אמריקה ואת העולם, אנחנו נחרים אותם בחזרה" כשאפשר לראות כל יום בחדשות איך ביבי עושה הכל חוץ מלהיכנס פיזית לתוך התחת של אובמה כדי שיזרוק לנו עוד כמה עצמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 17:33 
לכל תומכי החרם (ליתר דיוק סימון מוצרים) שאלה
כידוע סימון המוצרים הוחל גם על רמת הגולן.
האם ההחלטה הזו נכונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 17:47 
סמל אישי של המשתמש
כן.
סימון המוצרים קיים על כל מה שמוחרג מהסכם הסחר בין ישראל לאיחוד האירופי, שזה הגדה, עזה והגולן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 17:50 
20 כתב:
האם ההחלטה הזו נכונה?

למה לא? מה יש להתבייש?
עזוב צודקים או לא, אם יש דרישה מצד אנשים לדעת מאיפה מגיע מוצר, למה להסתיר מהם?

כשישראל תספח את השטחים, יהיה אפשר להוריד את הסימון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 17:59 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
20 כתב:
האם ההחלטה הזו נכונה?

למה לא? מה יש להתבייש?

ישראל סיפחה את הגולן, ועדיין נדרשת לסמן מוצרים ממנו.

עזוב, איך שלא הופכים את זה, סימון הגולן זה פשוט הזיה.

אופיסר, נורמן פינקלשטיין הלין ספציפית על הbds. הוא דווקא תומך חרם ידוע.

ועוד דבר. נכון שהמטרה הסופית היא לסיים את המדיניות הישראלית בשטחים. אבל עושים לישראל הנחה, ולפני שמחרימים *אותה* נותנים לה צ'אנס אחרון על ידי סימון התנחלויות בלבד, כאילו הן הבעיה ולא מי שהקים ומתחזק אותן.
אז תגידו תודה ותתחילו להגיב בהתאם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 19:26 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
20 כתב:
האם ההחלטה הזו נכונה?

למה לא? מה יש להתבייש?

הגולן סופח

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 19:30 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
19 כתב:
20 כתב:
האם ההחלטה הזו נכונה?

למה לא? מה יש להתבייש?

הגולן סופח

לא בדיוק.
ישראל החילה את החוק הישראלי על הגולן והציעה אזרחות לתושביו, אבל כיוון שאין דבר כזה סיפוח חד צדדי, וכיוון שיש כאלה שלא מבינים רמז, מועצת הבטחון קיבלה החלטה מפורשת לפיה אין לסיפוח הזה שום תוקף או משמעות מבחינת החוק והמוסדות הבין לאומיים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 19:32 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
19 כתב:
20 כתב:
האם ההחלטה הזו נכונה?

למה לא? מה יש להתבייש?

הגולן סופח

לא בדיוק.
ישראל החילה את החוק הישראלי על הגולן והציעה אזרחות לתושביו, אבל כיוון שאין דבר כזה סיפוח חד צדדי, וכיוון שיש כאלה שלא מבינים רמז, מועצת הבטחון קיבלה החלטה מפורשת לפיה אין לסיפוח הזה שום תוקף או משמעות מבחינת החוק והמוסדות הבין לאומיים.

מהי באמת דעתך על סימון מוצרים מהגולן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 19:38 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
19 כתב:
20 כתב:
האם ההחלטה הזו נכונה?

למה לא? מה יש להתבייש?

הגולן סופח

לא בדיוק.

מהי באמת דעתך על סימון מוצרים מהגולן?

מי אני שאחלוק על ממשלת ישראל שחתמה בשנת 2003 (אנחנו מדברים על אריק שרון וביבי נתניהו, כן?) על הסכם בו היא מתחייבת לסמן מוצרים מהגולן?
אתה באמת מצפה שאני אקרא לממשלת ישראל לקרוע את ההסכמים שהיא חתמה עליהם עם האיחוד האיורפי ולזרוק אותם לפח?
כמו כן אני לא מבין למה דעתי על הגולן רלוונטית לפרטים שהצגתי. בסך הכול התכוונתי לדייק בפרטים, חלקם היו חסרים בתגובה שציטטתי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 19:42 
אם יש אנשים שרוצים לדעת מאיפה הגיע המוצר, אז לא צריך למנוע מהם. זה כמו שיגידו לצמחוני שדגים זה לא בשר, אז מה שמכיל דגים לא יסומן כמאכל בשרי. תן לבן אדם את המידע שהוא מבקש, ושהוא יחליט מה לעשות איתו. מי שלדעתו (השגויה מאד בעיני) צריך להחרים מה שמיוצר בגולן, אין סיבה להערים עליו כדי שלא יעשה את זה. מעניין אותו שזה משם? תגיד לו שזה משם. רוצה להחרים? שיהיה לו לבריאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 134  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: